Talkabout

Blog Australië en Nieuw-ZeelandOntdek de Outback!

5 tips voor een onvergetelijk Outback avontuur

outback australie

Bij Australië denk je al snel aan uitgestrekte stranden, het Great Barrier Reef, kangoeroes (of enge spinnen). Vaak wordt de Outback vergeten, onterecht want het is zeker een avontuur. Waar moet je aan denken bij de Outback? In het grootste gedeelte van Australië, met de minste inwoners kan toch niet alleen maar de Ayers Rock staan? Wij helpen je een handje op weg met wat de Outback allemaal te bieden heeft.


1. Rondje Uluru (aboriginal benaming voor Ayers Rock)

De voornaamste reden waarom mensen een bezoekje brengen aan de Outback, is vanwege deze enorme rots, met een omtrek van maar liefst 3,6 kilometer, en dat is niet voor niks. Ondanks dat er een hoop andere dingen te beleven zijn, is Uluru absoluut het bezoeken waard. Het is een magisch gevoel als je naast zo’n immense rots staat, met voornamelijk vlakte om je heen. Er zijn verschillende manieren om deze bijzondere rots te bezoeken, met een self-drive, een tour, low-budget of juist op een luxere manier. Wil je buiten dineren aan een prachtig gedekte tafel met uitkijk op de rots, of slaap je liever onder de prachtige sterrenhemel. Vergeet vooral niet om ook de omgeving te verkennen, want de MacDonnell Ranges, de Olga’s en Kings Canyon zijn zeker de moeite waard.


2. Aboriginal art en cultuur

De Outback is tevens een geweldige plek om in de Aboriginal cultuur te duiken. Zo kom je bijvoorbeeld in het Kakadu national park in het noorden nog Aboriginal muurtekeningen tegen van bijna 20.000 jaar oud! Ga op excursie met een Aboriginal gids die je kan vertellen over alle verhalen achter deze eeuwenoude muurtekeningen en hun levenswijze. Probeer je eens in te denken hoe de mensen daar vroeger leefden. Ook wonen er in de Outback nog veel Aboriginals en zijn er verschillende musea waar je je kunt verdiepen in de geschiedenis van deze bijzondere cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het cultureel centrum in Alice Springs of een van de galerijen met kleurrijke Aboriginal kunst.

outback aboriginal rock art

3. Kamelen spotten/rijden

Ja, je leest het goed. Weinig mensen weten dit, maar Australië kent een hoop kamelen in de Outback. En met een hoop bedoelen we ook een hoop! Een aantal jaar geleden telde de Outback ongeveer 1 miljoen kamelen, grote kans dus dat je er eentje spot! In sommige dorpjes houden ze zelfs kamelenraces en in de stad Broom & Alice Springs is het mogelijk om een ritje te maken. Verder is het moeilijk om geen kangoeroe tegen te komen, want ook die zijn er genoeg. Behalve kamelen en kangoeroes kent de Outback nog veel ander interessant wildlife. Zo heb je kans om een emu, dingo’s, bijzondere vogels, wombats, wallaby’s of een van je favoriete spinnen of slangen tegen te komen, althans die laatste misschien liever niet ...

outback australie

4. Biertje in een Outback kroeg

Het lijkt simpel, maar zeker een must-do als je in de Outback bent. De meesten kroegen / restaurants lijken zo uit een westernfilm te komen en zijn de moeite waard om even af te koelen of je maag te vullen. De inwoners vinden dit alleen maar leuk, want je valt wel op in de kleine Outback dorpjes en wie weet ga je nog met wat mooie Outback verhalen naar huis. Een betere local ervaring is er niet, vergeet je cowboy hoed niet en wat muntjes voor de jukebox.


5. Sterrenhemel

Door de enorme uitgestrektheid is de Outback ideaal om te genieten van wat het heelal te bieden heeft. Er zijn drie momenten op de dag dat de Outback zijn natuurwonderen laat zien. Sta een keertje vroeg op om de zonsopgang te bekijken, ga na het avondeten de zonsondergang bewonderen en mis vooral, voordat je naar bed gaat, de geweldige sterren niet! Je zal zeker met indrukwekkende foto’s thuis komen!

outback ayers rock

Daarnaast zijn er nog genoeg andere activiteiten te doen. Maak bijvoorbeeld een Scenic flight over de Jin Jin Falls in het Kakadu national park, een boottocht door de geweldige Katherine Gorge, of breng een bezoekje aan één van de krokodillen farms. Iets rustiger, bezoek één van de Outback musea met interessante verhalen over hoe mensen er vroeger leefden of musea over Dinosaurus afdrukken. Of ben je meer geïnteresseerd in het verhaal van de Flying Docter? Al met al zal je je niet vervelen in deze grote rode oase.

De beste reistijd om de Outback te bezoeken is van april t/m juni of september & oktober, vanwege de aangename tempraturen, met veel zonuurtjes.walkabout liesbeth kleinrouweler
Liesbeth Kleinrouweler

Met veel plezier ben ik werkzaam bij Walkabout waar ik mijn grote passie, reizen, graag met andere mensen deel. Ik ben gek op onderweg zijn en nieuwe dingen ontdekken. Het is geweldig om door middel van woorden en beelden mijn ervaringen te delen en jullie hopelijk net zo enthousiast te krijgen als ik! Australië en Nieuw-Zeeland zijn onvergetelijke landen, met ontelbaar mooie plekken.


Walkabout

Walkabout organiseert sinds 1994 vakantie reizen, groepsreizen en complete rondreizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. We stellen reizen-op-maat samen voor alle budgetten en type reizen. Walkabout Reizen is uit enthousiasme en passie voor deze landen ontstaan. Onze kennis opgedaan tijdens vele reizen en onze goede lokale contacten delen we graag met je!reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken