South Island Trek


  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours

Hiking & Nature Safaris

Bij deze actieve rondreis ligt de nadruk op het wandelen en het bezoeken van de natuurgebieden van Nieuw-Zeeland. Je reist met een kleine groep en een gids die veel van de natuur weet en een liefhebber van een Outdoor beleving is. Je wandelt elke dag en maakt maar liefst 4 meerdaagse wandel-trekkings bij deze reis. Daarnaast is er voldoende tijd voor andere activiteiten, zoals kajakken, fietsen en om te genieten van de gezelligheid van de groep. Je overnacht in een mix van tenten, cabins, berghutten en lodges.


Ultimate south

Dit zijn de laatste 15 dagen van de 24-daagse Ultimate New Zealand Trek en is los daarvan te boeken.


Zuidereiland

Deze actieve wandelreis op het Zuidereiland brengt je door de meest natuurlijke en afgelegen streken van Nieuw-Zeeland. De reis begint in de plaats Nelson in het noorden van het Zuidereiland. De route neemt je mee naar de mooiste wandelgebieden van het eiland. Zo bezoek je het Abel Tasman National Park, een stuk van de de ruige westkust en de bergen bij Arthurs Pass. Je blijft 2 dagen in de omgeving van Mt Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland en trek je langs de bergen en fjorden van het Fiordland National Park. De reis eindigt in Queenstown.


Actief

Je dient een goede conditie te hebben. Wandelingen kunnen variëren van 2 tot 7 uur per dag met een rugzak van 10-12 kg en een hoogteverschil van zo'n 800 meter. Je wandelt over paden die ruig en glad kunnen zijn: goede bergschoenen zijn nodig. Een aantal keren doorsteek je een stromende bergbeek, spannend maar met de aanwijzingen van de gids goed te doen.

Vanaf Nelson

 

15 dagen

Richtprijs NZ$ 4900

 

Tourcode: ZUS15

nieuwzeeland groepsreis


email ons

Meer tour info


Richtprijs*

NZ$ 4900 p.p.

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 15 daagse reis

Dag 1
Vandaag ontmoet je de groep in de plaats Nelson en is het een mooie rit langs de Tasman Bay naar het Abel Tasman National Park. Hier pakken we onze rugzakken in voor een verblijf van 2 nachten in dit schitterende gebied. De wandeling start met een boottocht naar de Awaroa baai met een picknick op het strand. De overnachting is bij de Bark baai, waar de tenten worden opgezet. (3 uur lopen)

Dag 2
Vandaag vervolgen we onze wandeling langs de kust met z’n kristalheldere water en beschutte baaien. Met een 47 m. lange hangbrug steken we de Falls River over en bij Cleopatra’s Pool kunnen we op warme zomerdagen heerlijk zwemmen. Het kamp wordt opgeslagen bij Anchorage, een betoverende inham omgeven door de bossen. In de middag tijd om te relaxen en te zwemmen in deze idyllische baai. (3-5 uur lopen)

Dag 3
Je gaat aan boord van een traditionele Maori kano (Waka) om gezamenlijk het laatste stuk van de route over zee al peddelend af te leggen. Samen met de Maori gids bezoek je onderweg diverse baaien en hoor je meer over de traditionele gebruiken en de geschiedenis van deze oorspronkelijke bewoners van deze regio. Na aankomst in Kaiteriteri reis je verder met de minibus naar de overnachtingsplaats bij Murchison, waar de Buller en Maruia rivieren samenkomen. (3 uur peddelen)

Dag 4
Vanaf de Buller Kloof rijden we naar de Westkust waar we stoppen bij Charleston voor een korte wandeling door de weelderige bush en de langs de wilde westkust. Na de lunch start de wandeling door een spectaculaire canyon in het Paparoa National Park. De attracties van dit natuurgebied zijn de indrukwekkende bergen, kalksteenkliffen, grotten en rivieren. Je steekt meerdere rivieren over waarbij je je schoenen niet drooghoudt. Onderweg verzamelen we wat sprokkelhout voor ons kampvuur bij het kamp onderaan de overhangende rots van de Ballroom Overhang. (4 uur lopen)

Dag 5
Voordat je begint aan de terugweg is er tijd om de canyon uitgebreider te bekijken en de rivier te volgen voor deze in een grot verdwijnt. Na de wandeling stoppen we bij de beroemde Pancake Rocks waar de ruige zee deze bizarre rotsformatie tot grillige vormen heeft bewerkt. De overnachtingsplaats is Hokitika, ooit ontstaan in de goudkoorts tijd, nu bekend om de prachtige sieraden gemaakt van de groene jade stenen. Je overnacht in een lodge met uitzicht op zee. (3-4 uur lopen)

Dag 6
Vandaag pakken we voor de verandering de mountainbikes voor een fraaie tocht over de West Coast Cycle Trail. Je fietst door oerbossen, dwars door heldere beekjes en langs fraaie meren, langzaam stijgend naar het gematigde regenwoud van de westkust. In de middag reis je verder met de minibus door de spectaculaire Arthur’s Pass naar het gelijknamige bergplaatsje waar in een eigen hut met douches en elektriciteit wordt overnacht. (4-5 uur fietsen)

Dag 7
Een 2-daagse wandeltrekking voert je door de Edwards Valley naar de Edwards hut boven de boomgrens. Deze hike is uitdagend met een aantal rivier doorsteken en paden waarbij je je handen en voeten moet gebruiken. Je wordt beloond met een fantastisch uitzicht over deze vallei. (5-6 uur lopen)

Dag 8
In de ochtend kun je een extra wandeling maken naar een nabijgelegen waterval voordat weer wordt afgedaald. Ditmaal langs de oostzijde van de bergrug waar de bossen zijn vervangen dor ruige meanderende rivieren en surrealistische kalksteen formaties. In de middag vervolg je met de minibus de reis naar Mt Somers waar wordt overnacht. (5-6 uur lopen)

Dag 9
De reis gaat verder door de vlakte van Canterbury, langs de voet van de Southern Alps. Eindpunt voor vandaag is Mt Cook Village aan de voet van deze hoogste berg van het land. In de middag maken we een wandeling met een dagrugzak naar de Sealy Tarns en Mueller Hut. Hier heb je ongelofelijk mooi uitzicht op meerder gletsjers en natuurlijk Mt Cook. (6 uur lopen)

Dag 10
Vandaag een rustige ochtend waarbij je een optionele heli-hike kunt doen, met helikopter landing op de Tasman Glacier. Als je niet de heli-hike doet kun je een wandeling maken naar de bergmeertjes van Red Tarn. Halverwege de middag reis je verder met de groep in de minibus naar de volgende bestemming aan Lake Hawea, waar een keer niet zelf wordt gekookt, maar je gezamenlijk uit eten gaat.

Dag 11
Na een korte rit via de plaats Wanaka komen we aan bij het vertrekpunt voor een 2-daagse wandeling door het waanzinnig mooie Mt Aspiring National Park, de Nieuw-Zeelandse Alpen op z’n best! Je wandelt door een vallei omring door diverse besneeuwde bergtoppen. Een korte, maar steile side-trip brengt je naar het uitkijkpunt over de Rob Roy Gletsjer, waar de kea papegaaien je prettig storen tijdens de lunch. Je vervolgt de wandeling door de vallei naar de Aspiring berghut. (6 uur lopen)

Dag 12
In de ochtend wandelen we langs de rivier terug naar de minibus en reizen verder naar Lake Wanaka voor een picknick lunch. Via de Crown Range, een bergrug met mooie uitzichten reis je naar de Milford Sound, waar we de volgende 2 nachten op de relaxte Knobs Flat campsite blijven, met warme douches! (3 uur lopen)

Dag 13
Vanaf de camping rijden we door een imposant gebied met overhangende kliffen en door diepe valleien naar het Fiordland National Park. Hier gaan we aan boord voor een 2 uur boottocht over de Milford Sound, langs watervallen die vanaf de steile bergwanden van het fjord naar beneden komen (optioneel is een kajaktocht i.p.v. de boottocht). Op de terugweg maken we een wandeling naar de Key Summit, het laatste traject van de beroemde Routeburn Track met bijzondere vegetatie en fraaie uitzichten. (2 uur boottocht, 3 uur lopen)

Dag 14
Na het ontbijt maken we een korte wandeling naar een prachtige waterval in de buurt van onze campsite. Vroeg in de middag volgt de laatste rit naar Queenstown, the adventure capital of the world. Deze middag kun je zelf invullen, de lodge is op loopafstand van het stadje. Deze laatste avond gaan we uit eten en kunnen we terugkijken op de mooie wandelingen die er zijn gemaakt.

Dag 15
Vandaag eindigt de reis hier In Queenstown. Voor diegene die langer in Queenstown blijven kun je kiezen uit een van de adrenaline activiteiten, zoals bungeejumpen, canyon swings, jetboating of mountain biken of een van de fraaie wandelingen.

Je kunt een shuttlebus bij boeken naar Christchurch mocht je daar je reis willen vervolgen.

Factsheet & details

Je kunt het uitgebreide dagprogramma en extra reisinformatie downloaden (in het engels/PDF): The South Island Trek / ZUS15

Doe vooraf de 8-daagse North Island Trek
Voorafgaande aan deze reis kun je 8 dagen op het Noordereiland doen, als onderdeel van de 24-daagse Ultimate New Zealand Trek.

 


Inbegrepen

Alle vervoer, gids, 14 overnachtingen in gedeelde tenten, cabins en berghutten, kampeeruitrusting, kookuitrusting, de meeste maaltijden (zie de extra reisinformatie te downloaden onder de kop reisprogramma) en snacks.
Abel Tasman Maori kano tocht, Cycling on the Wilderness Trail, Milford Sound Cruise.
Er is een kledinglijst met de mee te nemen wandeluitrusting. Bepaalde onderdelen zijn te huur, zoals slaapzak (NZ$ 80), rugzak, fleece jas, regenjas, thermo-kleding.

Niet inbegrepen

Alcoholische drankjes en persoonlijke uitgaven.
enkele maaltijden,
Optionele activiteiten, zoals:
Heli-Hike Mt Cook (dag 10): NZ$ 619
Milford Sound kayaking (dag 13): NZ$ 139

Bijzonderheden

Kleine groep: maximaal 12 deelnemers
Vertrek: 2 x per maand van nov. t/m apr.
Deelnemers: min 4 - max 12

Zwaarte van deze reis:
Middelzwaar, zie ook de extra reisinformatie te downloaden onder de kop reisprogramma.


Vertrekdata

2021
november: 12, 26
december: 10

2022
januari: 7, 21
februari: 4
maart: 4, 18
april: 1


Foto's
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken