Nieuw-Zeeland Camper Rondreis


 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours

Camper rondreis naar de mooiste plekken en alle vrijheid!

Ga op een fantastische reis met je eigen camper door het prachtige Nieuw-Zeeland. In 4,5 week breng je een bezoek aan zowel het Noorder- als Zuidereiland. Hiermee krijg je een groot gedeelte van dit onvergetelijke land te zien, vol met groene heuvels, fjorden, sneeuwtoppen en goudgele stranden!
Met de camper heb je alle vrijheid en kun je de overnachtingen onderweg zelf bepalen. Er zijn Holiday Parks, luxe tot basic campings, natuurcampings en op veel plaatsen mag je zelfs in het wild kamperen.


Deze reis is een goed voorbeeld en is eenvoudig aan te passen naar wens, bijvoorbeeld ander type camper, meer of minder reisdagen of uit te breiden met verschillende activiteiten.

De reisbeschrijving begint in Auckland op het Noordereiland en eindigt in Christchurch op het Zuidereiland, maar kan ook in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd.

Zie het uitgebreide dagprogramma onder de kop Meer Tour Info (bij het tabblad reisprogramma).


Bij deze rondreis is inbegrepen:

* Retourvlucht Amsterdam - Nieuw-Zeeland
* 29 dagen camperhuur - volledige afkoop eigen risico
* 2 hotelovernachtingen na aankomst
* De veerboot: camper plus 2 personen
* Dolphin watch excursie
* Abel Tasman dagkaart watertaxi
* Milford Sound Nature cruise
* Whale watch excursie
Zie de uitgebreide omschrijving hieronder (reisprogramma).

Vanaf Amsterdam

inclusief vlucht

 

33 dagen

Richtprijs € 4590 p.p.*

* hoogseizoentarief december t/m februari

Laagseizoentarief € 3270 p.p.!


email ons

Meer tour info


Richtprijs hoogseizoen: december t/m februari

€ 4590 p.p. *

Richtprijs tussenseizoen: november, april

€ 4290 p.p *

Richtprijs laagseizoen: mei, september

€ 3270 p.p *

*) Tarief p.p. op basis van 2 samenreizende personen

Voor deze reis geldt: hoe eerder je boekt, hoe voordeliger de prijs. De vliegtickets en prijzen van campers zijn afhankelijk van de beschikbaarheid. Voor reizen in het hoogseizoen raden we aan om 11 maanden voor vertrek te boeken.

Inbegrepen

Vlucht:
Retour vlucht Amsterdam – Nieuw-Zeeland met Singapore Airlines inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen

Camperhuur:
29 dagen camperhuur inclusief volledige afkoop eigen risico
Type Britz Venturer 2-berth S/T *
Klik hier voor de specificaties.
*) Deze camper is geschikt voor 2 personen, heeft toilet en douche en geschikt voor wildkamperen. Liever een ander type camper? Dat kan, geef ons je wensen door bij een aanvraag.

Overnachtingen:
2 hotelovernachtingen na aankomst

Overig:
De veerboot: camper plus 2 personen
Bay of Islands dolfijnen boottocht
Abel Tasman, watertaxi open day pass
Milford Sound Nature cruise door de fjorden
Kaikoura Whale watch tour

Niet inbegrepen

Extra’s bij camperhuur, zie offerte
Campinggelden
Maaltijden
Optionele activiteiten
Reserveringskosten: € 45,
Bijdrage SGR: € 5 p.p.,
Heffing Calamiteitenfonds € 2,50


Reisprogramma

Hieronder is een route suggestie aangegeven vanaf Auckland naar Christchurch. Deze reis kan ook andersom uitgevoerd worden. Afhankelijk van je reisperiode is een bepaalde richting aan te raden.

Dag 1
vertrek uit Amsterdam

Vandaag vliegen jullie naar Nieuw-Zeeland, waar je de volgende dag zal aankomen. Om de vliegreis te onderbreken kunnen jullie eventueel een stopover maken van een of meer nachten in bijvoorbeeld Singapore.

Dag 2
Amsterdam – Auckland

Vandaag kom je aan in Auckland waar je eerst twee nachten in een hotel zal verblijven voor je met de camper op pad gaat.

Dag 3
Auckland

Een vrij te besteden dag in Auckland. Er zijn verschillende mogelijkheden van een bezoek aan musea tot aan een vulkanische eiland voor de kust of gewoon een wandeling langs de Waterfront, de fraaie boulevard met uitzicht op de zeilschepen.

Dag 4
Auckland - Bay of Islands (234 km)

Vandaag haal je de camper op waarmee je na een uitgebreide instructie je de rest van de dag hebt om naar het noorden te rijden, naar de Bay of Islands. Een prachtig stuk natuur, populair bij de kiwi’s voor een weekendje weg uit de grote stad.

Dag 5
Bay of Islands

Een aanrader en daarom inbegrepen bij deze reis is een boottocht door de baai met een bezoek aan de eilanden. In de Bay of Islands leven het gehele jaar groepen dolfijnen, die je vanaf de boot zal bewonderen. Houd je camera gereed!
Inbegrepen excursie: Bay of Islands Sailing.

Dag 6
Bay of Islands – Orewa (202 km of 315 km via Waipoua)

Na twee heerlijke nachtjes in de baai vervolg je de reis richting Orewa. Een klein, gezellig plaatsje aan het strand, waar je op een gezellig Holiday Park zal overnachten. Je kunt ook kiezen om via de westkust te rijden. In het Waipoua Forest kun je de reusachtige Kauri bomen bewonderen.

Dag 7
Orewa - Coromandel (207 km)

De volgende regio die op het programma staat is het Coromandel schiereiland, waar je twee nachten blijft. Dit gebied heeft grillige kustformaties en bezoek sowieso Hotwater Beach!

Dag 8
Coromandel

Vandaag is er de mogelijkheid om de omgeving per kajak te verkennen (optioneel). Zo ga je mee op zee met een gids, die je alles kan vertellen over het wildlife. Met een beetje geluk zie je dolfijnen, vogels en pinguïns. Je legt aan bij Cathedral Cove voor een pauze. Een prachtig stuk rots, waar je onderdoor kunt lopen.

Dag 9
Coromandel - Rotorua (209 km)

Na een goeie nacht in de camper vervolg je de weg naar het zuiden. Deze dag reis je naar Rotorua, de ‘stad’ van geothermische activiteiten van vulkanische oorsprong. De geur is even wennen, maar zeker een bezoekje waard! In Rotorua verblijf je twee nachten. Ben je een fan van de Lord of the Rings, rij dan vandaag via Matamata, waar je de set van Hobbiton kan bewonderen

Dag 10
Rotorua

Het is de stad van de modderpoelen en geisers en deze kan je ook vandaag gaan bezoeken. Sluit de avond eventueel af met een stukje cultuur van de Maori’s met een typisch Maori diner.

Dag 11
Rotorua – Tongariro National Park (170 km)

Je vervolgt je weg verder naar het zuiden, naar de prachtige natuur rondom Lake Taupo en het Tongariro National Park, waar een heerlijke ontspannen overnachting in de natuur je te wachten staat.

Dag 12
Tongariro National Park

Het park rond de drie vulkanen biedt vele wandelmogelijkheden. Ben je een fanatieke wandelaar, dan kan je kiezen voor de beroemde Tongariro Crossing. Er zijn ook mogelijkheden voor kortere wandelingen. Voor iedere wandeling geldt in ieder geval, dat je een mooi uitzicht hebt.

Dag 13
Tongariro National Park – Wellington (287 km)

Vandaag vertrek je naar de laatste stop op het Noordereiland, de hoofdstad Wellington. Ook hier zal je twee nachtjes verblijven op een van de campings even buiten de stad.

Dag 14
Wellington

Een vrije dag in Wellington, die je bijvoorbeeld kan besteden in het bekende Te Papa museum, waar je al snel wat uurtjes spendeert. Mooi meegenomen, het is een gratis museum!

Dag 15
Wellington – Abel Tasman (291 km)

De dag van de veerboot oversteek naar het Zuidereiland. De camper gaat gewoon mee aan boord en tijdens de boottocht is het aan te raden om je camera gereed te houden, voor een paar mooie kiekjes van de fjorden die je passeert.

Dag 16 en 17
Abel Tasman National Park

Je bent ongeveer halverwege je reis en het land en daarom slaap je in Abel Tasman National Park drie nachten. Zo kun je misschien even een wasje draaien en natuurlijk genieten van dit prachtige National Park. Pak de watertaxi (1 dagkaart inbegrepen bij deze reis) en wandel via een prachtige route terug naar het startpunt.

Dag 18
Kaiteriteri – Punaikaiki (279 km)

Je vervolgt je pad via de westkust naar het plaatsje Punakaiki, dat bekend staat om zijn mooie rotsformatie, de ‘pancake rocks’. Zeker de moeite waard voor een overnachting is de natuurcamping aan zee met fraai uitzicht op de ruige westkust.

Dag 19
Punaikaki – Franz Josef (215 km)

Na een uitgeruste nacht, vertrek je richting een nieuw stuk natuur, de gletsjer in Frans Jozef. In dit kleine dorpje aan de westkust verblijf je twee nachten.

Dag 20
Franz Josef Gletsjer

Vandaag kan je gletsjer op en wel per helikopter(!). Een fantastische tour die zeker de moeite waard is (optioneel). Ben je iets minder van hoogtes en bezoek je liever de voet van de gletsjer, dan kan dit op eigen gelegenheid. Ook kan je een wandeling maken rondom Lake Matheson, voor prachtige spiegeleffecten in het water.
Optionele excursie: Franz Josef Heli Hike.

Dag 21
Franz Josef – Wanaka (284 km)

Vanaf Franz Josef vervolg je de reis verder richting het zuiden naar Wanaka. Een prachtig meer, waar je een nachtje zal verblijven. Die avond kan je een heerlijke wandeling maken langs het meer. Ook is er de mogelijkheid om in Makarora te slapen, zodat je volgende dag mee kan op het Siberia Wilderness Adventure (optioneel), met een helikopter vlucht, wandeling en jetboat tocht over de rivier (aanrader!)

Dag 22
Wanaka – Queenstown (68 km)

Je rijdt weer meer richting het binnenland waar je een stop maakt in Queenstown voor twee nachten. Een sfeervolle stad, waar een ruime keus aan activiteiten te vinden is. Voor de liefhebber is doorrijden naar Glenorgy een natuur optie om te kamperen aan de rand van het meer met uitzicht op de bergen.

Dag 23
Queenstown

Vandaag kan je een van deze leuke activiteiten doen. Denk hierbij aan een mooie wandel- of fietsroute (in de stad te huur). Ben je een echte durfal, dan kan je voor een sprong in het diepe gaan, door middel van een bungeejump.

Dag 24
Queenstown - Te Anau (171 km)

Vanaf Queenstown reis je nog verder naar het zuiden naar Te Anau, waar je 2 nachten zal verblijven. Hier bevinden zich fantastische fjorden, die je per boot kan ontdekken.

Dag 25
Te Anau

Vandaag ga je mee op een van de boottochten door dit geweldige natuurgebied. In deze voorbeeldreis is de dagtocht langs de fjorden (inbegrepen), maar wil je graag wat meer tijd op het water spenderen, ga dan voor een tour met overnachting (optioneel). Er zijn twee fjorden, de Milford Sound en de Doubtful Sound. Voor beide fjorden zijn er de dagtocht en overnachting mogelijkheden.
Optionele excursie: Milford Sound Overnight Cruise of de Doubtful Sound Overnight Cruise

Dag 26
Te Anau – Dunedin (289 km)

Afhankelijk van de tour die je kiest wordt je wakker in de camper of op de boot. Vandaag vervolg je je weg naar Dunedin aan de oostkust. In Dunedin blijf je wederom twee nachten.

Dag 27
Dunedin

In de buurt van Dunedin bevindt zich een prachtig stuk natuur met verschillende soorten wildlife. Zo is er een grote kans dat je dolfijnen spot, zeehonden en zeeleeuwen ziet en bij de vogelkolonies, albatrossen en pinguïns.

Dag 28
Dunedin – Lake Tekapo (287 km)

Rustig aan vervolg je de reis weer naar het noorden. De eerste stop onderweg maak je bij Lake Tekapo, een prachtig meer in Nieuw-Zeeland, hier zal je een nacht blijven.

Dag 29
Lake Tekapo – Methven (157 km)

Vandaag rij je in een paar uurtjes verder naar Methven voor een nachtje. Onderweg kan je een stop maken in het prachtige Peel Forest, vol met prachtige flora en fauna. Op de camping heb je een prachtig uitzicht over het hooggebergte ten westen van de route.

Dag 30
Methven – Kaikoura (268 km)

Een van de laatste stops in je reis is het dorpje Kaikoura. Je kunt hier het hele jaar door walvissen zien en dus ga je de volgende ochtend dan ook mee op een van de boten om deze fantastische dieren te spotten!

Dag 31
Kaikoura - Christchurch (181 km)

Inbegrepen is de Kaikoura Whale Watch excursie, een boottocht van 3 uur op zoek naar de potvissen, dolfijnen en albatrossen. Na afloop reis je richting Christchurch, waar je de laatste avond van je reis in je camper doorbrengt.

Dag 32
Christchurch - Amsterdam

Helaas is de reis alweer afgelopen en lever je de camper in en vlieg je aansluitend weer terug naar huis. Hopelijk met een bagage vol met mooie herinneringen!

Dag 33
Amsterdam

Vanochtend lokale tijd komt je vlucht aan in Amsterdam.

Aanpassen aan je wensen?
Je kunt deze camper rondreis aanpassen al naar gelang je wensen en beschikbare tijd. Vraag ons om een offerte.

 ALLE SELF-DRIVESreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken