Fraser Island Safari


  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours

Fraser Island, 's werelds grootste zandeiland

Vanaf het plaatsje Hervey Bay of Rainbow Beach bereik je via een boottocht 's werelds grootste zandeiland: Fraser Island. Ruige 4WD tracks voeren je door eucalyptuswouden terwijl er steeds weer een ander geheim van dit eiland wordt ontdekt. Fraser Island huisvest een zeer groot aantal vogelsoorten, possums, wallabies en dingo's, de wilde honden van Australië. Dugongs en schildpadden leven in de omringende wateren en verder vind je op het eiland een zeer grote variatie aan planten- en bomensoorten. Je zult hier bomen aantreffen met een leeftijd van meer dan duizend jaar! Zwemmen in zoetwater binnenmeren of tijdens een wandeling op zoek naar dit rijke planten- en dierenleven, dat is wat Fraser Island je biedt. Dit alles ver weg van de bewoonde wereld!

Hervey Bay

Hervey Bay ligt op 4 a 5 uur reistijd van Brisbane en is te bereiken met de Greyhound bus, trein of je huurauto. Op Fraser Island kun je echter alleen met een 4WD-voertuig rijden. Het hotel in Hervey Bay voor en na deze 2-daagse tocht kun je bij ons reserveren. Als je met een huurauto of camper langs de oostkust reist kun je deze voor één nacht bij je hotel of op de camping in Hervey Bay achterlaten, terwijl je 2 volle dagen op tour gaat. Tijdens deze rondreis over het eiland reis je in een kleine groep met een 4WD voertuig. De overnachtingsplaats op Fraser Island is het Eurong Beach Resort met een groot zwembad. Keuze uit eenvoudige standaard hotelkamers of 2-kamer appartement, beide met eigen toilet/douche.

Rainbow Beach

Rainbow Beach ligt op maar 2 uur en 50 minuten van Brisbane vandaan en is eenvoudig te bereiken met je huurauto of camper. In plaats van een georganiseerde trip vanuit Hervey Bay is Rainbow Beach een goed alternatief. Deze startplaats is met name ideaal voor degenen die wat korter de tijd hebben en vanuit Brisbane toch graag een bezoek willen brengen aan Fraser Island. In plaats van de ferry te nemen vanaf Hervey Bay maak je de overtocht vanaf Rainbow Beach.

Tip: Deze korte rondreis is prima in te plannen tijdens je auto- of camperreis langs de oostkust van Sydney naar Cairns (en v.v.)

Ook te boeken: Fraser Island Discovery / 2 dagen vanaf Noosa
Richtprijs* A$ 345
Het reisschema is nagenoeg gelijk aan de beschrijving van de trip die start vanuit Hervey Bay, met als 2 grote verschillen/extra's:
- de mogelijkheid om bij Tin Can Bay wilde dolfijnen te voeren.
- retourrit over het strand van Noosa naar Rainbow Beach alvorens je de ferry naar Fraser Island neemt.
Er zijn 2,3 en 4-persoonskamers beschikbaar. Code: FI02-N

Ook te boeken: Cool Dingo Fraser Island Safari / 4 dagen Vanaf Brisbane
Richtprijs* A$ 769
Bij deze 'young at heart' reis (van 18 t/m 35 jaar) start en eindig je in Brisbane. De retour transfers per bus naar Hervey Bay zijn inbegrepen. Je overnacht 3 nachten op het eiland in een backpackers Wilderness Lodge, waar je een 2-daagse 4WD rondreis maakt. Vraag ons om meer informatie. Code: FI04-B


Vanaf Hervey Bay

of

Vanaf Rainbow Beach

of

Vanaf Noosa

of

Vanaf Brisbane

 

2 dagen

Richtprijs A$ 409

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

2 dagen

VERTREK

dagelijks

DEELNEMERS

4 - 40

ZWAARTE

eenvoudig


TOURCODE

FI02-H

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

duurzame reizen australie


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour infoRichtprijs*

Fraser Island Safari
vanaf Hervey Bay of Rainbow Beach (FI02-H)

A$ 409 incl. 1 nacht gedeelde 4-pk ensuite

A$ 469 incl. 1 nacht 2pk ensuite

A$ 1518 incl. 1 nacht Family 2-bedroom Apartment: 2 volw. en 2 kinderen

kamertype: ensuite: met eigen badkamer

*) prijs is per persoon op basis van 2 samenreizende personen, kinderen bij 2 ouders op de kamer
behalve bij de Family prijs voor 2 volw. en 2 kinderen (7 t/m 14) samen.

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma Fraser Island Safari
vanaf Hervey Bay of Rainbow Beach (FI02-H)

Dag 1
Je wordt s ochtends vroeg in Hervey Bay/Rainbow Beach opgehaald voor je 2-daagse tocht over Fraser Island. Nadat je met de veerboot op het eiland bent aangekomen voert de route over de zandwegen door het regenwoud, waar een wandeling wordt gemaakt. Aan de oostkust ligt het Eurong Beach Resort, waar je van een all you can eat lunch kunt genieten. In de middag staat het fraaie Lake Wabba op het programma, waar je kunt zwemmen en kunt wandelen door de omringende bossen en duinen. Na een stop bij Rainbow Gorge reis je over het strand terug naar de overnachtingsplaats.

Dag 2
Na het ontbijt ga je over het witte strand op weg naar het noordelijke deel van het eiland. Onderweg kom je langs een binnenzee en bezoek je het wrak van het gestrande schip de Maheno. Na een kijkje bij de Coloured Sands, heb je vanaf de rotsformatie Indian Head een mooi uitzicht en worden regelmatig roggen en haaien in het heldere water gezien. Na de picknick lunch ga je op weg naar het Lake Allum, de woonplaats van vele zoetwaterschildpadden. Het meer is omringd door prachtig regenwoud. Aan het eind van de dag keer je met de veerboot weer terug naar Hervey Bay/Rainbow Beach.

 


Inbegrepen

Fraser Island Safari
vanaf Hervey Bay of Rainbow Beach (FI02-H)

Vervoer per 4WD bus, gids, alle maaltijden
1 overnachting Eurong Beach Resort, beddengoed
Veerboot naar en van Fraser Island
Entreegelden National Park
Pickup vanaf je accommodatie in Hervey Bay


Foto's
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken