Tropical North 4x4 Self-Drive


 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive

Eeuwenoud regenwoud, vogelrijke Outback billabongs, Aboriginal rotstekeningen, Cooktown, Cape Tribulation en het Daintree National Park zijn de hoogtepunten van deze 4x4 Self-Drive.

Bij de complete Self-Drive is inbegrepen:

 • 5, 6 of 7 dagen autohuur Hertz, 4WD Full Size Car
 • 1 of 2 nachten Jabiru Lodge, volpension
 • bootocht over billabong
 • 2 nachten Mungumby Lodge, logies/ontbijt
 • 1 nacht Daintree Wilderness Lodge, inclusief ontbijt
 • 7 daagse reis: 2 nachten Rose Gums, logies/ontbijt

Enkele accommodaties staan op de overnachting pagina van deze website beschreven.

Avontuurlijk, maar comfortabel

Deze Self-Drive route gaat verder dan waar het asfalt stopt bij Cape Tribulation. Via de beroemde Bloomfield Track dwars door het regenwoud van het Daintree National Park reis je naar Cooktown en het binnenland van het zuidelijke deel van Cape York. De gekozen accommodaties zijn uniek om hun ligging midden in de natuur.

Cooktown

Een van de meest bizarre plaatsjes in Australië is wellicht Cooktown. Deze afgelegen plaats in het zuiden van het schiereiland Cape York werd reeds in 1770 gesticht door de beroemde ontdekkingsreiziger James Cook, die hier schipbreuk leed met zijn schip de Endeavour. Na de ontdekking van goud in 1890 in de Palmer River goudvelden, groeide Cooktown uit tot een grote stad met meer dan 35.000 inwoners! Tegenwoordig telt de stad nog slechts 1300 inwoners, maar door de aanwezigheid van de vele prachtige historische gebouwen uit die tijd waan je je in het pionierstijdperk van Australië.

Quinkan Country

In het zuidelijke deel van Cape York ligt Quinkan Country, een van de beroemdste vindplaatsen van prehistorische rotstekeningen van de Aborigines. Verspreid over dit gebied zijn honderden plekken waar de oorspronkelijke bewoners deze kunstvorm uitoefenden. Pas in 1960 werden deze schilderingen ontdekt door de onderzoeker Percy Trezise en nog steeds worden er nieuwe vindplaatsen in kaart gebracht. Tijdens deze Self-Drive kun je Split Rock bezoeken, één van de mooiste rotsformaties met Quinkan Rock Art.

Geen vertrek in de maanden december t/m maart.


Vanaf Cairns

 

5, 6 of 7 dagen

Prijs vanaf A$ 1095

 

Tourcode: CQ05 / CQ06 / CQ07

self drive australie


email ons

Meer tour info


Prijs vanaf

5-daagse Self-Drive CQ05
A$ 1095 p.p.

6-daagse Self-Drive CQ06
A$ 1450 p.p.

7-daagse Self-Drive CQ07
A$ 1625 p.p.

Prijs op basis van 2 samenreizende personen.

Geen vertrek in de maanden december t/m maart.


Reisprogramma 5 daagse reis

Dag 1
Cairns - Jabiru Lodge (80 km.)
Nadat je de 4WD hebt opgehaald in Cairns, reis je via het leuke dorpje Kuranda naar de Mareeba Wetlands, een vogelparadijs aan de rand van de Outback. Aan de oever van de billabong ligt de Jabiru Safari Lodge waar je 1 nacht verblijft in een luxe Safari-Tent met eigen badkamer. Alle maaltijden, een boottocht en een dagelijkse wildlife safari met gids zijn inbegrepen. 6-daagse reis: 2 nachten verblijf, waardoor je een volle dag hebt om wandelingen te maken en vogels te kijken.

Dag 2
Jabiru Lodge- Cooktown (395 km.)
Je reist via de binnenland route van Cape York, door een zeer gevarieerd landschap van dicht regenwoud tot het droge savanne gebied. Bezoek de bijzondere Quinkan Rock Art bij Split Rock (zijweg: 60 km. retour). Je overnacht in de fraaie Mungumby Lodge, gelegen in het regenwoud. De gastheer en vrouw zijn bijzonder vriendelijk en zorgen voor heerlijke maaltijden in het restaurant.

Dag 3
Mungumby
Deze dag is vrij te besteden in en rondom Mungumby Lodge. Er zijn een paar mooie wandelingen te maken in de omgeving of je kunt ter plaatse een halve dagexcursie onder leiding van een aboriginal gids boeken. De gastheer en vrouw van de lodge kunnen hier goed over adviseren. Ook kun je een bezoek brengen aan het historische plaatstje Cooktown, waar Captain Cook, na zijn ontdekking van Australië, schipbreuk leed en strandde.

Dag 4
Mungumby - Cape Tribulation (115 km.)
Na een heerlijk ontbijt vervolg je de reis naar Cape Tribulation, de plaats waar het regenwoud ophoudt en het strand begint. De 4WD komt hier goed van pas want je rijdt via de 4WD only Bloomfield Track. Je overnacht iets ten Zuiden van Cape Tribulation, in een prachtig gelegen cabin van het Daintree Wilderness Lodge.

Dag 5
Cape Tribulation- Cairns (140 km.)
Vandaag heb je de hele ochtend nog de tijd om het Daintree N.P. te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een Daintree River Cruise maken waarbij er vaak krokodillen te zien zijn. Nadat je Mossman Gorge hebt bezocht keer je weer terug in Cairns.

7-daagse reis
Start met 2 nachten in Rose Gums Wilderness Retreat, gelegen aan de voet van de hoogste berg van Queensland en middenin het regenwoud.

 


Inbegrepen

5, 6 of 7 dagen autohuur Hertz Cars, type 4WD Full Size Car, ongelimiteerd aantal kilometers, volledige afkoop eigen risico (MAX Cover) auto
1 of 2 nachten Jabiru Safari Lodge, incl. diner, ontbijt, lunch en boottocht over de billabong met natuurgids en dagelijkse Wildlife Safari (2 uur)
2 nachten Mungumby Lodge logies/ontbijt
1 nacht Daintree Wilderness Lodge logies/ontbijt
plus bij 7-daagse Self-Drive: start met 2 nachten Rose Gums Wilderness Retreat, 1 x ontbijt


Niet inbegrepen

Overige maaltijden, optionele activiteiten, excursies en persoonlijke uitgaven.


Bijzonderheden

Let op: Bij onze Self-Drive pakketten ontvang je de adres- en contactgegevens van alle accommodaties en indien nodig een eenvoudige routebeschrijving naar het camp/hotel. Je ontvangt echter geen uitgebreide routebeschrijving voor het reistraject tussen de verschillende nachten. Je kunt zelf je route en stops onderweg bepalen, afhankelijk van de persoonlijke wensen.


Foto's
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie

ALLE SELF-DRIVES