Duikexcursie Great Barrier Reef Cod Hole


  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours

Great Barrier Reef

Het Groot Barrierèrif is een van de wonderen op aarde. Het strekt zich uit over een lengte van 2000 km. langs de oostkust van Australië. De kleurenpracht van de duizenden planten en dieren die dit rif gevormd hebben, is nergens beter te zien dan op ooghoogte tijdens de duik van je leven. Walkabout biedt zowel de onervaren als de gevorderde duiker de mogelijkheid om down under te gaan op het Great Barrier Reef. Je komt tijdens onze duikexcursies op de mooiste plaatsen van het koraalrif. De watertemperatuur komt nooit onder de 22 graden en het zicht onder water is altijd 10 - 30 meter! De professionele instructeurs zorgen voor een veilig avontuur.


Cod Hole Excursie – 3 nachten

De Ribbon Reefs liggen even ten zuiden van Lizard Island en zijn de plaats waar de beroemde Cod Hole is gelegen, waar duikers de reusachtige rifbaarzen (tot 2 meter!) kunnen zien en zelfs aanraken, want ze zijn nieuwsgierig! In de maanden juni/juli maak je zelfs kans op een ontmoeting met de dwergvinvissen (Minke whale) die hier dan samenkomen! Deze duikexpeditie is voor gediplomeerde duikers een droomreis naar één van de beste duiklocaties van het Great Barrier Reef.

Je kunt aan boord kiezen uit diverse accommodaties. Je overnacht 3 nachten aan boord van een speciaal voor duikers ontworpen jacht. Op de vierde dag vlieg je van Lizard Island terug naar Cairns.

Coral Sea Excursie – 4 nachten

Vanaf Cairns vlieg je naar Lizard Island waar je de eerste dag gaat duiken op de Ribbon Reefs. ‘s Nachts vaar je naar Osprey Reef verder uit de kust in de Coral Sea. Je blijft 2 dagen op deze spectaculaire duiklocatie met steile wanden met koraaltuinen en een zicht van 30 tot wel 100 meter! Hoogtepunt zijn de vele rif haaien die hier te zien zijn. De laatste dag bezoek je 3 minder bekende locaties op de Ribbon Reefs voor je terugkeert naar Cairns.

Vanaf Cairns

 

3 of 4 dagen

 

Richtprijs A$ 1820

duiken australie


meer info?

Tour info


REISDUUR

3 of 4 dagen

VERTREK

1 x per week

DEELNEMERS

maximaal 26

ZWAARTE

Middelzwaar


TOURCODE

SP03 / SP04

CATEGORIE

nvt

OVERNACHTING

nvt

duurzame reizen australie


Meer tour info


Richtprijs*

Cod Hole Excursie – 3 nachten
A$ 1820 (gedeelde 4-pk)
A$ 2130 (2-pk, eigen toilet/douche)
A$ 2445 (2-pk, stateroom, eigen toilet/douche)
A$ 2445 (2-pk, Ocean View Standard, eigen toilet/douche)
A$ 2645 (2-pk, Ocean View Deluxe, eigen toilet/douche)

Coral Sea Excursie – 4 nachten
A$ 2220 (gedeelde 4-pk)
A$ 2570 (2-pk, eigen toilet/douche)
A$ 2920 (2-pk, stateroom, eigen toilet/douche)
A$ 2920 (2-pk, Ocean View Standard, eigen toilet/douche)
A$ 3145 (2-pk, Ocean View Deluxe, eigen toilet/douche)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma

Cod Hole Excursie – 3 nachten

Dag 1
Je wordt om 11.00 uur opgehaald vanaf je accommodatie in Cairns en gaat aan boord van de Spirit of Freedom, het duikexpeditie schip, dat gedurende de nacht zal varen naar de Ribbon Reefs. Onderweg maak je 's middags eerst 2 duiken op het Great Barrier Reef om weer even in te komen.

Dag 2
Vanochtend ben je aangekomen bij de beroemde Cod Hole. De eerste duik hier is ter oriëntatie, de tweede is mogelijk de mooiste duik van je leven! Je bent omgeven door een ongelofelijke hoeveelheid vissen, waaronder de reuzen rifbaarzen. Totaal 4 tot 5 duiken.

Dag 3
De Clam Garden is een plek op het rif waar veel reuzenschelpen voorkomen van wel 2 meter in doorsnee! Behalve deze vind je hier een enorme variatie aan bewoners van het rif. Hier komen unieke koraalformaties en vissoorten voor. Je doet 3 tot 4 duiken én een nachtduik. Je overnacht op de boot bij Watsons Bay op Lizard Island, maar eerst is er een sunset BBQ aan boord.

Dag 4
Na het ontbijt wordt je naar Lizard Island gebracht. Na een rondwandeling hier vertrek je om 10.30 uur met een klein vliegtuig terug naar Cairns. Tijdens de vlucht heb je een prachtig uitzicht over het rif. Bij aankomst in Cairns is de transfer terug naar je hotel inbegrepen.

Coral Sea Excursie – 4 nachten

Dag 1
Om 07.30 uur word je opgehaald vanaf je accommodatie in Cairns voor een spectaculaire vlucht over het Great Barrier Reef naar Lizard Island. Hier ga je aan boord van de Spirit of Freedom. Na een oriëntatie van het schip ga je 2 duiken maken op de Ribbon Reefs. Gedurende de nacht vaart het schip naar de Osprey Reefs in de Coral Sea.

Dag 2 en 3
Twee dagen om te duiken op Osprey Reef die bekend staat om het uitstekende zicht onderwater tot wel 100 m.! De steile wanden van het rif zijn begroeid met de meest kleurrijke koralen, waarvan de heldergele, reusachtige zachte koralen die vanaf van de zeebodem ophoog groeien het meest indrukwekkend zijn. Op de locatie ‘North Horn’ kun je haaien tegenkomen, zoals de grey reefshark en de silvertips, soms in grote getalen. Elke dag maak je 4 tot 5 duiken. In de nacht van dag 3 op 4 vaar je richting de zuidelijke Ribbon Reefs.

Dag 4
Op de Ribbon Reefs no. 3 ga je duiken op prachtige locaties als: ‘Steve’s Bommie’, ‘Temple of Doom’ en ‘Flare Point’. In de nacht vaar je terug richting Cairns.

Dag 5
Aankomst in Cairns vroeg in de ochtend om 06.30 uur. Na het ontbijt neem je afscheid van de crew en je medereizigers en wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Cairns.

 


Inbegrepen

Gebruik van duikflessen en gewichten
3 of 4 nachten aan boord van het schip
Vlucht van Cairns naar Lizard Island
Beddengoed en handdoeken
Alle maaltijden aan boord
Softdrinks en wijn/bier bij de maaltijden
Tot 11 of 15 duiken
Transfers vanaf/naar je accommodatie in Cairns

Niet inbegrepen

Reef Tax (A$ 20)
Brandstoftoeslag: indien de brandstofprijzen stijgen kan een toeslag worden geheven.
Huur overige duikuitrusting met huur duikcomputer: A$ 120 Cod Hole Excursie, A$ 160 Coral Sea Excursie
Optioneel Nitrox package: A$ 75 Cod Hole Excursie, A$ 105 Coral Sea Excursie

Bijzonderheden

Als duiker dien je in het bezit te zijn van een PADI Open Water diploma of een gelijkwaardig.

Cod Hole Excursie – 3 nachten

Duikervaring: minimaal een gediplomeerd Open Water duiker, liefst met ervaring.

Coral Sea Excursie – 4 nachten

Duikervaring: aangeraden wordt minimaal een diploma Advanced Open Water.

Minimumleeftijd 15 jaar.


Foto's
duiken australie
duiken australie
duiken australie
duiken australie
duiken australie
duiken australie
duiken australie
duiken australie
duiken australie

ALLE DUIK TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland