Duikexcursies Ningaloo Reef


  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours

Ningaloo Reef

Dit koraalrif ligt aan de westkust van Australië en is veel minder bekend dan het Great Barrier Reef, maar minstens zo mooi. Het is geen barrière rif, maar een zogenaamd fringing rif dat vlak onder de kust is gelegen. Het rif wordt bewoond door duizenden tropische vissen inclusief een van de zeldzaamste, de walvishaai (april tot augustus), maar ook langstrekkende bultrug walvissen (juni en juli), groepen Manta roggen (juli tot november) en zeeschildpadden (november tot januari).


Ningaloo Whalesharks

Ningaloo Whalesharks is één van de meest ervaren operators gespecialiseerd in het duiken en snorkelen in West Australië. Uiteraard is deze organisatie in het bezit van het Eco-keurmerk en zijn ze ook zeer sterk betrokken bij onderzoeken en behoud van dit mooie stuk rif en het omliggende gebied. Het doel is om de bezoeker de schoonheid van het rif te laten ervaren, terwijl er alles aan wordt gedaan om dit stuk rif te behouden voor de toekomst.

Walvishaai excursie

De bekendste dagtrip is de walvishaai excursie! Van april t/m augustus bezoeken deze reusachtige, maar vriendelijke haaien het Ningaloo Reef. Tijdens deze boottocht ga je snorkelen of duiken naast een van deze reuzen van de zee. Een unieke ervaring!

Duiktrips en cursussen

Als gediplomeerd duiker kun je met hun duiken met de walvishaai, duiktrips maken op het rif, bij de Muiron Islands of in Lighthouse Bay. Je kunt hier ook relatief voordelige duikcursussen doen, voor beginners en gevorderden, waarbij je in het seizoen ook kunt duiken met de walvishaai, dus twee vliegen in een klap!

De plaatsjes Exmouth en Coral Bay zijn het centrum van de streek. Exmouth is met een dagelijkse vlucht te bereiken vanaf Perth.

Vanaf Exmouth

 

1 tot 4 dagen

 

Richtprijs A$ 250

 

Tourcode: NIDR

duiken australie


meer info?


Meer tour info


Richtprijs*

dagtours
Walvishaai excursie A$ 390 (snorkeler)
Manta Ray Adventure A$ 250 (snorkeler)
Ningaloo Reef Explorer A$ 250 (snorkeler)

Meerdaagse duik- en snorkelsafaris
Er zijn diverse pakketten mogelijk in combinatie met de walvishaai excursie: informatie en prijzen op aanvraag.

duikcursus
4-daagse duikcursus A$ 850

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma

Dagtours
Ningaloo Whalesharks biedt een aantal dagtours aan. De bekendste trip is ongetwijfeld het duiken met de walvishaai (april t/m augustus). Deze unieke dieren worden exclusief voor de boot van deze organisatie gespot met een vliegtuig, zodat er langer de tijd is om met deze walvishaai te zwemmen. Behalve de walvishaai zijn er nog vele andere speciale dieren te zien zoals de manta roggen, schildpadden en honderden soorten kleurrijke vissen. Naast de mogelijkheid om onder begeleiding van de zeer ervaren bemanning te snorkelen, kun je tegen een toeslag ook duiken.

Meerdaagse duik- en snorkelsafaris
Er zijn ook meerdaagse safari's te boeken! Tijdens deze safari's voor zowel de beginnende als de ervaren duiker/snorkelaar wordt er gekampeerd op één van de Muiron Islands op een verlaten strand waar je kan genieten van de geweldige omgeving. Divers: je dient in het bezit te zijn van een PADI Open Water diploma of gelijkwaardig.

Duikcursus
Ningaloo Whalesharks biedt ook duikcursussen aan: vanaf een startercursus tot aan de mogelijkheid om je advanced diploma te halen.

 


Inbegrepen

Dagtours
Walvishaai excursie / dagelijks van half maart t/m half september
Manta Ray Adventure / dagelijks van juli t/m oktober
Ningaloo Reef Explorer / dagelijks

Meerdaagse duik- en snorkelsafaris
Er zijn diverse pakketten mogelijk in combinatie met de walvishaai excursie: informatie en prijzen op aanvraag.

Duikcursus
4-daagse duikcursus / dagelijks

Complete duik- of snorkeluitrusting
Thee/koffie of lunch
Zwemmen met de walvishaai: toeslag A$ 55

Divers: je dient in het bezit te zijn van een PADI Open Water diploma of gelijkwaardig.

Niet inbegrepen

Overnachtingen in Exmouth. Deze kunnen we uiteraard voor je verzorgen.


Foto's
duiken australie
duiken australie
duiken australie
duiken australie
duiken australie
duiken australie
duiken australie
duiken australie
duiken australie

ALLE DUIK TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken