nieuw-zeeland klantervaringen

Klantervaringen reizen Australië en Nieuw-Zeeland


Hieronder vind je beoordelingen voor en door onze klanten van vakanties en reizen in Australië en Nieuw-Zeeland. Reizigers geven beoordelingen van hotels, camper- of autohuur, algehele planning of bijzonderheden die zij te melden hebben. De foto's zijn tevens door onze klanten ingestuurd, dank daarvoor!

2016

Onze route: bijna 5000 km. Wij hebben een waanzinnige vakantie gehad!
NIEUW-ZEELAND | DECEMBER 2016

nieuw-zeeland reizen review

Hoi Michael en collega’s,

Wij hebben een waanzinnige vakantie gehad. Een lange zit in het vliegtuig, maar zeker de moeite waard. En wat is het een prachtig land. Het bleef ons verrassen. En de mensen daar zijn zo vriendelijk en behulpzaam.

Onze route (bijna 5000 km) die wij hebben gereden met de camper: Auckland - Bay of Islands - Hahei - Hot water Beach - Roturua - Taupo - Wellington - Picton - Marahau- Abel Tasman - Pohara Beach- Abel Tasman - Hier 2 dagen alleen maar regen gehad, jammer genoeg.

Vanwege de weersvoorspellingen, deze zouden de komende dagen beter worden, zijn we eerst naar Kaikoura gegaan. Achteraf een zeer goede keuze, vanwege de aardbeving. Anders hadden deze mooie omgeving niet kunnen zien. Het was fijn om van jullie een mail te ontvangen, en dat wij met evt. vragen bij jullie terecht zouden kunnen. Gelukkig zaten we op het moment van de aardbeving in Te Anau, en hebben we er geen hinder van gehad.

En uiteindelijk Christchurch. (Foto, 185 Empty Chairs, aardbeving 2011, indrukwekkend). Van meerdere hoorden wij dat Christchurch een grote bouwput was. En dat klopte inderdaad. Maar wel een bouwput met een hele bijzondere sfeer. En zeker de moeite waard.

Wij kijken terug op een super vakantie. Hebben ontzettend veel bijzonders gezien. En heel, heel veel foto’s gemaakt.

Groet,

Peter en Inge


Onze huwelijksreis had niet beter gekund!
Australië | September 2016

australie reizen huwelijksreis review

Dag Wenneke,

De reis was fantastisch en graag willen jullie allemaal bedanken om hem voor ons voor te bereiden. Onze huwelijksreis had niet beter gekund!

De hotels waren goed, en de Hibiscus Cottage in Daintree leuk, aangenaam, gezellig en spannend in het midden van het regenwoud. Zeker een aanrader voor iedereen. Het rif was wondermooi, met warm, helblauw water, miljoenen kleurrijke vissen, schildpadden, roggen, haaien en een enorme barracuda. Tijdens onze tocht door de Whitsundays hebben we zelfs bultruggen zien spelen en springen in zee. En een dugong! Wallabies, krokodillen, kasuarissen, arenden, natuur, zon, zee, lekker eten en leuke mensen: een maand kan nooit in een e-mail :)

De camper was uitstekend voor een superleuke tocht doorheen de wildernis, reed goed, sliep goed, kookte goed!

Dankjewel en vriendelijke groeten,

Margaux en Floris

australie huwelijksreis review 2016

Het is omdat we nooit een tien geven, maar eigenlijk is die door jullie verdiend!
Australië | Augustus 2016

australie reizen review 2016

Beste Bruce,

Al voor we in Nederland terug waren hadden we al de idee om je een mailtje te zenden om je op de hoogte te stellen van onze reiservaringen en waardering.

We hebben een geweldige reis gehad. Natuurlijk was voor ons het belangrijkste deel de eerste week toen we voor het eerst met z'n veertienen bij elkaar konden zijn. Vijf jaar geleden was het voor het laatst, toen in Nederland en met z'n twaalven. Twee kleinkinderen zijn nadien geboren.

We zijn lovend over wat er door jullie is verzorgd en geregeld. De reis naar Darwin en de natuurparken zijn onvergetelijk.

Er is een uitgebreid verhaal geschreven over alles wat jullie geregeld hebben en hoe we dat ervaren hebben. We hebben hier aan toegevoegd een stukje over wat we al zelf geregeld hadden. Wellicht zitten er tips tussen waar jullie gebruik van kunnen maken. Ook wat we ter plekke nog aangevuld hebben is beschreven.

Het is omdat we nooit een tien geven, maar eigenlijk is die door jullie verdiend. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Ook Intrepid die de tocht door de natuurparken heeft verzorgd komt alle lof toe. Voor jullie zeker een organisatie waar je de mensen aan kan toevertrouwen.

Groeten, Hans en José

australie reizen review 2016

In Nieuw-Zeeland nog geskied!
Nieuw-Zeeland en Australië | Augustus 2016

australie reizen review 2016

Hallo Wenneke, Bruce, Martin en andere medewerkers van Walkabout,

Wij hebben een geweldige vakantie in Nieuw-Zeeland en Australië gehad. Het was voor ons vooral erg fijn om onze zoon bij ons te hebben op vakantie en te zien waar hij een half jaar gewerkt heeft (Melbourne) en te zien waar hij het komende half jaar gaat werken. (Port Douglas).

De door jullie geregelde vluchten en autohuur was prima geregeld. Met name Emirates is een zeer prettige luchtvaartmaatschappij. Zowel in Nieuw-Zeeland als Australië hebben wij Europcar moeten bellen i.v.m. problemen met de auto. In beide gevallen werden wij prima en snel geholpen.

De accommodaties hadden wij zelf geboekt en deze waren allemaal erg goed en luxe.

Wij vonden het prettig dat we in het begin van de vakantie winterweer hadden (In Nieuw-Zeeland nog geskied!) en dat wij eindigden met prachtig zomerweer.

Dank jullie wel voor het regelen van de vluchten en autohuur. Een volgende keer dat wij richting Australië / Nieuw-Zeeland gaan, zullen wij zeker bij jullie terugkomen.

Groetjes, Hans, Astrid, Coen en Manon

australie reizen review 2016

Goede touroperators en niet te massaal
Australië | Juli 2016

Hoi Wenneke,

We hebben echt een schitterende huwelijksreis gehad. Het is weer even afkicken in Nederland. We hebben de service van jou / Walkabout als uitstekend ervaren. Alles verliep soepel met reizen. De hotels waren goed, knus, op goede locaties en met goede service. De deels door ons via Walkabout geboekte tours waren bij goede touroperators en niet te massaal. De verstrekte informatie was overzichtelijk. Kortom, bedankt voor je goede zorgen! We zullen Walkabout zeker aanraden. Mochten we nog eens richting Australië of Nieuw-Zeeland gaan, nemen we zeker weer contact met je op.

Met vriendelijke groet, Arno


We hebben erg genoten en de eilanden Heron Island en Lady Elliot Island zijn zeker een aanrader!
Australië | JUNI 2016

Hoi Wenneke,

Wij zijn inmiddels al bijna 6 weken terug van onze reis naar Australië (van 20 april tot en met 7 mei 2016). Wij willen je laten weten dat we super blij zijn met onze reis en dat we erg hebben genoten. Ook willen we je laten weten dat je jullie klanten de eilanden Heron Island en Lady Elliot Island zeker kan aanraden. Daarom bij deze ons reisverslag.

Onze vlucht naar Perth ging super gemakkelijk en snel. We waren heel verbaasd dat we zo snel in Australië waren. Het is toch wel prettig om je reis naar Australië daarom in West Australië te beginnen. We hebben een super tijd met onze vrienden in Perth doorgebracht. De stad kenden we al en we hadden 7 jaar geleden veel van de omgeving (tot aan Coral Bay) gezien dus we hebben er voor gekozen om alleen maar gezellig samen te zijn in Perth. In 7 jaar tijd is Perth eigenlijk nog hetzelfde al maken ze een leuk nieuw gebied rondom de Bell tower in de stad.

De nachtvlucht van Perth naar Brisbane was toch wel kort. Zeker omdat we op Brisbane airport nog even moesten wachten tot de volgende vlucht. En in Gladstone moesten we natuurlijk op de boot wachten. Het Rydges Gladstone hotel rekende overigens helemaal geen kosten voor het bewaren van onze bagage tijdens het wachten op de boot. De hotel dame was super vriendelijk en heeft ons goed geholpen met van alles. Het is geen aanrader om lang in Gladstone te verblijven. Zeker op de terugweg hadden we er veel te veel tijd te besteden omdat alles dicht was op Labour Day.

Als de zee ruw is, is het ook echt geen aanrader om met de boot naar Heron Island te gaan. Op de heenweg waren meerdere passagiers waaronder wij, ernstig zeeziek. Onze reisziekte pillen hebben helemaal niet geholpen! We hadden een fijne steward op de boot. Die heeft koude lappen in onze nek gelegd en ons tegen de bar aan laten staan omdat staan beter was (2 uur lang!!). Ook kregen we ijsblokjes om op te kauwen want dat bleek ook te helpen. Iedereen op de boot en op het eiland was super aardig en vriendelijk.

We zijn 3 nachten op het eiland gebleven, maar we hadden gemakkelijk een dag langer kunnen blijven. Er worden zoveel leuke tours georganiseerd als reef walks, bird walks, turtle talks en een rondje rondom het onderzoekscentrum van de universiteit. We waren er eigenlijk precies aan het eind van het hatchling season dus we hebben super veel geluk gehad dat we nog 10 verdwaalde hatchlings bij het resort hebben gevonden. Mensen die speciaal voor het uitkomen van turtle eieren komen, kunnen beter iets eerder naar het eiland gaan, dan schijn je grote hoeveelheden hatchlings te zien op het strand.

Tijdens de reef walk hebben we geweldige creatures gezien: een soort mos/zeewier slak, de christmas wurm, allerlei verschillende zeesterren en zee komkommers en een klein haaitje. Het snorkelen was ook fantastisch. We hebben nog een betaalde snorkel tour gedaan maar helaas ging er geen gids mee het water in. Het is juist zo leuk als een gids bijzondere vissen etc aanwijst. ’s Avonds kon je goed eten in het restaurant maar het was best duur. De bar had pizza’s dus dat was een goed alternatief. Iedere dag was er live muziek dus dat was gezellig. De bus vertrok vrij laat naar Bundaberg. De busrit was prima hoor! Maar achteraf gezien hadden we beter een dagje in Bundaberg kunnen verblijven dan in Gladstone.

De vlucht naar Lady Elliot Island was goed geregeld en het was een mooie scenic flight! Op de heenweg hebben we zelfs 2 manta rays vanuit de lucht zien zwemmen. Het snorkelen op Lady Elliot was anders dan op Heron Island. We hebben mooier koraal gezien en weer veel andere soorten vissen, manta rays en zelfs een inktvis. De huisjes op Lady Elliot waren een stuk kleiner dan op Heron, maar wel mooier! Het resort is wat breder opgezet waardoor je meer ruimte hebt voor je gevoel. Het eten was super goed. De kok was echt fantastisch. Maar ’s avonds na 20.30 is er niets meer te doen. Restaurant dicht, bar dicht en iedereen gaat langzaam aan slapen. Als je van vogels houdt is Lady Elliot ook prima om te vertoeven. We hebben best veel vogelnesten met moeder en kind erin gezien.

We hebben op Lady Elliot de proefduik gedaan waar we de aanbieding voor hadden. Dat was echt super. We snorkelen al jaren maar dit hebben we nooit eerder gedaan. De duik instructeur was heel goed. We zaten in een groepje van 5 en kregen eerst bij de duikschool wat theorieles en we werden overhoord. Vervolgens gingen we het zwembad in om 1,5 uur te oefenen. Daarna even een lichte lunch en toen met de boot de zee op. Er kwam een 2e duikinstructeur bij omdat 5 leerlingen op 1 instructeur net te veel was. Langs een touw gingen we 6 meter de diepte in en de volgende 6 meter moest je zelf doen. We mochten zelf niet filmen of foto’s maken omdat je je moest concentreren. Maar als je vraagt of de instructeur foto’s kan maken, dan doen ze dat gewoon! De proefduik is zeker een aanrader!

Brisbane is een super leuke stad. Als je van steden houdt is 1 dag en 1 avond wel weinig om in Brisbane te verblijven. Het hotel was super. De locatie was ook heel goed. Het was misschien 20 minuten lopen naar Queens Mall, de hoofd winkelstraat van Brisbane en iets verder op was je al bij de rivier om de oversteek naar South Bank te maken. In Ann Street staat de St John’s Cathedral. Een super mooie kerk die erg historisch oud aandoet. Maar doe vooral een rondleiding bij 1 van de vrijwilligers en leer dat de bouw van het oudste deel van de kerk pas in 1901 is gestart en het nieuwste deel van de kerk pas in 1989 tot 2009.

We hebben dus super genoten van onze reis. Bedankt voor het regelen en ik hoop dat Walkabout wat aan ons verslag heeft!

Groeten, Ragna en Jeffrey

australie reis review

Ik kon onbezorgd vakantie vieren
Nieuw-Zeeland en Australië | April 2016

Beste walkabout team en mijn contactpersoon, Martien, in het bijzonder.

Graag wil ik jullie bedanken voor jullie hulp en ondersteuning bij mijn reis naar Nieuw-Zeeland en Australie. Via internet vond ik jullie organisatie.

Ik had moeite om alle losse eindjes van mijn reis aan elkaar te knopen. Via de telefoon en mail kreeg ik snelle, duidelijke en handige adviezen bijvoorbeeld over de vliegreis en geschikte hotels. Ook bleef er voldoende ruimte voor aanpassingen en toen ik toch koos voor een andere route volgde er gewoon een nieuw voorstel. Tijdens mijn vliegreis bleek dat de touroperator mijn groepsdeelname gecanceld had. Terwijl ik rustig in het vliegtuig zat, heeft Martien een nieuwe groep gezocht en ‘s nachts naar Nieuw-Zeeland gebeld. Voor mij lag alles in mijn hotel klaar toen ik aankwam en was alles prima geregeld. De communicatie hierover en alle gratis extra diensten die jullie geregeld hadden waren heel prettig. Ik kon onbezorgd vakantie vieren.

Niets dan lof over jullie en mocht ik weer richting Nieuw-Zeeland gaan (hope so :) dan meld ik me zeker weer bij jullie aan.

Veel dank, groeten Ilse


Geen opdringen, meedenken en zoeken naar een goedkoper alternatief
Nieuw-Zeeland Rondreis | Maart 2016

Michael,

Wij zijn afgelopen zaterdag terug gekomen uit Nieuw-Zeeland en kunnen terug kijken op een geweldige vakantie!

Wij willen complimenten maken voor de organisatie van onze reis. Alles was prima georganiseerd en volgens afspraak. Dank hiervoor.

Verder vinden wij de manier van werken bij jullie erg aangenaam. Geen opdringen, meedenken en zoeken naar een goedkoper alternatief.

We zullen zeker nogmaals gebruik maken van jullie diensten en reclame maken voor jullie reisbureau.

Met vriendelijke groet, Nel en Jaap


reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland