australie duiken
Haal je duikdiploma op het Great Barrier Reef, of vaar mee voor een meerdaagse duikexcursie!
australie duiken ningaloo
Ningaloo Reef Western Australia, even mooi als het GBR, minder bereikbaar maar ook minder druk!
australie duiken liveaboard
Een Liveaboard (incl. night-dives) zul je niet snel vergeten. We zijn agent van Pro-Dive en Tusa-Dive.
australie snorkelen duiken
Als je niet wilt of kunt duiken ga je toch mee.. er is bijna altijd gelegenheid om gewoon te Snorkelen.

Duiken Australië


Mocht je een Padi duikbrevet hebben of deze willen halen dan is Australië echt the place to be. Duiken in Australië op het Great Barrier Reef is een onvergetelijke ervaring, maar ook zwemmen naast een vriendelijke walvishaai aan de westkust bij Ningaloo Reef kan een onderdeel van je rondreis worden. De duiksport in Australië is zeer professioneel, naast een hele strenge wetgeving voor duikorganisaties hanteren de organisaties zelf ook een strenge eigen norm voor wat betreft impact op de natuurlijke omgeving en het rif, een goede plek dus om je Padi duikbrevet te halen of aan een duikexcursie deel te nemen (leuke bijkomstigheid: in veel gevallen is je duikbrevet halen in Australië goedkoper dan hier in Nederland!).

Onze medewerkers hebben ervaring met duiken in Australië en kunnen je goed adviseren over de mogelijkheden en bij je keuze. Als all-round Australië specialist kunnen we daarnaast ook nog allelei andere zaken voor je reserveren zoals overnachtingen, vervoer etc. Uiteraard is een duikcursus door ons heel goed in te passen als onderdeel van een complete rondreis door het prachtige land.

ps. Als je niet wilt of kunt duiken is er bijna altijd de optie om mee te varen als snorkelaar. Je kun dan op momenten dat je medereizieger(s) aan het duiken zijn gewoon snorkelen (wel of niet onder begeleiding). Aan boord blijven en van het zonnetje genieten aan dek is natuurlijk ook altijd een optie.


Great Barrier Reef


australie duiken great barrier reef

Een wonder op aarde
Het Great Barrier Reef (Groot Barrierèrif) is een van de wonderen op aarde. Het strekt zich uit over een lengte van 2.000 km langs de oostkust van Australië. De kleurenpracht van de duizenden planten en dieren die dit rif gevormd hebben, is nergens beter te zien dan op ooghoogte tijdens de duik van je leven.

Walkabout biedt zowel de onervaren als de gevorderde duiker de mogelijkheid om 'down under' te gaan op het Great Barrier Reef.

Je Padi-duikbrevet halen of korte excursies op het Great Barrier Reef
Er zijn veel organisaties om uit te kiezen en je wilt natuurlijk de beste organisatie met de mooiste excursies en de beste faciliteiten. Wij hebben het voorwerk al gedaan en zijn al sinds 1994 agent voor o.a. Pro-Dive, Tusa-Dive en Deap Sea Divers Den..

We kunnen je hier alvast een heel eind op weg helpen met de voorbereidingen en de juiste keuze van cursus of excursies van deze zeer professionele organisatie. Mocht je nog geen PADI duikbrevet hebben en deze willen halen dan kan dat via de duikcursus vanaf Cairns (5-daagse). Na twee dagen theorie en praktijklessen in het opleidingscentrum voor scuba-duikers vervolg je de cursus met een 3-daagse live-a-board trip naar het buitenste rif. De watertemperatuur komt nooit onder de 22 graden en het zicht onder water is altijd 10 - 30 meter. Je komt op de mooiste plaatsen van het koraalrif!

Ook kortere duiktrips naar het rif of een excursie zijn hier mogelijk, bijvoorbeeld een

Voor de ultieme dive-experience raden wij een bezoek aan Lady Elliot Island aan. Vanaf het op het eiland aanwezige resort kun je hier de vele koraalvissen, mantaroggen, schildpadden, dolfijnen en zelf walvissen zien!

Heb je niet zoveel tijd en wil je toch het rif zien dan kun je een dagtrip reserveren met de mogelijkheid om te duiken, om een eerste proefduik te maken of te snorkelen. We werken hiervoor voornamelijk samen met Tusa-Dive Cairns, een zeer professionele duikorganisatie. Hieronder kun je een voorproefje zien:mail ons ons voor meer informatie.


Ningaloo Reef


australie duiken ningaloo reef

Minder bekend, even mooi!
Ningaloo Reef (Ningaloo Rif) ligt aan de westkust van Australië en is veel minder bekend dan het Great Barrier Reef, maar minstens zo mooi. Het is geen barrière rif, maar een zogenaamde fringing rif dat vlak onder de kust is gelegen.

Het rif en omliggende gebieden wordt bewoond en bezocht door duizenden tropische vissen, inclusief een van de zeldzaamste, de walvishaai, maar ook door dolfijnen, walvissen, schildpadden en de zeer zeldzame dugong.

Onze duikpartner Ningaloo Whalesharks in het plaatsje Exmouth biedt: snorkelen met de walvishaai excursies, duiktrips op het rif of de Muiron Islands. Ningaloo Whalesharks is één van de meest ervaren operators gespecialiseerd in het duiken en snorkelen in West Australië.

Uiteraard is deze organisatie in het bezit van het Eco keurmerk en zijn ze ook zeer sterk betrokken bij onderzoeken en behoud van dit mooie stuk rif en het omliggende gebied.

Het uiteindelijke doel van de organisatie is om de bezoeker de schoonheid van het rif te laten ervaren, terwijl er alles aan wordt gedaan om dit stuk rif te behouden voor de toekomst.

Lees meer over de duikmogelijkheden bij Ningaloo Reef.

Dagtours
Ningaloo Whalesharks biedt een aantal halve dag en dagtours aan. De bekendste trip is ongetwijfeld het duiken met de walvishaai (april t/m augustus). Deze unieke dieren worden exclusief voor de boot van deze organisatie gespot met een vliegtuig, zodat er langer de tijd is om samen met ze te zwemmen. Samen met de walvishaai zijn er nog vele andere speciale dieren te zien op de dagtours zoals de manta roggen, schildpadden en honderden soorten kleurrijke vissen. Naast de mogelijkheid om onder begeleiding van de zeer ervaren bemanning te duiken kan er ook gesnorkeld worden.

Tip: boek de walvishaai dagtour vooraf, om te doen op de vrije dag in Exmouth van één van onze Westkust safari’s.

Meerdaagse duik- en snorkelsafaris
Ningaloo Whalesharks biedt ook meerdaagse safari’s aan. Tijdens deze safari’s voor zowel de beginnende als de ervaren duiker / snorkelaar wordt er gekampeerd op één van de Muiron Islands op een verlaten strand waar je kan genieten van de geweldige omgeving.

Duikcursus
Daarnaast worden er ook duikcursussen aangeboden: van een startercursus tot aan de mogelijkheid om je instructeurdiploma te halen.

Exmouth is te bereiken per auto of bus, of tijdens een vrije dag op onze Westcoast Safari. Er is ook een dagelijkse vlucht vanaf Perth.

Vraag bij ons de uitgebreide informatie aan over de expedities of neem contact met ons op voor de verschillende excursiemogelijkheden en vertrekdata.


Populaire duiktrips


australie duiken trips kinderen

Populaire duiktrips die je via ons kunt reserveren zijn o.a.:

Great Barrier Reef

Ningaloo Reef

Doe 'the Giant Stride' (duikerssprong) in Australië, ook voor kinderen vanaf 12 jaar!Het is omdat we nooit een tien geven, maar eigenlijk is die door jullie verdiend!

Hans en José


Naar klantervaringen

reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland