South Island Trek


  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours

Hiking & Nature Safaris

Bij deze actieve rondreis ligt de nadruk op het wandelen en het bezoeken van de natuurgebieden van Nieuw-Zeeland. Je reist met een kleine groep en een gids die veel van de natuur weet en een liefhebber van een Outdoor beleving is. Je wandelt elke dag en maakt maar liefst 3 meerdaagse wandel-trekkings bij deze reis. Daarnaast is er voldoende tijd voor andere activiteiten, zoals kajakken, fietsen en om te genieten van de gezelligheid van de groep. Je overnacht in een mix van tenten, cabins, berghutten en lodges.


Ultimate south

Dit zijn de laatste 15 dagen van de 22-daagse Ultimate New Zealand Trek en is los daarvan te boeken.


Zuidereiland

Deze actieve wandelreis op het Zuidereiland brengt je door de meest natuurlijke en afgelegen streken van Nieuw-Zeeland. Via de ruige westkust en de Nationale Parken in de bergen reis je van Nelson naar Queenstown. Vervolgens trek je langs de bergen en fjorden van het Fiordland National Park, door de gouden heuvels van het Otago plateau en de uitkijkpunten op Mt Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. De reis eindigt in Christchurch.


Actief

Je dient een goede conditie te hebben. Wandelingen kunnen variëren van 2 tot 7 uur per dag met een rugzak van 10-12 kg en een hoogteverschil van zo'n 800 meter. Je wandelt over paden die ruig en glad kunnen zijn: goede bergschoenen zijn nodig. Een aantal keren doorsteek je een stromende bergbeek, spannend maar met de aanwijzingen van de gids goed te doen.

Vanaf Nelson

 

15 dagen

Richtprijs NZ$ 4400

 

Tourcode: ZUS15

nieuwzeeland groepsreis


email ons

Meer tour info


Richtprijs*

NZ$ 4400 p.p.

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 15 daagse reis

Dag 1
Deze reis start 10.00 uur in Nelson, waar je de rest van de groep en de gids ontmoet. Wij kunnen zorgdragen voor je vervoer naar Nelson om aan te sluiten op deze reis. Vanaf Nelson is het een mooie rit langs de Tasman Bay naar het Abel Tasman National Park. Hier pakken we onze rugzakken in voor een verblijf van 2 nachten in dit schitterende gebied. De wandeling start iets in het binnenland waar je door een kalkstenen kloof wandelt richting de kust. De overnachting is bij de kleine Castle Rocks hut, waar de tenten naast worden opgezet. (4 uur lopen)

Dag 2
Vandaag vervolgen we onze wandeling langs de kust met z’n kristalheldere water en beschutte baaien. Met een 47 m. lange hangbrug steken we de Falls River over en bij Cleopatra’s Pool kunnen we op warme zomerdagen heerlijk zwemmen. Het kamp wordt opgeslagen bij Anchorage, een betoverende inham omgeven door de bossen. In de middag tijd om te relaxen en te zwemmen in deze idyllische baai. (5-6 uur lopen)

Dag 3
Je gaat aan boord van een traditionele Maori kano (Waka) om gezamenlijk het laatste stuk van de route over zee al peddelend af te leggen. Samen met de Maori gids bezoek je onderweg diverse baaien en hoor je meer over de traditionele gebruiken en de geschiedenis van deze oorspronkelijke bewoners van deze regio. Na aankomst in Kaiteriteri reis je verder met de minibus naar de overnachtingsplaats bij Murchison, waar de Buller en Maruia rivieren samenkomen. (3 uur peddelen)

Dag 4
Vanaf de Buller Kloof rijden we naar de Westkust waar we stoppen bij Cape Foulwind. Hier is een kolonie van Nieuw-Zeelandse zeeleeuwen die honderd jaar geleden bijna waren uitgestorven. Na de lunch start de wandeling door een spectaculaire canyon in het Paparoa National Park. De attracties van dit natuurgebied zijn de indrukwekkende bergen, kalksteenkliffen, grotten en rivieren. Je steekt meerdere rivieren over waarbij je je schoenen niet drooghoudt. Onderweg verzamelen we wat sprokkelhout voor ons kampvuur bij het kamp onderaan de overhangende rots van de Ballroom Overhang. (3-4 uur lopen)

Dag 5
Voordat je begint aan de terugweg is er tijd om de canyon uitgebreider te bekijken en de rivier te volgen voor deze in een grot verdwijnt. Na de wandeling stoppen we bij de beroemde Pancake Rocks waar de ruige zee deze bizarre rotsformatie tot grillige vormen heeft bewerkt. De overnachtingsplaats is Hokitika, ooit ontstaan in de goudkoorts tijd, nu bekend om de prachtige sieraden gemaakt van de groene jade stenen. Je overnacht in een lodge met uitzicht op zee. (3-4 uur lopen)

Dag 6
Vandaag pakken we voor de verandering de mountainbikes voor een fraaie tocht over de West Coast Cycle Trail. Je fietst door oerbossen, dwars door heldere beekjes en langs fraaie meren, langzaam stijgend naar het gematigde regenwoud van de westkust. In de middag reis je verder met de minibus naar het kleine plaatsje Okarita, gelegen aan een binnenzee en bekend om z’n rijke vogelleven. Eindig deze fantastische dag al kijkend naar de zonsondergang vanaf het ruige strand. (4-5 uur fietsen)

Dag 7
Deze ochtend een optionele wandeling naar een uitkijkpunt met uitzicht over het meer en de sneeuwtoppen van de Nieuw-Zeelandse Alpen. Na de lunch reis je verder naar het plaatsje Franz Josef, waar we wandelen door het regenwoud naar de voet van de gelijknamige gletsjer. Onderweg naar Haast zien we vaak de zeldzame Hectors dolfijnen. Hier verlaten we de kust en gaan via de Haast pass de bergen in waar we overnachten. (5-6 uur lopen)

Dag 8
Na een korte rit langs ijsblauwe gletsjermeren komen we aan bij het vertrekpunt voor een 2-daagse wandeling door het waanzinnig mooie Mt Aspiring National Park, de Nieuw-Zeelandse Alpen op z’n best! Je wandelt door een vallei omring door diverse besneeuwde bergtoppen. Een korte, maar steile side-trip brengt je naar het uitkijkpunt over de Rob Roy Gletsjer, waar de kea papegaaien je prettig storen tijdens de lunch. Je vervolgt de wandeling door de vallei naar de Aspiring berghut. (6 uur lopen)

Dag 9
In de ochtend wandelen we langs de rivier terug naar de minibus en reizen verder naar Lake Wanaka voor een picknick lunch. Via de Crown Range, een berrug met mooie uitzichten reis je naar de Milford Sound, waar we de volgende 2 nachten op de relaxte Knobs Flat campsite blijven. (3 uur lopen)

Dag 10
Vanaf de camping rijden we door een imposant gebied met overhangende kliffen en door diepe valleien naar het Fiordland National Park. Hier gaan we aan boord voor een 2 uur boottocht over de Milford Sound, langs watervallen die vanaf de steile bergwanden van het fjord naar beneden komen(optioneel is een kajaktocht i.p.v. de boottocht). Op de terugweg maken we een wandeling naar de Key Summit, het laatste traject van de beroemde Routeburn Track met bijzondere vegetatie en fraaie uitzichten. (2 uur boottocht, 3 uur lopen)

Dag 11
Na een rit van 3 uur komen we aan in Queenstown, the adventure capital of the world, vanwaar diverse wandelingen mogelijk zijn. Deze middag kun je zelf kiezen of je een van de adrenaline activiteiten gaat doen, zoals bungeejumpen, canyon swings, jetboating of mountain biken (optioneel) of een van de fraaie wandelingen. Je overnacht in een comfortabele accommodatie met lekkere douches om even bij te komen van de afgelopen dagen.

Dag 12
Een extra vrije dag in Queenstown die je zelf kunt indelen.

Dag 13
De reis gaat verder door het Centraal Otago hoogland, waar je het schapenfarm gebied zo typisch voor Nieuw-Zeeland aan je voorbij ziet gaan. Eindpunt voor vandaag is Mt Cook Village aan de voet van deze hoogste berg van het land. In de middag maken we een wandeling over de eindmorenes van een gletsjer naar de Red Tarns meertjes, zo genoemd naar de rode waterplanten die hier groeien. De omgeving is spectaculair! Je kampeert aan de voet van Mt Cook. (2 uur lopen)

Dag 14
Met een dagrugzak gaan we op pad naar de Sealy Tarns en Mueller Hut. Hier heb je ongelofelijk mooi uitzicht op meerder gletsjers en natuurlijk Mt Cook. In de middag bezoek je het Sir Edmond Hillary Alpine Centre, genoemd naar de eerste mens die Mt Everest heeft beklommen. Deze laatste avond kan niet op een betere pek, te midden van de hoogste bergen van Nieuw-Zeeland in een stilte die alleen in de bergen kan worden gevonden. De laatste avondmaaltijden in een lokale bergpub is een mooie afsluiting van de reis. (5 uur lopen)

Dag 15
Onderweg naar Christchurch maken we nog één wandeling door de Tasman Vallei met uitzicht op de langste gletsjer van het land, langs de bulderende smeltwater rivier. Einde in Christchurch, een logische plaats om je reis te vervolgen of om vandaan naar huis te vliegen. (2 uur lopen)

Je kunt het uitgebreide dagprogramma en extra reisinformatie downloaden (in het engels/PDF): The South Island Trek / ZUS15

Doe vooraf de 7-daagse North Island Trek
Voorafgaande aan deze reis kun je 7 dagen op het Noordereiland doen, als onderdeel van de 22 -daagse Ultimate New Zealand Trek.

 


Inbegrepen

Alle vervoer, gids, 14 overnachtingen in gedeelde tenten, cabins en berghutten, kampeeruitrusting, kookuitrusting, de meeste maaltijden (zie de extra reisinformatie te downloaden onder de kop reisprogramma) en snacks.
Abel Tasman Maori kano tocht, Cycling on the Wilderness Trail, Milford Sound Cruise.
Er is een kledinglijst met de mee te nemen wandeluitrusting. Bepaalde onderdelen zijn te huur, zoals slaapzak (NZ$ 50), rugzak, fleece jas, regenjas, thermo-kleding.

Niet inbegrepen

Alcoholische drankjes en persoonlijke uitgaven.
enkele maaltijden,
Optionele activiteiten, zoals:
Okarito kiwi walk (dag 6): NZ$ 75
Milford Sound kayaking (dag 10): NZ$ 100

Bijzonderheden

Kleine groep: maximaal 11 deelnemers
Vertrek: 1-2 x per maand
Deelnemers: min 4 - max 11
Zwaarte: middelzwaar


Vertrekdata

2019
november: 7, 21, 28
december: 5, 19

2020
januari: 2, 16, 30
februari: 13, 20, 27
maart: 12, 26
april: 9


Foto's
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland