australie snorkelen duiken

Duiken in Australië

Great Barrier Reef en Ningaloo Reef

Met het Great Barrier Reef aan de oostkust en het Ningaloo Reef aan de westkust, is Australië the place to be voor scuba duiken of snorkelen. Of je nu een ervaren duiker bent of een beginner of zelfs liever alleen wilt snorkelen, het kan allemaal met een ruime keuze aan meerdaagse duikexcursies, duikcursussen en dagtrips. Je kunt deze eenvoudig inpassen in je reis door Australië. Laat je door ons adviseren over de beste tijd en tour en ga echt Down Under!
Duiken Australië

Klik hieronder voor de duik tours uit ons aanbod.


australie duiken
5 dagen
Vanaf Cairns

Duikcursus Great Barrier Reef

australie duiken
2 of 3 dagen
Vanaf Cairns

Duikexcursie Great Barrier Reef

australie duiken
1 tot 4 dagen
Vanaf Exmouth

Walvishaai excursie Ningaloo Reef


australie duiken
3 of 4 dagen
Vanaf Cairns

Duikexcursie Cod Hole GBR

australie duiken
1 dag
Vanaf Cairns

Dagtrips Great Barrier Reef

australie duiken
2 dagen
Vanaf Cairns

Coral Sea Dreaming ZeiltochtGreat Barrier Reef


Een wonder op aarde
Het Great Barrier Reef is een van de wonderen op aarde. Het strekt zich uit over een lengte van 2.000 km langs de oostkust van Australië. De kleurenpracht van de duizenden planten en dieren die dit rif gevormd hebben, is nergens beter te zien dan op ooghoogte tijdens de duik van je leven. De watertemperatuur komt nooit onder de 22 graden en het zicht onder water is altijd 10 - 30 meter. Je komt op de mooiste plaatsen van het koraalrif!

Wereldwijd worden de koraalriffen bedreigd en dat geldt helaas ook voor het Great Barrier Reef, maar in Australië wordt hard gewerkt aan het herstel en zijn er gelukkig nog veel mooie riffen om te bezoeken. De duikorganisaties weten de beste locaties en zijn aan strenge regels en vergunningen gebonden. Je kunt hier met een gerust hart duiken met een minimale impact op dit unieke ecosysteem.

Walkabout biedt zowel de onervaren als de gevorderde duiker de mogelijkheid om 'down under' te gaan op het Great Barrier Reef.

Je Padi-duikbrevet halen, een meerdaagse excursie of een dagtrip
Er zijn veel organisaties om uit te kiezen en je wilt natuurlijk de beste organisatie met de mooiste excursies en de beste faciliteiten. Wij hebben het voorwerk al gedaan en zijn al sinds 1994 agent voor o.a. Divers Den, Ocean Freedom en Coral Sea Dreaming. We kunnen je hier alvast een heel eind op weg helpen met de voorbereidingen en de juiste keuze van cursus of excursies van deze zeer professionele organisaties.

Mocht je nog geen PADI-duikbrevet hebben en deze willen halen, dan kan dat met een 4- of 5-daagse duikcursus vanaf cairns. Na twee dagen theorie en praktijklessen in het opleidingscentrum voor scuba-duikers vervolg je de cursus met een 2- of 3-daagse live-a-board trip naar het buitenste rif.

Heb je al een brevet, dan kan je mee op één van de meerdaagse duikexcursies, waarbij je aan boord op het rif overnacht. Je maakt tot wel 12 duiken en vaak ook een nachtduik. Ga je met z’n tweeën en wil er maar één duiken, dat kan! De ander kan mee als snorkelaar tegen gereduceerd tarief.

Heb je niet zoveel tijd of is een dagje duiken wel genoeg, dan zijn er verschillende dagtrips, die ook heel geschikt zijn voor alleen snorkelaars.

Lady Elliot Island
Voor de ultieme dive-experience raden wij een bezoek aan Lady Elliot Island aan. Vanaf het kleinschalige resort kun je hier de vele koraalvissen, mantaroggen, schildpadden, dolfijnen en zelf walvissen zien! We kunnen allerlei duikarrangementen voor je boeken.

Ningaloo Reef


Minder bekend, even mooi!
Het Ningaloo Reef ligt aan de westkust van Australië en is veel minder bekend dan het Great Barrier Reef, maar minstens zo mooi. Het is geen barrière rif, maar een zogenaamd ‘fringing’ rif dat vlak onder de kust is gelegen.

Het rif en omliggende gebieden wordt bewoond en bezocht door duizenden tropische vissen, inclusief een van de zeldzaamste, de walvishaai, maar ook door dolfijnen, walvissen, schildpadden en de zeer zeldzame dugong (zeekoe).

Wij werken met twee duikoperators in het plaatsje Exmouth: snorkelen met de walvishaai excursies, duiktrips op het rif of de Muiron Islands.

Dagtours
De bekendste trip is ongetwijfeld het duiken met de walvishaai (april t/m augustus). Deze unieke dieren worden exclusief voor de boot van deze organisatie gespot met een vliegtuig, zodat er langer de tijd is om samen met ze te zwemmen. Samen met de walvishaai zijn er nog vele andere speciale dieren te zien op de dagtours zoals de manta roggen, schildpadden en honderden soorten kleurrijke vissen. Naast de mogelijkheid om onder begeleiding van de zeer ervaren bemanning te duiken kan er ook gesnorkeld worden.

Meerdaagse duik en snorkel excursie
Er zijn luxe 2-daagse trips tot eenvoudige duiksafari’s voor zowel de beginnende als de ervaren duiker / snorkelaar, waarbij je aan boord overnacht.

Duikcursus
Heb je nog geen duikbrevet: het is ook hier mogelijk een beginnerscursus te doen, maar ook een uitbreiding van je brevet met een van de speciale cursussen.

Exmouth is te bereiken per huurauto of tijdens een vrije dag op onze Westcoast Safari. Er is ook een dagelijkse vlucht vanaf Perth.

Vraag bij ons de uitgebreide informatie aan over de expedities of neem contact met ons op voor de verschillende excursiemogelijkheden en vertrekdata.
Meer keus?

Als Australië specialist is ons aanbod van korte en langere duiktours groot!
Op deze website staat een selectie uit ons aanbod.
Mocht je iets zoeken of heb je specifieke interesses en kun je het niet vinden op deze site:
geef ons een belletje of stuur een email.


Het is omdat we nooit een tien geven, maar eigenlijk is die door jullie verdiend!

Hans en José


Naar klantervaringen

reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken