Red Centre Comfort Camping Safaris


 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours

Avontuurlijke èn comfortabele kampeersafari's

De beste manier om de Outback rondom Alice Springs te bezoeken is met een 4WD kampeersafari. Door te kamperen ontkom je niet aan de bijzondere sfeer van de avonden in de Outback. Een kleine groep gelijkgezinden tezamen met een gids, die je alles kan vertellen over de natuur, de Aboriginal cultuur en de geschiedenis van de eerste pioniers, maken je bezoek compleet.
Onze partner Wayoutback Safaris, een sympathieke operator die veel respect toont voor het land en de Aboriginal cultuur. De naam Wayoutback slaat op de filosofie achter deze tours: je ervaart de woestijn pas goed als je weg bent van de massa en diep de leegte en schoonheid van de Outback intrekt - rijdend over de 4WD tracks, kokend op een kampvuur en slapend in private bushcamps.

Camping in Comfort

Bij deze reizen hoef je niet af te zien. Je overnacht in comfortabele, permanente tenten met een houten vloer, bedden en beddengoed. De kampeerplaatsen zijn exclusief voor de groep en hebben warm water en echte toiletten. Bij de 5- en 6-daagse reis overnacht je 1 x in een bushcamp onder de sterrenhemel. Er zijn 2 gidsen per groep, waardoor je in het kamp geen omkijken hebt naar het koken en afwassen, helpen mag, maar hoeft niet. De maaltijden zijn overigens gevarieerd en van goede kwaliteit, zeker als je je bedenkt dat je in de Outback bent!

4-, 5-, en 6-daagse reis

De 4-daagse reis is de klassieke tour waarbij je de belangrijkste hoogtepunten van deze regio bezoekt: Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta (de Olga’s) en Kings Canyon. Deze reis kan zowel in Alice Springs als in Ayers Rock beginnen en/of eindigen, handig bij het uitzoeken van de binnenlandse vluchten naar deze regio.
Wil je wat meer zien van deze regio, dan is de 5-daagse reis interessant. Via de Mereenie Loop steek je de woestijn door en bezoek je de Western MacDonnell Ranges, een spectaculaire bergrug ten westen van Alice Springs met oases van permanent water te midden van steile rode wanden en kloven. De 6-daagse reis is in principe de 5-daagse, waarbij je op dag 6 eindigt in Ayers Rock, mocht het handiger zijn om vandaar uit te vertrekken.


Vanaf Alice Springs
Vanaf Ayers Rock

 

4, 5 of 6 dagen

Richtprijs A$ 1595


email ons

Tour info


Richtprijs*

4-daagse Red Centre 4WD Safari
A$ 1595 p.p. (gedeelde 2-persoons tent)
A$ 1895 p.p. (1-persoonstent)
A$ 1475 p.p. (kind 5 t/m 15)

5-daagse Red Centre Wayoutback Safari
A$ 1995 p.p. (gedeelde 2-persoons tent)
A$ 2425 p.p. (1-persoonstent)
A$ 1865 p.p. (kind 5 t/m 15)

6-daagse Red Centre Roundabout Safari
A$ 2195 p.p. (gedeelde 2-persoons tent)
A$ 2625 p.p. (1-persoonstent)
A$ 2065 p.p. (kind 5 t/m 15)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.

Inbegrepen

4WD vervoer en 2 gidsen,
Overnachtingen in permanente 2-persoonstenten, met houten vloer en bedden, beddengoed, kussen,
5- en 6-daagse reis: 1 nacht in een bushcamp, zie de details in het reisprogramma,
Vrijwel alle maaltijden,
Aboriginal cultural experience,
Pick-up vanaf je accommodatie of luchthaven,
Entree Uluru NP.

Bijzonderheden

Maximaal 18 deelnemers per groep, vertrek is ongeveer 3 x per week.
Wandelingen van maximaal 3 uur over oneffen terrein.
Als je het leuk vindt kun je slapen in een typisch Australische swag, matras en slaapzak ineen, in de openlucht rond het kampvuur.


Reisprogramma
4-daagse Red Centre 4WD Safari

Dag 1
Je kunt ‘s ochtends starten in Alice Springs of na de lunch aansluiten in Ayers Rock. Vanaf Alice vertrek je 's ochtends vroeg naar Uluru - Kata Tjuta National Park. Onderweg stop je o.a. bij een kamelen farm waar je een ritje kunt maken op een van deze woestijnbewoners (optioneel). Voor de lunch ga je naar het permanente privé camp bij Ayers Rock. In de middag maak je o.a. een wandeling naar de basis van Uluru (Ayers Rock) met een ranger die je uitleg geeft over de heilige plaatsen en de religie van de oorspronkelijke bewoners. Vervolgens bezoek je het informatieve Cultural Centre waar je meer leert over de Aboriginal cultuur en hun wetten en overlevingstechnieken in de woestijn. De dag wordt afgesloten op een plek met goed uitzicht op Uluru, waar je tijdens de zonsondergang van de spectaculaire kleurwisselingen kunt genieten. Terug in het kamp is de tafel gedekt voor de ‘Endless Star dining experience’ midden in de Outback.

Dag 2
De ochtend begint met een wandeling van ongeveer 3 uur door de indrukwekkende Valley of de Winds bij Kata Tjuta (de Olga's). Na de lunch reis je naar Kings Creek Cattle Station waar wordt overnacht op een afgelegen camp bij de kreek. Op deze privé campsite voel je de weidsheid van de Outback; er is geen mens verder in de buurt. Rond het kampvuur kun je 's avonds je reisverhalen delen met je medereizigers en luisteren of je in de verte een Dingo hoort roepen.

Dag 3
In de ochtend wordt er 3 uur gewandeld door de geologische wonderen van Kings Canyon, een indrukwekkende kloof met messcherpe steile wanden en verscholen waterpoelen op de bodem. Voor de minder fitte reizigers is een eenvoudigere wandeling over de bodem van de vallei ook een optie. Na de lunch volgt een bezoek aan de Karkke Aboriginal cultural experience, een bijzondere beleving waarbij de oorspronkelijke bewoners je hun gebruiken en overlevingstechnieken laten zien. Later in de middag reis je weer terug naar Ayers Rock waar je nog een nacht op de campsite van de sterrenhemel in de Outback kunt genieten.

Dag 4
Vanochtend bekijk je de zonsopkomst over Uluru vanaf een heuvel vlak bij het kamp. Na het ontbijt word je afgezet bij het Ayers Rock Resort waar je nog wat vrije tijd hebt voordat je de gratis shuttle-bus naar de luchthaven kunt pakken. De reizigers die in Alice Springs willen eindigen rijden met de gids mee terug naar Alice Springs waar je in de middag aankomt.

5-daagse Red Centre Wayoutback Safari

Dag 1 en 2
De eerste 2 dagen zijn gelijk aan de 4-daagse reis zoals hierboven beschreven.

Dag 3
Deze dag is gelijk aan dag 3 van de 4-daagse reis zoals hierboven beschreven. Met dat verschil dat je na de cultural experience nog een extra nacht in het privé kamp van Kings Creek Station blijft.

Dag 4
Vanochtend vroeg op voor een avontuurlijke rit over de 4WD route, de Mereenie Loop, die dwars door deze halfwoestijn gaat richting het noorden. Eerst kom je bij Gosse Bluff, een miljoenen jaar oude krater vaan een komeet die hier ooit is ingeslagen. Via een spectaculair uitzichtpunt vanaf de Tylers Pass bereik je de Western MacDonnell Ranges, voor een mooie wandeling door Ormiston Gorge, een fraaie kloof met permanent water, een oase in de woestijn. Na nog meer waterholes, waar je ook kunt zwemmen, arriveer je op een afgelegen bushcamp in Owen Springs voor de nacht. Hier slaap je in een typisch Australische Swag (comfortabele canvas slaapzak en matras ineen) rond het kampvuur onder de sterrenhemel, een unieke ervaring. Voor sommigen eerst een uitdaging, maar na afloop een unieke ervaring. Er zijn tentzeilen en tenten aanwezig voor het geval dat...

Dag 5
Nadat je bent wakker geworden van de vogels en een stevig ontbijt hebt genoten, verlaat je de campsite en reis je via 4WD-tracks door het weinig bezochte Owen Springs reservaat, een landschappelijk zeer mooie en pure Outback omgeving. Hierna bezoek je een Camel-farm waar je een ritje kunt maken of je laat informeren over deze merkwaardige dieren die ooit in de buurt zijn losgelaten en nu een van de beste kamelen rassen ter wereld zijn. De reis eindigt vroeg in de middag in Alice Springs.

6-daagse Red Centre Roundabout Safari

Deze reis is gelijk aan de 5-daagse reis met dat verschil dat je op dag 5 via Alice Springs doorrijdt terug naar Ayers Rock, waar je nog een nacht op de comfortabele campsite van de sterrenhemel in de Outback kunt genieten. Op dag 6 word je na het ontbijt afgezet bij het Ayers Rock Resort, waar je nog wat vrije tijd hebt voordat je de gratis shuttle-bus naar de luchthaven kunt pakken.
ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland