Hump Ridge Track: individueel


  • nieuwzeeland wandel tours
  • nieuwzeeland wandel tours

Wandelreizen Individeel: Prime Plus

Voor een aantal wereldberoemde, maar ook minder bekende wandeltracks op het Zuidereiland kun je deze Premium Freedom pakketten boeken. Ideaal voor de individuele wandelaar die wel graag het een en ander van te voren wil laten regelen en zelf zonder bagage wil wandelen. Inbegrepen is namelijk: de overnachting voorafgaande aan de track in een B&B accommodatie, vergunningen en hutovernachtingen (inclusief beddengoed), routekaarten en info. Kook- en wandeluitrusting is te huur.


Fiordland National Park

In het Zuidoosten van het Fiordland National Park ligt de minder bekende Tuatapere Hump Ridge Track, die pas in 2001 werd opengesteld voor wandelaars. Het is een 3-daagse rondwandeling met 2 overnachtingen in hutten met warme douches van het DOC (Department of Conservation). Voor alle wandelaars is een bagagevervoer geregeld met een helikopter: je loopt dus licht! Je loopt door een zeer gevarieerd landschap met sub-alpine gedeelten, bossen en spectaculaire kusten.


Tuatapere is eenvoudig te bereiken met shuttlebussen vanaf Te Anau of Invercargill en natuurlijk tijdens je self-drive met een huurauto of -camper.


Andere Tracks?

Naast het op deze pagina genoemde Freedom Plus pakket, kun je bij ons ook een soortgelijk pakket boeken voor de: Milford Track, Routeburn Track, Kepler Track, Stewart Island Track, Waitutu Track en Dusky Track.

Vanaf Tuatapere

 

4 dagen

Richtprijs NZ$ 495

 

Tourcode: ZHRD4

nieuwzeeland wandel tours


email ons

Meer tour info


Richtprijs*

NZ$ 495 p.p.
NZ$ 100 p.p. toeslag 2-pk tijdens walk

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 4 daagse reis

Dag 1
Aankomst in Tuatapere, 100 km. ten zuiden van Te Anau. Ga eerst langs het kantoor van de operator voor je hutvouchers, route-info, checklist en boodschappenlijst om vervolgens in te checken in de B&B. In de berghutten kun je kiezen uit gedeelde of 2-persoonskamers.

Dag 2
Transfer per minibus naar het begin van de track. Een geleidelijke klim brengt je naar de Okaka hut op het hoogste punt van de track (890 m.). Beddengoed, kussen en warme douche inbegrepen! In de keuken is kookgerei om je avondmaal te bereiden. De bagage wordt per helikopter gebracht naar Okaka.
(5-7 uur lopen)

Dag 3
Na het ontbijt (warme pap inbegrepen) wandel je over de bergrug van de Hump Ridge door bossen naar beneden en over de hoogste houten brug tot je bij de kust komt. Overnachting in de hut van Port Graig.
(7-9 uur lopen)

Dag 4
Je volgt het spectaculaire kustpad naar het eindpunt van de track. Hier wordt je weer terug naar Tuatapere gebracht. Op tijd om verder te reizen.
(3-5 uur lopen)

 


Inbegrepen

Pre-trip infopakket in Tuatapere dag 1,
1 nacht B&B accommodatie in Tuatapere inl 2-pk,
bagage-vervoer per helikopter van Rarakau naar Okaka op dag 2,
2 nachten hutaccommodatie, gedeelde kamers of 2-pk (zie toeslag),
beddengoed, kussen, warme douches, gebruik keuken en keukengerei,
gedroogde maaltijden voor beide avonden in de Lodges en porridge ontijt.

Niet inbegrepen

Maaltijden
Wandelkleding
Rugzak, dagrugzak is voldoende mits daar lunchpakket, survival deken en waterdichte kleding in past.
Minibus transfers van en naar de Track, NZ$ 45 p.p. retour


Bijzonderheden

Dit is een individueel pakket; je loopt op eigen gelegenheid zonder gids.

Tijdens de pre-trip meeting ontvang je een boodschappenlijst voor je mee te nemen eten en drinken onderweg.


Foto's
nieuwzeeland wandel tours
nieuwzeeland wandel tours
nieuwzeeland wandel tours
nieuwzeeland wandel tours
nieuwzeeland wandel tours
nieuwzeeland wandel tours
nieuwzeeland wandel tours

ALLE TOURS