australie
Van City naar Outback hotel, stel je eigen ROADTRIP samen en vraag een offerte aan!
australie
Al 50.000+ jaar bewonen Aborigines het land, ervaar hun idee over de DREAMTIME.
australie
De FASCINERENDE DIEREN van het land zullen je verbazen...
australie
Bij onze SELF-DRIVES hebben we de leukste routes en goede hotels onderweg al voor je uitgezocht.

Klantervaringen reizen Australië en Nieuw Zeeland


Hieronder vind je beoordelingen voor en door onze klanten van vakanties en reizen in Australië en Nieuw Zeeland. Reizigers geven beoordelingen van hotels, camper- of autohuur, algehele planning of bijzonderheden die zij te melden hebben. De foto's zijn tevens door onze klanten ingestuurd, dank daarvoor!

2017

Zoveel hoogtepunten!
AUSTRALIË | DECEMBER 2017

australie reis review

Hallo Wenneke,

Heel veel mensen vragen wat het hoogtepunt van onze reis was. Maar dat is zo moeilijk te zeggen. Alles was erg mooi, leuk, en geweldig! Om te beginnen was alles door jullie prima geregeld.

Singapore airlines is geweldig! Goede service en zelfs ik had (een beetje) ruimte in mijn stoel in Ecocomy (ik ben 1,92 mtr). Singapore zelf is erg leuk voor een stopover.

Na Singapore doorgevlogen naar Brisbane. Astrid en ik vonden Brisbane een heel leuke stad. Het is wat kleinschaliger dan Melbourne en Sydney en daardoor goed te “behappen”. Het hotel, Grand Chancellor, was goed. Best wel luxe, meer een zakelijk hotel dan toeristisch. Erg vriendelijk personeel. Enige jammere is dat het een stuk(je) lopen is naar het centrum. En als je ‘s avonds terug loopt is het vrij steil omhoog. Op onze eerste dag zijn we met Mirimar Cruises naar Lone Pine Koala Sanctuary gegaan. Erg leuk, een echte aanrader. Leuk om te eten: South Bank Beer Garden (Stanley Street).

Na Brisbane naar Hervey Bay gereden. De B&B, Villa Cavour, was erg goed en zeker aan te raden. Tip voor een drankje en hapje: Enzo’s at the Beach.

De 2 daagse Fraser Island tour was echt super gaaf! Omdat we 2 dagen hadden, was erg geen haast en dat was erg fijn. Ik vond het Eurong Beach Resort een beetje eenvoudig, maar het voldeed wel. Wellicht was Kingfisher Bay een betere (luxure) optie geweest?

Na Fraser Island hebben we een paar dagen gerelaxed in Noosa. Noosa Lakes Resort was erg fijn. Een mooie plek met mooie zwembaden. Huisjes zijn eenvoudig, maar voldoen uitstekend. Het Resort is vlakbij Noosa Marina waar je een aantal leuke restaurants hebt. Tip: Pier 11.

Na Noosa zijn we naar Melbourne gegaan. Wat een gave stad zeg. Wij vonden vooral de Laneways & Arcades wandeling die we gedaan hebben erg leuk. Ook South Bank is een leuk deel van de stad. Aanrader om te eten: de Kangaroo skewer bij The Meat & Wine company. Phillip Island was erg leuk.

Toen was het tijd voor onze Roadtrip. Bij Hertz kreeg ik een goede deal voor een upgrade naar een Premium model, een echte Holden. Wauw! Dat maakte onze roadtrip een beetje extra speciaal. Eerst naar The Grampians en D’Altons resort in Halls Gap. Leuk eenvoudig huisje. ‘s ochtend en ‘s avonds komen de Kangaroos het terrein op. Op aanraden van resort beheerder zijn we gaan eten in Kookaburra hotel. Dat was zo lekker dat we gelijk voor de 2e avond reserveerde. Tip: Blackened Barramundi ...

Na Halls Gap door naar The Great Ocean Road 1e stop was Port Fairy voor een lunch. Via Tourist Information terecht gekomen bij Time & Tide, pal aan de zee. We hadden geluk en kregen een tafel bij het raam. Dit is echt een aanrader en je komt het niet zo maar tegen. Je moet het weten te vinden. Erg leuk. Toen door naar Warrnambool. Merton Mannor B&B was ook prima, lekker ruim. De volgende dag alles bekeken langs GOR. Begin van de avond aangekomen bij Apollo Bay Guest House. Wat is dit een schitterende B&B! Hier hadden we gerust een week willen blijven. De gastvrouw is ook heel erg aardig en vriendelijk. Gewoon super! Een van de mooiste en beste B&B’s waar ik ooit ben geweest (en dat zijn er best wel wat). ‘s avonds een heerlijke T-bone steak op bij Great Ocean Road Brewhouse!

Tot slot Sydney. Hier verbleven we bij vrienden en kwamen we op plekken waar niet veel toeristen komen. We hebben een ferry genomen vanuit Darling Harbour naar Circular Quay. Leuk omdat je dan onder Harbour Bridge doorgaat. Ook hebben we een groot deel van de beachwalk gedaan. Een wandelroute tussen Bondi en Coogee beach.

Steven en Astrid

australie reis review

De Nieuw Zeeland reis was een belevenis!
NIEUW ZEELAND | OKTOBER 2017

nieuwzeeland reis review 2017

Beste Wenneke,

We zijn inmiddels op diverse plaatsen in de wereld geweest, maar de Nieuw Zeeland reis was een belevenis.

De natuur is prachtig en oneindig afwisselend: paradijselijke baaien met stranden in het Abel Tasmanpark, de heerlijke Bay of Islands, de bijzondere kleuren van de thermale bronnen, de ruige natuur in het Tangariro gebied, de indrukwekkende gletsjers en niet te vergeten het gigantische Fjordland met z’n regenwouden. Wij kunnen ons goed voorstellen dat hier veel films zijn/worden opgenomen; we hebben af en toe in de grond geprikt om te kijken of we niet in een polystyreen filmset stonden…kortom de uitzichten en doorkijkjes zijn overweldigend.

Om het allemaal te zien moet je in dit grote land veel kilometers maken, maar ook dat heeft geen moment verveeld. Zonder veel problemen kun je regelmatig stoppen om foto’s te nemen of een korte wandeling te maken naar bijvoorbeeld een uitzichtpunt, waterval of een andere bijzondere locatie.

Of het nu een hotel of een b&b locatie was, overal zijn we gastvrij ontvangen door de Nieuw Zeelanders, zeer vriendelijke en hulpvaardige mensen.

De reis is vlekkeloos verlopen, hartelijk dank daarvoor.

Vriendelijke groet,
Elita en Tiemen

nieuwzeeland reis review 2017

We hebben het geweldig gehad!!
AUSTRALIË | OKTOBER 2017

australie reis fietsen

Hallo Wenneke,

Afgelopen vrijdag zijn we terug gekomen van onze geweldige reis door Australië. Wat hebben we ervan genoten en veel gezien. Mede dankzij jou hulp is dit echt een onvergetelijke ervaring geworden! De dingen die wij wilden doen en zien hebben we bij jou aangegeven en die heb jij in een complete reis weten te verwerken.

Met onze stopover in Dubai zijn we begonnen en daar hebben we ook erg van genoten, 4 dagen was wel meer dan genoeg voor ons en we waren blij dat we door konden reizen naar Australië.

Begonnen met 4 dagen Melbourne en dankzij jou tip om een extra nacht te boeken in het hotel konden we gelijk gebruik maken van onze kamer! Dit was echt heel fijn. Met de citybike tour die we hebben gedaan hebben we een goede indruk van de stad gekregen en we zouden dit ook zeker aanraden aan mensen die het ons vragen om te doen.

Daarna zijn we de Great Ocean road gaan rijden, en we hadden dan niet het beste weer, maar misschien daarom was het nog mooier. Door de harde wind beukte de golven tegen de kustlijn aan en vonden we het spectaculair.

Op Kangaroo Island hadden we voor ons gevoel 1 nacht tekort. Dus dit zou een tip zijn om hier een nachtje bij te doen. We kwamen pas laat en in het donker aan en we hadden slechts 1 dag om van alles te zien en te doen op het eiland. Overigens wel een geweldig eiland, vooral het wildlife centre wat er zit.

Wat hebben we daarna genoten van the red centre! En wat een geweldige ervaring om met de 4X4 te mogen rijden over de Mereenie loop! Ook de verblijven daar waren echt top, zeker als je nagaat dat er zo goed als niets te vinden is. En helemaal het laatste verblijf op de Cattle station van Bond Springs, geweldig je waant je echt even op je eigen boerderij.

Na alle uitgestrekte natuur en niemand tegen komen voor uren, vonden we het heerlijk om in Cairns te verblijven. En wat fijn dat na een belletje van mij voor onze vakantie nog, mijn duik alvast is vast gelegd door een van je collega´s. Cairns is levendig, en er is zoveel te beleven.

En dan Hamilton Island... We vroegen ons bijna af waarom we daar maar zo kort zaten ... haha Wauw!!! Dit was echt geweldig, zeker met de (aangepaste) trip naar de Whitehaven beaches.

Noosa was ook een heerlijk verblijf en we vonden het heerlijk om een appartement te hebben en voor ons zelf een keer te kunnen koken. En wat was Frasier Island ook een beleving! We waren wel blij dat we na 12 uur hobbelen in de 4X4 bus weer terug waren, maar we hadden het niet willen missen.

En toen onze "citytrip" aan Sydney, we hebben zelf daar nog een helikoptervlucht gemaakt. En dit was echt een unieke ervaring. We vonden het een grote stad, in vergelijking met Melbourne voelde het voor ons groter aan.

En de enige tip die wij daar nog bij zouden geven, is om een hotel toch wat dichter in de stad te hebben. We hebben nu 2 maal de taxi gepakt en de bus een aantal keren. En we waren blij dat we gratis fietsen konden lenen van het hotel. Het ligt toch nog verder van het centrum af als dat we dachten.

Kortom we hebben het geweldig gehad!! En mocht er iemand ons ooit vragen wat de beste manier van regelen is zullen we zeker doorverwijzen naar jullie!

Nogmaals bedankt voor al het regelen en het mede mogelijk maken van deze geweldige ervaring

Groetjes,
Rene en Davina

australie reis review 2017

Wij hebben een onvergetelijke reis gemaakt
AUSTRALIË | SEPTEMBER 2017

australie reis met gezin

Beste Martien,

Wij hebben een onvergetelijke reis gemaakt, tip top geregeld en verzorgd.

Een paar dingen willen we graag benoemen.

Hotel Arts in Sydney was prima in orde, receptionist Marc gaf ons zoveel tips, dat we er makkelijk nog een paar dagen hadden kunnen vullen. Zijn uitleg over de Opal Card (OV kaart voor oa bus en ferry in Sydney) was erg handig, wellicht goed erop te wijzen dat deze kaart verkrijgbaar is in Sydney aan toekomstige reizigers. Verder zijn zowel de Art House Kitchen (ontbijt om de hoek) en de Pub beneden naast het hotel prima plekken om iets te eten.

In Alice Springs kregen we een 6 berth camper mee, ipv de 4 berth , een fijne upgrade. Er bleek een probleem met de waterpomp, we werden vriendelijk geholpen door de helpdesk en de pomp is een paar dagen later (toen we weer in Alice Springs waren) vervangen. De 1e dagen van onze route waren best hele lange afstanden ... Alice Springs – Ayers Rock (2 nachten) – Kings Canyon (1 nacht) – Glen Helen (1 nacht) – Alice Springs (1 nacht), we hadden in Kings Canyon wellicht beter 2 nachten kunnen inplannen. In Alice Springs hebben we 2x bij G’Day mate gekampeerd, een van onze meest favoriete campings op de route.

Daarna verder richting Darwin, de Stuart Highway was prima te doen en na een paar reisdagen, 1 nacht Tennant Creek, en 1 nacht Mataranka Hot Springs (gedeeltelijk afgesloten vanwege Crocs). We kwamen na een ochtend wandeling bij de Edith Falls, bij Katherine Gorge, Nitmiluk, daar hebben we een 2 Gorge cruise gedaan, was erg leuk, er waren tegelijk met ons duizenden vleermuizen bij de Gorge, was bijzonder om te zien.

Vervolgens op naar Kakadu National Park, bij Cooinda hebben we de Sunrise cruise gekozen, was echt fantastisch!! We hebben vele soorten vogels gezien, maar ook “vissende” alligators en er zwom er een met de boot mee, heel indrukwekkend. Fijn om in Cooinda 2 nachten te blijven ... even relaxen bij het zwembad. Op weg richting Mary river hebben we Ubirr bezocht, bewonderd en beklommen. Na een nachtje op de Mary river Wilderness retreat zijn we doorgegaan naar Litchfield Park, ook hier waren we slechts 1 dag/nacht (2 was beter geweest).

In Darwin probleemloos de camper ingeleverd en doorgevlogen naar Cairns. Het Bay Village Retreat in Cairns was heel fijn en ruim, daarna hebben we onze camper opgehaald, opnieuw een 6berth(!) Port Douglas is zeker ook een fijne plek om te verblijven, wat een gezellige, gemoedelijke sfeer.

De Reeftrip met Poseidon was super geregeld, we werden om 8 uur bij onze camping opgehaald en ook na afloop keurig thuis gebracht. De zee was die dag erg ruw, waardoor ik uiteindelijk helaas niet kon duiken, Ik heb een Agent Refund brief gekregen, die ik meestuur aan jullie om in te dienen bij Pan Pacific.

Daarna op naar Cape Tribulation, wat een heftige weg om te rijden met de camper 😊. Een prachtige plek, alleen erg jammer dat we niet in de zee mochten vanwege Crocs en stingers. We hebben met Jungle Canopy tours een jungle surfing (zipline) tour gedaan, dit was erg leuk om te doen. Verder hebben we nog een Walk en swim gedaan, waarbij we na een relatief korte wandeling, met veel info over allerlei planten, heerlijk hebben gezwommen in een private waterhole.

Daarna via de very windy road terug naar de Ferry, en via Mossman en Marebee naar lake Eachan in de Atherton Table lands. De dame (eigenaresse) van Lake Eachan Tourist park stuurde ons naar de Platypus viewing platform in Yungaburra terug. En inderdaad de vogelbekdieren waren erg actief, en het was een leuke wandeling daar (kaartje erbij gescand). Het staat aangegeven langs de doorgaande weg (vlakbij de afslag naar de Curtain Fig tree). De laatste nacht hebben we doorgebracht bij Cairns, vlak bij de Crystal cascades, bij Red lynch.

De terugreis verliep heel voorspoedig en zo kwamen we tevreden en vol met verhalen terug op Schiphol.

Met vriendelijke groet,
Robert en Angèle

australie reis review 2017

Onze reis is opnieuw super geweest!
AUSTRALIË | AUGUSTUS 2017

australie reis review

Hoi Wenneke,

Onze reis is opnieuw super geweest!

Alles was perfect geregeld, van goede hotels tot een nette camper met goede service. We hebben genoten van het verkennen van de oostkust samen met onze zoon Finn. Hij heeft zijn ogen uitgekeken en prima geslapen in de superdeluxe grote camper.

Er was zoveel te zien en te doen dat we eigenlijk nog een keer terug 'moeten' om dit deel van Australie nogmaals te zien. Grote stranden om te verkennen maar ook de afwisseling met het regenwoud bij Daintree National Park en het wandelen in de Atherton Tablelands zullen we niet vergeten.

We hebben ook erg genoten van de afsluiter op Fitzroy Island. Wat was het heerlijk om een beetje te relaxen op het strand met Finn, te snorkelen en 's avonds lekker te eten in de bar/pub.

Nogmaals bedankt voor je goede advies en het samenstellen van deze reis.

Hopelijk tot ziens!

Groetjes,
Tom, Angela & Finn​


Alles was perfect geregeld. We hebben er van genoten!
AUSTRALIË | AUGUSTUS 2017

australie reis review

Beste Wenneke,

Wij zijn weer terug van een prachtige reis door Australië. Alles was perfect geregeld. De vliegreis, de hotels en ook de campingtours. We hebben er van genoten. Het was een heel afwisselende reis door heel verschillende landschappen.

De campingsafari door de Kimberley was pittig, zowel het reizen als het kamperen, als de wandelingen door de gorges. Maar we zouden het zeker nog een keer doen, want het was een onvergetelijke ervaring. Vooral de Bungle Bungles met o.a. Cathedral Gorge en Echidna Chasm waren indrukwekkend.

De reis door Kakadu, Litchfield en Arnhemland was in dat opzicht comfortabeler. Ook hier veel afwisseling: mooie landschappen en veel aboriginalcultuur. Tijdens beide campingtrips hebben we rotstekeningen kunnen bekijken. Het was goed dat we tussen alle rondreizen even konden bijkomen in hotels.

Voor ons sprong Beaches of Broome er uit vanwege de relaxte sfeer. We hadden een mooie kamer en konden profiteren van alle faciliteiten voor de backpackers. Ook van het ontbijt! en doordat er ook backpackers zaten was de sfeer er wat losser dan in een hotel. En een pluspunt was dat we hier de was konden doen. Dat ging niet in het Argus Hotel in Darwin. Bovendien was er in Darwin ook niet op loopafstand een wasserette. Tip: na zo’n campingsafari kun je beter in een hostel zitten.

Nog een tip: wij hebben onze overtollige bagage van Broome naar Darwin gestuurd met de Greyhoundbus. Hiervoor moet je bij het Visitor Centre in Broome zijn. De bagage werd netjes in ons hotel in Darwin afgeleverd. Overigens was het Argus Hotel in Darwin ook goed.

Het verblijf in het appartement in Trinity Beach was ook uitstekend. Het was fijn om eventueel zelf te kunnen koken. In Trinity Beach hebben we nog wat dagtrips gemaakt (Great Barrier Reaf en naar Kuranda met de trein en de skyrail. Allebei echte aanraders. Voor de overige dagen hebben we ons rustig gehouden. Met de bus naar Cairns, en een wandeling langs het strand van Palm Cove naar Trinity Beach. De mensen van de receptie van the Blue Lagoon waren erg vriendelijk en behulpzaam bij boekingen etc.

Kortom: we hebben alleen maar positieve ervaringen te melden. We willen je heel hartelijk bedanken voor het regelen van een perfecte reis.

Nogmaals hartelijk dank en vriendelijke groeten,
René en Henny


Een maand met gezin van hoogtepunt naar hoogtepunt
AUSTRALIË | AUGUSTUS 2017

australie reis gezin review

Beste Michael,

We willen jullie heel hartelijk bedanken voor alle hulp, regelwerk en advies die jullie hebben verzorgd voor onze reis naar Australie. Het was een reis die ons nog lang zal bijblijven!

Een maand lang zijn wij met ons gezin van hoogtepunt naar hoogtepunt gereisd. Jullie adviezen over onder meer de 4WD met tenten in de Northern Territories, de boottocht ​met de Coral Sea Dreaming ​op het Barrier Reef en de overnachtingsplekken voldeden ruimschoots aan de verwachtingen en meer.

Jullie snapten heel goed wat voor soort reis wij voor ogen hadden en pasten jullie adviezen daar naadloos op aan.

Het toppunt van service vonden wij, dat jullie bij het nieuws dat een van de vluchten geannuleerd was, al direct een omboeking meestuurden, die het meest aansloot bij ons oorspronkelijke plan. Daar hoefden we alleen maar 'ja' op te zeggen.

Alles bij elkaar hebben wij een onvergetelijke reis gemaakt. Dank voor jullie hulp daarbij.

Een hartelijke groet
Peter, Jacqueline, Bart en Ruben


Een mooie onvergetelijke reis
AUSTRALIË | JULI 2017

Hoi Michael,

Inmiddels zijn we weer thuis en helemaal geacclimatiseerd na onze fantastische reis! Nagenietend van al onze mooie avonturen en herinneringen wil ik je graag nog onze feedback geven op een aantal onderdelen. Wellicht helpt dit jullie ook weer verder.

Tour Red Centre : 9, fantastisch! Zeer goede gids (Kylie), goede accommodatie, avontuurlijk en ruig!

Tour Kangoroo Island: 10, SUPER! Zeer goede gids (Jane, zeer veel kennis over de dieren en het eiland), enorm lekker vegetarisch eten, beste van allemaal!

Tour Gawler: 8. Voor ons wel heel erg luxe, we dachten dat we op de verkeerde accommodatie waren 😊 Prachtige en duurzame locatie, zeer mooi idee en visie achter het geheel! Wel minder diepgang in de verhalen van de gids (Jody) maar super aardige vrouw. We hebben enorm gelachen met haar en ons gezelschap! Voor ons minder ruig en uitdagend, hoort wellicht bij 'glamping' maar minder onze stijl. De tent was super mooi maar het was echt super KOUD! Ik had het geluk van 2 dekbedden maar mijn zus sliep met trainingsbroek aan, incl. de extra dekens al in gebruik. Dit hadden we zeker in de 1ste tour verwacht maar niet bij deze tour. Dus misschien een tip voor de eigenaar. Daarnaast was het vegetarisch eten voor mijn zus (ik heb half/half gedaan, wat ik me kan voorstellen dat dat verwarrend was) was zeer mager! Helaas! We hebben dit al direct teruggegeven aan de eigenaar (ben even zijn naam kwijt) omdat het echt niet in verhouding stond met het andere eten (B.v. de rest had een behoorlijk grote steak en zij had een halve avocado). Het vlees werd gewoon weggelaten, dit is naar mijn idee niet een volwaardige vegetarische maaltijd. De eigenaar nam dit ter harte aan.

Het zwemmen met zeeleeuwen was een mooie en unieke ervaring. Spannend voor ons en ik voelde me minder vrij in het water dan ik had willen zijn maar dat ligt aan mij.

Wat betreft de autohuur, begrijpen we nog steeds niet hoe het komt dat er 1 dag (24 uur) extra is geboekt. In onze beleving had dit niet gehoeven en ons geld geschild. Zelf de accommodaties zoeken is best intensief maar een 'kil/zakelijk' hotel weegt voor mij niet op tegen Airbnb accommodaties.

Vergeet ik bijna de Wildlife tour vanuit Melbourne; 10 +, geweldig! We hadden een privétour, met super gezellige gidsen (Martin en Brad) super bekwaam, hééél veel wildlife kennis! Goed eten!

Zoals je ziet, hebben we een mooie onvergetelijke reis gehad. Nogmaals hartelijk dank voor jullie hulp. Hopelijk kan onze feedbackpunten andere reizigers helpen een goede en passende keuze te maken voor hun reis.

Groeten,
Sandra


Wat een schitterende reis was dit!
AUSTRALIË | JUNI 2017

australie reis review

Hallo Inge,

Wat een schitterende reis was dit! We gaan zeker nog een keer terug! De vriendelijke mensen, het heerlijke eten, de bijzondere landschappen, de rust, de 'no worries' mentaliteit, de prachtige campings en zo kunnen we nog wel even doorgaan, hebben ons 200% laten genieten.

Onze highlights waren Sydney, de Red Center tour met de Mereenie loop, onze geweldige Maui camper, the Fraser Island tour, Magnetic Island, snorkelen en duiken bij het Great Barrier reef, vrienden opzoeken in Port Douglas en Daintree Rainforest verkennen. Het is voorbij gevlogen maar we hebben elke seconde genoten!

We willen je bedanken voor alle hulp tijdens het samenstellen van deze reis. Alles verliep uitstekend!

Groetjes
Marjolein, Rick, Pauline en Koen

australie reis review 2017

Een prachtige reis ... voor herhaling vatbaar!
NIEUW ZEELAND | APRIL 2017

nieuw zeeland reis review

Beste Bruce, Michael en Martien van Walkabout,

Inmiddels zijn we weer thuisgekomen na een fantastische reis door Nieuw Zeeland.

We willen jullie bedanken voor de perfecte organisatie: alles verliep op rolletjes ... de vliegreizen (6 x), de huurauto, alle door jullie uitgezochte accomodaties waren geweldig.

De geboekte heli-hike op de gletsjer in Franz Josef kon niet doorgaan, maar een "re-fund" werd direct prima geregeld en voor we thuis waren was het bedrag al op mijn rekening teruggestort. Gelukkig konden we ter plekke nog een alternatieve helikopter vlucht naar de gletsjer boeken. Een groot succes.

Een prachtige reis ... voor herhaling vatbaar!

Met vriendelijke groet,
Heleen en Olf

nieuw zeeland reis review 2017

Wat een prachtige natuur, geschikt om te hiken!
NIEUW ZEELAND | MAART 2017

nieuw zeeland reis review

Beste Michael (en collega’s),

Ons verlangen om twee maanden door Nieuw Zeeland te reizen, kreeg vorm door het leuke gesprek dat wij met jou voerden op het kantoor van Walkabout in Den Haag. Wij vertelden over onze interesses en over gebieden die ons aanspraken in Nieuw Zeeland. Op basis van deze gegevens deed je een voorzet voor een rondreis. Dat je ons goed aanvoelde, wisten we zeker toen we in Nieuw Zeeland rondtrokken. Wat een prachtige natuur, geschikt om te hiken! We hebben wel 600 kilometer door bossen gezworven, langs kusten gelopen, over tracks geklauterd en hoogteverschillen overwonnen.

Op basis van jouw tips zijn we op zeer afgelegen en pure plekken geweest. Eén van de hoogtepunten was het Blue Duck Station in Owhango. Een gravel-weg van 18 kilometer leidde ons naar een prachtige lodge. De passie van de eigenaar voor het beschermen van de bedreigde Blue Duck en het regenwoud inspireerde ons. Een heel bijzondere omgeving. Ook de rit over 100 kilometer gravel door het Te Urewera National Park zonder bijna iemand tegen te komen, zullen we niet snel vergeten. Heel spannend! Het museum over de aardbeving in Christchurch, de walk naar de gletsjer Franz Josef, de Pupu-Springs, het bezoek aan de filmset van de Lord of the Rings. Het was allemaal werkelijk geweldig.

Wij verbleven vooral op holidayparcs in zogenaamde self contained cabins. We keerden echt terug naar de eenvoud en waren gericht op basisbehoeften. Dit maakte dat de puurheid van het land en de Kiwi’s nog meer tot zijn recht kwam. De mentaliteit van ‘no worries’ en ‘go with the flow’ maakte dat wij ons zeer thuis voelden in Nieuw Zeeland.

Gedurende onze reis hebben we een paar keer contact gezocht met Michael. Elke keer kregen we zeer snel en adequaat antwoord. Dat geeft een vertrouwd gevoel, zo aan de andere kant van de wereld. Wij waarderen de persoonlijke en professionele aandacht van het Walkabout-team zeer. Heel veel dank daarvoor.

Hartelijke groet,

Paul & Mini

nieuw zeeland reis review 2017

Wauw, wat hebben we het prachtig gehad!
AUSTRALIË | FEBRUARI 2017

australie reis review

Hoi Wenneke,

Wauw, wat hebben we het prachtig gehad en wat is het helaas snel voorbij gegaan. Wat een mooi land is Australië, prachtige veelzijdigheid aan natuur! Waar we ook kwamen, het was prachtig! De onderwaterwereld van het rif is zo mooi, alsof je in een tropisch aquarium rondzwemt. Maar ook de vogels die er rondvliegen, die wij hier in een kooitje stoppen. Zo mooi! De bevolking is ook super gastvrij en altijd in voor een praatje.

Qua accommodaties wat je voor ons hebt geregeld was ook helemaal goed en je suggesties voor de camper tour waren we ook heel blij mee. Hierdoor hebben we veel highlights van de oostkust kunnen zien. Qua weer is het ons zo meegevallen. We hebben heerlijk genoten van de zon en in de nachten kon het nog wel eens regenen, maar dat is op 1 hand te tellen. Helaas onze tocht naar withsundays hadden we regen en tijdens de tocht op de harbour bridge in Sydney ook, dat was wel erg jammer maar nog steeds was het prachtig!

Wij hebben onwijs genoten en dat hebben we mede te danken aan jou en jullie organisatie. Dank je wel daarvoor! Ik zal jullie zeker aanbevelen indien er in mijn omgeving iemand richting Australië / Nieuw Zeeland wil reizen! Wie weet tot horens weer een keer (nu weer even sparen, want goedkoop is australie niet)

Groetjes,

Wendy en Wilbert

australie reis review 2017

In alles konden we merken dat ons belang prioriteit had
NIEUW ZEELAND | AARDBEVING

nieuwzeeland reis review

Hallo Martien,

Wij hebben een geweldige reis gemaakt door Nieuw-Zeeland. Heel veel moois gezien en beleefd, zowel op het Zuidereiland als het Noordereiland. Samen met Walkabout hadden we een mooi afgestemde reis samengesteld, maar we hadden niet gepland dat er in Kaikoura een aardbeving zou zijn op het moment dat wij daar waren.

Het was een heftige ervaring om dat mee te maken. Gelukkig waren er geen persoonlijke ongelukken en werden we door de Nieuw-Zeelanders heel goed opgevangen. Maar de wegen waren geblokkeerd en we konden niet verder. In die situatie bleek pas echt hoe waardevol het was dat we onze reis gepland hadden met Walkabout. Samen met hun Nieuw-Zeelandse agent hebben ze ons snel, deskundig en fantastisch geholpen, nadat we geëvacueerd werden naar een veilige plaats en we onze reis na een paar dagen toch konden voortzetten. Met een nieuwe huurauto, met aangepaste accommodaties. En de meerkosten werden vergoed. In alles konden we merken dat ons belang prioriteit had.

En ook later gedurende onze reis konden we een beroep op ze doen bij een kleine aanrijding en bij het aanpassen van een onderdeel van de reis dat wegens slecht weer veranderd moest worden. Kortom: Je kunt een reis natuurlijk ook zelf regelen, maar in een onverwachte situatie als deze is het wel heel erg fijn om te kunnen terugvallen op het team van Walkabout.

Hartelijke groet,

Nico en Jeleyn

nieuwzeeland reis review 2017

Wildlife in het echt zien maakt de reis naar Australië compleet
AUSTRALIË | JANUARI 2017

australie reis review

G’day Walkabout Team,

Zaterdag 3 december zijn wij terug gekomen van onze reis naar Australië. Een reis waar we heel lang naar uitgekeken hebben en onze verwachtingen meer dan waar hebben gemaakt. De mentaliteit, behulpzaamheidheid en interesse in een ander valt op en is zeer prettig. Australiërs geven je het gevoel dat je welkom bent.

Na 5 weken rondrijden in Zuidoost Australië hebben wij veel gezien en het ontzettend naar onze zin gehad. Een kleine opsomming van wat wij hebben kunnen zien: Sydney, Blue Mountains, Jervis Bay, Canberra, Barossa Valley, Flinders Ranges, Adelaide, Kangaroo Island, The Great Ocean Road en Melbourne. Het is uiteindelijk een hele mooie route geworden waarbij wij 6000 km hebben afgelegd. Een nieuwe reis naar Australië is zeker voor herhaling vatbaar.

Wij willen jullie bedanken voor het samenstellen van onze reis, die tot in de puntjes goed geregeld was.

Twee locaties waar wij hebben overnacht waren heel erg mooi en een aanrader. Rawnsley Park Station, Flinders Ranges NP was heel mooi. Goede slaapgelegenheid met alle voorzieningen en de locatie is verbluffend mooi. Kangaroo Island Wilderness Retreat, Flinders Chase was ook een locatie waar we het goed naar onze zin hadden. Ook het wildlife in het echt zien maakt de reis naar Australië wel compleet.

Helaas zat de vakantie na 5 weken in Melbourne erop maar we zijn met een BIG SMILE terug naar Nederland gegaan. Nu terug in Nederland nagenieten met de foto’s en filmpjes die we gemaakt hebben en het zijn er veel. Nogmaals bedankt. Het is voor ons een onvergetelijke vakantie geweest.

Met vriendelijk groeten,

Siebrien en Irma

australie reis review 2017

Ik heb echt een gave en coole vakantie gehad!
AUSTRALIË & NIEUW ZEELAND | JANUARI 2017

nieuw zeeland reizen review

Jonathan