australie per trein bus

Bus Trein Boot in Australië


Reizen met een buspass via het uitgebreide netwerk van Greyhound Bus Australia: flexibel, goedkoop en gemakkelijk naar de mooiste plekken van Australië! Maak een indrukwekkende treinreis dwars door de woestijn van Darwin naar Adelaide via Alice Springs (en v.v.) in de legendarische Ghan of met de Indian-Pacific van Sydney / Melbourne naar Perth! Vanaf Melbourne naar Tasmanië en v.v., met de Spirit of Tasmania: veel leuker dan (alweer) een binnenlandse vlucht!


Bus Australië

  • australie bus
  • australie bus
  • australie bus
  • australie bus

Buspassen van Greyhound Australie
De busmaatschappij Greyhound biedt een zeer uitgebreid routenet door Noord-, Oost-, Midden- en Zuid-Australië met een uitstekende frequentie. De bussen vertrekken op de populaire routes (bijv. Sydney <> Cairns) tot wel 5 keer per dag. Je reist met een comfortabele touringcar met airconditioning en Wifi en maakt zo ter plekke je eigen rondreis!

Speciaal voor de reizigers die op flexibele wijze door Australië willen reizen zijn er twee soorten buspassen. Deze passen zijn voordeliger dan voor alle losse trajecten aparte tickets te kopen.

Als je een pass hebt aangeschaft kun je via de internet site van Greyhound met je log-in code je reis zelf 'managen': zo kun je reistrajecten reserveren, de time-tables bekijken of tours boeken (bij de KM-Pass). Heb je tijdens je reis (ergens) geen toegang tot internet dan kun je ook via een gratis telefoonnummer van Greyhound of op de diverse Greyhound kantoren je reistrajecten of tours reserveren.

Boek via ons kantoor
We kunnen de reservering van de buspass voor je maken en opnemen bij de rest van je reisonderdelen, zoals de vliegtickets.


australie bus trein boot

Hop On Hop Off Pass (route)
Deze passen zijn ideaal voor diegene die al weet welke route hij of zij wil afleggen, en daarbij niet aan een bepaalde tijd gebonden wil zijn. Met een Hop On Hop Off Pass kun je op een van tevoren gekozen route binnen 3 of 6 maanden in één richting reizen, waarbij je onbeperkt in en uit kunt stappen. Je kunt deze passen gebruiken voor een reis tussen de volgende steden: Melbourne, Sydney, Brisbane of Cairns. Je dient in één richting te reizen, waarbij je zelf kunt aangegeven waar je wilt beginnen.

Whimit Pass (dagen)
De meest eenvoudige buspass: je kiest gewoon het aantal dagen dat je gebruik wilt kunnen maken van het gehele routenetwerk. Ideaal als je nog geen enkel idee hebt waar je naar toe gaat, maar wel weet dat je veel wilt reizen. Zo kun je bijvoorbeeld een 30 dagen Whimit Pass boeken. Dan kun je over het gehele routenetwerk reizen voor een periode van van 30 aaneengesloten dagen. Je mag binnen een jaar na aanschaf van de pass nog starten met een reis. Heb je minder of meer tijd, er zijn Whimit passen van 15, 30, 60, 90, 120 en 365 dagen.

Point to Point tickets (losse trajecten)
Behalve de buspassen kun je ook losse trajecten boeken - van stad tot stad: Point to Point ticket.Trein Australië


australie bus trein boot

Rail Australia
Met de trein is het mogelijk om op comfortabele wijze door een groot deel van het land te reizen. Beroemde treinen als de Indian Pacific of The Ghan zorgen voor een ervaring die je niet gauw zult vergeten. Op vrijwel elk traject tussen twee grote steden rijden er treinen. Wij kunnen een zitplaats of first class slaapplaats voor je reserveren.

Tours inbegrepen
Tijdens de reis stopt de The Ghan in Alice Springs en Katherine voor een paar uur en tours die worden aangeboden tijdens de stop zijn inbegrepen!

Beide acties gelden alleen voor de Gold Service en Platinum Service – slaapplaatsen.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van treintrajecten. Voor meer details, prijzen en overige treintrajecten: neem contact met ons op.

The Ghan
Deze legendarische trein rijdt tussen Adelaide, Alice Springs en Darwin (en vice versa), dwars door de uitgestrekte leegte van de outback. Vanaf begin 2004 is de treinrails doorgetrokken naar Darwin en je kunt nu ook tussen Alice Springs en Darwin reizen of v.v.

The Ghan is genoemd naar de Afghaanse kameeldrijvers die in vroeger tijden de telegraafstations tussen deze twee steden bevoorraadden. Nu kun je op comfortabele wijze dit 3000 kilometer lange traject afleggen. De reis tussen Adelaide en Alice Springs duurt ruim 20 uur en omvat één nacht. Een economy zitplaats (vliegtuigstoelen) is de voordeligste klasse om in te reizen. Echt in stijl reis je natuurlijk in een slaapcabine. Een restaurant- en buffetwagon is aanwezig. Het is aan te raden om ruim van tevoren door ons een plaats te laten reserveren op deze populaire trein.

The Indian Pacific
Eén van de meest beroemde treinreizen ter wereld is deze Indian Pacific van Sydney naar Perth (of vice versa). De reis gaat over bijna 4500 kilometer van de oostkust naar de westkust van Australië. De totale reis duurt 65 uur (3 nachten); je kunt echter ook een gedeelte van het traject afleggen, bijvoorbeeld van Perth naar Adelaide over de Nullarbor vlakte. Hier ligt het langste kaarsrechte stuk rails van de wereld (478 km.)!

De trein stopt in de volgende plaatsen waar je uit kunt stappen en op eigen gelegenheid een aantal uren kunt rondkijken: de outback-stad Broken Hill, Adelaide, Cook aan de Nullarbor met slechts 4 inwoners en het goudmijnstadje Kalgoorlie. Bovendien kun je in de trein voordelige tours boeken om tijdens deze stop een rondleiding ter plaatse te krijgen. De Indian Pacific vertrekt tweemaal per week en vooraf reserveren is wederom aangeraden.

Rail Pass
Naast een gewoon kaartje voor een bepaald traject is een andere mogelijkheid een Rail Pass, bijvoorbeeld: - East Coast Discovery Pass, geldig voor Sydney-Cairns of v.v. - Rail Explorer Pass, geldig voor de Indian Pacific, Ghan en de Overland.

XPT / Countrylink
De dagelijkse trein tussen Sydney en Melbourne of v.v. en tussen Sydney en Brisbane of v.v. of tussen Sydney en Broken Hill kunnen we ook voor je reserveren. Deze laatste kun je gebruiken om deze Outback stad aan te doen en bijvoorbeeld de 4-daagse National Parks tour te doen.

Vraag de uitgebreide brochure van Rail Australia aan voor meer treintrajecten en de exacte gegevens en voorwaarden.


Boot Australië (naar Tasmanië)


australie sprit of tasmania

The Spirit of Tasmania
Behalve per vliegtuig kun je ook met de boot naar Tasmanië reizen. Het water dat Tasmanië van het vasteland van Australië scheidt heet de Bass Strait en wordt dagelijks door de veerboten The Spirit of Tasmania I en II bevaren. Deze boten vertrekken elke dag vanaf Melbourne en brengen je in ongeveer 14 uur naar de overkant van de Bass Strait, waar je aankomt in Devonport (Tasmanië), of andersom natuurlijk.

Aan boord bevinden zich allerlei faciliteiten zoals meerdere restaurants en cafés, een on-board-cinema (twee films tijdens elke afvaart), activiteiten en optredens voor de kinderen, een gaming lounge, een travel-information centre over Tasmanië, internet kiosk etc.

Je kunt bij ons verschillende typen hutten boeken, van eenvoudige zitplaatsen en twee - of vierpersoons cabins tot een luxe suite. Omdat het schip 's nachts vaart en je 's ochtends aankomt op de plaats van bestemming (Melbourne of Devonport) ben je geen dag van je vakantie kwijt en heb je meteen een overnachting geregeld! (in het hoogsiezoen is het ook mogelijk overdag te varen, je vertrekt dan 's ochtends en komt rond zes uur aan).

Uiteraard kunnen we ook een hotel voor je boeken voorafgaand aan je vertrek en na aankomst. Mail ons voor meer informatie en prijzen.
Het is omdat we nooit een tien geven, maar eigenlijk is die door jullie verdiend!

Hans en José


Naar klantervaringen

reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken