australie nieuwzeeland reizen
Je bent welkom voor een vrijblijvend gesprek. We nemen wel graag de tijd (1-2 uur, op afspraak!).
australie nieuwzeeland vakantie reizen
Uit ervaring weten we de goede plaatselijke reisorganisaties die het beste bij je reisplannen passen.
australie nieuwzeeland individuele vakantie
We kunnen je tijdens een gesprek op ons kantoor helpen bij het bepalen van de route.
australie nieuwzeeland beste tijd
We stellen sinds 1994 reizen op maat samen naar (uitsluitend) Australië en Nieuw Zeeland.

Het Walkabout Australië / Nieuw Zeeland Team


walkabout australie welkom
Walkabout organiseert sinds 1994 vakantie reizen naar Australië en Nieuw Zeeland. Als specialist op uitsluitend deze bestemmingen stellen we reizen-op-maat samen voor alle budgetten en type reizen. Walkabout is uit enthousiasme en passie voor deze landen ontstaan en onze kennis opgedaan tijdens vele reizen en onze goede lokale contacten delen we graag met je!

We organiseren uitsluitend reizen naar Australië of Nieuw Zeeland, onze medewerkers zijn afkomstig uit een van beide landen of hebben ruime reiservaring en een gedegen kennis over deze prachtige bestemmingen.


Het Walkabout Team


Martien Kooyman

Martien Kooyman
Reisadviseur en mede-eigenaar

Mijn passie voor Australië is begonnen toen ik in 1991 mocht deelnemen aan het WK zeilen in Fremantle, Western Australia. Wat een land! Wat een aardige mensen!

Na mijn studie biologie ben ik eerst een tijd reisleider geweest in Afrika. Down Under bleef echter trekken. Met Paul Abbink, de andere mede-eigenaar, heb ik door Australië gereisd en in 1994 samen Walkabout opgericht.

In de afgelopen 2 decennia ben ik ieder jaar wel in Australië of Nieuw Zeeland geweest, voor vakanties met het gezin en diverse werkbezoeken. Unieke ervaringen die ik kan delen als reisadviseur bij het samenstellen van de juiste reis bij de juiste persoon.

Dit jaar ben ik weer naar Australië geweest en heb met een 4WD rondgereisd in de staten New South Wales en Victoria om o.a. Lake Mungo te bezoeken.

Paul Abbink

Paul Abbink
Back-office en mede-eigenaar

Als kind van Nederlandse emigranten ben ik geboren en opgegroeid in Blacktown, toen een relatief klein dorpje buiten Sydney. Mijn ouders keerden terug naar Nederland en ik moest mee, en heb uiteindelijk antropologie gestudeerd in Leiden.

Na mijn studie besloten goede vriend Martien en ik om onze ervaring met reizen en voorliefde voor Australië om te zetten in een eigen bedrijf. En met succes, we hebben in de jaren al duizenden mensen een mooie vakantie naar Australië bezorgd, op een manier waar ik als halve Aussie trots op ben!

Ik probeer tijdens elke Australië reis een nieuw gebied te bezoeken, zo heb ik tijdens mijn laatste tocht naar Australië onder andere gedoken met mijn (toen 12-jarige) dochter en heb met vrouw en kinderen een bijzondere Aborigine community bezocht in The Red Centre. Mijn volgende reis zal naar Cape York gaan om de (Quinkan) Aborigine rock art te bewonderen. Australië is steeds weer overweldigend, dat zal wel nooit veranderen (en alleen daar kun je een fatsoenlijke meat-pie eten!).Michael Balm

Michael Balm
Reisadviseur

In 2000 ben ik als backpacker naar Australië gegaan voor een jaartje ertussenuit. De sfeer begon meteen goed met de start van de Olympische Spelen in Sydney! Daarna heb ik nog vele andere mooie stukken van dit relaxte en mooie land bezocht.

Hierna heb ik besloten om de internationale toerisme opleiding aan de NHTV te gaan volgen. Na mijn stage in Nieuw Zeeland heb ik nog een tijd met een camper rondgereisd.

In 2007 zag ik een advertentie van Walkabout, en sindsdien werk ik hier. Bij Walkabout kan ik mijn interesse en kennis gebruiken om mensen kennis te laten maken met de unieke flora, fauna, de bekende en onbekende highlights van Australië en Nieuw Zeeland.

Inmiddels ben ik meerdere malen teruggeweest naar deze landen, evenals een aantal bestemmingen onderweg waarin wij ook kunnen adviseren.

Inge van Duuren

Inge van Duuren
Reisadviseur

Mijn hele leven ben ik altijd al gek op reizen geweest en de wereld ontdekken. Ik ben jarenlang reisleidster geweest in Kenia tot ik een reis won naar Australia. En ja, dan ben je verslaafd.

De mentaliteit van 'no worries' spreekt mij zeer aan, zeker als ik op vakantie ben. Daarnaast ben ik altijd zeer onder de indruk van de ruimte en Outback van Australië.

Hoewel ik al meerdere keren naar Oz ben geweest wil ik altijd weer gaan en meer zien. Met mijn man en dochtertje ben ik ook in Nieuw Zeeland geweest. Het was er heerlijk genieten van de vrijheid met een camper en de afwisseling van de natuur.

Ik hou ook van puzzelen en plannen maken, dus zit hier bij Walkabout zeker op mijn plaats als reisadviseur om mooie reizen op maat te maken.

Bruce Wilson

Bruce Wilson
Reisadviseur

Ik ben in Nieuw Zeeland geboren en opgegroeid en woon sinds 1991 in Nederland. Ik werk sinds 1999 voor Walkabout. Met veel plezier kan ik mijn ervaringen en kennis van dit land gebruiken om mensen te helpen bij het samenstellen van hun reis. Ik heb ervaring als reisadviseur opgebouwd in de jaren 90 bij de NBBS. Ik heb deze kennis kunnen meenemen naar Walkabout waar ik mijn bezig heb gehouden o.a. met het ontwikkelen van het Nieuw Zeeland product en de luchtvaart.

Enkele jaren geleden heb ik samen met mijn gezin door Nieuw Zeeland gereisd met een camper. Wij hebben er erg van genoten en ik zal dit elk gezin aanraden om te doen. Naast Nieuw Zeeland heb ik ook meerdere malen Australië bezocht en ook diverse eilanden in het Stille Oceaan. Mijn favoriete gebieden zijn het centraal zuidereiland van Nieuw Zeeland met haar droge, goudkleurig, grillige landschap, Australië’s ‘Top End’, en het eiland Aitutaki in de Cook Eilanden.


Wenneke van Beek

Wenneke van Beek
Reisadviseur

Sinds mijn jeugd ben ik al gefascineerd door het land Australië, ik sloeg geen aflevering van de flying doctors over.

In 1999 kon ik in het kader van mijn studie aan de Univeristeit Leiden stage lopen in Sydney en zo kwam ik er voor het eerst. Het was nog mooier en overweldigender dan dat ik me had voorgesteld. Ik heb een tijd in Sydney gewoond en gewerkt.

Na mijn studie afgemaakt te hebben ben ik vrij snel bij Walkabout gaan werken om zo mijn passie voor het land te kunnen delen. Van 2007 tot begin 2012 ben ik er even tussen uit geweest om als docent op een pabo te werken maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan; 2 kinderen en 5 jaar later kwam ik weer terug en werk ik weer met heel veel plezier bij en met het Walkabout team.

Inmiddels ben ik meerdere keren in Australië en ook een keer voor langere tijd in Nieuw Zeeland geweest en kan ik over beide landen alsmede verschillende stop-over bestemmingen goed adviseren.

Thea Trapman

Thea Trapman
Administratief medewerkster

Op zoek naar een andere baan ben ik in december 2005 als administratief medewerkster bij Walkbout terechtgekomen. Gek op reizen en met ruime administratieve ervaring was dit een baan die op mijn lijf geschreven is.

Ik heb een geweldige reis door Nieuw Zeeland gemaakt, waarbij ik een aantal fantastische tours heb gedaan. Degenen die me het meest zijn bij gebleven zijn de White Island tour, de Whale Watch in Kaikoura (ik heb een fantastische foto van een walvisstaart kunnen maken!) en om met een helikopter op de Fox Glacier gedropt te worden en daar een wandeling te maken met een gids is een onvergetelijke ervaring!!

Zowel op de heen- als de terugweg heb ik een tussenstop gemaakt in het zeer gastvrije Maleisië, relaxed op het schitterende Langkawi en rondgelopen in Kuala Lumpur. Beide ook echte aanraders.

Clementine Schilder

Clementine Schilder
Administratief medewerkster

Tijdens en na mijn studie antropologie heb ik steeds veel gereisd, ook naar Australië. In 2008 ben ik part-time komen werken bij Walkabout waarbij ik me voornamelijk richt op het relatiebeheer en de Australië dbase.

Het meeste geniet ik in Australië altijd van het vele verse tropische fruit in Queensland (hoewel Australië wordt gezien als een 'vlees'land bij uitstek is het ook een geweldig land voor vegetariërs!) maar ook van de zonnige stranden van Western Australia. Mijn volgende reis naar Australië zal naar Cape York gaan waar de bijzondere (Quinkan) rotstekeningen van de Aborigines te bewonderen zijn.


Susan Hegie

Susan Hegie
Administratief medewerkster

Ik ben Susan, en ben ruim 10 jaar werkzaam bij Walkabout als part time kracht. Mijn taken zijn vooral het ondersteunen van het team waar nodig.

Zelf ben ik met mijn gezin naar Australië en Nieuw Zealand geweest. Een geweldige ervaring. Het hoogtepunt was toch wel de 7 daagse wandeltocht in de Outback van Australië. Gewoon Back to Basic: rugzak op met al je basis benodigdheden, ja zelfs de kinderen (7-13 jaar) hadden hun eigen rugzak. Deze ervaring vergeten ze nooit meer. We hebben deze reis gecombineerd met luxe zoals een zeiltocht op het Great Barrier Reef. Heerlijk duiken en snorkelen.

In Nieuw Zeeland hebben we een camper gehuurd voor ruim een week. Rotorua was heel bijzonder. Ook wat meegekregen van de plaatselijke bevolking, de Maori's. De vluchten waren prima, zelfs met 3 kinderen. We gaan zeker nog een keer terug!

Laura de Graaf

Laura de Graaf
Ticketing

Al sinds jongs af aan ben ik gefascineerd door de wereld. Ik keek uren naar 3 op reis en RTL travel en fantaseerde dan dat op een dag ik daar ook zou lopen. De keuze om toerisme te gaan studeren was dan ook voor niemand een verrassing.

Na het behalen van mijn diploma besloot ik een jaar vrij te nemen om te werken en de wereld te ontdekken. Mijn avontuur begon in Sydney en toen ik om 7 uur ’s ochtends door Sydney liep en ik voor het eerst The Opera House zag moest ik mijzelf even knijpen. Na al die jaren dromen was mijn droom uitgekomen. 5 weken roadtrippen volgde en ik ben verliefd geworden op het land, de mensen, de cultuur, de prachtige veelzijdige natuur en op het reizen.

Reizen staat voor mij voor dromen die uitkomen en bij Walkabout verzorg ik het laatste stukje voor de droom begint.


Iron Boomerang Awards

Jaarlijks worden er door de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas de Iron Boomerang Awards uitgereikt. Wij mochten in 2011 reeds de Award ontvangen voor Beste Australië / Nieuw Zeeland Website maar in 2012 ontvingen wij uit handen van Elmer Mesman (Qantas) en de Australische ambassadeur Neil Mules zelfs de award voor Overall Winnaar alle categorieën Beste Australië / Nieuw Zeeland touroperator in de Benelux. We zijn enorm blij met deze awards en willen Qantas en Tourism Australia daarvoor hartelijk bedanken.

iron boomerang 2012iron boomerang 2012iron boomerang 2012iron boomerang 2012


Overige informatie


Kvk Haaglanden: 27151450
BTW-nummer: NL.8O39.20.349.O.01
ING bank/giro (klanten): NL52 INGB 0006 9907 47
Triodos bank (zakelijk): NL90 TRIO 0212 2949 46
SGR Lidnr.: 2304

Algemene voorwaarden
Klik hier om de algemene voorwaarden te downloaden in pdf formaat.

Onze prijzen
Tenzij anders vermeld (A$ of NZ$) zijn de genoemde prijzen in euro's. Tussentijdse prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden. Neem contact met ons op voor de meest actuele prijzen.

Graag horen wij het
Heb je op- of aanmerkingen over onze service, onze producten of over deze website, klik dan hier.

Bijlagen op de website
Diverse bijlagen en brochures op deze site zijn opgemaakt in PDF-formaat. Om deze bestanden te kunnen lezen heb je de gratis Acrobat Reader nodig. Klik hier om te downloaden.

We gebruiken hier en daar wat "filmpjes" op onze site. Om deze correct weer te geven moet je browser over de gratis Flash player beschikken. Klik hier om te downloaden.


Stichting Garantiefonds Reisgelden

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR

Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR.

De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Zie voor meer info www.sgr.nl

Geen opdringen, meedenken en zoeken naar een goedkoper alternatief

Nel en Jaap


Naar klantervaringen