Talkabout

Blog Australië en Nieuw-ZeelandCairns en omgeving

Er is nóg meer te doen dan je denkt

cairns en omgeving

In het noorden van Australië vind je het relatief kleine stadje Cairns, maar dit kleine stadje heeft meer te bieden dan je denkt. De voornaamste reden waar mensen Cairns van kennen, is omdat het de toegangspoort is voor het geweldige Great Barrier Rif. Mocht je geen interesse hebben in duiken of snorkelen denk dan niet dat Cairns je niks anders te bieden heeft, want voor een klein stadje heeft het een groot aanbod aan Australisch vakantiegevoel.


Great Barrier Reef

Laten we beginnen met de reden waarom de meeste mensen bekend zijn met Cairns, het Great Barrier Reef. Cairns biedt de mogelijkheid om vanuit hier op een boot te springen en je te wagen in het mooiste reef van de wereld. Er zijn verschillende mogelijkheden om het reef te ontdekken, dit kan vanaf de grond bij Cairns Aquarium, wat de mogelijkheid biedt om droog onder de pracht van het reef door te lopen. Ga je liever het water in, kies dan voor een boottocht waarbij je mogelijkheid krijgt om te snorkelen of te duiken.

Geen ervaring met duiken? Geen probleem! Dan kan je mee op een introductieduik onder begeleiding van ervaren duikinstructeurs. Ook zijn er reef mogelijkheden met vertrek vanuit Port Douglas, een dorpje aan het strand ten noorden van Cairns.

cairns great barrier rif

Kuranda

Ben je minder van het duiken en snorkelen of heb je meerdere dagen in Cairns, breng dan een bezoekje aan het bergdorpje Kuranda met de trein. In dit gezellige bergdorpje kun je een mooie wandeling maken in de groene omgeving of een zelfgemaakt souvenir scoren door een van de kunstenaars in het dorp. De rit naar Kuranda toe maakt de tocht erg bijzonder! Met een prachtige treinrit door het regenwoud kom je een paar uur later in het dorpje aan. Onderweg passeer je watervallen en krijg je mogelijkheid om een keer uit stappen om foto’s te maken.

cairns kurunda trein

Nadat je in Kuranda bent geweest kan je ervoor kiezen om via de kabelbaan die over de jungle vliegt(!) weer terug te keren naar Cairns. Tijdens de kabelbaantocht kan je onderweg een aantal keer uit stappen bij geweldige uitzichtpunten over het regenwoud en watervallen, een fantastische ervaring!

cairns kurunda kabelbaan

Atherthon Tablelands

Wil je een dagje de natuur in, kies dan voor een uitje naar de Atherthon Tablelands. Ten zuid westen van Cairns bevind zich een prachtig stuk regenwoud, waar je op zoek kunt naar bijzonder Australisch wildlife. Ga mee op de tour van Wait-a-while, die samen met jou op zoek gaat naar boomkangoeroes, echidna’s of het vogelbekdier.

cairns boomkangaroes

Wil je graag wakker worden met de dierengeluiden op de achtergrond, kies er dan voor om in dit stuk prachtige natuur te overnachten in een wel hele bijzondere accommodatie. Zo kun je in een van de luxe boomhuisjes slapen, waar je je in het hard van het groene woud bevindt.

cairns atherthon tablelands

Daintree Rainforest

Ten noorden van Cairns is ook zeker een omgeving die je niet mag overslaan. Hier vind je namelijk het oudste regenwoud ter wereld, het Daintree Rainforest! Aan dit geweldige regenwoud ligt nog steeds het Great Barrier Reef en zoals de Australiërs altijd zeggen, ‘where the rainforest meets the reef’. Dit niet te missen stuk natuur bevind zich in enkele uurtjes ten noorden van Cairns in het gebied, genaamd Cape Tribulation. Onderweg passeer je nog het gezellige stranddorpje Palm Cove, waar je wat snelle shots kan maken van het prachtige strand. Je wordt met een pontje het regenwoud ingevaren, vanuit waar je verschillende kanten op kan.

cairns daintree national park

Ga mee op een krokodillen-tour, zwem in een van de watervalletjes of maak een prachtige wandeling door het regenwoud. Ook zijn er opties om met gidsen het woud te verkennen op zoek naar de indrukwekkende flora & fauna. Het Daintree regenwoud is te bezoeken in een dag, als je op tijd vertrekt. Het is wel aan te raden om een overnachting te nemen, zodat je meer tijd hebt om dit eeuwenoude regenwoud te ontdekken.

cairns daintree national park


Cape York

Heb je nog wat extra dagen over, ga dan verder het noorden verkennen richting Cape York. Dit is mogelijk per vliegtuig vanaf Cairns of met een 4WD al rijdend op een mooie, avontuurlijke route (seizoen afhankelijk) Cape York is een gebied waar de Aboriginal cultuur nog erg actief is, omdat merendeel van de inwoners Aboriginal is. Ben je op zoek naar een alternatief stukje Australië, zet deze dan vooral op je lijstje.

cairns aboriginal

Josephine Waterfalls

Ben je op zoek naar een leuke activiteit die praktisch geen geld kost (op de ijsjes na). Dan kan je vanuit Cairns verschillende watervallen bezoeken. Een daarvan zijn de Josephine waterfalls. De waterval heeft natuurlijke gevormde glijbanen waar je heerlijk mee in het frisse water kunt glijden. De waterval is omringd door prachtige natuur, dus vergeet niet een heerlijk lunch mee te nemen, want een paar uurtjes vermaak je je er makkelijk.

cairns josephine waterfalls

 

Zoals je leest zijn er genoeg mogelijkheden om je meerdere dagen in Cairns te vermaken. Cairns is wel een gebied wat seizoen afhankelijk is vanwege het regenseizoen. De beste periode om Cairns te bezoeken is dan ook buiten het regenseizoen, in de maanden maart – november. Heb je interesse om de Cairns en omgeving te bezoeken, vraag dan naar de mogelijkheden voor een selfdrive. Op de website hebben we een paar leuke voorbeelden staan, waarbij je langs verschillende van deze fantastische plekken komt!cairns omgeving

walkabout liesbeth kleinrouweler
Liesbeth Kleinrouweler

Met veel plezier ben ik werkzaam bij Walkabout waar ik mijn grote passie, reizen, graag met andere mensen deel. Ik ben gek op onderweg zijn en nieuwe dingen ontdekken. Het is geweldig om door middel van woorden en beelden mijn ervaringen te delen en jullie hopelijk net zo enthousiast te krijgen als ik! Australië en Nieuw-Zeeland zijn onvergetelijke landen, met ontelbaar mooie plekken.


Walkabout

Walkabout organiseert sinds 1994 vakantie reizen, groepsreizen en complete rondreizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. We stellen reizen-op-maat samen voor alle budgetten en type reizen. Walkabout Reizen is uit enthousiasme en passie voor deze landen ontstaan. Onze kennis opgedaan tijdens vele reizen en onze goede lokale contacten delen we graag met je!reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland