australie

Klantervaringen reizen Australië en Nieuw-Zeeland


Hieronder vind je beoordelingen voor en door onze klanten van vakanties en reizen in Australië en Nieuw-Zeeland. Reizigers geven beoordelingen van hotels, camper- of autohuur, algehele planning of bijzonderheden die zij te melden hebben. De foto's zijn tevens door onze klanten ingestuurd, dank daarvoor!

2022

PERFECTE ROADTRIP!
AUSTRALIË | JULI 2022

australie 2022 reisverslag

Eindelijk gingen de grenzen open en konden we vertrekken, onze reis was al drie keer uitgesteld, maar nu weer snel door Walkabout geregeld.

We hebben drie maanden via Sydney naar Darwin gereden. Eerst een gewone camper en later vanaf Perth een 4wd. Adelaide, de Nullabor, de zuid-west kust met prachtige stranden en wijngebieden tot Perth.

De tips van Martien maakten de reis een perfecte road trip. Zwemmen met de whale shark, de natuur in Kalbarri en Karijini en Broome waren fantastisch. Dampier Peninsula en de Horizontal Falls zijn absoluut een bezoek waard.

We hebben vervolgens de Gibb road gereden met mooie campsites in de parken bij de Gorges, met als hoogtepunt de Mitchel Falls.

De Bungles en Kakadu hebben de laatste dagen van onze trip gevuld. Een waanzinnige ervaring in een prachtig land.

Rob en Els (dutch grey nomads)


DOCHTER EINDELIJK WEER ZIEN!
AUSTRALIË | APRIL 2022

australie 2022 reisverslag

Eindelijk, 21 februari 2022 ging de grens open naar Australië waar mijn dochter al 2.5 jaar aan het backpacken is. Walkabout gebeld voor informatie, mijn verhaal gedaan en Erik bood aan om 2 weken van mijn reis te organiseren, incl. vliegreis en daarna ging ik 2 weken naar mijn dochter in St. Kilda.

Een onvergetelijke reis. Wel spannend eerst 2 weken alleen maar het land is zo vriendelijk en behulpzaam. De mensen zijn ook rustig en het is een schoon land. Ze zeggen ook altijd “How are you” gelijk een opening om een praatje aan te gaan of iets te vragen. Ik voelde mij dan ook gauw thuis en vrij.

Mijn reis begon via Brisbane in Noosa. Voor ieder die ik spreek, ook de aussies, the place to be. Een wandeltocht gedaan over de bergen langs de zee. Zo overweldigend. Grote rotsen, woeste zee, visarend… en door de gezellige straat met muziek en winkels terug.

Daarna Rainbow Beach met de Greyhound, tour over Fraser Island wat zo mooi was. Dingo’s in het wild, McKenzie meer en onverwachts meevliegen met een klein vliegtuigje wat op het strand was geland.

Daar vandaan terug naar Brisbane en met het vliegtuig naar Alice Springs voor de Adventure tour. Met een groep meest Australiërs zijn we bij het Uluru gebergte geweest, hike gedaan op the Kings Canyon, gewandeld en geslapen (1x buiten) in tentkampen waar we zelf voor ons eten zorgden en kampvuur maakten. De groep bestond uit gezinnen, stellen en alleenstaanden maar we waren 1 grote gezellige groep. In Alice Springs stond ook juist toen ik er was The Ghan train. Hier ga ik voor terug.

Na deze reis vloog ik naar Melbourne om mijn dochter eindelijk weer te zien en 2 weken bij haar te zijn. Ik ben zelf een weekend naar een cattle station geweest en heb op een dairyfarm een middag meegelopen. Ben zelf boerin. Dit gaat wel heel anders dan in Nederland. Indrukwekkend.

Mijn dochter en ik hebben de Great Ocean Road met een dagtour gedaan. Het was echt heel indrukwekkend. Koala’s gespot en vooral Loch Ard Gorge was zó mooi.

Deze reis was heel bijzonder en speciaal. Het was ook super dat alles van te voren geregeld was door Erik. Ik hoefde mij geen zorgen te maken over het slapen, bus en vliegreizen, tours. Alles was keurig geregeld en ook de vouchers waren duidelijk met tijden, plaats waar je moet zijn, adres en telefoonnummers.

Bedankt Erik en Walkabout

Claudia

australie 2022 reis ervaring
reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland