North Island Trek


  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours

Hiking & Nature Safaris

Bij deze actieve rondreis ligt de nadruk op het wandelen en het bezoeken van de natuurgebieden van Nieuw-Zeeland. Je reist met een kleine groep en een gids die veel van de natuur weet en een liefhebber van een Outdoor beleving is. Je wandelt elke dag en maakt maar liefst 2 meerdaagse wandel-trekkings bij deze reis. Daarnaast is er voldoende tijd voor andere activiteiten en om te genieten van de gezelligheid van de groep.


Ultimate North

Dit zijn de eerste 7 dagen van de 22-daagse Ultimate New Zealand Trek en is los daarvan te boeken. Je overnacht in een mix van cabins, berghutten & lodges en een heel soms in een tent als een berghut vol is.


Noordereiland

Het Noordereiland met haar mystieke vulkanen, geisers en kokende modderpoelen is een bron van vele Maori legendes. Dit is het mooie decor van deze groepsreis van Auckland naar Wellington.


Actief

Je dient een goede conditie te hebben. Wandelingen kunnen variëren van 2 tot 8 uur per dag met een rugzak van 10-12 kg en een hoogteverschil van zo'n 800 meter. Je wandelt over paden die ruig en glad kunnen zijn: goede bergschoenen zijn nodig.

Vanaf Auckland

 

7 dagen

Richtprijs NZ$ 2500

 

Tourcode: ZUN07

nieuwzeeland groepsreis


email ons

Meer tour info


Richtprijs*

NZ$ 2500 p.p.

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 7 daagse reis

Dag 1
Vanaf Auckland reis je naar Rotorua dat middenin een geothermisch gebied ligt. Hier breng je en bezoek aan de geisers en kokende modderpoelen. Na de lunch ga je een flinke wandeling maken in het Whirinaki Forest, een sprookjesachtig oerbos met een ‘Jurrasic’ sfeer. Overnachting in een cabin. Tijdens de maaltijd houdt de gids een briefing over de ‘overnight hike’ van de volgende dag. (3 uur lopen)

Dag 2
's Ochtends daal je af van het vulkanisch plateau door het Urewera National Park naar een geweldige lunch plaats bij het Lake Waikaremoana. Met een watertaxi varen we naar de andere kant van het meer en daar start de wandeling langs de oevers. 's Avonds zit je rond het kampvuur bij de hut/kamp, waar je soms de echo van de roep van de Kiwi kunt horen over het meer. (2 uur lopen)

Dag 3
Na het ontbijt pak je je rugzak en wandel je over de Panekiri bergrug tot 500 m. boven het meer. Na de lunch bij een berghut wandel je verder door oude beukenbossen met veel uitkijkpunten om uiteindelijk weer af te dalen naar de verharde weg. Terug bij de cabins is er tijd om te relaxen en maak je gezamenlijk het avondeten. (8 uur lopen)

Dag 4
Deze ochtend een wandeling door het nevelwoud naar een spectaculair uitkijkpunt over het Waikeremoana meer en verder. Na de middag reis je verder naar Lake Taupo. Dit grote kratermeer is in het jaar 186 ontstaan na de grootste vulkaanuitbarsting uit de geschiedenis. Vervolgens reis je door naar het Tongariro National Park, dat in 1887 door een Maori Chief werd overgedragen aan de overheid om de tapu (spirituele waarde) van het gebied te behouden. (2 uur lopen)

Dag 5
Vandaag start een 2-daagse wandeling door het Tongariro National Park. Behalve een deel van de beroemde, maar drukbezochte Tongariro Crossing, volg je ook veel minder bekende tracks en kom je op plaatsen waar maar weinig bezoekers komen. Je wandelt door de inheemse bossen, langs waterbronnen en door het roodkleurige maanlandschap met zijn groenblauwe kratermeren die een surreële indruk maken, naar de volgende hut/kamp. (5 uur lopen)

Dag 6
Rustig wandelen door een vallei van lava en as naar de Emerald Lakes en, als het meevalt met het weer, de gelegenheid om een van de vulkanen te beklimmen. Overnachting in een eenvoudige lodge met warme douches net buiten het Nationale Park. (6-8 uur lopen)

Dag 7
Je begint de ochtend rustig en gaat dan voor een kleine wandeling met gids naar de Taranaki Falls. Daarna kun je afsplitsen om met de trein terug te gaan naar Auckland of je reist door met de groep naar Wellington waar je rond lunchtijd aankomt. Hier kun je ’s middags nog de stad bezichtigen, bijv. het museum van Nieuw-Zeeland: Te Papa, het parlement gebouw of gewoon lekker aan de haven zitten op een terras. (1-2 uur lopen)

Je kunt het uitgebreide dagprogramma en extra reisinformatie downloaden (in het engels/PDF): The North Island Trek / ZUN07

Verlenging met 15 dagen South Island Trek
Deze reis gaat verder op het Zuidereiland als onderdeel van de 22 -daagse Ultimate New Zealand Trek.

 


Inbegrepen

Alle vervoer, gids, 6 overnachtingen in gedeelde cabins en berghutten, kampeeruitrusting (indien nodig), kookuitrusting, de meeste maaltijden (zie de extra reisinformatie te downloaden onder de kop reisprogramma) en snacks.
Er is een kledinglijst met de mee te nemen wandeluitrusting. Bepaalde onderdelen zijn te huur, zoals slaapzak (NZ$ 50), rugzak, fleece jas, regenjas, thermo-kleding.

Niet inbegrepen

Alcoholische drankjes en persoonlijke uitgaven.
enkele maaltijden
2x diner, 1x lunch

Bijzonderheden

Kleine groep: maximaal 11 deelnemers
Vertrek: 1-3 x per maand
Deelnemers: min 4 - max 11
Zwaarte: middelzwaar


Vertrekdata

2019
oktober: 9, 30
november: 13, 20, 27
december: 11, 25

2020
januari: 8, 22
februari: 5, 12, 19
maart: 4, 18
april: 1


Foto's
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland