Tropical North 4x4 Self-Drive


 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive

Eeuwenoud regenwoud, Aboriginal rotstekeningen, Cooktown, Cape Tribulation en het Daintree National Park zijn de hoogtepunten van deze 4x4 Self-Drive.

Bij de complete Self-Drive is inbegrepen:

 • 5, 6 of 7 dagen autohuur Hertz, 4WD Full Size Car
 • 1 of 2 nachten in de Atherton Tablelands
 • 2 nachten in een regenwoud lodge bij Cooktown
 • 1 of 2 nachten Daintree Wilderness Lodge
 • allen inclusief ontbijt

Enkele accommodaties staan op de overnachting pagina van deze website beschreven.

Avontuurlijk, maar comfortabel

Deze Self-Drive route gaat verder dan waar het asfalt stopt bij Cape Tribulation. Je reist door een variatie aan landschappen die bekend zijn om hun bijzondere flora en fauna. Via de Tablelands, het tropische hoogland achter Cairns, reis je door de savannes van het binnenland van Cape York naar Cooktown. Daarna zak je af langs de kust over de beroemde 4x4 Bloomfield Track dwars door het regenwoud van het Daintree National Park, om uit te komen in Cape Tribulation. Dit alles in 5 tot 7 dagen vanaf Cairns, waarbij de gekozen accommodaties uniek zijn door hun ligging midden in de natuur.

Atherton Tablelands

Dit hoogland achter Cairns is een toegankelijk regenwoud gebied met kleine, historische en artistieke plaatsjes, zoals Yungaburra. In de directe omgeving vind je een gevarieerd scala aan natuurbelevingen. Wandelen door het regenwoud rond de kratermeren, op zoek naar het vogelbekdier in de riviertjes en je vergapen aan watervallen en enorme woudreuzen begroeid met lianen, boomvarens en wurgvijgen.

Cooktown

Een van de meest bizarre plaatsjes in Australië is wellicht Cooktown. Deze afgelegen plaats in het zuiden van het schiereiland Cape York werd reeds in 1770 gesticht door de beroemde ontdekkingsreiziger James Cook, die hier schipbreuk leed met zijn schip de Endeavour. Na de ontdekking van goud in 1890 in de Palmer River goudvelden, groeide Cooktown uit tot een grote stad met meer dan 35.000 inwoners! Tegenwoordig telt de stad nog slechts 1300 inwoners, maar door de aanwezigheid van de vele prachtige historische gebouwen uit die tijd waan je je in het pionierstijdperk van Australië.

Quinkan Country

In het zuidelijke deel van Cape York ligt Quinkan Country, een van de beroemdste vindplaatsen van prehistorische rotstekeningen van de Aborigines. Verspreid over dit gebied zijn honderden plekken waar de oorspronkelijke bewoners deze kunstvorm uitoefenden. Pas in 1960 werden deze schilderingen ontdekt door de onderzoeker Percy Trezise en nog steeds worden er nieuwe vindplaatsen in kaart gebracht. Tijdens deze Self-Drive kun je Split Rock bezoeken, één van de mooiste rotsformaties met Quinkan Rock Art.

Cape Tribulation / Daintree

Deze regio ten noorden van de Daintree rivier is een en al natuur. Hier vind je geen massatoerisme maar kleinschalige accommodaties en veel, heel veel natuur. Het regenwoud van het Daintree National Park grenst hier direct aan de tropische witte stranden van Cape Tribulation. Vanaf Cooktown reis je over de gedeeltelijk onverharde Bloomfield Track, langs de kust en door het regenwoud, één van de meest fraaie 4x4 routes van Australië.

Geen vertrek in de maanden december t/m maart.


Vanaf Cairns

 

5, 6 of 7 dagen

Richtprijs A$ 930 p.p.

 

self drive australie


email ons

Meer tour info


Richtprijs

5-daagse Self-Drive CQ05
A$ 930 p.p. *

6-daagse Self-Drive CQ06
A$ 1185 p.p. *

7-daagse Self-Drive CQ07
A$ 1525 p.p. *

*) Tarief p.p. op basis van 2 samenreizenden personen.

Geen vertrek in de maanden december t/m maart.


Reisprogramma 6-daagse reis

Dag 1
Cairns - Yungaburra (70 km.)
Nadat je de 4WD hebt opgehaald in Cairns, reis je naar de Atherton Tablelands, het tropische hoogland achter Cairns. Onderweg kom je langs Lake Barrine, een klein meer in een oeroude krater omgeven door regenwoud. Je kunt hier een wandeling rond het meer maken of een boottocht vanaf het koloniale theehuis. Het historische plaatsje Yungaburra is bekend om z’n leuke marktjes, lokale producten en art-galeries, maar ook vanwege een van de beste plekken om het vogelbekdier te zien, gewoon in het riviertje door het dorp! Even buiten dit plaatsje overnacht je in een klein ‘boutique’ hotel met luxe cottages.

Dag 2
Yungaburra - Cooktown (288 km.)
Je reist via de binnenland route van Cape York, door een zeer gevarieerd landschap van dicht regenwoud tot het droge savanne gebied. Bezoek eventueel de bijzondere Quinkan Rock Art bij Split Rock (zijweg: 100 km. retour). Je overnacht in de fraaie Mungumby Lodge, gelegen in het regenwoud. De gastheer en vrouw zijn bijzonder vriendelijk en zorgen voor heerlijke maaltijden in het restaurant.

Dag 3
Mungumby
Deze dag is vrij te besteden in en rondom Mungumby Lodge. Er zijn een paar mooie wandelingen te maken in de omgeving o.a. naar een waterval in het regenwoud. De gastheer en vrouw van de lodge kunnen hier goed over adviseren. Ook kun je een bezoek brengen aan het historische plaatsje Cooktown, waar Captain Cook, na zijn ontdekking van Australië, schipbreuk leed en strandde.

Dag 4
Mungumby - Cape Tribulation (115 km.)
Na een heerlijk ontbijt vervolg je de reis naar Cape Tribulation, de plaats waar het regenwoud ophoudt en het strand begint. De 4WD komt hier goed van pas want je rijdt via de 4WD only Bloomfield Track. Je overnacht iets ten zuiden van Cape Tribulation, in een prachtig gelegen cabin van het Daintree Wilderness Lodge.

Dag 5
Cape Tribulation / Daintree
Een hele dag om het Daintree National Park verkennen en te genieten van de ongerepte stranden van deze kust. Vanaf de Lodge kun je een korte wandeling maken naar een idyllische kreek in het regenwoud.

Dag 6
Cape Tribulation- Cairns (140 km.)
Vandaag vertrek je richting Cairns en kun je onderweg bijvoorbeeld een Daintree River Cruise maken waarbij er vaak krokodillen te zien zijn. Als je vroeg vertrekt heb je ook nog tijd om Mossman Gorge te bezoeken voor je de auto inlevert in Cairns, dat mag ook nog volgende ochtend voor 9 uur.

5-daagse reis
Bij deze kortere versie blijf je slechts 1 nacht in Cape Tribulation / Daintree.

7-daagse reis
Cape Tribulation- Cairns (140 km.)
Bij deze langere versie blijf je 2 nachten in de Atherton Tablelands in een andere accommodatie, namelijk een prachtige treehouse lodge Rose Gums Wilderness Retreat, gelegen aan de voet van de hoogste berg van Queensland en middenin het regenwoud.

 


Inbegrepen

5, 6 of 7 dagen autohuur Hertz Cars, type 4WD Full Size Car, ongelimiteerd aantal kilometers, volledige afkoop eigen risico (MAX Cover)
1 nacht Atherton Tablelands boutique cottage logies/ontbijt
2 nachten Mungumby Lodge logies/ontbijt
1 of 2 nachten Daintree Wilderness Lodge logies/ontbijt
plus bij 7-daagse Self-Drive: start met 2 nachten Rose Gums Wilderness Retreat, 1 x ontbijt i.p.v. 1 nacht boutique cottage.


Niet inbegrepen

PLS-toeslag indien de auto wordt opgehaald vanaf de luchthaven.
Overige maaltijden, optionele activiteiten, excursies en persoonlijke uitgaven.


Bijzonderheden

Let op: Bij onze Self-Drive pakketten ontvang je de adres- en contactgegevens van alle accommodaties en indien nodig een eenvoudige routebeschrijving naar het camp/hotel. Je ontvangt echter geen uitgebreide routebeschrijving voor het reistraject tussen de verschillende nachten. Je kunt zelf je route en stops onderweg bepalen, afhankelijk van de persoonlijke wensen.


Foto's
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie
self drive australie

ALLE SELF-DRIVESreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken