Tasmania Self-Drive


 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive

Natuur in overvloed!

Deze 9-daagse self-drive door Tasmanië is op basis van comfortabele kleinschalige accommodaties. Je kunt beginnen in Hobart, Launceston of Devonport. Vanaf het vaste land kun je vliegen naar één van deze steden of varen met The Spirit of Tasmania vanuit Melbourne naar Devonport. De huurauto is inbegrepen, net als 8 overnachtingen in een leuke mix van lodges en Bed & Breakfast accommodaties. Je keert weer terug in de startplaats, een echte rondreis.

Na aankomst kun je de huurauto gelijk ophalen. De route brengt je langs een aantal van de landschappelijk mooiste gebieden van Tasmanië. Je bezoekt het historische plaatsje Launceston, het beeldschone Freycinet National Park, de koloniale gevangenenkolonie Port Arthur, het fraai gelegen Hobart, de ruige Westkust en het spectaculaire Cradle Mountain National Park. De afstanden zijn niet groot, waardoor je ruim de tijd hebt om elk gebied te verkennen. Of dat nu een wandeling is door een ongerept natuurgebied of dat je je verdiept in de koloniale geschiedenis van Tasmanië.

Dit makkelijk te bereizen eiland is zeker een bezoek waard!

Bij dit Self-Drive pakket is inbegrepen:

* 9 dagen autohuur, inclusief verzekering
* 8 overnachtingen in 2-persoons accommodatie, mix van B&B, luxe lodge en hotel
* 4 x ontbijt

Vanaf Hobart

Vanaf Launceston

Vanaf Devonport

 

9 dagen

Richtprijs A$ 1785 p.p.

 

self drive australie


email ons

Meer tour info


Richtprijs

A$ 1785 p.p. *

*) Tarief p.p. op basis van 2 samenreizenden personen in het hoogseizoen (oktober t/m maart), tussen half december en half januari is de prijs op aanvraag i.v.m. piek-seizoen.
Op een aantal plaatsen kan ook een minder luxe accommodatie worden gekozen. De Self-Drive wordt dan wat voordeliger. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Inbegrepen

Huurauto:
9 dagen autohuur AVIS, type Compact SUV, Group S,
autohuur inclusief maximale afkoop eigen risico tot A$ 0*,
ongelimiteerd aantal km's,
staatsbelasting, one way fee, toeslag ophalen vanaf luchthaven.
*) zie voor uitzonderingen de huurvoorwaarden

Overnachtingen:
8 overnachtingen: mix van B&B, luxe lodge en hotel,
4 x ontbijt

Niet inbegrepen

Bij de huurauto optioneel: toeslag extra bestuurders naast de partner, huur GPS of kinderzitje.
Optionele activiteiten en excursies,
Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven.

Bijzonderheden

Let op: Bij onze Self-Drive pakketten ontvang je de adres- en contactgegevens van alle accommodaties en indien nodig een eenvoudige routebeschrijving naar het camp/hotel. Je ontvangt echter geen uitgebreide routebeschrijving voor het reistraject tussen de verschillende nachten. Je kunt zelf je route en stops onderweg bepalen, afhankelijk van de persoonlijke wensen.


Reisprogramma vanuit Hobart:

Het is ook mogelijk om te beginnen in Devonport (wanneer je per boot reist) of in Launceston. Je maakt dan een rondje Launceston – Launceston. In dat geval begint het programma op dag 6 in het onderstaande programma.

Dag 1
Vandaag kom je aan in Hobart met het vliegtuig, waar je meteen de huurauto kunt ophalen en vanaf waar je richting de stad rijdt. Die middag maak je kennis met deze gezellige havenstad en probeer de 318 treden van de Shot Tower in Taroona te beklimmen voor een geweldig uitzicht. Je slaapt die avond in een historische B&B vlakbij het centrum.

Dag 2
Hobart - Strahan (307 km)
Vertrek uit Hobart en rijdt richting het westen via The Wild Way door de Derwent vallei naar Lake St Clair. Onderweg heb je een eindeloos uitzicht over het centrale plateau van midden Tasmanië. Je overnacht in Strahan in het enige havenplaatsje aan de ruige westkust in een zeer fraaie, historische B&B: Franklin Manor.

Dag 3
Strahan - Cradle Mountain (166 km)
In de ochtend kun je een halve dagtocht per boot maken over de Gorden River, hier zijn de oudste oerbossen van Tasmanië. Enkele Huon Pines zijn meer dan 2000 jaar oud! Je vervolgt de self-drive door de eindeloze bossen van het wilde westen van Tasmanië op weg naar Cradle Mountain National Park. Je overnacht hier aan de rand van het park in een moderne lodge cabin.

Dag 4
Cradle Mountain National Park
Vanuit je cabin kun je deze vrije dag mooie wandelingen maken in de omgeving. Hier ben je zeker van een ontmoeting met kangoeroes en de kleinere wallabies. Tussen de bergen liggen de mossige sprookjes bossen typerend voor het gematigde regenwoud. Een wandeling aan de voet van de berg Cradle Mountain, rondom Dove Lake is zeker een aanrader.

Dag 5
Cradle Mountain - Launceston (140 km)
Ook deze ochtend kan je nog besteden aan een wandeling in de omgeving, alvorens te beginnen aan de laatste etappe van deze trip. Op weg naar Launceston kom je langs het plaatsje Sheffield, bekend om z'n prachtige muurschilderingen. Vervolgens rijd je verder langs de indrukwekkende Western Tiers bergen en voor je in Launceston aankomt kun je nog even doorrijden naar de Tamar Vallei en Notley Fern Gorge, een stukje regenwoud en vogelrijk gebied. Of een middag genieten van het Victoriaanse straatbeeld van Launceston.

Dag 6
Launceston - Freycinet NP (178 km)
Je kunt een ochtend in Launceston blijven om een wandeling te maken in het park ‘Cataract Gorge’, voor je naar de oostkust van Tasmanië gaat rijden. Ten zuiden van het kustplaatsje Bicheno ligt het Freycinet National Park, waar je de volgende 2 nachten in de fraai gelegen, gelijknamige luxe Lodge zult verblijven.

Dag 7
Freycinet NP
Freycinet National Park, ook wel het Juweel van Tasmanië genoemd, heeft prachtig witte stranden, rosse granieten rotsen en veel wildlife. Je kunt individueel gaan wandelen, maar ook een dagtour doen of een middag kanoën, een boottocht etc. Natuurlijk bezoek je het uitkijkpunt over Wineglass Bay.

Dag 8
Freycinet NP- Port Arthur (241 km)
Onderweg naar Port Arthur kun je een kijkje nemen in het gematigde regenwoud dat zo typerend is voor Tasmanië. Via het plaatsje Sorell met een rijke historie, rijd je naar het Tasman Schiereiland. Ontmoet een Tasmaanse duivel in het Tasmanian Devil Park of test je lef op de steilste Australische stoomtrein. In de historische ruïnes van Port Arthur kun je zien hoe de eerste blanke bewoners hun dagen sleten in deze afschrikwekkende gevangenen kolonie. Je kunt een boottocht maken over de baai naar het eiland van de doden. Overnachting in een prachtige lodge met uitzicht over het water: Stewarts Bay Lodge.

Dag 9
Port Arthur - Hobart (98 km)
Vandaag rijd je vanaf Port Arthur weer richting Hobart. Hier lever je de auto in en stap je vervolgens weer in het vliegtuig richting je volgende bestemming.

Tip: Self-drive's koppelen!
Je kunt verschillende van onze self-drive's koppelen tot een complete reis, we kunnen je daarbij uiteraard adviseren. Deze self-drive sluit bijvoorbeeld goed aan bij onze Melbourne-Adelaide Great Ocean Road Self-Drive.

 

ALLE SELF-DRIVESreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken