australie nieuwzeeland reizen

Boekingsinformatie Australië / Nieuw-Zeeland Reizen


Hoe reserveer je je reis?

Nadat je het reisvoorstel van ons hebt ontvangen, en je wilt dat boeken, dan horen we dat natuurlijk graag. Je kun het makkelijkst telefonisch contact met ons op te nemen. Eén van onze medewerk(st)ers zal dan het reisvoorstel nog eens met je doornemen en de benodigde gegevens noteren. Het is natuurlijk ook mogelijk om per e-mail te boeken. Je ontvangt vervolgens van ons een opdrachtbevestiging per e-mail waarin de verdere procedure wordt aangegeven en eventuele nog niet ontvangen gegevens worden gevraagd.

De volgende gegevens van jezelf en de eventuele medereizigers zijn noodzakelijk om door te geven:

  • de exacte eerste voornaam en achternaam zoals deze is aangegeven in het paspoort
  • de geboortedata
  • de adresgegevens van de hoofdboeker
  • de telefoonnummers

Geef ook je specifieke wensen door, zoals een speciaal dieet, etc. Verder kun je doorgeven of je een reis- en/of annuleringsverzekering wilt afsluiten.

Je kunt ons bellen tijdens kantooruren: 070-3234437 of een e-mail sturen.


Geboekt, en dan?

De bevestiging
Nadat alle reisonderdelen door ons zijn ingeboekt en bevestigd ontvang je van ons een boekingsbevestiging per e-mail. Hierin vind je een compleet overzicht van de reis, met o.a. de vluchtschema's van de vliegreis. Vervolgens is je reisschema aangegeven: alle reisonderdelen met de vertrekdata in chronologische volgorde. In de bijgevoegde factuur vind je de kosten van de reis gespecificeerd aangegeven.

De betaling
Bij de bevestigingsbrief ontvang je een factuur voor de reissom. Boek je meer dan 10 weken voor vertrek, dan ontvang je een eerste factuur voor de aanbetaling van de reis. Deze bedraagt 100% van de vliegtickets, incl. toeslagen, plus 25% van het landarrangement, plus de premie van een eventueel bij ons afgesloten annuleringsverzekering. Ongeveer 7 weken voor vertrek ontvang je automatisch een tweede factuur voor het restbedrag. Wanneer je binnen 10 weken voor vertrek boekt, dient de gehele reissom ineens te worden voldaan.

De reissom
Wij geven graag een helder en transparant overzicht van de prijzen waaruit de reissom bestaat. Dat betekent dat we voor de meeste reisonderdelen de prijzen afzonderlijk aangeven in onze offertes en facturen, tenzij deze onderdeel zijn van een pakket, zoals een Fly-Drive of Self-Drive pakket.

Om duidelijk aan te geven wat je betaalt voor een reisonderdeel, geven we in onze reisvoorstellen veel prijzen aan zoals deze door onze lokale uitvoerders worden gehanteerd. Deze zijn in de lokale valuta, de Australische / Nieuw-Zeelandse Dollar (A$ / NZ$) en worden uiteindelijk omgerekend naar Euro’s met de koers van 8 weken voor vertrek.

Als de reissom geheel of gedeeltelijk in A$ / NZ$ is aangegeven, krijg je van ons een factuur in Euro's gebaseerd op de dagkoers van de betreffende dollars op de dag van boeking. Hiervoor gebruiken we de aankoopkoers zoals aangegeven op de site van ABN-AMRO: www.abnamro.nl onder de kop: aankoop (zoek op de site naar valutacentrum). Onze koers is ongeveer 2,5% hoger dan deze wisselkoers en komt overeen met de werkelijke kosten, namelijk inclusief de kosten die onze en de ontvangende bank rekent voor het internationale betalingsverkeer. Als een aanbetaling is gedaan, wordt 8 weken (56 dagen) voor vertrek de $-koers opnieuw bekeken. Is op die dag de $-koers meer dan 3% hoger of lager, dan wordt deze stijging of daling doorberekend in de restfactuur over het gehele deel van de reissom dat in die valuta is aangegeven. De hoogte van de totale reissom zal echter niet meer dan 8% stijgen of dalen, zie art. 3. van onze voorwaarden.

Wijzigen of bijboeken
Wees bij boeking van de reisonderdelen zo volledig mogelijk. Wijzigen van de reservering is vaak wel mogelijk, echter tegen wijzigingskosten. Wijzigingen binnen 3 weken voor vertrek zijn soms niet meer mogelijk. Voor een bijboeking binnen 2 maanden voor vertrek rekenen we nogmaals reserveringskosten.

Reserveringskosten
Bij iedere boeking rekenen wij € 45 aan reserveringskosten, onafhankelijk van het aantal personen.

Reisbescheiden
Ongeveer 10 dagen voor vertrek ontvang je van ons de reisbescheiden (E-tickets en/of vouchers) samen met de aanvullende informatie over de reis.

Visum Australië
Om als toerist te kunnen reizen naar Australië, is een visum vereist. Wanneer je o.a. de Nederlandse nationaliteit hebt en niet langer dan 3 maanden in Australië verblijft, kom je in aanmerking voor een elektronisch visum. Dit E-visum is één jaar geldig en gratis. Het visum dient on-line aangevraagd te worden, ook voor kinderen. Wij raden aan om het visum ongeveer 2 maanden voor vertrek aan te vragen. Bij de boekingsbevestiging ontvang je van ons een e-mail met daarin alle informatie en een handleiding voor het aanvragen van dit visum. Wanneer je langer dan 3 maanden in Australië blijft of tijdens je verblijf ook aan het werk gaat verwijzen wij je door naar de visa informatie op de website van Australische overheid: www.homeaffairs.gov.au.

ETA reistoestemming en toeristenbelasting Nieuw-Zeeland
Om als toerist te kunnen reizen naar Nieuw-Zeeland, is een ETA vereist. Wanneer je de Nederlandse nationaliteit hebt en niet langer dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland verblijft, kom je in aanmerking voor een Electronic Travel Authority (ETA) genoemd. Een ETA is één jaar geldig en kost ongeveer NZ$ 12 p.p. en dient on-line aangevraagd te worden, ook voor kinderen. Wij raden aan om deze ongeveer 2 maanden voor vertrek aan te vragen. Bij de aanvraag wordt ook de toeristenbelasting van NZ$ 35 p.p. in rekening gebracht. Bij de boekingsbevestiging ontvang je van ons alle informatie over het aanvragen van deze ETA. Wanneer je langer dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland blijft of tijdens je verblijf ook aan het werk gaat verwijzen wij je door naar de visa informatie op de website van de overheid van Nieuw-Zeeland: www.immigration.govt.nz.

Aantal deelnemers
Bij enkele groepsreisonderdelen geldt een minimum aantal deelnemers. Dit staat aangegeven bij de betreffende tour op onze website: aantal deelnemers. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald, kan dit voor ons aanleiding zijn dit reisonderdeel te annuleren. Dit wordt zo vroeg mogelijk aan je doorgegeven. In dat geval zal volledige teruggave worden verleend voor dat gedeelte van de reissom dat reeds voldaan was. In veel gevallen zal Walkabout in staat zijn een soortgelijk alternatief aan te bieden.

Alleenreizenden
Natuurlijk zijn de groepsreizen in deze gids ook voor alleenreizenden mogelijk. Tijdens de kampeerrondreizen slaap je in een tweepersoonstent. In overleg word je ingedeeld bij andere alleenreizenden. Tijdens het kamperen is het soms mogelijk om een eenpersoonstent te reserveren. Voor groepsreizen waarbij jeugdherberg of hotelaccommodatie is inbegrepen geldt meestal hetzelfde principe.

Kinderen
Niet alle reizen uit ons programma zijn geschikt voor kinderen, een groot aantal echter wel! Als je met kinderen reist, houdt dan rekening met de soms lange reistijden en de hoge temperaturen in bepaalde seizoenen. Voor veel reizen en voor de vliegtickets gelden speciale kindertarieven. Vraag bij twijfel ons altijd advies. We hebben veel ervaring met het reizen met kinderen door Australië, Nieuw-Zeeland en de Pacific.


Verzekeringen via Walkabout

Je kunt je annulerings- en reisverzekering via Walkabout afsluiten bij de Europeesche Verzekeringen. Dit zijn eenmalige, zgn. kortlopende verzekeringen, dus niet doorlopend. In ons reisvoorstel staat rechtsonder aangegeven wat de premie is voor een kortlopende annuleringsverzekering. Mocht je al een doorlopende annuleringsverzekering hebben met een maximum gedekte reissom, dan kunnen we het niet gedekte deel van de reissom bijverzekeren. Een annuleringsverzekering dient te worden afgesloten op het moment dat de boeking door ons is bevestigd of uiterlijk binnen 7 dagen daarna. Een reis- en ongevallenverzekering met volledige dekking wordt sterk aangeraden. Voor de in nood verkerende reiziger is het van het grootste belang een beroep te kunnen doen op de S.O.S. alarmcentrale. Deze verzorgt, indien noodzakelijk, onder andere de repatriëring, het terughalen naar Nederland.

Annuleringsverzekering: wat is standaard verzekerd?
Met de standaard Annuleringsverzekering ben je goed verzekerd, als je de reis moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mis je een deel van de reis, bijvoorbeeld omdat je eerder naar huis moet, dan ontvang je een vergoeding voor iedere dag dat je niet van je reis hebt kunnen genieten. En heb je zelf je reis, bijvoorbeeld vliegticket, hotel en autohuur, samengesteld en valt een van de onderdelen uit, dan vergoeden wij de wijzigings- of annuleringskosten van de overige onderdelen.

Waarnemer meeverzekeren
Als je wilt, kun je een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die je taken op je werk waarneemt. Of de persoon die altijd op je huis of huisdier past terwijl je op reis bent. Als je waarnemer iets overkomt, kun je de reis annuleren of vroegtijdig afbreken. Je hebt dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

Allrisk Annuleringsverzekering
Wil je zelf kunnen bepalen om welke reden je de geboekte reis annuleert, bijvoorbeeld omdat je beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als je toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen? Kies dan voor de Allrisk Annuleringsverzekering. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van je annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen.

Altijd een reisverzekering op maat
Je kunt je kortlopende reisverzekering zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit de drie varianten Basis, Comfort en Optimaal. Daarnaast kun je de verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op je reis.

Klik hier voor meer informatie en de premies van deze verzekeringen.

Na je boeking van de reis ontvang je van ons een mail waarin je kunt aangeven welke verzekering je eventueel door ons wilt laten afsluiten.


En verder

Onze vliegtarieven
Op onze vliegtarieven pagina Australië en Nieuw-Zeeland vind je een overzicht van onze extra voordelige touroperator tarieven. Deze mogen niet los verkocht worden, maar altijd in combinatie met een landarrangement uit ons aanbod, bijvoorbeeld auto- of camperhuur, groepsreizen, excursies, hotelovernachtingen, trein- of buspass e.d. Een minimum landarrangement bestaat uit 5 dagen of 5 nachten, dat is een voorwaarde van de luchtvaartmaatschappijen voor het gebruik van deze voordelige touroperator tarieven.

Walkabout Reisvoorwaarden
Op onze reizen zijn de voorwaarden van Walkabout van toepassing. Hierin staan de wederzijdse verplichtingen van de reisorganisator en de reiziger. Bij boeking krijg je steeds een kopie van deze voorwaarden toegestuurd.

Tot slot: actieve en avontuurlijke reizen
De groepsrondreizen zijn door de aard van het gebied waar men doorheen reist, niet altijd van alle luxes voorzien. Van de reiziger wordt een flexibele instelling verwacht ten aanzien van onvoorziene omstandigheden die zich onderweg kunnen voordoen. Het klimaat in Australië kan voor verassingen zorgen waardoor een bepaalde route onbegaanbaar wordt en men gezamenlijk een alternatief moet zoeken. De chauffeur, die vanwege zijn ervaring het best in staat is te oordelen, beslist dan samen met de reizigers over het verdere verloop van de reis. De gids zal af en toe een handje geholpen willen worden en vele handen maken tenslotte licht werk. Je zult merken dat zelfs afwassen niet vervelend is in de bush!

Op onze contact pagina vind je onze gegevens.

Kennelijke fouten of vergissingen in deze publicatie / website binden de reisorganisator niet. Verder kan de reisorganisator niet worden gehouden aan de inhoud van voorlichtingsmateriaal dat is uitgegeven onder verantwoordelijkheid van derden.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR (lidnr 2304). Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in ons programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.
reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland