australie nieuwzeeland reizen

Het Walkabout Team


walkabout australie welkom


Zorgeloos genieten van je droomreis

Ben je van plan naar Australië of Nieuw-Zeeland te reizen? Wij kunnen je verder helpen!

Jij komt met je plannen en wij gaan aan de slag om er een geweldige reis van te maken. Wij weten waar de bijzondere accommodaties zijn, wat een reëel reisschema is, wat de beste tarieven zijn, welk seizoen juist wel of juist niet geschikt is voor een bepaald gebied of tour.

Wij stellen jouw topreis samen zodat jij zorgeloos kan genieten!
Bij ons geen snelle online modules. Wij geloven nog altijd in persoonlijk contact. Daarom kun je bij ons gewoon langskomen (wel even een afspraak maken). Als je liever wilt bellen of mailen kan dat natuurlijk ook!

Op deze website vind je alle informatie om je rondreis (alvast) naar wens samen te stellen. Dat kan een complete rondreis zijn of enkele reisonderdelen. Net wat je wilt. Er is niks mooiers dan mensen op weg helpen naar Australië en Nieuw-Zeeland. En dat doen we al meer dan 20 jaar met zoveel plezier.

Walkabout organiseert sinds 1994 vakantie reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. Als specialist op uitsluitend deze bestemmingen stellen we reizen-op-maat samen voor alle budgetten en type reizen. Onze medewerkers zijn afkomstig uit één van beide landen of hebben ruime reiservaring en een gedegen kennis over deze prachtige bestemmingen. Walkabout is uit enthousiasme en passie voor deze landen ontstaan en onze kennis opgedaan tijdens vele reizen en onze goede lokale contacten delen we graag met je!

It is time to go walkabout!

 


Het Walkabout Team


Martien Kooyman

Martien Kooyman
Reisadviseur en mede-eigenaar

Mijn passie voor Australië is begonnen toen ik in 1991 mocht deelnemen aan het WK zeilen in Fremantle, Western Australia. Wat een land! Wat een aardige mensen!

Na mijn studie biologie ben ik eerst een tijd reisleider geweest in Afrika. Down Under bleef echter trekken. Met Paul Abbink, de andere mede-eigenaar, heb ik door Australië gereisd en in 1994 samen Walkabout opgericht.

In de afgelopen 2 decennia ben ik ieder jaar wel in Australië of Nieuw-Zeeland geweest, voor vakanties met het gezin en diverse werkbezoeken. Unieke ervaringen die ik kan delen als reisadviseur bij het samenstellen van de juiste reis bij de juiste persoon.

Dit jaar ben ik weer naar Australië geweest en heb met een 4WD rondgereisd in de staten New South Wales en Victoria om o.a. Lake Mungo te bezoeken.

Paul Abbink

Paul Abbink
Back-office en mede-eigenaar

Als kind van Nederlandse emigranten ben ik geboren en opgegroeid in Blacktown, toen een relatief klein dorpje buiten Sydney. Mijn ouders keerden terug naar Nederland en ik moest mee, en heb uiteindelijk antropologie gestudeerd in Leiden.

Na mijn studie besloten goede vriend Martien en ik om onze ervaring met reizen en voorliefde voor Australië om te zetten in een eigen bedrijf. En met succes, we hebben in de jaren al duizenden mensen een mooie vakantie naar Australië bezorgd, op een manier waar ik als halve Aussie trots op ben!

Ik probeer tijdens elke Australië reis een nieuw gebied te bezoeken, zo heb ik tijdens mijn laatste tocht naar Australië onder andere gedoken met mijn (toen 12-jarige) dochter en heb met vrouw en kinderen een bijzondere Aborigine community bezocht in The Red Centre. Mijn volgende reis zal naar Cape York gaan om de (Quinkan) Aborigine rock art te bewonderen. Australië is steeds weer overweldigend, dat zal wel nooit veranderen (en alleen daar kun je een fatsoenlijke meat-pie eten!).Michael Balm

Michael Balm
Reisadviseur

In 2000 ben ik als backpacker naar Australië gegaan voor een jaartje ertussenuit. De sfeer begon meteen goed met de start van de Olympische Spelen in Sydney! Daarna heb ik nog vele andere mooie stukken van dit relaxte en mooie land bezocht.

Hierna heb ik besloten om de internationale toerisme opleiding aan de NHTV te gaan volgen. Na mijn stage in Nieuw-Zeeland heb ik nog een tijd met een camper rondgereisd.

In 2007 zag ik een advertentie van Walkabout, en sindsdien werk ik hier. Bij Walkabout kan ik mijn interesse en kennis gebruiken om mensen kennis te laten maken met de unieke flora, fauna, de bekende en onbekende highlights van Australië en Nieuw-Zeeland.

Inmiddels ben ik meerdere malen teruggeweest naar deze landen, evenals een aantal bestemmingen onderweg waarin wij ook kunnen adviseren.

Wenneke van Beek

Wenneke van Beek
Reisadviseur

Sinds mijn jeugd ben ik al gefascineerd door het land Australië, ik sloeg geen aflevering van de flying doctors over.

In 1999 kon ik in het kader van mijn studie aan de Univeristeit Leiden stage lopen in Sydney en zo kwam ik er voor het eerst. Het was nog mooier en overweldigender dan dat ik me had voorgesteld. Ik heb een tijd in Sydney gewoond en gewerkt.

Na mijn studie afgemaakt te hebben ben ik vrij snel bij Walkabout gaan werken om zo mijn passie voor het land te kunnen delen. Van 2007 tot begin 2012 ben ik er even tussen uit geweest om als docent op een pabo te werken maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan; 2 kinderen en 5 jaar later kwam ik weer terug en werk ik weer met heel veel plezier bij en met het Walkabout team.

Inmiddels ben ik met en zonder het hele gezin, regelmatig in Australië en Nieuw-Zeeland geweest en kan ik over beide landen, de verschillende stop-over bestemmingen, en vooral over het reizen met kinderen, goed adviseren.

Vanaf 2020 werk ik part-time als leerkracht op een basisschool, mijn andere baan. De rest van de tijd werk ik voor Walkabout, want ik vind het samenstellen van een mooie reis voor klanten ontzettend leuk om te doen.

Erik Berkhout

Erik Berkhout
Reisadviseur

Ik ben opgegroeid met reizen, eerst veel in Europa en later wat verder weg. In 2013 heb ik de stap gemaakt een groter avontuur te gaan maken, om voor een jaar naar Australië te vertrekken! Ik heb daar een fantastische tijd gehad en heel veel gezien, maar aan het einde wist ik al dat ik zeker nog eens terug moest gaan. Ik heb daar rondgetrokken met mijn eigen auto en heb daardoor op die manier ook veel plekjes ontdekt die je als reiziger normaal niet zo snel tegenkomt. Dankzij mijn sportieve achtergrond en avontuurlijke instelling zoek ik graag de paden op waar er meer te beleven valt of waar je op een actieve manier met de reis bezig bent.

Onderweg op reis of thuis in eigen land heb ik het altijd al leuk gevonden om mensen te vertellen over wat je allemaal kunt zien en als je er heen gaat hoe wat je dan allemaal kunt gaan doen! Zo ben ik dus ook bij Walkabout terecht gekomen. Sindsdien kan ik al deze mooie dingen aan nog meer mensen overdragen en doe ik dus ook met alle plezier een hele mooie reis in elkaar zetten!


Liesbeth Kleinrouweler

Liesbeth Kleinrouweler
Ticketing / Reisadviseur

Toen ik in het derde jaar van mijn studie naar het buitenland op stage mocht, kon ik deze kans niet laten liggen. Het liefst wilde ik zo ver mogelijk op avontuur en omdat ik altijd al erg nieuwsgierig was naar Nieuw-Zeeland, heb ik hiervoor gekozen. Zo heb ik zeven maanden stage gelopen in dit prachtige land en tussendoor en erna nog veel van het land mogen gezien. Na mijn studie wilde ik nog meer van de wereld gaan bekijken en ben ik voor zes maanden naar Australië vertrokken. Hier heb ik drie maanden in de Outback gewerkt tussen de Australiërs waaronder veel Aboriginals, wat een onwijs bijzondere ervaring was.

Zowel Australië als Nieuw-Zeeland zijn super mooie, bijzondere, afwisselende landen met prachtige natuur. Ik zou dan ook iedereen aanraden om er een keertje heen te gaan!

Clementine Schilder

Clementine Schilder
Administratief medewerkster

Tijdens en na mijn studie antropologie heb ik steeds veel gereisd, ook naar Australië. In 2008 ben ik part-time komen werken bij Walkabout waarbij ik me voornamelijk richt op het relatiebeheer en de Australië dbase.

Het meeste geniet ik in Australië altijd van het vele verse tropische fruit in Queensland (hoewel Australië wordt gezien als een 'vlees'land bij uitstek is het ook een geweldig land voor vegetariërs!) maar ook van de zonnige stranden van Western Australia. Mijn volgende reis naar Australië zal naar Cape York gaan waar de bijzondere (Quinkan) rotstekeningen van de Aborigines te bewonderen zijn.

Thea Trapman

Thea Trapman
Administratief medewerkster

Op zoek naar een andere baan ben ik in december 2005 als administratief medewerkster bij Walkbout terechtgekomen. Gek op reizen en met ruime administratieve ervaring was dit een baan die op mijn lijf geschreven is.

Ik heb een geweldige reis door Nieuw-Zeeland gemaakt, waarbij ik een aantal fantastische tours heb gedaan. Degenen die me het meest zijn bij gebleven zijn de White Island tour, de Whale Watch in Kaikoura (ik heb een fantastische foto van een walvisstaart kunnen maken!) en om met een helikopter op de Fox Glacier gedropt te worden en daar een wandeling te maken met een gids is een onvergetelijke ervaring!!

Zowel op de heen- als de terugweg heb ik een tussenstop gemaakt in het zeer gastvrije Maleisië, relaxed op het schitterende Langkawi en rondgelopen in Kuala Lumpur. Beide ook echte aanraders.


Susan Hegie

Susan Hegie
Administratief medewerkster

Ik ben Susan, en ben ruim 10 jaar werkzaam bij Walkabout als part time kracht. Mijn taken zijn vooral het ondersteunen van het team waar nodig.

Zelf ben ik met mijn gezin naar Australië en Nieuw-Zeeland geweest. Een geweldige ervaring. Het hoogtepunt was toch wel de 7 daagse wandeltocht in de Outback van Australië. Gewoon Back to Basic: rugzak op met al je basis benodigdheden, ja zelfs de kinderen (7-13 jaar) hadden hun eigen rugzak. Deze ervaring vergeten ze nooit meer. We hebben deze reis gecombineerd met luxe zoals een zeiltocht op het Great Barrier Reef. Heerlijk duiken en snorkelen.

In Nieuw-Zeeland hebben we een camper gehuurd voor ruim een week. Rotorua was heel bijzonder. Ook wat meegekregen van de plaatselijke bevolking, de Maori's. De vluchten waren prima, zelfs met 3 kinderen. We gaan zeker nog een keer terug!


Iron Boomerang Awards

Jaarlijks worden er door de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas de Iron Boomerang Awards uitgereikt. Wij mochten in 2011 reeds de Award ontvangen voor Beste Australië / Nieuw-Zeeland Website maar in 2012 ontvingen wij uit handen van Elmer Mesman (Qantas) en de Australische ambassadeur Neil Mules zelfs de award voor Overall Winnaar alle categorieën Beste Australië / Nieuw-Zeeland touroperator in de Benelux. We zijn enorm blij met deze awards en willen Qantas en Tourism Australia daarvoor hartelijk bedanken.

iron boomerang 2012iron boomerang 2012iron boomerang 2012iron boomerang 2012


Overige informatie


Kvk Haaglanden: 27151450
BTW-nummer: NL.8O39.20.349.O.01
ING bank/giro (klanten): NL52 INGB 0006 9907 47
Triodos bank (zakelijk): NL90 TRIO 0212 2949 46
SGR Lidnr.: 2304

Algemene voorwaarden
Klik hier om de algemene voorwaarden te downloaden in pdf formaat.

Onze prijzen
Tenzij anders vermeld (A$ of NZ$) zijn de genoemde prijzen in euro's. Tussentijdse prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden. Neem contact met ons op voor de meest actuele prijzen.

Graag horen wij het
Heb je op- of aanmerkingen over onze service, onze producten of over deze website, klik dan hier.

Bijlagen op de website
Diverse bijlagen en brochures op deze site zijn opgemaakt in PDF-formaat. Om deze bestanden te kunnen lezen heb je de gratis Acrobat Reader nodig. Klik hier om te downloaden.

We gebruiken hier en daar wat "filmpjes" op onze site. Om deze correct weer te geven moet je browser over de gratis Flash player beschikken. Klik hier om te downloaden.


Stichting Garantiefonds Reisgelden

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR

Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR.

De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Zie voor meer info www.sgr.nl

Geen opdringen, meedenken en zoeken naar een goedkoper alternatief

Nel en Jaap


Naar klantervaringen

reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken