australie met kinderen wandelen
Van eenvoudige dagtrips tot zware trekkings... onze naam zegt al genoeg!
australie larapinta wandelen
De Larapinta Trail (7-daagse woestijntrekking) is een onvergetelijke back to basics ervaring!
australie wandelreizen
Ook individuele wandelreizen met bagagevervoer zijn mogelijk, van eenvoudig tot zwaar.
australie hiking
Voor de meeste tochten is een normale conditie meer dan voldoende. We adviseren graag.

Wandelreizen Australië / Bushwalking


We hebben als een groot en bijzonder aanbod aan wandelvakanties en wandeltrekkings in Australië en Nieuw-Zeeland. Onze naam zegt al genoeg! We werken al jaren samen met enkele ervaren specialisten ter plekke, we kennen de bijzonderheden van hun tours en kunnen je daarom goed adviseren bij je uiteindelijke keuze.

Bij veel van de korte groepsreizen in ons programma wordt dagelijks gewandeld. Hieronder staan een aantal voorbeelden van specifieke wandelreizen waarbij het wandelen een veel groter onderdeel van de reis is. Deze reizen kun je natuurlijk ook inbouwen in je reis door Australië.

Heb je een reis gezien die je interesse heeft? We kunnen een reisvoorstel maken waarbij deze reis een onderdeel vormt van je volledige reis. We kunnen ook meerdere wandelreizen combineren tot een complete wandelreis door Australië. Vraag ons om een reisvoorstel en advies.

Bel of email ons om je wensen door te nemen of voor meer informatie over de mogelijkheden 070-3234437.


Type wandelreizen:

Met een kleine groep: Je wandelt in kleine groep van max 6 deelnemers, met een zeer ervaren gids. Je draagt alleen een dagrugzak.

Door Noordwest Australië: Je wandelt in groep van 5-12 deelnemers in afgelegen gebieden, met een zeer ervaren gids, zonder een strak tijdschema.

Individueel: 'Self-guided' hotelwandeltochten met bagagevervoer en incl. karaktervolle accommodatie onderweg.


Wandelreizen met een kleine groep


New South Wales - Blue Mountains Dagtours

australië_wandelreizen

australië_wandelreizen

Vanaf: Katoomba in de Blue Mountains*
Duur: Dagtour
* 2 uur vanaf Sydney

Een kleine lokale organisatie biedt natuurgerichte wandelingen aan naar verschillende gebieden van de Blue Mountains.

De gids neemt je mee in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers naar onbekende en ontoegankelijke valleien en uitkijkpunten.

De gidsen zijn hoog opgeleide natuurgidsen met een grote kennis van zowel de flora en fauna als de geologische en culturele aspecten van dit unieke ecosysteem.Northern Territory - The Larapinta Trail

australië_wandelreizen

australië_wandelreizen

australië_wandelreizen

Vanaf: Alice Springs
Duur: 6 dagen

De Larapinta Trail is een van de beste wandelroutes in Australië. Het pad loopt langs de toppen en door de valleien van de Western MacDonnell Ranges. Deze spectaculaire bergrug begint in Alice Springs en strekt zich uit tot diep in de outback en het rode hart van Australië.

Je vindt hier de hoogste bergen van de Northern Territory in een prehistorisch landschap vol ravijnen, kliffen en verscholen meertjes. Tel daar de mystieke belevenis bij op van de Dreamtime legendes, de rust en stilte en je hebt een onvergetelijke “Back to Basics” ervaring.

Je kunt een 6-daagse reis bij ons boeken. Onder leiding van een zeer ervaren gids loop je zo’n 12 tot 20 km. per dag, waardoor er voldoende tijd is om te genieten van de Australische outback.

Je draagt alleen een dagrugzak want een volgauto brengt de overige spullen naar de kampeerplaats inclusief de ingrediënten voor een fantastische bush-maaltijd. Voor een complete kampeeruitrusting wordt gezorgd.Tasmania - The Overland Track

australië_wandelreizen

australië_wandelreizen

australië_wandelreizen

Vanaf: Launceston
Duur: 6 dagen

Dit is misschien wel de beroemdste bushwalk van heel Australië. Met zijn lengte van ongeveer 80 kilometer zoekt dit pad zijn weg door de afgelegen ruigte van het hooggebergte tussen Cradle Mountain en Lake St. Clair.

Bij deze 6-daagse reis ga je met een kleine groep in 6 wandeldagen deze tocht afleggen, waarbij je onderweg kampeert in tenten. Je wandelt door groene valleien, langs bergmeertjes, onder ruige rotspartijen en door donkere bossen. Let goed op het rijke dierenleven in dit natuurgebied: wallabies, wombats, hagedissen en vele roofvogels. Met een beetje geluk zie je hier de Tasmaanse duivel!

De tocht is niet echt zwaar en ook door de onervaren wandelaar met voldoende doorzettingsvermogen goed te doen. Er zijn weinig zware klimpartijen op de hoofdroute; je loopt op een gemiddelde hoogte van 800 - 1200 meter.

Onderweg zijn er voor de liefhebbers diverse toppen te beklimmen om van het uitzicht te genieten.Wandeltrekkings door Noordwest Australië


australie duiken ningaloo reef

Bushwalking Holidays

Onze partner in Darwin organiseert wandelreizen met gidsen door de meer afgelegen gebieden, variërend van middelzware tot zeer intensieve meerdaagse trekkings. Deze vinden plaats in de afgelegen gebieden van Kakadu, The Kimberley en The Red Centre.

Je wandelt in kleine groepen (min. 5 - max. 12) zonder een strak tijdschema; het tempo is afhankelijk van de groep en van wat je onderweg tegenkomt. Tijdens alle wandelingen draag je je eigen rugzak (tot 15 kilo), slaapzak, matje en evt. een tent (een complete uitrusting kun je ter plaatse huren). Je draagt tevens je ontbijt, lunches en een deel van de avondmaaltijden.

De gidsen zijn allen zeer bedreven in hun vak, bezitten een grote kennis van het gebied en haar bewoners. Er wordt grote nadruk gelegd op het natuurbehoud: wandelingen zonder sporen achter te laten. Er zijn trekkings van 4 tot 21 dagen.

Light-pack trekkings
Op bepaalde data worden er ook “light-pack” trekkings georganiseerd. Je draagt zelf alleen een lichte dagrugzak.

Meer bestemmingen en info
Er zijn veel verschillende wandeltrips die we voor je kunnen reserveren. Wij zijn agent in Nederland voor verschillende reisorganisaties die speciaal gericht zijn op wandelreizen. We kunnen dus je reisprogramma naar wens samenstellen in (bijna) elke regio van Australië. Stuur ons een Stuur ons een email indien je meer info wenst!


Wandelreizen individueel met bagagevervoer


australie duiken trips kinderen

Inn-to-Inn Walking
Bij deze individuele wandelreizen loop je op eigen gelegenheid en is de accommodatie onderweg gereserveerd en wordt je bagage voor je vervoerd. Bovendien ontvang je een lunchpakket voor onderweg, alle routekaarten en achtergrondinformatie over het gebied waar je door heen wandelt.

Meestal is het ontbijt en de diners ook inbegrepen. De accommodatie onderweg is karaktervol. Veelal slaap je in woningen in de stijl van zogenaamde ‘cottages’, inclusief de bijbehorende gastvrijheid en ouderwetse gezelligheid.

The Blue Mountains Walk is een van de mooiste en bekendste ‘Inn-to-Inn walks’. De Blue Mountains zijn gelegen op zo’n twee uur rijden (trein/bus/auto) vanaf Sydney. Het gebied heeft een spectaculair ongerept landschap met eucalyptuswouden, steile kliffen vanwaar watervallen zich in diepe kloven storten, verborgen grotten en indrukwekkende vergezichten.

Hoewel je tijdens deze tocht ook de meer bekende Three Sisters en Katoomba te zien krijgt en een tocht maakt met de Scenic Railway, voert de route meer door afgelegen, minder bezochte gebieden van de Blue Mountains. Je overnacht tijdens deze tocht in karakteristieke accommodatie in verschillende dorpen als Mount Victoria, Blackheath, Katoomba, of Leura. Je kunt kiezen uit een 5-daagse (3 dagen wandelen) of 7-daagse (5 dagen wandelen) Inn-to-Inn Walk.

Andere Inn-to-Inn walks:
Grampians National Park
Great Ocean Road
Snowy Mountains
Lamington National Park
South-West Australia

Meer bestemmingen en info
Er zijn veel verschillende wandeltrips die we voor je kunnen reserveren. Wij zijn agent in Nederland voor verschillende reisorganisaties die speciaal gericht zijn op wandelreizen. We kunnen dus je reisprogramma naar wens samenstellen in (bijna) elke regio van Australië. Stuur ons een email indien je meer info wenst!
Het is omdat we nooit een tien geven, maar eigenlijk is die door jullie verdiend!

Hans en José


Naar klantervaringen

reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland