Great Ocean Road Self-Drive


 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive
 • australie selfdrive

Ervaar deze prachtige kustroute en zie kangoeroes en koalas!

Met deze Self-Drive kun je de prachtige Zuidoostkust van Australië ontdekken. Kangaroo Island, het Grampians National Park en de prachtige kustlijnen, waaronder The Great Ocean Road, zijn de hoogtepunten van deze self-drive van Adelaide naar Melbourne of andersom.

Kangaroo Island

Kangaroo Island ligt even ten zuiden van Adelaide en is vooral bekend om de vele diersoorten die hier nog voorkomen. Doordat er geen roofdieren als dingo's en vossen en ook geen konijnen voorkomen zijn de oorspronkelijke Australische dieren hier goed beschermd. Daarnaast is het landschap adembenemend met kleine strandjes aan de noordkust en ruige kliffen aan de zuidkust. Het eiland is het gehele jaar door te bezoeken, maar in de wintermaanden kan het vrij fris zijn (mei t/m september).

Great Ocean Road

Deze spectaculaire kustweg slingert zich langs steile kliffen en fraaie uitzichten richting het westen. Onderweg kom je het Otway National Park tegen met z'n gematigd regenwoud en even verder de beroemde kliffen van The Twelve Apostels.

The Grampians

In het binnenland van Victoria rijst het gebergte van het Grampians National Park op uit het verder vlakke landschap. Hier kun je prachtige wandelingen maken langs fraaie uitzichtpunten. Bovendien vind je hier veel dieren: kangoeroes en koala's zijn talrijk!

Bij dit Self-Drive pakket is inbegrepen:

* 8 dagen autohuur, inclusief verzekering
* 7 overnachtingen in 2-persoons accommodatie, mix van B&B, lodge en hotel
* Veerboot van en naar Kangaroo Island
* Wandeling (1,5 uur) met natuurgids ‘Walk with Wildlife’

10-daagse reis inclusief de Flinders Ranges

Deze langere versie van de Self-Drive gaat in plaats van naar Kangaroo Island naar de Flinders Ranges ten noorden van Adelaide. Deze ruige bergrug, die tot ver in de Outback doorloopt, is een aanrader voor de natuurliefhebber. Dit spectaculaire gebied is bekend om de zeer rijke flora en fauna en de bijzondere geologische structuren. Wilpena Pound bijvoorbeeld is een bergrug in de vorm van een krater met uitstekende wandel mogelijkheden. Onderweg naar de Flinders Ranges overnacht je in de wijngebieden: Barossa & Clare Valley.


Vanaf Melbourne

Vanaf Adelaide

 

8 dagen

Richtprijs A$ 1375 p.p.

self drive australie

Lees hier onze leuke blog over de Great Ocean Road, met reisverslag!

self drive australie


email ons

Meer tour info


Richtprijs

8-daagse versie met Kangaroo Island
A$ 1375 p.p. *

10-daagse versie met Flinders Ranges
A$ 1620 p.p. *

*) Tarief p.p. op basis van 2 samenreizenden personen.
Bij vertrek in het hoogseizoen (december en januari) is het aan te raden meer dan 8 maanden voor vertrek te boeken. Onze geselecteerde accommodaties zijn kleinschalig en kunnen snel vol zijn. Dan zoeken we uiteraard een (soms duurder) alternatief.

Inbegrepen

Huurauto:
8 of 10 dagen autohuur AVIS, type Compact SUV, Group S. Bekijk hier de modellen van Avis autohuur. autohuur inclusief maximale afkoop eigen risico tot A$ 0*, ongelimiteerd aantal km's, staatsbelasting, one way fee.
*) zie voor uitzonderingen de huurvoorwaarden

Overnachtingen:
7 of 9 overnachtingen: mix van hotel, B&B, Glamping en lodge (3-4 ster), 3 of 4 x ontbijt,

Overig:
Wandeling (1,5 uur) met natuurgids ‘Walk with Wildlife’,
Veerboot van Cape Jervis naar Kangaroo Island v.v. (bij de 8-daagse versie)

Niet inbegrepen

Bij de huurauto optioneel:
Toeslag extra bestuurders naast de partner, huur GPS of kinderzitje.
Toeslag ophalen auto vanaf de luchthaven: A$ 62 p.p.
Optionele activiteiten en excursies,
overige maaltijden en persoonlijke uitgaven.

Bijzonderheden

Let op: Bij onze Self-Drive pakketten ontvang je de adres- en contactgegevens van alle accommodaties en indien nodig een eenvoudige routebeschrijving naar het camp/hotel. Je ontvangt echter geen uitgebreide routebeschrijving voor het reistraject tussen de verschillende nachten. Je kunt zelf je route en stops onderweg bepalen, afhankelijk van de persoonlijke wensen.


Reisprogramma vanuit Adelaide:

8-daagse versie met Kangaroo Island

Dag 1
Adelaide - Kangaroo Island (186 km)
Nadat je de huurauto hebt opgehaald, reis je door het Fleurieu Schiereiland ten zuiden van Adelaide naar Cape Jervis. Hier vertrekt de veerboot naar Kangaroo Island. Je blijft 2 nachten en een volle dag op het eiland, beide nachten vlakbij de kust.

Dag 2
Kangaroo Island
Je kunt vandaag met de auto diverse plaatsen op Kangaroo Island bezoeken, zoals o.a. de Kelly Hill grotten, het Flinders Chase National Park, de Remarkable Rocks en het Seal Bay Conservation Park met zijn kolonie zeeleeuwen. Onderweg zie je vrijwel zeker de kangoeroes, wallabies en meer diersoorten van het eiland.

Dag 3
Kangaroo Island - Robe (490 km)
's Ochtend neem je de veerboot naar het vasteland. Daarna volgt een vrij lange reisdag langs de oostkust en steek je de Murray River over, de grootste rivier van Australië. Je kunt even stoppen bij Lake Alexandria en Lake Albert, 2 roze gekleurde zoutmeren, voor je bij het Coorong National Park aankomt. Dit is een prachtig gebied rijk aan aboriginal cultuurgoed, met hoge zandduinen, ondiepe lagoons, moerassen en bijzondere watervogels. Via kleine vissersplaatsjes rij je een stuk langs de zogeheten Limestone Coast, waar je overnacht in een historische B&B in het plaatsje Robe.

Dag 4
Robe - Grampians NP (348 km)
Vandaag verlaat je de kust en ga je het binnenland in op weg naar het Grampians National Park, waar je 2 nachten in een eenvoudig, maar comfortabel, houten huisje met keuken zult verblijven. Deze cabins liggen aan de rand van het dorpje en de wilde kangoeroes lopen in je tuin!

Dag 5
Grampians NP
Je hebt de hele dag de tijd om te genieten van dit prachtige natuurgebied in het westen van de staat Victoria. Dit gebergte is miljoenen jaren geleden ontstaan en toont een variatie van steile rotsen en hellingen, mooie valleien, watervallen en spiegelgladde meren. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk van verschillende moeilijkheidsgraad, maar bij alle wandelingen zul je versteld staan van het natuurschoon. Er zijn kangoeroes, koala's en meer dan 200 vogelsoorten te zien.

Dag 6
Grampians NP- Port Fairy (171 km)
Via Hamilton en Penthurst rij je richting Port Fairy. Een klein, oud vissersplaatsje aan de kust met prachtig uitzicht over de Oceaan en de Moyne River. Je overnacht in een zeer fraaie B&B in historische stijl met een goed restaurant. Het is de oudste ‘Inn’ van Victoria: Merrijig Inn.

Dag 7
Port Fairy - Apollo Bay (188 km)
Vanaf hier zul je The Great Ocean Road gaan volgen. Deze weg staat bekend als één van de mooiste kustwegen ter wereld. Deels ligt hij vlak langs de kust of loopt hij door dichtbeboste regenwouden voordat hij dan weer wijds en open land doorsnijdt. Op veel plaatsen biedt The Great Ocean Road een adembenemend uitzicht. De rotsformaties die wind en water in de loop der tijd hebben laten ontstaan moet je zeker gezien hebben, zoals London Bridge, the Arch, en The 12 Apostels. In het Otway National Park kun je wandelen tussen de reusachtige eucalyptusbomen en manshoge boomvarens. Je overnacht in Apollo Bay in een luxe B&B.

Dag 8
Apollo Bay - Melbourne (188 km)
Na het ontbijt bezoek je het even verderop gelegen Wildlife reservaat waar je met een natuurgids een korte wandeling maakt (inbegrepen). De route richting Melbourne gaat verder via Lorne, een geliefd vakantieoord en Bells Beach en Torquay, beide bekende plaatsen voor golfsurfers. Om uiterlijk 16:30 uur lever je de auto in, in Melbourne-stad of later tot 23.00 uur op de luchthaven.

10-daagse versie met Flinders Ranges
Vanaf Adelaide reis je het binnenland in naar Clare Valley, waar je overnacht op een historische Farm. Je slaapt in de oude stallen, die tot B&B zijn omgebouwd. De volgende dag reis je verder naar de Flinders Ranges, waar je 2 nachten blijft in het fraai gelegen Ikara Camp, in luxe Glamping accommodatie. Je kunt vanaf hier de omgeving en Wilpena Pound ontdekken. Op dag 4 reis je naar de Barossa Valley, het beroemdste wijngebied van Australië, waar je opnieuw overnacht in een luxe Glamping tent. Op dag 5 steek je de Murray River over en reis je door het uitgestrekte ‘Outback’ achtige gebied door het pure Australië, met pioniersdorpjes en een hoog cowboy gehalte. Op dag 6 vervolg je het reisprogramma van de 8-daagse versie met aankomst in het Grampians National Park, dat is dan dag 4 van het bovenstaande reisprogramma.Deze self-drive's kunnen ook andersom: dus start in Melbourne en einde in Adelaide.

Het is ook mogelijk om een 5-daagse versie van Melbourne, terug naar Melbourne te maken. Langs de Great Ocean Road en het Grampians National Park.

Tip: Self-drive's koppelen!
Je kunt verschillende van onze self-drive's koppelen tot een complete reis. Zo kun je bijvoorbeeld de 9-daagse Tasmania self-drive toevoegen aan deze self-drive voor een mooie reis door Zuidoost Australië.

 

ALLE SELF-DRIVESreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken