Talkabout

Blog Australië en Nieuw-ZeelandHet onvergetelijke Tasmanië

Reistips en voorbeeldroute

tasmanie tips voorbeeldroute

Ben je van plan om Tasmanië te bezoeken of ben je op zoek naar leuke inspiratie voor een nieuwe reis? Check dan deze voorbeeldroute voor leuke ideeën! Tasmanië is eigenlijk één groot natuureiland, ben je gek op natuur dan verovert Tasmanië al snel een plekje in je hart. Even stap je tien jaar terug in de tijd en geniet je van de pracht en vriendelijkheid die dit eiland te bieden heeft.

Tasmanië, ofwel Tassie genoemd, heeft een ander klimaat dan het vaste land. Hierdoor kent het een ander soort flora en fauna, waardoor je het idee hebt dat je in een compleet ander land terecht gekomen bent. Of je nu voor een paar dagen, een week of meerdere weken gaat, langer blijven wil je altijd. Hieronder help ik je met een leuke voorbeeldroute met eventuele verleningen om je tijd in Tasmanië onvergetelijk te maken.

Je reis begint bij het vervoer. Hoe kom je op Tassie? Vliegen is waarschijnlijk de makkelijkste en relatief goedkoopste manier. Zo kun je naar Hobart vliegen of eventueel naar Launceston vanuit het vaste land. Voor de reiziger met iets meer tijd en liefde voor de zee, is de boot een heerlijke alternatieve optie. Deze vaart (bijna) dagelijks in tien uurtjes vanaf Melbourne naar Devonport.


In onze voorbeeldroute is Hobart het startpunt van je rondreis door Tassie.


DAG 1: Hobart

tasmanie tips hobart

In Hobart heb je verschillende leuke bezieswaardigheden. Zo kun je elke zaterdag een bezoekje brengen aan de Salamanaca Market. Iets actiever, bezoek Mount Wellington voor een prachtig uitzicht over Hobart (tip: zon- op of ondergang zijn erg spectaculair!) Voor de kunstliefhebbers en museumkenners, kan een bezoekje aan het Mona Museum niet worden overgeslagen. Ook niet te missen, sluit je dag af met een goeie Fish en Chips in de haven van Hobart. Ook zijn er vanuit Hobart genoeg mogelijkheden voor de snelle bezoeker om dagtochten te maken, naar bijvoorbeeld het interessante Port Arthur, het mooie natuurpark Mount Field of naar Bruny Eiland om de wereld van het verse eten te ontdekken.

Extra dag: Hobart


DAG 2: Mount Field

tasmanie tips mount field russel falls

In dit mooie natuurpark kom je even tot rust door een oase van groen. Maak een mooie wandeling (zo lang of kort als je zelf wel) langs verfrissende watervallen en gezellige mospaadjes. Een goeie plek voor je eerst overnachting. Wie weet heb je wel wat blokken hout onderweg kunnen scoren en zit je vanavond te genieten onder je eerste sterrenhemel in Tassie.


DAG 3: Strahan

tasmanie tips strahan

De weg van Mount Field naar Strahan is een prachtige route, met hier een daar een scherp bochtje en langgerekte uitzichtpunten. Onderweg passeer je kleine dorpjes tijdens deze wat langere reisdag. Maak een picknick stop bij Lake St Clair of breng een bezoekje aan ‘The Wall’(aanrader!). Een bijzonder stuk kunst van 50 m lang! Een compleet uitgehakte, houten muur met allerlei verschillende houtsnijwerken erin gemaakt.

Extra dag: Strahan / Gorden Franklin River – maak wandelingen naar watervallen of waag je met een raftboot op deze prachtige rivier of voor de hoogteliefhebber: vlieg er overheen!


DAG 4: Cradle Mountain National Park

tasmanie tips cradle mountian

Cradle Mountain National Park mag je zeker niet overslaan als echte natuurliefhebber. Er zijn hier verschillende wandelmogelijkheden van een rondje om het meer tot aan meer-uren wandelingen. Ook passeert de bekende Overland Track dit stukje park en je begrijpt al snel waarom! Vlakbij het park kan je nog een bezoekje brengen aan het Tasmanian Wildlife Sanctuary, leuke stop mocht je ze nog niet in het wild zijn tegengekomen (zowel, hou dat geluk vast!)

Extra dag: Cradle Mountain National Park
Extra dag: Stanley – rustig kustdorpje met mogelijkheden om pinguïns te spotten.


DAG 5: Launceston (stop onderweg in Sheffield)

Vanuit Cradle mountain rij je in zo’n twee uurtjes naar Launceston, de tweede grootste ‘stad’ van Tasmanië. Vergeet onderweg niet een stop te maken in het kleurrijke dorpje Sheffield dat bekend staat om zijn vrolijke muurschilderingen. Verder vind je de leukste winkeltjes in dit dorpje, zoals een knikkerwinkel, een overvolle antiekzaak en met een beetje geluk kom je de dorpslama tegen.


DAG 6: Bicheno – Freycinet National Park

tasmanie tips freycinet

Dit stukje kust biedt voor iedereen wat wils. Een combinatie van geweldige natuur, wandelingen, wildlife (bezoek het wildlife park met verschillend soorten fauna). Ben je gek op seafood in combinatie met een goeie wijn, dan zit je aan deze kustlijn ook helemaal goed. Rij een stukje door en maak een stop bij Wineglass Bay voor fotogenieke uitzichtpunten van blauwe zee, gele stranden en groene natuur. Freycinet National Park is ook goed te bereiken vanuit Hobart voor een dagtrip.

Extra dag: Maria Island – prachtig stuk ongerepte natuur, waar je ultieme rust ervaart.


DAG 7: Port Arthur

tasmanie tips port arthur

Ervaar een stukje geschiedenis op een hele bijzondere plek: Port Arthur. Een gids dompelt je onder in de geschiedenis van deze historische plek vol interessante verhalen, zowel schandelijk als geweldig. Verder ligt de oude gevangenis op een prachtige locatie, waarbij je op een mooie dag bijna vergeet dat je op een plek loopt waar een hoop leed heeft plaats gevonden.


DAG 8: Hobart

Eenmaal terug in Hobart kan je misschien activiteiten inhalen waar je vooraf niet aan toe kwam of tóch weer even naar dat lekkere fish en chips restaurantje!

Extra dag(en): Bruny Island – prachtig eiland met leuke boerderijtjes vol culinaire proeverijen.

tasmanie tips rondreis


walkabout liesbeth kleinrouweler
Liesbeth Kleinrouweler

Met veel plezier ben ik werkzaam bij Walkabout waar ik mijn grote passie, reizen, graag met andere mensen deel. Ik ben gek op onderweg zijn en nieuwe dingen ontdekken. Het is geweldig om door middel van woorden en beelden mijn ervaringen te delen en jullie hopelijk net zo enthousiast te krijgen als ik! Australië en Nieuw-Zeeland zijn onvergetelijke landen, met ontelbaar mooie plekken.


Walkabout

Walkabout organiseert sinds 1994 vakantie reizen, groepsreizen en complete rondreizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. We stellen reizen-op-maat samen voor alle budgetten en type reizen. Walkabout Reizen is uit enthousiasme en passie voor deze landen ontstaan. Onze kennis opgedaan tijdens vele reizen en onze goede lokale contacten delen we graag met je!reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken