East Coast Self-Drive


 • australie self drive
 • australie self drive
 • australie self drive

Rondreis per auto langs de oostkust van Australië

Met deze self-drive kun je een gedeelte of de gehele oostkust bereizen. De huurauto, alle overnachtingen en een Fraser Island 4WD tour zijn inbegrepen. Hieronder staat de complete 23-daagse self-drive van Sydney naar Cairns beschreven. Het is ook mogelijk om alleen de 9-daagse Sydney naar Brisbane Self-Drive (dag 1 t/m 9) of de 15-daagse Brisbane naar Cairns Self-Drive (dag 9 t/m 23) boeken.

Let op: deze self-drive's kunnen ook in omgekeerde richting worden afgelegd.

Bij de complete Self-Drive is inbegrepen:

 • 23 dagen huurauto
 • 7 nachten in hotel/resort (3-4 ster)
 • 4 nachten Bed & Breakfast accommodatie
 • 2 nachten Cottage Mt Tambourine
 • 2 nachten Lodge Glasshouse Mountains
 • 1 nacht kleinschalig Beach Hotel in 1770
 • 1 nacht Mountain Lodge Eungella National Park
 • 1 nacht Farm-Stay op een Australische boerderij
 • 2 nachten Rainforest Treehouse
 • 2 dagen / 2 nachten verblijf Fraser Island inclusief 4WD dagtocht

en bij te boeken: 1- of 2-daagse zeiltochten Whitsunday Islands

Vanaf Sydney

Vanaf Brisbane

Vanaf Cairns

 

9, 15 of 23 dagen

Richtprijs A$ 1330 p.p.

 

self drive australie


email ons

Meer tour info


Richtprijs

23-daagse Self-Drive Sydney naar Cairns of v.v.
A$ 3970 p.p. (2 personen)

keuze uit diverse zeiltochten vanuit Airlie Beach, start dag 16 of 17:
Tijdens je verblijf in Airlie Beach kunnen we diverse zeiltochten door de Whitsunday Islands voor je reserveren. Dat kan een dagtocht zijn naar o.a. Whitehaven Beach, maar ook een 2-daagse zeiltocht met 1 of 2 overnachtingen aan boord. De meerpijs hangt af van de datum waarop je deze tocht start. Indien je 1 of 2 nachten aan boord overnacht worden deze nachten in Airlie beach hotel in mindering gebracht.

15-daagse Self-Drive Brisbane naar Cairns of v.v.
A$ 2715 p.p. (2 personen)

keuze uit diverse zeiltochten vanuit Airlie Beach, start dag 8 of 9:
Zie hierboven bij de 23-daagse reis

9-daagse Self-Drive Sydney naar Brisbane of v.v.
A$ 1330 p.p. (2 personen)

toeslag hoogseizoen:
Enkele accommodaties rekenen een toeslag bij verblijf: in de eerste week van april, van half september tot eerste week van oktober, van half december tot half januari en in de laatste week van maart. Deze toeslag is op aanvraag indien van toepassing.

meer dan 2 personen?
Wil je reizen met meer dan 2 personen? Dat kan natuurlijk ook! Laat ons je plannen weten en we kunnen een offerte maken voor het gewenste aantal personen (hierbij geldt: hoe meer mensen hoe voordeliger de kosten p.p.).


Reisprogramma 23 daagse reis

Dag 1
Sydney - Blue Mountains (95 km.)
Vertrek 's ochtends vanuit Sydney naar de Blue Mountains. Het is opvallend hoe snel je na het verlaten van deze grote stad de rust en ruimte van deze prachtige bergen tegenkomt! Je blijft 2 nachten in een B&B in het plaatsje Katoomba.

Dag 2
Blue Mountains
Een volle dag om de omgeving van van Katoomba te verkennen en natuurlijk de Blue Mountains zelf, waar je kunt genieten van fantastische uitzichten, fraaie wandelingen en leuke dorpjes.

Dag 3
Blue Mountains - Hunter Valley (251 km.)
Je verlaat de bergen en rijdt via de natuurgebieden van de Central Coast ten noorden van Sydney naar de Hunter Valley. Dit is het wijngebied van New South Wales waar vele beroemde wijnen uit Australië vandaan komen. Je overnacht in een fraaie accommodatie midden in het wijngebied.

Dag 4
Hunter Valley - Coffs Harbour (420 km.)
Vandaag een vrij lange reisdag naar Coffs Harbour, een gezellig kustplaatsje. Stop onderweg in ieder geval voor een picknick lunch bij een van de vele surf beaches die je tegenkomt!

Dag 5 en 6
Coffs Harbour - Byron Bay (265 km.)
Je volgt de kustweg naar het meest oostelijke plekje van het Australische vasteland: Byron Bay, bekend om het surfen, de fraaie baai en de relaxte sfeer. Je blijft hier 2 nachten en hebt dus een volle dag om van deze leuke plaats te genieten. Je overnacht in een mooi gelegen B&B, met Nederlandse eigenaars.

Dag 7
Byron Bay - Mt Tamborine (125 km.)
Een korte rit naar de deelstaat Queensland en de Gold Coast. Vanaf hier neem je een mooie, bochtige weg de bergen in naar het Mt Tamborine National Park. Je overnacht in een rustieke en comfortabele B&B Cottage. Hier blijf je 2 dagen en kun je prachtige wandelingen maken in het regenwoud.

Dag 8
Mt Tamborine National Park
Een vrije dag om dit schitterende natuurgebied te verkennen.

Dag 9
Mt Tamborine - Brisbane - Glasshouse Mountains (150 km.)
Onderweg naar het Glasshouse Mountains natuurgebied kun je Brisbane bezoeken of, als je niet de stad in wilt, een bezoek brengen aan de Australian Zoo van de zo tragisch overleden crocodile man Steve Irwin. Twee overnachtingen in een lodge met sfeervolle bungalow accommodatie met een eigen keuken.

Dag 10
Glasshouse Mountains
Je hebt hier veel wandelmogelijkheden in de omgeving waar de granieten rotskegels van de Glasshouse Mountains hoog boven de bossen uitsteken. Een mooi en nog niet platgelopen gebied.

Dag 11
Glasshouse Mountains - Fraser Island (250 km.)
Je reist naar de veerboot in Hervey Bay waar je de auto achterlaat op een bewaakte parkeerplaats. Om 15.30 uur vertrekt de veerboot naar het Kingfisher Bay Resort op Fraser Island waar je 2 nachten verblijft.

Dag 12
Fraser Island
Vanuit het resort maak je een dagtocht met een 4WD voertuig en gids over het eiland (inbegrepen). Je verblijft nog een nacht op deze heerlijke locatie.

Dag 13
Fraser Island – Seventeen Seventy (274 km)
’s Ochtends ga he met de boot terug naar Hervey Bay en vervolg je je reis. Het is duidelijk dat je in het tropische deel van Australië bent beland, onderweg zie je veel suikerriet en bananen plantages. De eindbestemming is een leuke kleinschalige accommodatie aan het strand in Seventeen Seventy.

Dag 14
Seventeen Seventy - Rockhampton Farm (262 km.)
Na een rustige ochtend aan het strand reis je verder richting Rockhampton,. Even ten noorden van Rockhampton ligt een fraai gelegen boerderij waar gasten kunnen verblijven in één van de cabins met kookgelegenheid (farmstay). Een 'doe-het-zelf' BBQ en ontbijt pakket is inbegrepen!

Dag 15
Rockhampton - Eungella (376 km.)
In het Eungella National Park verblijf je in een lodge aan de rivier omringd door het regenwoud. Dit natuurgebied is een van de beste plaatsen om het schuwe vogelbekdier te kunnen zien! Verder is het gebied rijk aan vogels en kun je diverse korte wandelingen maken.

Dag 16
Eungella - Airlie Beach (85 km.)
Vandaag is het een vrij korte rit naar Airlie Beach. 's Ochtends kun je nog een wandeling maken in het Eungella National Park. Airlie Beach is je uitvalsbasis voor een 3-daags bezoek aan de Whitsunday Islands.

Dag 17 en 18
Whitsunday Islands
De beste manier om de eilanden te ervaren is met een zeiltocht. Witte stranden, snorkelen en zelf het roer proberen. Bij deze Self-Drive is het aan te raden één van de 2-daagse zeiltochten bij te boeken (zie boven bij de optionele extra's die je kunt bijboeken). Indien je deze 2-daagse zeiltocht niet kiest kun je een dagtocht naar het Great Barrier Reef bijboeken.

Dag 19
Airlie Beach - Mission Beach (515 km.)
Vandaag een lange reisdag naar het tropische noorden van Queensland. Gelukkig heb je na deze dag weer een verblijf van 2 nachten, ditmaal in Mission Beach waar je heerlijk kunt relaxen. Je overnacht in een fraai gelegen resort direct aan het strand.

Dag 20
Mission Beach
Een volle dag om bijvoorbeeld een dagtrip te maken naar Dunk Island, te wildwatervaren op de Tully River, te wandelen in de omgeving (let op de casuarissen die hier veel voorkomen!) of gewoon te relaxen op het strand.

Dag 21 en 22
Mission Beach - Atherton Tablelands (142 km.)
Je verlaat de kust en reist omhoog naar de groene Atherton Tablelands. Bezoek de Millaa Millaa watervallen en ga lekker afkoelen in het kratermeer Lake Eacham. Je verblijft de komende 2 dagen in het Rose Gums Wilderness Retreat, een prachtige natuurlodge met fraaie treehouses die in en over het regenwoud uitkijken.Je kunt wandelen in de omgeving van de lodge, maar ook andere fraaie plekken van de Tablelands bezoeken, zoals Lake Barrine en de Curtain Fig Tree.

Dag 23
Atherton Tablelands - Cairns (84 km.)
Na een enorm ontbijt in je eigen keuken van je treehouse heb je nog een groot deel van de dag de tijd in de omgeving van Rose Gums. Je daalt weer af naar de kust en hebt Cairns bereikt waar je de huurauto op het einde van de middag of de volgende ochtend kan inleveren.

 


Inbegrepen

23, 15 of 9 dagen autohuur Hertz, type Standard Car Goup S,
type Fullsize Wagon Group E (bij 2 volw. + 2 kind),
Basisverzekering met afkoop eigen risico tot NUL, ongelimiteerd aantal km's,
3% staatsbelasting en kosten enkele reis (one way fee.

Alle overnachtingen in 1-, 2- 3, of 4-pers. kamer/logies,
Standaard hotels / B&B / Lodges / Resorts/ Farmstay (3, enkele 4 ster).

13 x ontbijt (23-daagse), 7 x ontbijt (15-daagse), 6 x ontbijt (9-daagse)
1 x BBQ diner (23 en 15-daagse).

Bij 23- en 15-daagse Self-Drive:
Fraser Island Adventure Package: 2 nachten Kingfisher Bay Resort, logies/ontbijt, 4WD dagtour Fraser Island, veerboot retour.


Niet inbegrepen

Hotelovernachting voorafgaande aan dag 1 en op laatste dag, overige maaltijden, optionele activiteiten, excursies en persoonlijke uitgaven.
Toeslag autohuur indien deze wordt opgehaald direct vanaf een luchthaven depot.


Bijzonderheden

Let op: Bij onze Self-Drive pakketten ontvang je de adres- en contactgegevens van alle accommodaties en indien nodig een eenvoudige routebeschrijving naar het camp/hotel. Je ontvangt echter geen uitgebreide routebeschrijving voor het reistraject tussen de verschillende nachten. Je kunt zelf je route en stops onderweg bepalen, afhankelijk van de persoonlijke wensen.


Foto's
australie self drive
australie self drive
australie self drive
australie self drive
australie self drive
australie self drive
australie self drive
australie self drive
australie self drive
australie self drive
australie self drive
australie self drive
australie self drive
australie self drive
australie self drive

ALLE SELF-DRIVESreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken