The Overland Track


  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours

6 Dagen wandelen door de prachtige natuur van Tasmanië!

Dit is misschien wel de beroemdste wandeltocht van heel Australië. Met zijn lengte van ongeveer 70 km. zoekt dit pad zijn weg door de afgelegen ruigte van het hooggebergte tussen Cradle Mountain en Lake St Clair. Bij deze 6-daagse reis ga je met een kleine groep in 6 wandeldagen deze tocht afleggen, waarbij je onderweg kampeert in tenten. Je wandelt door groene valleien, langs bergmeertjes, onder ruige rotspartijen en door donkere bossen. Let goed op het rijke dierenleven in dit natuurgebied: wallabies, wombats, hagedissen en vele roofvogels. Met een beetje geluk zie je hier de Tasmaanse duivel!

De tocht is niet echt zwaar en ook door de onervaren wandelaar met voldoende doorzettingsvermogen goed te doen. Er zijn weinig zware klimpartijen op de hoofdroute; je loopt op een gemiddelde hoogte van 800 - 1200 meter. Onderweg zijn er voor de liefhebbers diverse toppen te beklimmen om van het uitzicht te genieten. Er wordt gewandeld onder leiding van ervaren gidsen, die je het mooiste van de Overland Track zullen laten zien. Je draagt je eigen rugzak (14-18 kilo) en je loopt 8 tot 17 km. per dag, waarbij je genoeg gelegenheid hebt om sidetrips te maken. Je overnacht in tenten van de organisatie, die ook zorgdraagt voor de maaltijden onderweg. Voor het grootste deel van de uitrusting wordt gezorgd.

Voor de actieve reiziger. Verplichte pre-trip meeting de dag voor vertrek om 14.00 uur.

Tip: De beste periode om Tasmanië te bezoeken is tijdens onze wintermaanden. We werken al jaren samen met Tasmanian Expeditions en adviseren je graag verder tijdens een afspraak op ons kantoor over deze wandeltocht.


Vanaf Launceston

 

6 dagen

Richtprijs A$ 2195

groepsreis australie tasmanie


email ons

Tour info


REISDUUR

6 dagen

VERTREK

1 x per week

DEELNEMERS

5 - 10

ZWAARTE

zwaar


TOURCODE

CM06

CATEGORIE

explore tasmanie

OVERNACHTING

explore tasmanie

eco certified


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour infoRichtprijs*

6-daagse reis (CM06): start in Launceston
A$ 2195

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma

Start in Launceston

Je kunt hier een factsheet (pdf) van deze reis downloaden met het uitgebreide dagprogramma en informatie over de zwaarte van de reis.


Inbegrepen

2 gidsen, 5 overnachtingen in gedeelde 2-persoonstenten, slaapzak, laken en slaapmatje, rugzak, 5 x ontbijt, 6 x lunch, 5 x diner, vervoer van en naar de track per minibus, vergunningen en entreegeld National Park, veerboot Lake St Clair, bagageopslag.

Voor de actieve reiziger. Verplichte pre-trip meeting de dag voor vertrek om 14.00 uur.


Vertrekdata

elke zondag om 07.30 (okt. t/m mei), zie ook de factsheet bij het Reisprogramma.

pre-trip meeting de dag voor vertrek om 14.00 uur.


Foto's
australie tours tasmanie
australie tours tasmanie
australie tours tasmanie
australie tours tasmanie

ALLE TOURS
ALLE WANDELREIZENreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken