Nieuw-Zeeland Cabin Self-Drive


 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive
 • nieuw-zeeland selfdrive

Rondreis per auto door Nieuw-Zeeland

Veel Cabins met eigen badkamer en keuken


Deze Cabin Self-Drive is zeer geschikt voor reizigers met een iets kleiner budget of die liever wat minder geld uitgeven aan de accommodaties. Onderweg zijn daar waar mogelijk ‘Self-Contained’ Cabins opgenomen, een populaire overnachtingsplek in Nieuw-Zeeland. ‘Self-Contained’ betekent zelfvoorzienend, met een eigen badkamer en kookgelegenheid. De cabins zijn onderdeel van een fraai gelegen camping, variërend van een natuurcamping tot een camping met allerlei extra faciliteiten. Als geen cabin accommodatie mogelijk is, overnacht je in een voordelig motel of hotel, vaak ook met eigen kookgelegenheid, zodat je niet altijd uit eten hoeft.

De basis is een 27-daagse reis van Auckland naar Christchurch of v.v., die je kunt aanpassen in route of aantal dagen. Start in Christchurch is ook mogelijk (zodat je de reis in omgekeerde volgorde doet). Je rijdt zelf met een huurauto (inbegrepen), waarbij je kunt kiezen uit diverse modellen. Op een groot aantal plaatsen blijf je 2 nachten en kun je op eigen gelegenheid je dag in delen of een optionele dagtocht bijboeken.


Veel campings hebben maar een beperkt aantal cabins, tijdig boeken is aan te raden. We hebben gelukkig veel alternatieven mocht een accommodatie of locatie volgeboekt zijn.


Bij dit Self-Drive pakket is inbegrepen:

* 26 dagen autohuur, inclusief verzekering
* 26 overnachtingen, mix van ‘self-contained’ cabins, hotels en motels.
* Veerboot tussen Noorder- en Zuidereiland: voor 2 personen en de auto

Dagtours en excursies bij te boeken

Het is mogelijk om je reis verder in te vullen met dagtours en excursies. Deze zijn door ons geselecteerd als must-do activiteiten en heel handig om van te voren bij te boeken. Zie hieronder bij de prijzen en in het dagprogramma meer over deze extra's.

Deze Self-Drive aanpassen is mogelijk

Je kunt deze reis aanpassen aan je persoonlijke wensen. We maken dan een Self-Drive-op-maat voor je. Zo kun je de reis verlengen of inkorten afhankelijk van je gewenste reisduur. Een ander type huurauto kan ook, kijk daarvoor op de pagina van Go Rentals. Vraag ons om een offerte uit te brengen voor een aangepaste self-drive.

Vanaf Auckland

Vanaf Christchurch

 

27 dagen

Richtprijs NZ$ 3815 p.p.*

* hoogseizoentarief december t/m februari

 


email ons

Meer tour info


Richtprijs hoogseizoen
Start van december t/m februari

27-daagse Cabin Self-Drive
op basis van Compact Car
Start in Auckland: NZ$ 4110 p.p. *
Start in Christchurch: NZ$ 3815 p.p. *

*) Tarief p.p. op basis van 2 samenreizenden personen
Extra personen of andere autotype: op aanvraag
Toeslag Kerst en Oud & Nieuw: op aanvraag
Tussen- en laagseizoen is voordeliger

*) Deze prijs is gebaseerd op een groot aantal kleinschalige accommodaties met vaak maar enkele cabins. Vooral in het hoogseizoen kan het voorkomen dat een bepaalde accommodatie al is volgeboekt en we een ander, liefst vergelijkbaar alternatief uitzoeken. De prijs van de Self-Drive kan daarom afwijken, afhankelijk van de uiteindelijk bevestigde accommodaties. Vroeg boeken voor genoemde periode is aan te raden.

Bij te boeken optionele dagtours en excursies:
De genoemde prijzen zijn een richtprijs afhankelijk van seizoen, in de offerte wordt de juiste prijs aangegeven.
Dag 3: Bay of Islands Sailing - dagtour NZ$ 168 p.p.
Dag 7: Cathedral Cove guided kajak tour 3,5 uur NZ$ 130 p.p.
Dag 8: Hobbiton Movie Set tour 2 uur NZ$ 94 p.p.
Dag 15: Abel Tasman Cruise & Walk Open Day Pass - individueel NZ$ 98 p.p.
Dag 21: Milford Sound Nature Cruise - hele dag NZ$ 149 p.p.
Dag 26: Kaikoura Whale Watch - halve dag NZ$ 150 p.p.

Inbegrepen

Huurauto:
26 dagen huurauto, Go Rentals autohuur type Compact car. Bekijk hier de modellen van Go Rentals autohuur. Autohuur, inclusief maximale afkoop eigen risico tot NZ$ 0, one way fee, GPS, luchthaven transfers, kinderstoelen, staatsbelasting, extra bestuurders en andere opties, zodat er ter plaatse geen extra kosten meer bijkomen.

Overnachtingen:
26 overnachtingen, mix van ‘self-contained’ cabins, hotels en motels
Veerboot tussen Noorder- en Zuidereiland: 2 personen én auto

Niet inbegrepen

Optionele dag tours en excursies,
overige maaltijden en persoonlijke uitgaven.


Reisprogramma 27-daagse reis

Hieronder is de reis van Auckland naar Christchurch beschreven. Bij start in Christchurch kun je dit reisprogramma van onder naar boven lezen.

Dag 1
Auckland

Na aankomst in Auckland overnacht je in een hotel, ideaal gelegen in het centrum, binnen loopafstand van de gezellige haven en boulevard.

Dag 2
Auckland - Bay of Islands (240 km)

Nadat je ’s ochtends de huurauto hebt opgehaald, reis je naar de Bay of Islands, de bijna subtropische regio ten noorden van Auckland. Je overnacht in een ‘self-contained’ cabin op de fraaie camping in de buurt van het kustplaatsje Paihia.

Dag 3
Bay of Islands

Een volle dag om te genieten van deze heerlijke plek op of aan het water.
Optionele dagtour: Bay of Islands Sailing, zeiltocht en dolfijnen spotten - dag tour

Dag 4
Bay of Islands

Vandaag heb je nog een vrije dag om de omgeving te gaan verkennen. Mocht je het niet erg vinden om een stukje te rijden, dan kan je een bezoekje brengen aan Cape Reinga, het noordelijkste puntje Nieuw-Zeeland met de iconische vuurtoren, waar twee zeeën elkaar ontmoeten.

Dag 5
Paihia- Orewa (313 km)

Aan de westkust van Northland vind je de oerbossen met reuze Kauri-bomen bij Waipoua Forest, vanuit Paihia kun je via de westkust rijden naar Orewa, waar je ook zult overnachten.

Dag 6
Orewa - Whitianga (247 km)

De bestemming voor de komende 2 dagen is het Coromandel Schiereiland, bekend om de natuurlijke schoonheid met z'n vele verborgen baaitjes en sprookjesachtige regenwouden. Je blijft 2 nachten op het Whitianga Holiday Park, en kunt vanuit daar eenvoudig de bekende plaatsen bezoeken zoals Hot Water Beach en Cathedral Cove.

Dag 7
Coromandel

Een volle dag in Coromandel.
Optionele excursie: Cathedral Cove guided kajak tour

Dag 8
Coromandel - Rotorua (220 km)

Via de Bay of Plenty of via Matamata (Hobbitton) reis je naar Rotorua waar de geothermische activiteiten het landschap bepalen, 2 nachten in een ‘self-contained’ cabin.

Dag 9
Rotorua

Een volle dag in deze interessante omgeving om de kratermeren, modderpoelen en geisers te bezoeken. Bovendien is er in Rotorua veel van de Maori cultuur terug te vinden en zijn er ook heel veel actieve activiteiten te doen zoals mountainbiken.

Dag 10
Rotorua – Tongariro National Park (230 km)

Via Lake Taupo reis je naar Tongariro. Een prachtig National Park rondom de 3 vulkanen die het decor waren voor Mt Doom in de Lord of the Rings films. Twee overnachtingen in een wandelaars-lodge op de berghelling.

Dag 11
Tongariro National Park

Een volle dag in Tongariro National Park. Het park biedt vele mogelijkheden om te gaan wandelen. Wil je een echte uitdaging aangaan? Loop dan de Tongariro Crossing langs watervallen, over vulkanen en door heerlijke bossen. Deze tocht duurt zo’n 7.5 uur.

Dag 12
Tongariro- Wellington (350 km)

Vandaag vervolg je de weg richting de hoofdstad Wellington, 2 hotelovernachtingen.

Dag 13
Wellington

Volle dag Wellington, tijd voor een bezoek aan het bekende Te Papa museum over de geschiedenis van het land en de Maori’s.

Dag 14
Wellington - Abel Tasman (252 km)

In de ochtend maak je de oversteek naar Picton met de ferry, de overtocht duurt 3 uur en tijdens de overtocht kun je genieten van het uitzicht over de Marlborough Sounds. Daarna rij je door naar het Abel Tasman National Park waar je mooi kunt wandelen en kajakken.

Dag 15
Abel Tasman National Park

Een volle dag om dit schitterende natuurgebied met z'n baaitjes en wandelroutes te bezoeken. Onderstaande vervoerspas is handig om flexibel van het watertaxi netwerk gebruik te kunnen maken om diverse wandeltrajecten af te wisselen met een boottocht.
Optionele extra: Cruise & Walk Open Day Pass - individueel

Dag 16
Abel Tasman - Punakaiki (270 km)

Vandaag verlaat je deze lieflijke omgeving en ga je op weg naar de ruige en weelderig begroeide westkust van Nieuw-Zeeland. Je overnacht in Punakaiki Beach in een basic cabin, maar prachtig gelegen aan de ruige kust met uitzicht op de monding van een rivier. Bezoek aan het eind van de dag de bizarre rotsformaties van Pancake Rocks die er vlakbij liggen.

Dag 17
Punakaiki – Franz Josef (217 km)

Je zakt verder af langs de westkust en kunt onderweg verschillende stops maken zoals in het plaatsje Hokitika en de nabijgelegen Hokitika kloof. Rond lunchtijd arriveer je in het gebied van de gletsjers: Fox en Franz Josef, uniek in de wereld omdat het ijs tot bijna op zeeniveau reikt. Je kunt een wandeling maken naar de voet van de gletsjer of boek een spectaculaire helikoptervlucht.

Dag 18
Franz Josef - Queenstown (350 km)

Via de Haast Pass steek je de hoge bergrug over terug naar het binnenland. Je reist langs meren omringd door hoge besneeuwde bergtoppen en de mooi gelegen plaats Wanaka naar Queenstown waar je overnacht, 2 hotelovernachtingen.

Dag 19
Queenstown

Een volle dag om van deze schitterend gelegen plaats te genieten. Er zijn vele activiteiten en excursies mogelijk of maak een dagtrip naar Glenorchy aan de voet van de mooiste bergen.

Dag 20
Queenstown - Te Anau (171 km)

Vanuit Te Anau bezoek je Fiordland, een enorme, vrijwel onbewoonde wildernis doorsneden door fjorden. De bekendste zijn de Milford en de Doubtful Sound. Je verblijft 2 nachten in een comfortabele cabin aan het meer

Dag 21
Te Anau

Een volle dag om een cruise over de Milford te maken of om een stuk te wandelen van de beroemde Milford Track.
Optionele excursie: Milford Sound Nature Cruise, dagexcursie inclusief een boottocht van 2,5 uur.

Dag 22
Te Anau – Lake Tekapo (414 km)

Vandaag rij je via Queenstown naar Lake Tekapo, een mooie route met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Nieuw-Zeelandse Alpen. Vergeet niet het uitkijkpunt bij Lake Pukaki, waar je bij goed weer een fantastisch uitzicht hebt op Mt Cook.

Dag 23
Lake Tekapo

Een volle dag voor deze mooie omgeving met allerlei wandelmogelijkheden langs het gelijknamige meer.

Dag 24
Lake Tekapo – Methven (157 km)

Je verlaat de bergen en reist over de vlakte van Canterbury, langs de voet van de Southern Alps, naar het plaatsje Metven, waar je 1 nacht zal blijven. Een klein dorpje met uitzicht op de prachtige sneeuwtoppen. Onderweg kan je een stop maken bij het Peel Forest, voor een mooie wandeling door dit oerbos.

Dag 25
Methven – Kaikoura (268 km)

Via de kustroute reis je naar Kaikoura: whale watch city. Je kunt hier het hele jaar door walvissen zien per boot of vliegtuig (vooraf reserveren is aan te raden).

Dag 26
Kaikoura - Christchurch (180 km)

Deze laatste dag reis je langs de kustweg naar Christchurch.
Optionele excursie: Kaikoura Whale Watch, 's ochtends een boottocht van 3,5 uur naar de potvissen, dolfijnen en albatrossen.

Dag 27
Christchurch

Na een laatste overnachting lever je de huurauto in op de luchthaven voorafgaande aan je terugvlucht.

 ALLE SELF-DRIVESreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken