Tasmania Roundabout


 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours

Rondreis Tasmanië

Tasmanië is de zuidelijkste staat van Australië; het is een eiland dat ruim tweemaal zo groot is als Nederland en op ongeveer 350 km ten zuiden van Melbourne ligt. Hoewel het dichtbij het vasteland van Australië ligt (nog geen uur vliegen), lijkt het in geen enkel opzicht hierop. Door het mildere klimaat en het ruige uiterlijk van het land heeft het landschap niets gemeen met de drogere streken van de rest van Australië. Tasmanië bestaat voor meer dan 20% uit World Heritage Area; dat zijn unieke natuurgebieden die door de Verenigde Naties zijn aangewezen om voor altijd beschermd te worden voor het nageslacht. Voor de reiziger naar Australië, biedt Tasmanië een fantastische mogelijkheid om de reis naar dit zuidelijke continent compleet te maken!

Deze rondreis is gericht op de actieve reiziger met een voorliefde voor de natuur. Met een minibus reis je met een gids/chauffeur langs de mooiste plekken van het eiland. De nadruk ligt hierbij op de natuurlijke schoonheid van Tasmanië, waarbij je meer tijd buiten dan in de minibus doorbrengt. In de te bezoeken nationale parken maak je diverse wandelingen.

De accommodatie is eenvoudig, je kunt kiezen uit een gedeelde meerpersoonskamer of een 1- of 2-persoonskamer met gedeelde douche/toilet faciliteiten.

Vertrek alleen van oktober t/m maart!


Vanaf Hobart

 

6 dagen

Richtprijs A$ 895

groepsreis australie tasmanie


email ons

Tour info


REISDUUR

6 dagen

VERTREK

1 - 2 x per week

DEELNEMERS

1 - 20

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

TT06

CATEGORIE

explore tasmanie

OVERNACHTING

explore tasmanie


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour infoRichtprijs*

A$ 895 (gedeelde meerpersoons hostelkamer)
A$ 1395 p.p. (2-persoons hostelkamer)
A$ 1990 (1-persoons hostelkamer)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 7 daagse reis

Start in Hobart

Dag 1
Vanaf Hobart vertrek je vroeg naar de top van Mount Wellington van waar je een geweldig uitzicht hebt over Hobart en de rest van Tasmanië dat voor je voeten ligt. Hierna bezoek je het fameuze MONA museum waar artiesten van over de hele wereld hun wonderlijke creaties tonen. Na de lunch ga je op weg naar de binnenlanden van Tasmanië via The Great Lake en over het Central Plateau. Bij de Ouse rivier kun je de wilde forellen zien zwemmen en misschien wel meer schuchtere dieren die hier aan het eind van de dag tevoorschijn komen om voedsel te zoeken. Je overnacht in de exclusieve accommodatie bij Lake Augusta.

Dag 2
Naarmate je verder naar het westen reist, wordt de natuur ongerepter. Tijdens een wandeling bij Lake St Clair heb je één van de mooiste uitzichten op het hooggebergte. In het Franklin Gorden Wild River National Park wandel je naar de Donaghy’s lookout met een spectaculair uitzicht op een van de laatste pure wildernissen op aarde met de machtige ongetemde Franklin River die hier door heen stroomt. Via het plaatsje Queenstown, met zijn bizarre maanlandschap, kom je uiteindelijk aan bij de ruige westkust, waar de frisse wind vanuit Antarctica op Ocean Beach je adem beneemt. Dit is een van de meest eenzame plaatsen op aarde. Je overnacht in het leuke vissersplaatsje Strahan aan de Macquarie Baai.

Dag 3
In de ochtend beklim je eerst de zandduinen van Henty en reis je vervolgens via het plaatsje Zeehan naar het Tarkine National Park. Nog zo’n ongerepte wildernis met verrassende regenwouden en rivieren, waar je een optionele boottocht of kanotocht kunt maken. Een mooie wandeling kan natuurlijk altijd. In de namiddag volgen we de rivier met watervallen op onderweg naar Cradle Mountain National Park.

Dag 4
Vandaag ga je naar Cradle Mountain, de beroemdste berg van heel Tasmanië. Prachtig gelegen aan de voet van Dove Lake, waar je een eenvoudige, maar fraaie wandeling omheen kunt maken. De fittere reiziger kan met de gids mee voor een wandeling langs de steile wanden van de berg zelf. In dit natuurgebied komen veel kangoeroes en kleinere wallaby’s voor die je vrijwel altijd tegenkomt. Aan de voet van de berg liggen de mossige sprookjesbossen van het gematigde regenwoud. Na een stop bij het Trowunna Wildlife Park, arriveer je in Launceston voor de nacht.

Dag 5
Een rustige start van de dag met een stop bij de fraaie Columbia watervallen en een bezoek aan een lokale kaasmakerij. Daarna ga je op weg naar de Bay of Fires aan de oostkust, waar de baaien en ongerepte stranden je uitnodigen uit tot een wandeling of een duik als het warm genoeg is. Via een van de mooiste oostkustroutes arriveer je in Bicheno, de overnachtingsplaats. Hier kun je ’s avonds een excursie doen naar de dwergpinguïn kolonies (optioneel).

Dag 6
Een groot deel van de dag wordt besteed aan het prachtige Freycinet National Park. Wandelingen naar Wineglass Bay en voor de liefhebber naar de top van Mt Amos staan op het programma. Deze dag is voor velen het hoogtepunt van de reis. Aan het eind van de dag kom je weer aan in Hobart en is je rondreis door Tasmanië compleet.


Inbegrepen

5 nachten hostel accommodatie
beddengoed, vervoer minibus, gids
5 x ontbijt
entreegelden National Park
Pick-up vanaf je accommodatie

Niet inbegrepen

overige maaltijden
boot- of kajak tocht
pinguïn excursie (in seizoen)


Foto's
groepsreis australie tasmanie
groepsreis australie tasmanie
groepsreis australie tasmanie
groepsreis australie tasmanie
groepsreis australie tasmanie
groepsreis australie tasmanie
groepsreis australie tasmanie
groepsreis australie tasmanie
groepsreis australie tasmanie
groepsreis australie tasmanie

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken