Great Ocean Road Self Drive


  • australie self drive
  • australie self drive
  • australie self drive
  • australie self drive

Met deze Self-Drive kun je de prachtige Zuidoostkust van Australië ontdekken. Kangaroo Island, het Grampians National Park en de prachtige kustlijnen, waaronder The Great Ocean Road, zijn de hoogtepunten van deze self-drive van Adelaide naar Melbourne of andersom.

Bij de complete Self-Drive is inbegrepen:

  • 8 dagen autohuur, Hertz, type Standard Car, Group S
  • 7 overnachtingen in 2-persoons accommodatie, mix van B&B, lodge en hotel
  • Veerboot van en naar Kangaroo Island

Kangaroo Island

Kangaroo Island ligt even ten zuiden van Adelaide en is vooral bekend om de vele diersoorten die hier nog voorkomen. Doordat er geen roofdieren als dingo's en vossen en ook geen konijnen voorkomen zijn de oorspronkelijke Australische dieren hier goed beschermd. Daarnaast is het landschap adembenemend met kleine strandjes aan de noordkust en ruige kliffen aan de zuidkust. Het eiland is het gehele jaar door te bezoeken, maar in de wintermaanden kan het vrij fris zijn (mei t/m september).

Great Ocean Road

Deze spectaculaire kustweg slingert zich langs steile kliffen en fraaie uitzichten richting het westen. Onderweg kom je het Otway National Park met z'n gematigd regenwoud tegen en even verder de beroemde kliffen van The Twelve Apostels.

The Grampians

In het oosten van Victoria rijst het gebergte van het Grampians National Park op uit het verder vlakke landschap. Hier kun je prachtige wandelingen maken langs fraaie uitzichtpunten. Bovendien vind je hier veel dieren: kangoeroe's en koala's zijn talrijk!

9-daagse reis inclusief de Flinders Ranges

Deze langere versie van de Self-Drive gaat in plaats van naar Kangaroo Island naar de Flinders Ranges ten noorden van Adelaide. Deze ruige bergrug, die tot ver in de Outback doorloopt, is een aanrader voor de liefhebber van bushwalking en geologie. Dit spectaculaire gebied in de outback van South Australia is bekend om de zeer rijke flora en fauna en de bijzondere geologische structuren. Wilpena Pound bijvoorbeeld is een bergrug in de vorm van een krater met uitstekende wandel mogelijkheden. Met name in de koelere helft van het jaar (april t/m november) is deze versie een heel goed alternatief.

Vanaf Melbourne

Vanaf Adelaide

 

8 dagen

Prijs A$ 1285

 

Tourcode: AM08 / AM09

self drive australie


email ons

Meer tour info


Prijs vanaf

8-daagse versie met Kangaroo Island AM08
A$ 1285 p.p.*

9-daagse versie met Flinders Ranges AM09
A$ 1295 p.p.*

tarief p.p. op basis van 2 samenreizenden personen.
*bij vertrek in het hoogseizoen (december en januari) is het aan te raden meer dan 8 maanden voor vertrek te boeken. Onze geselecteerde accommodaties zijn kleinschalig en kunnen snel vol zijn. Dan zoeken we uiteraard een (soms duurder) alternatief.


Reisprogramma vanuit Adelaide:

8-daagse versie met Kangaroo Island AM08


Dag 1
Adelaide - Kangaroo Island (186 km)
Nadat je de huurauto hebt opgehaald (vanaf 08.00 uur), reis je door het Fleurieu Schiereiland ten zuiden van Adelaide naar Cape Jervis, vanwaar de veerboot vertrekt naar Kangaroo Island. Je overnacht 2 nachten in een hotel aan de kust bij het plaatsje Kingscote.

Dag 2
Kangaroo Island
Je kunt vandaag met de auto diverse plaatsen op Kangaroo Island bezoeken, zoals o.a. de Kelly Hill grotten, het Flinders Chase National Park, de Remarkable Rocks en het Seal Bay Conservation Park met zijn kolonie zeeleeuwen. Onderweg zie je vrijwel zeker de kangoeroes, wallabies en meer diersoorten van het eiland.

Dag 3
Kangaroo Island - Robe (490 km)
's Ochtend neem je de veerboot van 10:30 naar het vasteland. Daarna volgt een vrij lange reisdag via Victor Harbor, langs de oostkust van het Fleurieu Schiereiland en steek je de Murray River over. Je kunt even stoppen bij Lake Alexandria en Lake Albert, 2 rozekleurige zoutmeren, alvorens je bij het Coorong National Park komt. Dit is een prachtig gebied rijk aan aboriginal cultuurgoed, met hoge zandduinen, ondiepe lagoons, moerassen en bijzondere watervogels. Via kleine vissersplaatsjes rij je een stuk langs de zogeheten Limestone Coast, waar je overnacht in een B&B in het plaatsje Robe.

Dag 4
Robe - Grampians NP (348 km)
Vervolgens verlaat je de kust en ga je het binnenland in op weg naar het Grampians National Park, waar je 2 nachten in een leuke cabin met keuken zult verblijven.

Dag 5
Grampians NP
Vandaag heb je de hele dag de tijd om te genieten van dit prachtige natuurgebied in het westen van de staat Victoria. Dit gebergte is miljoenen jaren geleden ontstaan door aardverschuivingen en toont een variatie van steile rotsen en hellingen, mooie valleien, watervallen en spiegelgladde meren. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk in dit park van verschillende moeilijkheidsgraad, maar bij alle wandelingen zul je versteld staan van de natuurschoon. Er zijn kangoeroes, koala's en meer dan 200 vogelsoorten te zien. Je overnacht weer in Grampians NP.

Dag 6
Grampians NP- Port Fairy (171 km)
Via Hamilton en Penthurst rij je richting Port Fairy. Een klein, oud plaatsje aan de kust met prachtig uitzicht over de Oceaan en de Moyne River. Je overnacht in een zeer fraaie B&B in historische stijl met een goed restaurant. Het is de oudste ‘Inn’ van Victoria: Merrijig Inn.

Dag 7
Port Fariy - Apollo Bay (188 km)
Vanaf hier zul je The Great Ocean Road gaan volgen. Deze weg staat bekend als één van de mooiste kustwegen ter wereld. Deels ligt hij vlak langs de kust of loopt hij door dichtbeboste regenwouden voordat hij dan weer wijds en open land doorsnijdt. Op vele plaatsen biedt The Great Ocean Road een adembenemend uitzicht. De rotsformaties die wind en water in de loop der tijd hebben laten ontstaan moet je zeker gezien hebben, zoals London Bridge, the Arch, en The 12 Apostels. In het Otway National Park kun je wandelen tussen de reusachtige eucalyptusbomen en manshoge boomvarens. Je overnacht in Apollo Bay in een luxe B&B.

Dag 8
Apollo Bay - Melbourne (188 km)
Deze ochtend kun je rustig aan doen en het leuke plaatsje Apollo Bay bekijken. De route richting Melbourne gaat verder via Lorne, een geliefd vakantieoord en Bells Beach en Torquay, beide bekende plaatsen voor golfsurfers. Om uiterlijk 17:00 uur lever je de auto in in Melbourne-stad of later op de luchthaven.

9-daagse versie met Flinders Ranges AM09
Vanaf Adelaide reis je het binnenland in naar de Flinders Ranges, waar je 2 nachten verblijft in het fraai gelegen Rawnsley Park. Je overnacht in eenvoudige cabin accommodatie, je kunt vanaf hier de omgeving en Wilpena Pound ontdekken. Op dag 3 reis je naar de Barossa Valley, het beroemdste wijgebied van Australië, waar je overnacht in een mooie B&B. Op de vierde dag reis je naar de kustplaats Robe en volg je het bovenstaande reisprogramma, waarbij dag 4 dag 5 wordt enzovoort.

Deze self-drive's kunnen ook andersom: dus start in Melbourne en einde in Adelaide.

Tip: Self-drive's koppelen!
Je kunt verschillende van onze self-drive's koppelen tot een complete reis. Zo kun je bijvoorbeeld de 9-daagse Tasmania self-drive toevoegen aan deze self-drive voor een mooie reis door Zuidoost Australië.

 


Inbegrepen

8 dagen autohuur Hertz, type Standard Car, Group S
Basisverzekering plus MAX Cover met NUL eigen risico, ongelim. km's, 3,5% staatsbelasting, achterlatingskosten (one way fee) en GPS.
7 hotelovernachtingen 2pk/logies, mix van hotel, bed & breakfast en lodge (3-4 ster),
5 x ontbijt,
Veerboot van Cape Jervis naar Kangaroo Island v.v.
Kangaroo Island: de huurauto mag alleen op de asfaltwegen rijden. Alle bekende bezienswaardigheden zijn bereikbaar met asfaltwegen.


Niet inbegrepen

Optioneel, toeslag ophalen auto vanaf de luchthaven: A$ 50 p.p.,
overige maaltijden, optionele activiteiten, excursies en persoonlijke uitgaven.


Bijzonderheden

Let op: Bij onze Self-Drive pakketten ontvang je de adres- en contactgegevens van alle accommodaties en indien nodig een eenvoudige routebeschrijving naar het camp/hotel. Je ontvangt echter geen uitgebreide routebeschrijving voor het reistraject tussen de verschillende nachten. Je kunt zelf je route en stops onderweg bepalen, afhankelijk van de persoonlijke wensen.


Foto's
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie

ALLE SELF-DRIVESreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken