Tasmania Self-Drive


 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive

Tasmania Self-Drive

Deze 9-daagse self-drive door Tasmanië is op basis van comfortabele kleinschalige accommodaties. Je kunt beginnen in Devonport, Hobart of Launceston. Vanaf het vaste land kun je vliegen naar één van deze steden of varen met The Spirit of Tasmania vanuit Melbourne naar Devonport. De huurauto en 8 overnachtingen in een leuke mix van lodges en Bed & Breakfast accommodaties zijn inbegrepen. Je keert weer terug in de startplaats, een echte rondreis.

Na aankomst kun je de huurauto gelijk ophalen. De route brengt je langs een aantal van de landschappelijk mooiste gebieden van Tasmanië. Je bezoekt het historische plaatsje Launceston, het beeldschone Freycinet National Park, de koloniale gevangenenkolonie Port Arthur, het fraai gelegen Hobart, de ruige Westkust en het spectaculaire Cradle Mountain National Park. De afstanden zijn niet groot, waardoor je ruim de tijd hebt om elk gebied te verkennen. Of dat nu een wandeling is door een ongerept natuurgebied of dat je je verdiept in de koloniale geschiedenis van Tasmanië.

Dit makkelijk te bereizen eiland is zeker een bezoek waard!

Bij de complete Self-Drive is inbegrepen:

 • 9 dagen autohuur Herz Car Hire, type Group S, Standard Car
 • 1 hotelovernachting, 2-persoonskamer / logies
 • 2 B&B overnachtingen, 2-persoonskamer / logies / ontbijt
 • 1 overnachting in Stewarts Bay Lodge in Port Arthur
 • 2 overnachtingen in Freycinet Retreat inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in de Cradle Mountain Cabins

Vanaf Devonport

Vanaf Hobart

Vanaf Launceston

 

9 dagen

Prijs vanaf A$ 1585

 

Tourcode: TT09

self drive australie


email ons

Meer tour info


Prijs vanaf

A$ 1585 p.p. * voor reizen van 1 oktober tot half december en half januari tot eind maart
Tarief voor reizen tussen half december en half januari is op aanvraag.

Tarief p.p. op basis van 2 samenreizenden personen.

*Er kan ook gekozen worden voor wat minder luxe accommodaties , bijvoorbeeld in Swansea in plaats van Freycinet National Park. De Self Drive wordt dan wat voordeliger. Vraag ons naar de mogelijkheden.


Reisprogramma vanuit Devonport en Launceston:

(Reisprogramma vanaf Hobart: Start op dag 5 met aankomst in Hobart)

Dag 1
Devonport - Launceston (102 km)
Na aankomst rond 8 uur 's morgens met de nachtboot vanuit Melbourne kun je direct de auto ophalen en lekker vroeg op pad. Ongeveer 10 minuten rijden zuidwaarts ligt het Warrawee Forest reserve. Een mooi park voor een ochtendwandeling en een kans om het vogelbekdier te zien. Vervolgens rijd je richting Launceston langs de indrukwekkende Western Tiers bergen. Vanaf daar kun je nog doorrijden naar The Tamar Valley en Notley Gorge, een stukje regenwoud en vogelrijk gebied. Of een middag genieten van het Victoriaanse straatbeeld van Launceston.
Bij start in Launceston kom je deze dag aan met een vlucht en haal je de auto bij de luchthaven op.

Dag 2
Launceston - Freycinet NP (178 km)
Je kunt een ochtend in Launceston blijven om te genieten van de Victoriaanse gebouwen of te wandelen in Cataract Gorge alvorens naar Bicheno te rijden. Of je vertrekt direct om ten noorden van Bicheno een bezoek te brengen aan het Douglas-Apsley National Park. Je kunt hier prachtige wandelingen maken variërend van 20 minuten tot 3 uur langs watervallen, ravijnen en spectaculaire uitzichten op zee. Einde van de dag kom je aan in Bicheno waar je overnacht in een prachtig apartement met uitzicht op zee.

Dag 3
Freycinet NP
Freycinet National Park, ook wel het Juweel van Tasmanië genoemd, heeft prachtig witte stranden, rosse granieten rotsen en veel wildlife. Je kunt individueel gaan wandelen, maar ook een dagtour doen of een middag kanoën, een boottocht etc. Natuurlijk bezoek je het uitkijkpunt over Wineglass Bay.

Dag 4
Freycinet NP- Port Arthur (241 km)
Onderweg naar Port Artur kun je een kijkje nemen in het gematigde regenwoud dat zo typerend is voor Tasmanië. Via het plaatsje Sorell met een rijke historie, rijd je naar het Tasman Schiereiland. Ontmoet een Tasmaanse duivel in het Tasmanian Devil Park of test je lef op de steilste Australische stoomtrein. In de historische ruïnes van Port Arthur kun je zien hoe de eerste blanke bewoners hun dagen sleten in deze afschrikwekkende gevangenen kolonie. Je kunt een boottocht maken over de baai naar het eiland van de doden. Overnachting in een prachtige lodge met uitzicht over het water: Stewarts Bay Lodge.

Dag 5
Port Arthur - Hobart (98 km)
Gebruik de dag om een van de vele attracties van Hobart te bezichtigen.Bij Richmond is het de moeite waard om uit te stappen en eventueel te lunchen. Richmond is een historisch stadje met een Romaanse Katholieke kerk en een zeer goed bewaarde gevangenis. Je overnacht in Hobart in een historische B&B: The Lodge on Elizabeth.
Bij start in Hobart kom je deze dag aan met een vlucht en haal je de auto bij de luchthaven op.

Dag 6
Hobart - Strahan (307 km)
Vertrek uit Hobart en probeer de 318 treden van de Shot Tower in Taroona te beklimmen voor een geweldig uitzicht. Je rijdt nu richting het westen via The Wild Way door de Derwent vallei naar Lake St Clair. Onderweg heb je een eindeloos uitzicht over het centrale plateau van midden Tasmanië. Je overnacht in Strahan in het enige havenplaatsje aan de ruige westkust in een zeer fraaie, historische B&B: Franklin Manor.

Dag 7
Strahan - Cradle Mountain (166 km)
In de ochtend kun je een halve dagtocht per boot maken over de Gorden River, hier zijn de oudste oerbossen van Tasmanië. Enkele Huon Pines zijn meer dan 2000 jaar oud! Je vervolgt de self-drive door de eindeloze bossen van het wilde westen van Tasmanië op weg naar Cradle Mountain National Park. Je overnacht hier aan de rand van het park in een rustieke lodge cabin.

Dag 8
Cradle Mountain National Park
Vanuit je cabin kun je deze vrije dag mooie wandelingen maken in de omgeving. Hier ben je zeker van een ontmoeting met kangoeroes en de kleinere wallabies. Tussen de bergen liggen de mossige sprookjes bossen typerend voor het gematigde regenwoud. Een wandeling aan de voet van de berg Cradle Mountain, rondom Dove Lake is zeker een aanrader.

Dag 9
Cradle Mountain - Devonport (97 km)
Ook deze ochtend kan je nog besteden aan een wandeling in de omgeving, alvorens te beginnen aan de laatste etappe van deze trip. Op weg naar Devonport kom je langs Sheffield, bekend om z'n prachtige muurschilderingen. Aan het einde van de middag lever je de auto in en vervolg je je reis met de veerboot Spirit of Tasmania of stap je op het vliegtuig naar het vaste land na een bijzonder uitstapje aan dit geïsoleerde stukje natuurschoon.
Je kunt ook vanaf Launceston terugvliegen (extra 102 km).

Tip: Self-drive's koppelen!
Je kunt verschillende van onze self-drive's koppelen tot een complete reis, we kunnen je daarbij uiteraard adviseren. Deze self-drive sluit bijvoorbeeld goed aan bij onze Melbourne-Adelaide Great Ocean Road Self-Drive.

 


Inbegrepen

9 dagen autohuur Herz Car Hire, type Group S, Standard Car,
Max Cover met NUL eigen risico, ongelimiteerd aantal km's, 3,5% staatsbelasting, toeslag ophalen vanaf luchthaven,
8 comfortabele overnachtingen in lodges, Bed & Breakfasts en een kleinschalig hotel,
4 x ontbijt


Niet inbegrepen

Autohuur: borg en brandstof,
overige maaltijden, excursies en persoonlijke uitgaven.


Bijzonderheden

Let op: Bij onze Self-Drive pakketten ontvang je de adres- en contactgegevens van alle accommodaties en indien nodig een eenvoudige routebeschrijving naar het camp/hotel. Je ontvangt echter geen uitgebreide routebeschrijving voor het reistraject tussen de verschillende nachten. Je kunt zelf je route en stops onderweg bepalen, afhankelijk van de persoonlijke wensen.


Foto's
Tasmanië met de auto
Tasmanië met de auto
Tasmanië met de auto
Tasmanië met de auto
Tasmanië met de auto
Tasmanië met de auto
Tasmanië met de auto
Tasmanië met de auto
Tasmanië met de auto
Tasmanië met de auto
Tasmanië met de auto
Tasmanië met de auto

ALLE SELF-DRIVESreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken