nieuwzeeland bus trein boot

Bus Trein Boot in Nieuw-Zeeland


Reizen tussen het Noorder- en Zuidereiland doe je met de Interislander Ferry! En met de trein genieten van het fantastische landschap vanuit de luxe van je treincoupé. Voor 'the young at heart' is vrij reizen per bus een avontuur op zich.


Boot Nieuw-Zeeland


nieuwzeeland bus trein boot

Interislander veerdienst
De veerboot die het Noorder- en Zuidereiland verbindt zal bij veel reizigers door Nieuw-Zeeland in hun reis worden opgenomen. De veerboot vaart tussen Wellington (Noordereiland) en Picton (Zuidereiland) en doet ongeveer 3 uur over de tocht. Onderweg kun je genieten van de fraaie route door de eilanden van de Marlbourough Sounds.

De veerdienst vertrekt 4-5 maal daags uit beide havens. Je kunt als voetganger of met je huurauto of camper aan boord.

Je kunt vooraf je ticket voor de Interislander bij ons boeken. In drukke perioden is dit zeker aan te raden. Je kunt overigens tijdens je reis de datum van je overtocht nog gratis wijzigen indien er plaats is.

Mail ons voor meer informatie en prijzen.


Trein Nieuw-Zeeland


nieuw-zeeland bus trein boot

Tranz Rail
Reizen per trein door Nieuw-Zeeland is een uitstekende vervoersmogelijkheid. Je kunt tussen de grotere steden reizen met moderne en comfortabele treinen. Het landschap langs de routes is spectaculair waardoor de reis zelf al een beleving op zich is. Je kunt bij ons de tickets boeken voor alle treinen in Nieuw-Zeeland.

Zuidereiland
Tussen Picton, de aankomsthaven van de Interislander Ferry, en Christchurch rijdt The TranzCoastal trein. Je kunt dit prachtige traject langs de oostkust en Kaikoura dagelijks vanuit beide plaatsen afleggen in ongeveer 5 uur.

Misschien wel de meest bekende trein in Nieuw-Zeeland is The TranzAlpine van Christchurch aan de oostkust naar Greymouth aan de westkust. Het traject gaat dwars door de Southern Alps met spectaculaire bergrivieren, watervallen, ravijnen en over bergpassen, bijvoorbeeld Arthur's Pass op 737 m! Ook deze trein rijdt dagelijks vanuit beide steden en de reis duurt ongeveer 4,5 uur.

Noordereiland
Tussen Auckland en Wellington rijdt de The Overlander (dagtrein). Deze reis duurt ongeveer 11 uur en gaat langs de berggebieden en de vulkanen van het centrale Noordereiland. De trein rijdt in het hoogseizoen dagelijks vanuit beide steden. Mail ons voor meer informatie.


Bus Nieuw-Zeeland


nieuw-zeeland bus stray

Stray Adventure Travel Network
De alternatieve busmaatschappij Stray Travel heeft een uniek concept ontwikkeld voor de jonge backpacker. De bussen rijden niet de geijkte route, maar nemen je mee langs de 'adventure route'. De chauffeur is niet alleen maar aan het rijden, maar is tevens je gids en vertelt je meer over het gebied waar je doorheen reist. Je ziet het land niet alleen maar door het raam, de bus stopt op de plaatsen waar je wat kunt doen; zoals wandeltreks, zwemmen, uitzichten bewonderen, sandboarden, bodysurfen, etc… Je komt op plaatsen waar anderen niet komen. Het gaat niet alleen om transport, maar vooral om de "experience" van het land!

Hop on, Hop off
Je reist volgens het Hop on, Hop off principe. Je kunt overal onderweg uitstappen om daar zo lang te blijven als je wilt en je reist met één van de volgende bussen weer verder. De bussen vertrekken vrijwel dagelijks waardoor je zeer flexibel kunt reizen. In de leukste plaatsen blijft de bus ook overnachten, een verplichte stop. Maar geen straf, Stray heeft bijzondere overnachtingsplekken en neemt de tijd voor activiteiten, zoals bijvoorbeeld de Tongariro Crossing, je ontmoet de locals. Dezelfde bus gaat pas de volgende dag door of je neemt de bus een paar dagen later om bijvoorbeeld een wandeltrekking te doen. De chauffeur kan alle accommodatie onderweg voor je regelen. Dat is makkelijk!

De buspassen
De verschillende buspassen variëren van een gedeelte van het netwerk tot het gehele netwerk. Het complete netwerk, een rondje Nieuw-Zeeland, is hiernaast aangegeven, maar alleen het Noordereiland of Zuidereiland kan ook. Je kunt bij ons de folder met meer informatie aanvragen over de diverse buspassen van Stray Travel.

'MAX' Buspass
Met deze pas kun je reizen op de gehele route van het Stray Adventure Travel Network, zo stel je je eigen rondreis samen!

Hoogtepunten: Raglan surf beach, Waitomo caves, the Coromandel (Hot Water Beach), Maori Culture, Geothermal activity, Lake Taupo, Tongariro National Park, Wellington, Kaikoura (for the Whale Watching), Abel Tasman National Park, the West Coast, the Glaciers, Queenstown (for adventure), Milford Sound, Stewart Island, the Catlins Wilderness area, Dunedins wildlife.

Wij zijn agent van Stray Travel en kunnen je helpen de beste pass uit te zoeken. Vraag ons om een offerte.

Let op! Regelmatig zijn er aanbiedingen van Stray Travel beschikbaar met soms zeer hoge kortingen op de tarieven uit hun e-brochure. Vraag ons altijd om het aanbiedingstarief.

Klik hier voor de e-brochure van Stray Travel, met daarin routes en prijzen van de verschillende buspassen.
Het is omdat we nooit een tien geven, maar eigenlijk is die door jullie verdiend!

Hans en José


Naar klantervaringen

reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken