nieuwzeeland
Je hebt geen ervaring nodig om een camper te besturen. We kunnen adviseren welke type het meest geschikt is voor je plannen.
nieuwzeeland
We kunnen je helpen bij het bepalen van de route en overnachtingsplekken.
nieuwzeeland
Lees altijd goed de voorwaarden en laat je goed voorlichten voordat je een camper reserveert.
nieuwzeeland
De wegen in Nieuw-Zeeland zijn uitstekend! (met af en toe onverwachte tegenliggers).

Camper huren Nieuw-Zeeland


Camperreizen in Nieuw-Zeeland

Door met een camper in Nieuw-Zeeland te reizen kies je voor een onafhankelijke en flexibele vakantie. Je hoeft je route en tijdschema slechts globaal vast te leggen. Onderweg bepaal je zelf waar en hoelang je wilt blijven. Het is heerlijk om ergens wat langer te kunnen blijven.


Type campers

Wij hebben 2 typen campers in ons aanbod

1st Class campers: de beste campers die we aanbieden via grote verhuurders.

Budget camperhuur: degelijke, vaak oudere campers voor een goede prijs.


Reisadvies van Walkabout

Voor je een camper gaat huren in Nieuw-Zeeland zijn er een groot aantal zaken waar je aan moet denken om je vakantie tot een succes te maken. Nieuw-Zeeland is groot en heeft verschillende type wegen, regionale klimaatverschillen en een enorme keus uit typen campers. Al onze medewerkers hebben zelf met diverse typen campers gereisd, alleen, met z'n tweeën of met het hele gezin.

Wij kunnen je adviseren over:

  • Het minimum aantal dagen dat je over een traject moet doen
  • De juiste periode voor een bepaalde route
  • Wanneer je de oversteek van het Noorder- naar het Zuidereiland of v.v. moet plannen
  • Het type camper dat past bij je reisgezelschap, bijv. met kinderen
  • Het type camper dat past bij je budget
  • Huur- en verzekeringsvoorwaarden, waar moet je op letten?
  • Aanbiedingen die er op dat moment zijn

Offerte aanvragen

Vraag ons om een reisvoorstel te maken voor je geplande camperreis door Nieuw-Zeeland. We maken een offerte-op-maat. E-mail ons je plannen met daarbij zoveel mogelijk informatie over je gewenste route, reisgezelschap, interesses en eventueel je voorkeur voor een type camper.


Campings in Nieuw-Zeeland


nieuw-zeeland camping

Nieuw-Zeeland is uiterst geschikt voor kamperen
Voor de liefhebbers van kamperen is dit een zeer geschikt land. Vrijwel ieder plaatsje dat op de kaart staat heeft een camping of caravanpark. De prijzen zijn redelijk voordelig: NZ$ 20-65 per camper per nacht, afhankelijk van het luxe niveau van de camping en het aantal personen.

Op vrijwel alle campings kun je de camper aansluiten op stroom. De meeste campings hebben uitgebreide voorzieningen als kookgelegenheid, wasmachines/drogers en BBQ’s. De toilet- en douche gebouwen zijn over het algemeen heel netjes en schoon. De hygiëne standaard is in Nieuw-Zeeland hoog!

DOC campings
In veel Nationale Parken is geen accommodatie aanwezig en kun je alleen maar kamperen op de campings. Deze campings van de Department of Conservation (DOC) zijn vaak zeer fraai gelegen en hebben meestal prima toiletten en douches. De ochtenden en avonden zijn vaak het mooiste deel van de dag en door te kamperen mis je hier niets van! Op een klein aantal, basic DOC campings is een ‘Certified Self Contained’ camper met een ‘Freedom Camping’ sticker verplicht.

Freedom Camping
In Nieuw-Zeeland is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om ‘wild’ te kamperen. Wat is er mooier om midden in de natuur je camper neer te kunnen zetten? Freedom camping is toegestaan in publieke, beschermde gebieden, tenzij dit nadrukkelijk is verboden middels een ‘no camping’ bordje. Een voorwaarde is wel dat je camper voorzien is van een zgn. ‘Certified Self Contained’ of ‘Freedom Camping’ sticker. Alleen campertypen die aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals het hebben van een vuilwatertank, kunnen zo’n sticker krijgen. Bij de specificaties van de campers hebben we aangegeven of dat het geval is voor dat type camper bij de betreffende verhuurder. Let op, want er worden hoge boetes uitgedeeld als je niet aan deze voorwaarden voldoet.ALLE CAMPERSHet is omdat we nooit een tien geven, maar eigenlijk is die door jullie verdiend!

Hans en José


Naar klantervaringen

reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland