Talkabout

Blog Australië en Nieuw-ZeelandWalkabouts Wildlife Wijzer

De meest bijzondere wildlife ervaringen van Australië

wildlife whaleshark australie

Ben je ook benieuwd naar wat er allemaal rond huppelt, springt of zwemt in Australië, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen, dan helpen we je graag een handje! Australië kent tal van verschillende soorten wildlife en door de geïsoleerde ligging is er een dierenwereld ontstaan die nergens anders ter wereld voorkomt. Door heel Australië is wildlife te vinden, dus waar je ook naar toe gaat, je krijgt altijd de mogelijkheid om onvergetelijke wildlife ervaringen aan je reis toe te voegen. Hieronder nemen we je mee naar de zes leukste, diervriendelijke ervaringen van Australië.


Zwemmen met walvishaaien in het Ningaloo Reef (West-Australië)

Voor velen nog vrij onbekend, maar zeker niet minder leuk om te bezoeken, het Ningaloo Reef in West-Australië. Valt te vergelijken met het Great Barrier Reef, maar Ningaloo heeft iets wat Great Barrier niet heeft, namelijk de Whale Shark! Whale Sharks klinken misschien gevaarlijk, maar goed nieuws: dat zijn ze niet en jij kunt een duikje met ze wagen. Het zijn erg vriendelijke beesten die tot wel 10meter lang kunnen worden, wauw! Niet goed voor je zelfvertrouwen, want als je naast het prachtige beest zwemt, voel je je opeens wel erg klein. Wel goed voor je mooie herinneren, want een momentje met de Whale Shark zal je nooit meer vergeten.


Je lunch delen met wallabies op Magnetic Island (Queensland)

wallaby australie wildlife

Ben je van plan om naar Magnetic Island te gaan (zeker doen!) , vergeet dan niet om een bezoekje aan Geoffrey Bay te brengen. Er huppen hier altijd grote families Wallabies rond die nieuwsgierig een kijkje komen nemen. Ga je in het goede seizoen, dan vind je zelfs nog wat in de buidel, waardoor je voorlopig nog niet weg wil. Oh en vergeet niet om een extra grote lunch mee te nemen, want ze zijn dol op wat lekkers.


De vogelbekdierwandelingen (Tasmanië & Queensland)

platypus australie wildlife

Het vogelbekdier ofwel de platypus in het Engels, komt nog op een aantal plekken in Australië voor. Erg makkelijk zijn ze niet om te spotten, maar het gebeurt nog regelmatig en wie weet ben jij een van de gelukkige! Het zijn onwijs leuke beesten die waggelend het leven doorgaan of een heerlijke duik nemen op zoek naar voedsel. Een van de beste plekken om ze te spotten is Eungella National Park in het noorden van Queensland, Ook in Tasmanië maak je nog een goeie kans op een platypuswalk één van deze geweldige beesten te spotten, dus wandelschoenen aan en let’s go!


Wegdromen naast zeeschildpadden (Queensland)

schildpad australie wildlife

Australië staat bekend om zijn prachtige reef met een grote diversiteit aan oceaanleven. Prachtige vissen, wuivend koraal en immense zeeschildpadden. Er zijn een hoop plekken langs de kust om een bezoekje te brengen aan het reef. Wil je er meteen een onvergetelijke ervaring van maken, ga dan mee op een zeilboottocht bij de Whitsundays. Door de kleine, sfeervolle zeilboten ben je echt even weg van de wereld. Bezoek parelwitte stranden en duik een aantal keer per dag de zee in om een stukje mee te zwemmen met één van deze fantastische beesten.


Koala’s spotten tijdens de Great Ocean Road ( South Australia)

koala wildlife australie

Eén van de nationale dieren van Australië is de Koala, het lieve, bamboe-etende diertje, die we vast allemaal wel eens in onze dromen hebben geknuffeld. Ze zijn dol op bamboe eten en slapen, klinkt heerlijk toch? Wanneer je de prachtige Great Ocean Road gaat doen, let dan goed op de bamboebomen onderweg (of waar groepjes mensen omhoog staan te staren), want grote kans dat je dan één van deze knuffelbeertjes tegenkomt. Niet te hard praten, want koala’s slapen gemiddeld 20 uur per dag. Ben je op Magnetic Island, hou dan je ogen open tijdens de Forts walk, want ook hier heb je een grote kans om er eentje te spotten!


Ga op krokodillen avontuur

krokodil wildlife australie

Een iets minder vriendelijk beest, maar zeker niet minder de moeite waard om een bezoekje te brengen, althans bezoekje ... Hoe verder je naar het noorden gaat, hoe groter de kans bestaat dat je tijdens je ochtendzwem iets aan je teen voelt knabbelen. Het is dan ook aan te raden om van te voren even te checken of het veilig is om het water in te duiken. Vanuit Darwin kan je verschillende tours doen waarbij je krokodillen kunt spotten. Breng een bezoekje aan het overweldigende Kakadu National Park, ook vanuit hier zijn er verschillende mogelijkheden om een croc te spotten, één van de 10.000 die zich in het park bevinden. Kan niet missen!


Verder zijn er natuurlijk nog genoeg andere fantastische dieren te spotten. Breng een bezoekje aan Kangaroo Island, voor ach, de naam zegt het al. Ga walvis spotten bij Hervey Bay. Met een beetje geluk kom je in Tasmanië, een van de wollige wombats tegen of breng een bezoekje aan Phillip Island voor de vrolijke pinguïns. Door heel Australië zijn er verschillende sanctuaries (opvangcentrums) te vinden, ook altijd de moeite waard om een bezoekje te brengen. Altijd handig als je toch nét niet dat ene beestje hebt kunnen spotten in het wild en niet te vergeten, zo draag je ook nog je steuntje bij aan deze prachtige dierenwereld!


kangoeroe wildlife australie

walkabout liesbeth kleinrouweler
Liesbeth Kleinrouweler

Met veel plezier ben ik werkzaam bij Walkabout waar ik mijn grote passie, reizen, graag met andere mensen deel. Ik ben gek op onderweg zijn en nieuwe dingen ontdekken. Het is geweldig om door middel van woorden en beelden mijn ervaringen te delen en jullie hopelijk net zo enthousiast te krijgen als ik! Australië en Nieuw-Zeeland zijn onvergetelijke landen, met ontelbaar mooie plekken.


Walkabout

Walkabout organiseert sinds 1994 vakantie reizen, groepsreizen en complete rondreizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. We stellen reizen-op-maat samen voor alle budgetten en type reizen. Walkabout Reizen is uit enthousiasme en passie voor deze landen ontstaan. Onze kennis opgedaan tijdens vele reizen en onze goede lokale contacten delen we graag met je!reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken