Kimberley Expeditie


 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours

Groepsreis per 4WD door The Kimberley

Deze uitgestrekte en afgelegen wildernis is een waar paradijs voor de liefhebber van een 4WD-kampeersafari. In dit enorm uitgestrekte en lege zandsteenplateau vind je bergruggen, kloven en fjorden die zijn ontstaan door erosie van rivieren en tijdens overstromingen van dit moesson gebied. Deze reis neemt je mee naar het hart van de oudste gesteenten van Australië en een unieke natuur die onder deze ruige omstandigheden is ontstaan. Ten zuiden van The Kimberley liggen de Bungle Bungles (Purnululu NP), een geërodeerd gebergte dat wel wat weg heeft van een verzameling reusachtige bijenkorven. Hier voel je de oerkracht van de natuur!

Met een kleine groep ga je tijdens deze reis in een 4x4 voertuig naar het plaatsje Kununurra, de bizarre rotsen van de Bungle Bungles en dwars door The Kimberley over de beruchte Gibb River Road naar Broome. Je overnacht regelmatig in bushcamps midden in de wildernis. Je slaapt in 2-persoonstenten of, als je dat wilt, onder de blote hemel in een typisch Australische swag (een matras en slaapzak ineen). Overigens: bij twee overnachtingen is geen stromend water en is douchen dus moeilijk.

Vanaf Darwin

Vanaf Broome

 

10 dagen

Richtprijs A$ 2345

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

10 dagen

VERTREK

1 x per week

DEELNEMERS

1 - 20

ZWAARTE

middelzwaar tot zwaar


TOURCODE

DB10 / BD10

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

 


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour info


Richtprijs*

vanaf Darwin: A$ 2345 per persoon (gedeelde 2-persoonstent)
vanaf Broome: A$ 2395 per persoon (gedeelde 2-persoonstent)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 10-daagse reis

Dag 1
Na vertrek uit de tropische stad Darwin ben je al snel in de bush van Australië, je stopt bij de Edith Falls of Katherine Gorge voordat het permanente tentenkamp aan de rand van Nitmiluk National Park wordt opgezocht. ‘s Avonds rond het kampvuur kun je je medereizigers alvast wat beter leren kennen.

Dag 2
Na een lange rit bereik je de grens met Western Australia en bezoekt Lake Argyle, een enorm stuwmeer in ‘the middle of nowhere’, waar je de rest van de dag doorbrengt. Overnachting op een camping bij het meer.

Dag 3
Tijd voor een serieuze 4WD route! Deze pittige zandweg is de enige toegang tot de Bungle Bungles, één van de redenen waarom dit schitterende gebied niet massaal wordt bezocht! Je kampeert midden in de bush van deze afgelegen plek.

Dag 4
Een volledige dag in dit magnifieke gebied met z'n vreemde rotsformaties die wel wat weg hebben van enorme bijenkorven. Je bezoekt Cathedral Gorge en Echidna Chasm, enkele van de wonderlijke plaatsen in de Bungles. Als je wilt kun je een helikoptervlucht boven dit gebied maken (niet inbegrepen).

Dag 5
Vanaf de Bungles reis je over de Gibb River Road: de zandweg dwars door The . Je overnacht bij El Questro, een cattlefarm met een enorm oppervlak, typisch voor deze streek en schitterend gelegen tussen de ruige bergruggen van The Kimberley.

Dag 6
Je blijft een hele dag in het gebied rondom El Questro met z’n rode kliffen en fraai gelegen kloven. In de heuvels van de Cockburn Ranges ga je een flinke wandeling maken, waarna je bij Emma Gorge kunt zwemmen. Je overnacht een tweede maal op de camping van El Questro.

Dag 7
Deze dag reis je dwars door The Kimberley, een enorm uitgestrekt gebied, dat diep ingesneden is door vele rivieren, waardoor steile kloven (Gorges) zijn ontstaan. Vandaag bezoek je Manning Gorge en als de tijd het toelaat ook Barnett Gorge. Aan het eind van de dag wordt het kamp opgeslagen bij Manning Gorge.

Dag 8
'S ochtends duik je zo je bed uit het water in. Geniet ook zeker nog even van een heerlijke douche onder de waterval. Na de lunch rij je voor naar Galvans of Adcock Gorge (seizoen afhankelijk). Hier kun je prachtige goede wildlife foto’s maken dus houd je camera bij de hand! Je slaapt vanavond bij Silent Grove.

Dag 9
Na het ontbijt bezoek je een van de prachtige gorges die de regio rijk is, de Bell Gorge. 'S middags vervolg je de zandweg naar Windjana Gorge, bekend om z'n zoetwaterkrokodillen en vele vogelsoorten die je hier kunt tegenkomen. De rotswanden van deze kloof bestaan uit gefossiliseerde koraalriffen van zo'n 90 meter hoog en 350 miljoen jaar oud!

Dag 10
De dag begint vroeg met een tocht naar en door Tunnel Creek, een ondergrondse rivier. Je waadt met de gids door de 750 meter lange en donkere tunnel, waar je o.a. de kleine witte Ghost Bats (vleermuizen) tegenkomt. Tegen het einde van de dag kom je aan in Broome, het sfeervolle stadje bij Cable Beach waar je de reis afsluit met een prachtige zonsondergang.

Let op bij einde of start in Broome: vanaf Darwin, Perth, Sydney, Melbourne en Brisbane gaan er binnenlandse vluchten naar Broome. Een vlucht tussen Broome en een van deze grote steden kan natuurlijk door ons gereserveerd worden.
Vertrek alleen van mei t/m oktober!


Inbegrepen

4x4 vervoer en gids
9 overnachtingen in gedeelde 2-persoonstent met swags (matras)
alle maaltijden
entreegelden
Pick-up vanaf je accommodatie

Niet inbegrepen

slaapzak evt te koop: A$ 45 (deze kun je aan einde tour afgeven voor een lokale aboriginal community)

Bijzonderheden

Vertrek vanaf Darwin: elke zaterdag 11 april t/m 17 oktober
Vertrek vanaf Broome: elke donderdag 23 april t/m 15 oktober
Vertrekdata zijn altijd gegarandeerd
Alleen geschikt voor de fitte reiziger die een 5 - 9 km. wandeling door soms extreem warme temperaturen aankan.
Dit is een basic camping tour met eenvoudige toilet/douche voorzieningen. Twee nachten is er geen douche aanwezig.

Minimum leeftijd kinderen: 14 jaar


Foto's
groepsreis_Australie
groepsreis_Australie
groepsreis_Australie
groepsreis_Australie
groepsreis_Australie

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken