australie met kinderen
We kunnen je helpen bij het bepalen van de route en overnachtingsplekken.
australie camper huren
Met een 4WD kun je op ongeasfalteerde wegen rijden en de meer afgelegen plekken bezoeken.
australie camperhuur
Lees altijd goed de voorwaarden en laat je goed voorlichten voordat je een camper reserveert.
australie camper kinderen
Let op in Australië zit het stuur rechts! (maar bij het spelen op de camping maakt dat niets uit..)

Camper huren Australië


Camperreizen in Australië

Door met een camper in Australië te reizen kies je voor een onafhankelijke en flexibele vakantie. Je hoeft je route en tijdschema slechts globaal vast te leggen. Onderweg bepaal je zelf waar en hoelang je wilt blijven. Er zijn ruim voldoende campings variërend van kleine, avontuurlijke bushcamps tot de luxe, grotere campings met alles erop en eraan.


Type campers

Wij hebben 3 typen campers in ons aanbod

1st Class campers: de beste campers die we aanbieden via grote verhuurders.

Budget camperhuur: degelijke, oudere campers voor een goede prijs.

4WD campers: we hebben de 4WD campers apart op een rij gezet.


Reisadvies van Walkabout

Voor je een camper gaat huren in Australië zijn er een groot aantal zaken waar je aan moet denken om je vakantie tot een succes te maken. Australië is groot en heeft verschillende type wegen, regionale klimaatverschillen en een enorme keus uit camper modellen.

Wij kunnen je als specialist adviseren over:

  • Het minimum aantal dagen dat je over een traject moet doen
  • De juiste periode voor een bepaalde route
  • Het type camper dat past bij de route, bijv. 4WD of 2WD
  • Het type camper dat past bij je reisgezelschap, bijv. met kinderen
  • Het type camper dat past bij je budget
  • Huur- en verzekeringsvoorwaarden, waar moet je op letten?
  • Aanbiedingen die er op dat moment zijn

Offerte aanvragen

Vraag ons om een reisvoorstel te maken voor je geplande camperreis door Australië. We maken een offerte-op-maat. E-mail ons je plannen met daarbij zoveel mogelijk informatie over je gewenste data, route, reisgezelschap, interesses en eventueel je voorkeur voor een type camper.


Campings in Australië


australie camping

Voor de liefhebbers van kamperen is dit een zeer geschikt land. Vrijwel ieder plaatsje dat op de kaart staat heeft een camping of caravanpark. De prijzen zijn redelijk voordelig: A$ 20-65 per camper per nacht, afhankelijk van het luxe niveau en het aantal personen.

Op vrijwel alle campings kun je de camper aansluiten op stroom, waardoor je de airconditioning ook op de warme tropische nachten kunt gebruiken. De meeste campings hebben uitgebreide voorzieningen als kookgelegenheid, wasmachines/drogers en BBQ's. De toilet- en douche gebouwen zijn over het algemeen heel netjes en schoon. De hygiëne standaard is in Australië hoog!

In veel Nationale Parken is geen accommodatie aanwezig en kun je alleen maar kamperen. Deze campings zijn fraai gelegen en hebben meestal prima toiletten en douches. De ochtenden en avonden zijn vaak het mooiste deel van de dag en door te kamperen mis je hier niets van!


Campers en zandwegen


australië_kamperen

Alle verhuurmaatschappijen zijn heel duidelijk:

Gewone personenauto's en campers (2WD) zijn niet verzekerd op onverharde wegen, alleen op de asfalt wegen! Een korte, goed onderhouden zandweg naar je accommodatie of camping is vaak wel toegestaan, zie de huurvoorwaarden. In enkele gebieden kun je dus beperkt zijn in je routekeuze. Dit is meestal geen probleem, maar voor diegene die wat meer tijd heeft en meer wil zien van de Outback is een 4WD voertuig bijna onontbeerlijk.
ALLE CAMPERS


4WD Auto- en Camperhuur Australië

In de outback en de woestijnen van het binnenland zijn veel wegen niet geasfalteerd. Deze routes variëren van eenvoudig te berijden zandwegen tot zware 4x4 only tracks. Maar ook in de wat meer bevolkte gebieden aan de oostkust en buiten de grote steden vind je veel interessante zandwegen. Zo zijn er vooral in de Nationale Parken maar weinig geasfalteerde wegen en biedt een terreinwagen uitkomst. De 4WD's uit ons aanbod mogen op onverharde wegen rijden. Voor enkele zware 4WD tracks dient wel toestemming te worden aangevraagd bij de verhuurmaatschappij. Dat doen we graag voor je!

Walkabout werkt o.a. samen met Britz 4WD Hire, Hertz 4WD Rentals en Apollo 4WD Campers, auto- en camperverhuurmaatschappijen die door ons zijn geselecteerd vanwege hun uitstekende kwaliteit, service en specialistische karakter. Deze lui weten waar ze het over hebben!

Bij de huur van een 4WD voertuig zijn de huur- en verzekeringsvoorwaarden extra belangrijk. Wij kunnen aangeven welk autotype het meest geschikt is voor een route, maar ook belangrijk: welke verhuurder de beste dekking biedt voor een bepaalde route.
Het is omdat we nooit een tien geven, maar eigenlijk is die door jullie verdiend!

Hans en José


Naar klantervaringen

reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland