North Island Trek


  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours

Hiking & Nature Safaris

Bij deze actieve rondreis ligt de nadruk op het wandelen en het bezoeken van de natuurgebieden van Nieuw-Zeeland. Je reist met een kleine groep en een gids die veel van de natuur weet en een liefhebber van een Outdoor beleving is. Je wandelt elke dag en maakt maar liefst 2 meerdaagse wandel-trekkings bij deze reis. Daarnaast is er voldoende tijd voor andere activiteiten en om te genieten van de gezelligheid van de groep.


Ultimate North

Dit zijn de eerste 8 dagen van de 24-daagse Ultimate New Zealand Trek en is los daarvan te boeken. Je overnacht in een mix van cabins, berghutten & lodges en heel soms in een tent als een berghut vol is.


Noordereiland

Het Noordereiland met haar mystieke vulkanen, geisers en kokende modderpoelen is een bron van vele Maori legendes. Dit is het mooie decor van deze groepsreis van Auckland naar Wellington.


Actief

Je dient een goede conditie te hebben. Wandelingen kunnen variëren van 2 tot 8 uur per dag met een rugzak van 10-12 kg en een hoogteverschil van zo'n 800 meter. Je wandelt over paden die ruig en glad kunnen zijn: goede bergschoenen zijn nodig.

Vanaf Auckland

 

8 dagen

Richtprijs NZ$ 2600

 

Tourcode: ZUN08

nieuwzeeland groepsreis


email ons

Meer tour info


Richtprijs*

NZ$ 2600 p.p.

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 8 daagse reis

Dag 1
Vanaf Auckland reis je naar Rotorua dat middenin een geothermisch gebied ligt. Hier breng je en bezoek aan de geisers en kokende modderpoelen. Na de lunch ga je een flinke wandeling maken in het Whirinaki Forest, een sprookjesachtig oerbos met een ‘Jurrasic’ sfeer. Overnachting in een cabin of tent. Tijdens de maaltijd houdt de gids een briefing over de ‘overnight hike’ van de volgende dag. (3 uur lopen)

Dag 2
's Ochtends daal je af van het vulkanisch plateau door het Urewera National Park door de wildernis waar je maar weinig anderen tegenkomt, behalve zeldzame vogels en reusachtige boomvarens. Aan het eind van de middag rijd je verder naar het Lake Waikaremoana, het startpunt van de volgende wandeling langs de oevers. 's Avonds zit je rond het kampvuur bij de hut/kamp, waar je soms de echo van de roep van de Kiwi kunt horen over het meer. (5 uur lopen)

Dag 3
Na het ontbijt pak je je rugzak en wandel je over de Panekiri bergrug tot 500 m. boven het meer. Na de lunch bij een berghut wandel je verder door oude beukenbossen met veel uitkijkpunten om uiteindelijk weer af te dalen naar de verharde weg. Terug bij de cabins is er tijd om te relaxen en maak je gezamenlijk het avondeten. (7 uur lopen)

Dag 4
Deze ochtend reis je per minibus verder over het vulkanische plateau en bezoek je een geothermische locatie met warmwaterbronnen. Na de middag reis je verder naar Lake Taupo. Dit grote kratermeer is in het jaar 186 ontstaan na de grootste vulkaanuitbarsting uit de geschiedenis. Vervolgens reis je door naar het Tongariro National Park, dat in 1887 door een Maori Chief werd overgedragen aan de overheid om de tapu (spirituele waarde) van het gebied te behouden. (2 uur lopen)

Dag 5
Vandaag start een 2-daagse wandeling door het Tongariro National Park. Behalve een deel van de beroemde, maar drukbezochte Tongariro Crossing, volg je ook veel minder bekende tracks en kom je op plaatsen waar maar weinig bezoekers komen. Je wandelt door de inheemse bossen, langs waterbronnen en door het roodkleurige maanlandschap met zijn groenblauwe kratermeren die een surreële indruk maken, naar de volgende hut/kamp. (6 uur lopen)

Dag 6
De wandeling naar de volgende hut duurt slechts 3 uur, maar er kunnen wat side-trips gemaakt worden als je wilt. Vandaag heb je fantastische uitzichten over de 3 vulkanen: Ruapehu, Tongariro en Ngauruhoe. Deze laatste was het decor van Mt Doom in de Lord of the Rings films. Overnachting in de kleine Sardine Tin hut. (3-8 uur lopen)

Dag 7
Rustig wandelen door een vallei van lava en as naar de Emerald Lakes, vanaf waar we de beroemde Tongariro Crossing volgen. En, als het meevalt met het weer, de gelegenheid hebben om een van de vulkanen te beklimmen. Overnachting in een eenvoudige lodge met warme douches net buiten het National Park. (6 uur lopen)

Dag 8
Je begint de ochtend rustig en maken een korte wandeling naar de Taranaki Falls. Je reist door met de groep naar Wellington waar je vroeg in de middag aankomt. Hier kun je ’s middags nog de stad bezichtigen, bijv. het museum van Nieuw-Zeeland: Te Papa, het parlement gebouw of gewoon lekker aan de haven zitten op een terras. (1-2 uur lopen). Einde van de reis in Wellington.

Factsheet & details

Je kunt het uitgebreide dagprogramma en extra reisinformatie downloaden (in het engels/PDF): The North Island Trek / ZUN08

Verlenging met 15 dagen South Island Trek
Deze reis gaat verder op het Zuidereiland als onderdeel van de 24-daagse Ultimate New Zealand Trek.

 


Inbegrepen

Alle vervoer, gids, 7 overnachtingen in gedeelde cabins en berghutten, kampeeruitrusting (indien nodig), kookuitrusting, de meeste maaltijden (zie de extra reisinformatie te downloaden onder de kop reisprogramma) en snacks.
Er is een kledinglijst met de mee te nemen wandeluitrusting. Bepaalde onderdelen zijn te huur, zoals slaapzak (NZ$ 50), rugzak, fleece jas, regenjas, thermo-kleding.

Niet inbegrepen

Alcoholische drankjes en persoonlijke uitgaven.
enkele maaltijden
2x diner, 1x lunch

Bijzonderheden

Kleine groep: maximaal 12 deelnemers
Vertrek: 2-3 x per maand van nov. t/m mrt.
Deelnemers: min 4 - max 12

Zwaarte van deze reis:
Middelzwaar, zie ook de extra reisinformatie te downloaden onder de kop reisprogramma.


Vertrekdata

2021
november: 3, 17
december: 1, 15, 29

2022
januari: 12, 26
februari: 9, 23
maart: 9, 23


Foto's
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken