New Zealand Cabin Self-Drive


  • nieuw-zeeland selfdrive
  • nieuw-zeeland selfdrive
  • nieuw-zeeland selfdrive

Rondreis per auto door Nieuw-Zeeland


Deze Cabin Self-Drive Nieuw-Zeeland is zeer geschikt voor mensen met een iets kleiner budget die toch een goede en mooie reis naar Nieuw-Zeeland willen op basis van auto en accommodaties. De basis is een 27-daagse reis van Auckland naar Christchurch of v.v., die je kunt aanpassen in route of aantal dagen. Start in Christchurch is ook mogelijk (zodat je de reis in omgekeerde volgorde doet). Je rijdt zelf met een huurauto (inbegrepen), waarbij je kunt kiezen uit diverse modellen. Je overnacht onderweg in self contained cabins of units op campings die zijn voorzien van eigen sanitair en kookgelegenheid. Vanwege de grote verscheidenheid aan holiday parks (campings) kan het type cabin niet worden gegarandeerd, maar kun je er in ieder geval vanuit gaan dat er eigen sanitair en kookgelegenheid is. Op een groot aantal plaatsen blijf je 2 nachten en kun je op eigen gelegenheid je dag in delen of een optionele dagtocht bijboeken.


Veel campings hebben maar een beperkt aantal cabins, tijdig boeken is aan te raden. We hebben echter veel alternatieven mocht een accommodatie of locatie volgeboekt zijn.


Bij deze Self-Drive is inbegrepen:

* 27 dagen huurauto, Go Rentals autohuur
* Autohuur, inclusief maximale afkoop eigen risico tot NZ$ 0, one way fee, GPS, luchthaven transfers, kinderstoelen, staatsbelasting, extra bestuurders en andere opties, zodat er ter plaatse geen extra kosten meer bijkomen.
* 26 overnachtingen, self contained cabin met eigen sanitair en kookgelegenheid.
* Veerboot tussen Noorder- en Zuidereiland: 2 personen en de auto

Dagtours en excursies bij te boeken

Het is mogelijk om je reis verder in te vullen met dagtours en excursies. Deze zijn door ons geselecteerd als must-do activiteiten en heel handig om van te voren bij te boeken. Zie hieronder bij de prijzen en in het dagprogramma meer over deze extra's.

Deze Self-Drive aanpassen is mogelijk

Je kunt deze reis aanpassen aan je persoonlijke wensen. We maken dan een Self-Drive-op-maat voor je. Zo kun je de reis verlengen of inkorten afhankelijk van je gewenste reisduur. Een ander type huurauto kan ook, kijk daarvoor op de pagina van Go Rentals. Vraag ons om een offerte uit te brengen voor een aangepaste self-drive.

Vanaf Auckland

Vanaf Christchurch

 

27 dagen

Richtprijs NZ$ 3265 p.p.

 

Tourcode: ZCSD27

nieuwzeeland selfdrive


email ons

Meer tour info


Prijs vanaf**:

27-daagse Self-Drive ZCSD27
NZ$ 3265 p.p. op basis van Compact Car

Tarief p.p. op basis van 2 samenreizenden personen
Extra personen of andere autotype: op aanvraag
Toeslag Kerst en Oud & Nieuw: op aanvraag

**) Deze prijs is gebaseerd op een groot aantal kleinschalige accommodaties met vaak maar enkele cabins. Vooral in de maanden december t/m februari kan het voorkomen dat een bepaalde accommodatie al is volgeboekt en we een ander, liefst vergelijkbaar alternatief uitzoeken. De prijs van de Self-Drive kan daarom afwijken, afhankelijk van de uiteindelijk bevestigde accommodaties. Vroeg boeken voor genoemde periode is aan te raden.

Bij te boeken optionele dagtours en excursies:
De genoemde prijzen zijn een richtprijs afhankelijk van seizoen, in de offerte wordt de juiste prijs aangegeven.
Dag 3: Bay of Islands Sailing - dagtour NZ$ 120 p.p.
Dag 7: Cathedral Cove guided kajak tour 3,5 uur NZ$ 105 p.p.
Dag 10: Napier, Takaro trail wine tasting cycle tour ongeveer 5 uur NZ$ 75 p.p.
Dag 14: Abel Tasman Cruise & Walk Open Day Pass - individueel NZ$ 78 p.p.
Dag 14: Abel Tasman Kajak, zeekajak tour met gids vlakbij split Apple Rock NZ$ 86 p.p.
Dag 16: Franz Josef Glacier Ice Explorer, wandeling op de gletsjer met mooie helikopter vlucht, incl gratis entree hot pools - halve dag NZ$ 355 p.p.
Dag 20: Milford Sound Nature Cruise - halve dag NZ$ 88 p.p. of Doubtful Sound Wilderness cruise, 8 uur a NZ$ 285 p.p.
Dag 20: Scenic jetboat over de Waiau river heen (inclusief Lord of the Rings film locaties) en een natuurwandeling met gids over een gedeelte van de Keppler Track terug NZ$ 169 p.p.
Dag 25: Kaikoura Whale Watch - halve dag NZ$ 150 p.p.

Inbegrepen

Huurauto:
27 dagen huurauto, Go Rentals autohuur type Compact car. Bekijk hier de modellen van Go Rentals autohuur. Autohuur, inclusief maximale afkoop eigen risico tot NZ$ 0, one way fee, GPS, luchthaven transfers, kinderstoelen, staatsbelasting, extra bestuurders en andere opties, zodat er ter plaatse geen extra kosten meer bijkomen.

Overnachtingen:
26 overnachtingen, self contained cabin met eigen sanitair en kookgelegenheid Veerboot tussen Noorder- en Zuidereiland: 2 personen

Niet inbegrepen

Optionele dag tours en excursies, overige maaltijden en persoonlijke uitgaven.


Reisprogramma 27 daagse reis

Hieronder is de 27-daagse Self-Drive van Auckland naar Christchurch beschreven. Bij start in Christchurch dien je dit reisprogramma van onder naar boven te lezen.

Dag 1 Auckland
Na aankomst in Auckland overnacht je in een cabin in de buurt van Auckland Airport, zo kun je de volgende dag direct op pad.

Dag 2 Auckland - Bay of Islands
Je reist vanaf omgeving Auckland naar de Bay of Islands, de bijna subtropische regio ten noorden van Auckland. Je overnacht in het kustplaatsje Paihia, dat mooi is gelegen in de Bay of Islands en er zijn talloze activiteiten te doen. (240 km)

Dag 3 Bay of Islands
Een volle dag om te genieten van deze heerlijke plek op of aan het water.
Optionele dagtour: Bay of Islands Sailing, zeiltocht en zwemmen met dolfijnen - dag tour

Dag 4 Paihia - Orewa
Aan de westkust van Northland vind je de oerbossen met reuze Kauri-bomen bij Waipoua Forest, vanuit Paihia kun je via de westkust rijden naar Orewa. (310 km)

Dag 5 Orewa - Thames
De bestemming voor de komende 3 dagen is het Coromandel Schiereiland, bekend om de natuurlijke schoonheid met z'n vele verborgen baaitjes en sprookjesachtige regenwouden. Je overnacht de eerste nacht in Thames. (145 km)

Dag 6 Thames - Whitianga
Je rijdt van Thames naar Whitianga en hebt onderweg o.a. tijd om een wandeling te maken in Kauaeranga Valley. Je overnacht in Whitianga en kunt vanuit daar eenvoudig de bekende plaatsen bezoeken zoals hot water beach en cathedral cove, 2 nachten. (100 km)

Dag 7 Coromandel
Een volle dag in Coromandel.
Optionele excursie: Cathedral Cove guided kajak tour

Dag 8 Coromandel - Rotorua
Via de Bay of Plenty of via Matamata (Hobbitton) reis je naar Rotorua waar de geothermische activiteiten het landschap bepalen, 2 nachten. (210 km)

Dag 9 Rotorua
Een volle dag in deze interessante omgeving om de kratermeren, modderpoelen en geisers te bezoeken. Bovendien is er in Rotorua veel van de Maori cultuur terug te vinden en zijn er ook heel veel actieve activiteiten te doen zoals mountainbiken.

Dag 10 Rotorua - Napier
Via Lake Taupo en Tongariro National Park reis je naar Napier. Deze stad aan de oostkust is bekend om z'n vele prachtige huizen in art-deco stijl, 2 nachten vlakbij Napier. (210 km)

Dag 11 Napier
Volle dag in Napier.
Optionele excursie: Takaro trail wine tasting cycle tour

Dag 12 Napier - Wellington
Je volgt de Wanganui River richting de hoofdstad Wellington, 2 nachten. (310 km)

Dag 13 Wellington
Volle dag Wellington, tijd voor een bezoek aan het bekende Te Papa museum over de geschiedenis van het land en de Maori’s.

Dag 14 Wellington - Abel Tasman
In de ochtend maak je de oversteek naar Picton met de ferry, de overtocht duurt 3 uur en tijdens de overtocht kun je genieten van het uitzicht over de Marlborough Sounds. Daarna rij je door naar Nelson, vlakbij (40 km) Abel Tasman National Park waar je mooi kunt wandelen, fietsen en kajakken. (166 km)

Dag 15 Abel Tasman National Park
Een volle dag om dit schitterende natuurgebied met z'n baaitjes en wandelroutes te bezoeken. Onderstaande vervoerspas is handig om flexibel van het watertaxi netwerk gebruik te kunnen maken om diverse wandeltrajecten af te wisselen met een boottocht.
Optionele extra: Cruise & Walk Open Day Pass - individueel
Optionele excursie: zeekajak tour

Dag 16 Abel Tasman - Greymouth
Vandaag verlaat je deze lieflijke omgeving en ga je op weg naar de ruige en weelderig begroeide westkust van Nieuw-Zeeland. Je overnacht in Greymouth na een bezoek aan de bizarre rotsformatie Pancake Rocks. (280 km)

Dag 17 Greymouth – Franz Josef
Je zakt verder af langs de westkust en kunt onderweg verschillende stops maken zoals in het plaatsje Hokitika en de nabijgelegen Hokitika kloof. Rond lunchtijd arriveer je in het gebied van de gletsjers: Fox en Franz Josef, uniek in de wereld omdat het ijs tot bijna op zeeniveau reikt. (170 km)
Optionele excursie: Franz Josef heli hike (ice explorer), een tocht met de helikopter en een wandeling met klimijzers door de ijsgrotten en spelonken, 4 uur, inclusief gratis entree hot pools Franz Josef.

Dag 18 Franz Josef - Queenstown
Via de Haast Pass steek je de hoge bergrug over terug naar het binnenland. Je reist langs meren omringd door hoge besneeuwde bergtoppen en de mooi gelegen plaats Wanaka naar Queenstown waar je overnacht, 2 nachten. (340 km)

Dag 19 Queenstown
Een volle dag om van deze schitterend gelegen plaats te genieten. Er zijn vele activiteiten en excursies mogelijk.

Dag 20 Queenstown - Te Anau
Vanuit Te Anau bezoek je Fiordland, een enorme, vrijwel onbewoonde wildernis doorsneden door fjorden. De bekendste zijn de Milford en de Doubtful Sound. Je overnacht in een Bed & Breakfast op een boerderij even buiten het stadje, 2 nachten. (167 km)

Dag 21 Te Anau
Een volle dag om een cruise over de Milford of Doubtful Sound te maken of om een stuk te wandelen van de beroemde Milford Track.
Optionele excursie: Milford Sound Nature Cruise, een boottocht van 2,5 uur. Je rijdt zelf via de fraaie bergweg naar dit fjord voor de excursie. (115 km)
Optionele excursie: Doubtful Sound Wilderness Cruise, een boottocht van 8 uur (combinatie van boot, bus en boot). Je rijdt zelf naar Manapouri (20 km)

Dag 22 Te Anau – Lake Tekapo
Via Queenstown en het mooie binnenland rij je via deze mooie route naar Lake Tekapo, tijd voor een mooie stop onderweg in Cromwell/Bannockburn of Twizel. (410 km)

Dag 23 Lake Tekapo
Een volle dag voor deze mooie omgeving of een bezoek aan Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland.

Dag 24 Lake Tekapo - Kaikoura
Via de binnenland route reis je naar Kaikoura: whale watch city. Je kunt hier het hele jaar door walvissen zien per boot of vliegtuig (vooraf reserveren is aan te raden). (395 km)

Dag 25 Kaikoura
Optionele excursie: Kaikoura Whale Watch, 's ochtends een boottocht van 3,5 uur naar de potvissen, dolfijnen en albatrossen.

Dag 26 Kaikoura - Christchurch
Deze laatste dag reis je langs de kustweg naar Christchurch. (180 km)

Dag 27 Christchurch
Na een laatste overnachting, lever je de huurauto in op de luchthaven voorafgaande aan je terugvlucht.

 


Foto's
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive

ALLE SELF-DRIVESreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken