australie klantervaring

Klantervaringen reizen Australië en Nieuw-Zeeland


Hieronder vind je beoordelingen voor en door onze klanten van vakanties en reizen in Australië en Nieuw-Zeeland. Reizigers geven beoordelingen van hotels, camper- of autohuur, algehele planning of bijzonderheden die zij te melden hebben. De foto's zijn tevens door onze klanten ingestuurd, dank daarvoor!

2015

Geweldige tijd
Australië rondreis | DECEMBER 2015

australie reizen review

Hallo allemaal

Even een berichtje van ons uit Australië. Mede dankzij jullie tips en adviezen hebben we hier een geweldige tijd.

Nog een fijne 2e kerstdag en alvast een voorspoedig 2016!

Hartelijke groeten,
Eric en Eveline

australie reizen review

We hadden weinig voorbereidingstijd, maar toch is er een prachtige reis samengesteld.
Australië Rondreis | september 2015

Inmiddels zijn we weer terug van weggeweest. We hebben een geweldige reis gehad door Australië. Dank voor jullie goede service. Het snelle schakelen hebben wij als erg prettig ervaren. We hadden weinig voorbereidingstijd, maar toch is er een prachtige reis samengesteld.

We hebben genoten van het land. Wat een prachtige natuur! Het Great Barrier Reef was toch wel het hoogtepunt van onze trip. En Sydney vonden we als stad erg gaaf, vooral omdat we met de Ferry vanuit Manly kwamen binnenvaren.

35 dagen in de Jucy was voor ons wel wat lang. (Hij was van binnen niet zo schoon (schimmel) en dat maakte het soms wat afzien. Vooral toen we in Cairns bij het afleverdepot supernieuwe Jucy's zagen staan. Maar terugkijkend was ook dat een avontuur. We begonnen met -2 s nachts in Melbourne. Dus hebben toen kruiken gescoord om niet te bevriezen ;) Hoe hoger hoe warmer, dus dat was goed.

Palm Cove als eindbestemming was echt top bedacht :) lekker warm en fijn strand!

Goed geregeld, Michael.

We missen een land niet gauw, maar dit keer wel. De wijdheid geeft zoveel lucht.

Hartelijke groet, Hiske


We hebben 6600 km gereden en veel gezien, gewandeld en zeebeesten gespot
Nieuw-Zeeland en Australië | februari 2015

We kunnen terugkijken op een geslaagde periode, gezamenlijk 6 weken NZ en ik nog bijna 5 weken AUS en een stopover in Singapore. Ik ben alweer ruim een week thuis en wil je dit laten weten, dat alles goed en zonder problemen is verlopen. Een complement voor je organisatie en advies.

In NZ kregen we bijna een nieuwe camper, terwijl we een oude hadden besteld. Ik rekende erop, dat ik kaarten erbij zou krijgen, maar dat was niet de bedoeling. Dit werd toch opgelost, ik kreeg een wegenkaartenboek van iemand van het personeel, was prima.

De eerste week veel regen, verder qua weer steeds wisselvallig, we hebben 6600 km gereden en zowel op het noorder- als ook op het zuidereiland veel gezien, gewandeld en zeebeesten gespot.

Els naar huis en ik door naar AUS, van Melbourne naar Alice Springs, waar ik in een duurdere reis naar Uluru werd ingedeeld, transport een 4wieldrive! Was fantastisch en een super leuke groep. Terug in Melbourne de auto opgehaald. Eerste de Great Ocean Road gereden, Melbourne bezocht, via het Alpengebied naar Canberra, feest Australian Day, Blue Mountains, Sydney en dan langs de kust omhoog. Het weer was wisselvallig en ben ik het binnenland in gereden, via Hunter Valley richting Broken Hill tussen de grote trucks, na 3 dagen rijden en via een paar dirt roads weer richting Brisbane. Een mooie stad sightseeing met bus en CityCat. bezoek Koala sanatorium, waar ook alle inheemse beesten zijn te zien. Ik had nog tijd voor een dag Fraser Island, de volgende dag vliegen naar Lady Elliot Island, geweldig, die onderwaterwereld!!! De wagen ingeleverd met commentaar over de slechte voorbanden, 2 x in de regen eerst rechtdoor geschoten bij het nemen van een bocht. Bijna 7000 km gereden.

Singapore, de stopover, een geweldige dag gehad en alles is prima geregeld, lang in ChinaTown blijven hangen. Thuis, de eerste 2 dagen veel geslapen, de laatste week was erg druk geweest

Groeten, Rien en Els

nieuw-zeeland reis review

De accomodaties zijn ongelofelijk goed!
Australië | februari 2015

Wij wilden even heel graag een berichtje sturen om te zeggen hoe geweldig het allemaal is hier in Australië, en hoe fantastisch alles tot nu toe is geregeld!

De accomodaties zijn ongelofelijk goed! Wij genieten met volle teugen!!!!

Heel erg bedankt alvast en wij zullen je ZEKER op de hoogte houden!

Met heel veel groeten, Hans, Marjon, Corry en Jeanet!


Het was wederom een prachtige reis en alle aansluitingen en boekingen klopten
Australië | februari 2015

We zijn nu alweer 10 dagen thuis van een prachtige reis naar Australië. We moesten wel weer even wennen aan de temperatuur hier en aan het nieuwe slaapritme maar dat begint goed te lukken. De “heimwee” blijft natuurlijk nog wel even in je hoofd hangen. Zeker als je met de foto’s bezig bent.

Mijn vrouw en ik en ook onze vrienden willen jullie bedanken voor de prachtige invulling van de reis. Alles was weer tip top geregeld. Nou ja bijna alles. Laat ik beginnen met het meer dan grotendeels goede. Dit in volgorde van de door ons bezochte accomodaties. Dit met een waarderingscijfer erbij.

Onze vrienden waren verrukt over de accomodaties die zij de eerste week bezocht hebben bij Melbourne en hun rit over de Great Ocean road. Wij zelf hebben samen met onze familie, die in Sydney woont, de Hunter Valley bezocht. Prachtige wijngaarden en accomodaties daar. Ook voor golfliefhebbers, zoals ik, een mooi gebied. De kangoeroes staan naast je als je afslaat.

Na deze eerste week apart gereisd te hebben zijn we daarna vanuit New Castle samen opgetrokken. Bij Europcar werden we keurig geholpen en op mijn verzoek werd er voor ons ook snel een “hogere” auto (Mitsubishi Outlander) geregeld in de zelfde prijsklasse. Het hotel, op loopafstand van de boulevard, was eenvoudig maar voor een nacht prima. Cijfer 7.

Volgende stop was Breakfree Aanuka Beach Resort. En prachtig resort met een heel mooi appartement met een mooie badkamer. De medewerkers waren vriendelijk en behulpzaam. Er was een mooi en zo goed als prive strand. De wifi was helaas niet gratis en vrij prijzig. Cijfer 8.

Daarna Planula B&B. Een heel mooie B&B met een zeer vriendelijk Nederlands sprekende eigenaresse. Mooi gelegen en mooie ruime kamers. Goed ontbijt. Tevens konden we gebruik maken van de keuken als we ’s avonds zelf wilden koken. Cijfer 9.

Witches Falls Cottages: Het summum aan (vakantie) comfort. Zelden zo,n goed ontbijt gehad. Heel vriendelijke en attente eigenaren. Een genot om te mogen vertoeven. Cijfer 9.5. Glasshouse mountains.

Zelf hadden wij een heel mooi appartement. Niets op aan te merken. Het is gelegen in een prachtig gebied. Cijfer 8.

Alexander Lakesite: Wederom een hele mooie B&B. De eigenaresse zelf was er niet. Maar haar broer heeft de honneurs prima waargenomen. We mochten onze koffers daar laten staan toen we naar Fraser Island gingen. Scheelde een hoop gesjouw. Cijfer 8,5.

Als laatste gingen we naar Fraser Island. Wat een prachtig natuur eiland. Fabelachtig. Echter de aangeboden accommodatie op Happy Valley (Maheno) aldaar was beneden alle peil. Het was een soort backpackers huisje. Kapotte gordijnen met een kindermotief. Schimmel in de koelkast. Stapelbedden in de tweede kamer. Wil er niet te veel over uitweiden maar het was echt heel slecht. We hebben dan ook geweigerd deze accommodatie te gebruiken. We hebben Aussie Track gebeld en die konden niet ontkennen dat het echt niet kon en wij kregen een vergoeding aangeboden van € 165,00 per nacht. Dit geld hebben wij via visa overgemaakt gekregen.

We hebben toen zelf een ander appartement op het resort geregeld. Gelukkig was er nog plek. We konden een appartement krijgen van € 150,00 per nacht. Deze zag er perfect uit. Twee mooie slaapkamers, een woongedeelte en een gedeelde badkamer. Er was ook een appartement beschikbaar van € 200,00 per nacht. Deze had ook twee slaapkamers maar met ieder een eigen badkamer en een grotere woonkamer. En een terras met uitzicht op de oceaan. Voor de tweede optie hebben we gekozen.

Ook de Door Aussie Track verstrekte 4wheel drive, een Toyota Landcruiser, was zacht uitgedrukt niet je dat. Het was een stinkende diesel van meer dan 15 jaar oud. Kapotte stoelen en vooral heel vies. Gelukkig zijn we beide in dienst geweest en ging het schakelen, nog net niet met dubbel klutsen, daardoor redelijk. Maar het was een rammelbak eerste klas. De prijs voor deze 3 nachten met autohuur was totaal niet in lijn met de kwaliteit van het gebodene. Wij adviseren jullie dan ook geen zaken meer te doen met Aussie Track. Uiteraard hebben we geïnformeerd bij mede toeristen over huurprijzen van 4wheel drive en de kwaliteit van hun gehuurde auto. Dan bleek het ook niet goedkoop te zijn maar wel met een beduidend betere kwalitatieve auto. Gelukkig was het eiland adembenemend en hebben we zelf een andere accommodatie kunnen regelen. Maar het was toch enigszins een domper. Cijfer 2 (voor het eiland een 9). Misschien kunnen jullie nog wat regelen met Aussie Track betreffende de autohuur. Hoor het wel.

Wil wel graag positief eindigen. Het was wederom een prachtige reis en alle aansluitingen en boekingen klopten. We komen zeker nog bij jullie een nieuwe reis boeken. We willen het westen en noorden nog graag bezoeken. Ook zullen we jullie van harte aanbevelen bij onze vrienden en kennissen.

Met vriendelijke groet, Ton

Hallo Ton,

[...] Ik heb weer antwoord van Aussie Trax en ze bieden nogmaals hun excuses aan voor het feit dat de auto niet goed schoongemaakt was. Ze willen graag een vergoeding hiervoor geven van 10% over het autohuur gedeelte van het pakket. Naast hun uitleg [...] en de excuses lijkt mij dit een redelijk aanbod. Ik hoor graag van je of je akkoord gaat? Wij zullen dan de refund storten op jullie rekening. Verder zal ik ook wat betreft de auto onze informatie aanpassen en de leeftijd en basic uitvoering benadrukken.

Hoewel Aussie Trax ter plaatse jullie al voor de accommodatie heeft gecompenseerd, heb ik dit punt nogmaals onder hun aandacht gebracht. De standaard accommodatie in dit pakket is inderdaad een eenvoudige cottage style. De informatie die wij daar nu over hebben ontvangen geeft aan dat deze een stuk meer basic zijn dan we wisten, onze excuses daarvoor. Ze hebben zelf helaas niet de mogelijkheid om de betere appartementen die jullie uiteindelijk zelf hebben geboekt in hun packages op te nemen. Dat is jammer. We gaan onze informatie over dit pakket aanpassen en zullen de basic condities benadrukken.

Ik wil je zeker bedanken voor deze feedback zodat wij de informatie over Aussie Trax zo goed mogelijk aan onze klanten kunnen geven. Vreemd genoeg verhuren we deze pakketten al zeker 10 jaar en hebben tot nu toe nog geen klachten ontvangen.

Met vriendelijke groeten, Martien Kooyman

walkabout reviews

Hartelijk dank voor je ondernomen actie. Wij (Ton en Ton en hun gades) kunnen ons vinden in het voorstel. We gaan er een Australische bbq van organiseren. Dit uiteraard met kangoeroevlees, emoe-vlees en wijn uit de Hunter Valley. Hoe dat smaakt weten we nog goed toen we daar waren. Tijdens dit samenzijn kunnen we dan meteen een volgende reis naar Down Under bespreken.

groet, Ton

reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland