Fox Glacier Heli Trek


  • nieuwzeeland tours
  • nieuwzeeland tours

De Fox Glacier

De Fox Glacier is de grootste gletsjer aan de westkust van het Zuidereiland. De gletsjer is bijzonder in zijn loop: hoog vanuit de bergen tot slechts 250 meter boven de zeespiegel!


1- of 2-daagse tocht

Deze 1- of 2-daagse tocht geeft je de mogelijkheid om hoog in de bergen rond de bovenloop van de gletsjer te wandelen. Een helikopter brengt je naar de Chancellor Hut vlak boven de gletsjer waar je ook overnacht (bij 2-daagse tocht).


Let op
Minimum leeftijd 9 jaar.
De tocht duurt ongeveer 3 uur.

Vanaf Fox Glacier

 

1 of 2 dagen

Richtprijs NZ$ 399

 

Tourcode: ZFG02

nieuwzeeland groepsreis


email ons

Meer tour info


Richtprijs*

NZ$ 399 p.p.voor de 4 uur durende Heli Hike
NZ$ 369 p.p. voor kinderen van 9-16 jaar
NZ$ 899 p.p. voor de 2 daagse trip met overnachting in Chancellor Dome

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 1 of 2 daagse reis

Dag 1
Een vlucht per helikopter brengt je naar de Chancellor Hut vlak boven de gletsjer waar je ook overnacht. Vanaf de hut loopt de route naar boven met als hoogtepunt de klim met touwen naar de top van de Chancellor Dome op een hoogte van 2000 meter. Hier zijn vaak gemsen en kea's (bergpapegaaien) te zien. Terwijl de gids de avondmaaltijd bereidt, kun je je ontspannen met een glas wijn en genieten van de zonsondergang.

Dag 2
Deze is er tijd om de mooie bergflora en de watervallen te verkennen of een tocht te maken tot aan de gletsjer waar natuurlijke ijssculpturen zijn te zien. Je keert 's middags weer met de helikopter terug naar het dal. De organisatie Alpine Guides heeft een jarenlange ervaring op deze gletsjer en is in staat om een onvergetelijke en informatieve tocht te bieden tot hoog in de Nieuw Zeelandse Alpen.

Dagtrip Heli-Hike (4 uur)
Je kunt ook een dagtocht met de helikopter naar de gletsjer boeken: Fox Glacier Heli Hike. Hoog op de gletsjer ga je de ijsgrotten en spelonken in!

 


Inbegrepen

Helikopter vluchten
Gletsjer wandeling
Gids
technische wandeluitrusting

Bijzonderheden

Minimum leeftijd 9 jaar.
De tocht duurt ongeveer 3 uur.


Vertrektijden

Periode 1 sept. - 30 apr .: om 09.00, 12.00 en 14.50 ( niet op 25 dec.)
Periode 1 mei - 31 aug.: om 10.30 en 13.30
De tocht duurt ongeveer 3 uur.


Foto's
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours

ALLE TOURS