Talkabout

Blog Australië en Nieuw-ZeelandAustralië Film Special

Australië thuis beleven

australie films

Hopelijk is het binnenkort weer mogelijk om de wereld te verkennen en een fantastische reis te maken naar het prachtige Australië en/of Nieuw-Zeeland. Wij beginnen het namelijk nu wel echt te missen, jullie ook? Om onze en jullie reislust een beetje te koesteren, proberen we het gevoel naar huis te halen met één van deze heerlijke films. Nog op zoek naar een leuke film en wil je vast een beetje in de stemming komen. Pak dan je popcorn en duik voor de TV om je reislust wat voeding te geven. Veel plezier!


australie films

Een fantastisch waargebeurd verhaal over een meisje dat samen met haar kamelen de Gibson Desert doortrekt. Robyn Davidson liep in 1977 van Alice Springs dwars door Australië naar de Indische Oceaan. Een reis van 2700 kilometer door de woestijn enkel vergezeld van vier dromedarissen haar hond Diggity. Als ze aan haar bijzondere reis begint, staat ze bekend als de 'camel lady' en al snel wordt ze één van de meest fascinerende reizigers van haar tijd. Vooral omdat ze alleen wilde zijn. Het enige contact dat ze toelaat is met fotograaf Rick Smolan die haar reis vastlegt op camera. Davidson moest zich eerst verliezen om zichzelf terug te vinden, en hoofdrolspeelster Mia Wasikowska laat dat mooi zien.

Film zien: Pathé Thuis / Bol (€ 6,99)

Trailer: YouTube


australie film lion

Een groot gedeelte van de film speelt zich af in het mooie Tasmanië. Een indrukwekkende film over een 5-jarig jongetje die zijn familie kwijtraakt in het overweldigende India. Hij overleeft vele uitdagingen waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.


australie film australia

Deze mag zeker niet vergeten worden, een prachtige film met fantastische beelden van de Outback van Australië. Een Britse aristocrate arriveert eind jaren dertig in couture-jurkjes in Australië waar ze een immens stuk land erft. Wanneer Engelse veebaronnen het gemunt hebben op haar grond, sluit ze zich met tegenzin aan bij een ruwe veedrijver (Jackman) om zo haar 1500 runderen over honderden kilometers land te drijven. Luhrmanns (regie) vrouw Catherine Martin kreeg een Oscarnominatie voor haar kostuumontwerp.


australie film priscilla

The Adventures Of Priscilla: Queen Of The Desert is een grappige film over drie dragqueens die door Australië trekken om op te treden. Met een contract op zak voor een reeks optredens in de Australische woestijn hebben de drie ieder zo hun eigen redenen om het veilige Sydney voorlopig achter zich te laten en te vertrekken naar Alice Springs.In hun kleurrijke bus Priscilla en met hun extravagante glitterjurken worden ze nogal argwanend ontvangen op het platteland ... Deze wonderschone en visueel overweldigende komedie won in 1994 de Oscar© voor het kostuumontwerp.


australie film ten canoes

Tien Aboriginals gaan met zelfgemaakte kano's op jacht naar ganzeneieren in Noord-Australië. Om de tijd te doden vertelt de leider een verhaal dat enkele dagen in beslag neemt om te vertellen. Minygululu maakt met een oeroud verhaal zijn jongere broer Dayindi (Jamie Gulpilil) duidelijk dat het niet volgens de regels van de stam is dat hij verliefd is op één van zijn vrouwen.

De Nederlands/Australische regisseur De Heer pleegde intensief overleg met zijn volledig uit Aboriginals bestaande cast. De met prijzen overladen Ten Canoes is een unieke film: het is de eerste film die volledig in een van de talen van de Aboriginals is opgenomen. Extra's: Documentaire (making of), The Balanda and the Bark Canoes (52 min)

Film zien: Bol (€ 9,75)

Trailer: YouTube


australie film walkabout

Een 7-jarige jongen en zijn oudere zus worden na de haast onwerkelijke zelfmoord van hun vader alleen in de outback van Australie achtergelaten. Ze hebben geen idee hoe te overleven, maar worden gered door een vriendelijke, jonge aboriginal op "walkbout', een traditionele afzondering in de woestenij met sprituele betekenis. Met weinig woorden, een beperkt aantal personages en een eenvoudig verhaal toont regisseur Roeg in dit visuele, poëtische wondertje de discrepantie tussen de westerse, stedelijke civilisatie en de levenswijze van de aboriginals in het Australische binnenland.

Weten hoe de film gemaakt is? Dan kun je hier een intervies met Jenny Agutter lezen: How we made Walkabout, Interviews by Alex Godfrey

Film zien: Bol (€ 39,99)

Trailer: YouTube


Bovenstaande beschikbaarheid en tarieven kunnen na verloop van tijd verschillen


walkabout liesbeth kleinrouweler
Liesbeth Kleinrouweler

Met veel plezier ben ik werkzaam bij Walkabout waar ik mijn grote passie, reizen, graag met andere mensen deel. Ik ben gek op onderweg zijn en nieuwe dingen ontdekken. Het is geweldig om door middel van woorden en beelden mijn ervaringen te delen en jullie hopelijk net zo enthousiast te krijgen als ik! Australië en Nieuw-Zeeland zijn onvergetelijke landen, met ontelbaar mooie plekken.


Walkabout

Walkabout organiseert sinds 1994 vakantie reizen, groepsreizen en complete rondreizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. We stellen reizen-op-maat samen voor alle budgetten en type reizen. Walkabout Reizen is uit enthousiasme en passie voor deze landen ontstaan. Onze kennis opgedaan tijdens vele reizen en onze goede lokale contacten delen we graag met je!reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken