Westcoast Safari


  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours

Groepsreis West Australië
the Wildflower State

Western Australia wordt ook wel de Wildflower State genoemd. In het voorjaar, augustus t/m oktober, wordt het zuidwesten tot een ware bloemenzee omgetoverd. Met meer dan 8000 soorten bloemen kan de liefhebber hier zijn hart ophalen: van de uitgestrekte velden eenjarige bloemen tot de mysterieuze orchideeën in de karri-bossen.

The Pilbara

Deze nog maar weinig bezochte regio kent twee belangrijke natuurgebieden: Millstream en Karijini NP. De eerste vanwege de oases van waterpoelen in deze verder droge en ruige streek, de tweede vanwege de grillige, diepe kloven met zijn diverse kleurschakeringen.

Shark Bay / Monkey Mia

De bekendste attractie van deze streek zijn de wilde dolfijnen van Monkey Mia die aan het strand komen om de mensen te bezoeken. Er is echter veel meer te zien: o.a. Shark Bay, Shell Beach en de Hamelin Pool. Ook dit gebied is uitgeroepen tot World Heritage Area.

Ningaloo Reef

De kleine versie van het veel bekendere Great Barrier Reef, met bijzondere bezoekers: walvishaaien (maart tot mei), langstrekkende bultrug walvissen (juni en juli), groepen Manta roggen (juli tot november) en zeeschildpadden (november tot januari). De plaatsjes Exmouth en Coral Bay zijn het centrum van de streek.

Met gegarandeerd vertrek!

Met een groep van maximaal 24 reizigers reis je in een 4WD minibus langs de westkust van Australië. Tijdens de reis ga je 5 nachten kamperen, de overige nachten zijn in een budget hostel in gedeelde kamers. Dit is een middelzware reis. Je dient over een gemiddelde conditie te beschikken en in staat te zijn wandelingen van 6-9 kilometer te kunnen maken.

Deze reis kun je alleen maken van april t/m oktober.

Vanaf Perth

Vanaf Broome

 

10 dagen

Richtprijs A$ 2145

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

10 dagen

VERTREK

1 x per week

DEELNEMERS

1 - 24

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

PB10

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

 


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour info


Richtprijs*

A$ 2145 van Broome naar Perth (op basis van camping en gedeelde hostelkamer)

A$ 2195 van Perth naar Broome (op basis van camping en gedeelde hostelkamer)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma vanaf Perth
(Vanaf Broome is in omgekeerde volgorde)

Dag 1
Vanaf Perth via de Indian Ocean Drive naar de Pinnacles Desert met z'n bizarre rotsformaties in het duin. Op de hoogste duinen kan je zandsurfen, op een surfboard hard naar beneden! Na de lunch wordt verder gereden naar het kustplaatsje Kalbarri waar wordt overnacht (hostel).

Dag 2
Na een korte rit kom je aan in het Kalbarri National Park, waar ruige kliffen en een onverwacht groene vegetatie dit natuurgebied sieren. Deze dag wordt geheel in het Kalbarri NP doorgebracht. 's Ochtends wandelen door de Murchison Gorge en de Z-Bend. Je kunt zwemmen in de heldere poelen onderaan de kliffen. Aan het eind van de middag ga je op weg naar Shell Beach en Monkey Mia (hostel).

Dag 3
Vandaag ben je in de Shark Bay Regio, bekend door de dolfijnen die bij Monkey Mia nieuwsgierig om je heen komen zwemmen. Je bezoekt hier de stromatolieten: een van de eerste levensvormen op aarde, die op nog maar twee plaatsen in de wereld voorkomen. Overnachting in Coral Bay (hostel).

Dag 4
In Coral Bay kun je genieten van het beroemde Ningaloo Reef dat voor de kust ligt. Je kunt hier snorkels huren en vanaf het strand snorkelen of je doet een boottrip naar het rif (niet inbegrepen). Gewoon luieren op de hagelwitte koraalstranden van Coral Bay kan natuurlijk ook. Je overnacht in het Cape Range National Park (camping).

Dag 5
Een dagtrip naar het Cape Range National Park met o.a. de mooie Turquoise Bay (zwemmen, snorkelen) en een bezoek aan de historische Vlamingh Head vuurtoren. Je overnacht wederom in het Cape Range National Park (camping).

Dag 6
Je verlaat de kust op weg naar het ruige Karijini National Park in het binnenland. Onderweg bezoek je het mijnstadje Tom Price met de grootste ijzerertsmijn ter wereld. De tenten worden opgezet aan de rand van een van de diepe kloven in het National Park (camping).

Dag 7 en 8
Twee volle dagen om dit gebied te ontdekken. Deze bergruggen zijn 2.5 miljard jaar oud en zijn een van de meest eigenaardige rotsformaties ter wereld. Nauwe kloven, watervallen en diepe poelen nodigen uit voor een wandeling en af en toe een verkoelende duik. Een absoluut hoogtepunt van deze reis! (camping).

Dag 9
Na twee onvergetelijke dagen weer op weg. Via het afgelegen havenstadje Port Hedland waar het ijzererts het land verlaat, reis je door richting Broome en wordt overnacht op een Outback boerderij (Cattle Station - hostel).

Dag 10
In de ochtend bezoek je Eighty Mile Beach, daarna rijd je via Sandfire Flats naar Broome, een gezellig klein stadje aan de kust dat een welkome reizigers-stop is op reis langs de Westkust (hostel). Hier eindigt deze roadtrip langs de Westkust van Australië.

Van Broome kun je met een binnenlandse vlucht naar Perth, Darwin of Sydney of v.v.
Wil je van deze reis een complete Western Australia rondreis maken door vanaf Broome naar Darwin te gaan met een andere groepsreis? Dat kan met onze Kimberley Expeditie, bel ons of stuur een e-mail voor de mogelijkheden.

 


Inbegrepen

Vervoer per 4WD minibus, chauffeur/gids,
5 x gedeelde 2-persoonstent en 4 x gedeelde hostelkamer,
alle maaltijden,
entreegelden Nationale Parken.

Niet inbegrepen

Eventueel huur slaapzak: A$ 45 p.p.
optionele activiteiten.


Vertrekdata

Vanaf Perth

2020:
Perth – Broome kan elke zaterdag van 1 april 2020 – 31 maart 2021

Plus enkele dinsdagen, zie hieronder april: 7, 21 juni: 9, 23 juli: 7, 21 september: 15 november: 10 december: 15,22, 29 gegarandeerd vertrek!


Vanaf Broome

2020:
Broome – Perth kan elke donderdag van 16 april tot 29 oktober
gegarandeerd vertrek!


Foto's
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken