Kakadu, Katherine & Litchfield Self-Drive


 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive
 • australie self-drive

Drie Nationale Parken in één reis vol natuur en Aboriginal cultuur.

Deze Self-Drive combineert de 3 belangrijkste natuurgebieden in de omgeving van Darwin: Litchfield, Katherine Gorge en Kakadu National Park. De belangrijkste en meest bekende plekken zijn te bereiken met een 2WD auto. Je kunt ook kiezen voor een upgrade naar een 4WD auto, dan mag je ook op doorgaande zandwegen en kun je plaatsen bezoeken die voor anderen verborgen blijven.

Top End

Zo wordt dit gebied ook wel genoemd. Door de invloed van het moessonklimaat is hier een weelderige begroeiing ontstaan. Hier vind je de moerassen van het Kakadu National Park, aan de voet van Arhemland, waar indrukwekkende rotsschilderingen van de Aborigines te zien zijn. In Katherine Gorge, de 13 km. lange kloof met rode steile wanden, kun je kanoën of een boottocht maken. En in het Litchfield NP kun je heerlijk zwemmen in enkele meertjes die gevoed worden door watervallen.

Van Cabin tot Safari Camp

Elke nacht verblijf je in een ander type accommodatie. Zo slaap je de eerste nacht in een cabin met keuken vlakbij het Litchfield National Park. De tweede nacht is ook een cabin met keuken, direct gelegen aan Katherine Gorge. De derde en vierde nacht slaap je in het hart van Kakadu National Park. De lodge accommodatie is goed gelegen om de moerassen en de rotsschilderingen te bekijken. Wanneer je kiest voor de 6-daagse versie is de laatste nacht wel heel bijzonder: het unieke Hawk Dreaming - Aboriginal safari camp vlak bij Ubirr Rock, waar je overnacht in 2-persoons safaritenten met eigen toilet/douche en een houten vloer. Het diner en ontbijt is inbegrepen, net als een wandeling en boottocht met een Aboriginal gids.

Bij dit Self-Drive pakket is inbegrepen:

* 5 of 6 dagen autohuur, inclusief verzekering
* 4 overnachtingen in diverse accommodaties
* 1 overnachting in een luxe Safari Camp inclusief diner en ontbijt (6-daagse versie)

6-daagse Glamping versie

Ben je meer van het comfortabel kamperen, kies dan voor de 6-daagse glamping versie. Op 4 verschillende plaatsen slaap je in safari-tenten met echte bedden, beddengoed, houten vloer en een veranda/zitje. Op de campings is er de mogelijkheid om zelf te koken. Op één locatie heb je eigen sanitair, bij de overige kan je gebruik maken van het sanitair op de camping.

Geen vertrek in de maanden november t/m maart.

Vanaf Darwin

 

5 of 6 dagen

Richtprijs A$ 875 p.p.

 


email ons

Meer tour info


Richtprijs

5-daagse versie
A$ 900 p.p. *
Toeslag voor een Large 4WD auto: A$ 125 p.p.

6-daagse versie met Hawk Dreaming Safari Camp
A$ 1235 p.p. *
Toeslag voor een Large 4WD auto: A$ 150 p.p.

6-daagse glamping versie
A$ 875 p.p. *
Toeslag voor een Large 4WD auto: A$ 150 p.p.

*) Tarief p.p. op basis van 2 samenreizenden personen.

Geen vertrek in de maanden november t/m maart.

Bij vertrek in het laagseizoen (tot 13 mei en vanaf 10 oktober) geen verblijf in Hawk Dreaming mogelijk. Je verblijft dan een extra nacht in Anbinik Kakadu Resort of in het Kakadu Lodge Cooinda.

Inbegrepen

Huurauto:
5 of 6 dagen autohuur AVIS, type Intermediate SUV, Group K autohuur inclusief maximale afkoop eigen risico tot A$ 0 *
ongelimiteerd aantal km's, staatsbelasting.
*) zie voor uitzonderingen de huurvoorwaarden

Overnachtingen:
4 of 5 overnachtingen: mix van Cabin, Lodge en Glamping.

Overig:
Bij de 6-daagse versie met Hawk Dreaming Aboriginal Camp: ‘Sunset’ wandeling met Aboriginal gids en excursie per boot over de rivier’,
1 x diner en 1 x ontbijt.

Niet inbegrepen

Entreegeld Kakadu NP: A$ 40 p.p. (kind 5-15: A$ 20),
Bij de huurauto optioneel:
Toeslag extra bestuurders naast de partner,
huur GPS of kinderzitje.
Optionele activiteiten en excursies,
Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven.

Bijzonderheden

Let op: Bij onze Self-Drive pakketten ontvang je de adres- en contactgegevens van alle accommodaties en indien nodig een eenvoudige routebeschrijving naar het camp/hotel. Je ontvangt echter geen uitgebreide routebeschrijving voor het reistraject tussen de verschillende nachten. Je kunt zelf je route en stops onderweg bepalen, afhankelijk van de persoonlijke wensen.


Reisprogramma 5-daagse reis

Dag 1
Darwin - Litchfield (160 km)
Nadat je de auto hebt opgehaald en wat boodschappen gedaan ga je op weg naar het Litchfield National Park. Hier kun je uitgebreid rond kijken en zwemmen bij een van de vele watervallen voor je aan het eind van de dag je cabin opzoekt.

Dag 2
Litchfield - Katherine (336 km)
Onderweg naar Katherine raden we je aan om te stoppen bij de Edith Falls, een ideale plek om te picknicken, te zwemmen en een wandeling te maken. Afhankelijk van je aankomsttijd in Katherine kun je die middag nog een boottocht maken of gaan kanoën door de spectaculaire kloof. Ben je later, dan boek je deze voor de volgende ochtend. Je overnacht in een comfortabele cabin aan de Katherine Gorge zelf.

Dag 3
Katherine - Kakadu (280 km)
Vandaag reis je naar het Kakadu National Park, het beroemdste natuurgebied van Australië. Je kunt het informatieve Bowali Visitors Centre in Cooinda bezoeken en de rotsschilderingen van Nourlangie Rock bekijken, misschien wel de mooiste van heel Australië. Je verblijft 2 nachten in het Anbinik Kakadu Resort in Jabiru of in Kakadu Lodge Cooinda.

Dag 4
Kakadu National Park
Vroeg op voor een optionele mooie boottocht over de Yellow Waters, op zoek naar de vele vogels en zoutwaterkrokodillen die hier voorkomen. In de middag kun je onder andere naar Ubirr Rock, fraai gelegen aan de rand van Arnhemland met schitterend uitzicht over de moerassen.

Dag 5 *
Kakadu - Darwin (305 km)
Op de terugweg naar Darwin kom je onder andere langs the Mary River Wetlands en Fogg Dam, een waar vogelparadijs. Je levert de auto in aan het einde van de middag of de volgende ochtend vroeg.
* Wanneer je kiest voor de 6-daagse versie reis je op dag 5 naar het Hawk Dreaming Aboriginal safari camp bij Ubirr Rock. Hawk Dreaming ligt op Aboriginal land en is een exclusief camp met slechts 12 luxe safari-tenten. De optionele Yellow Waters Cruise wordt dan vervangen voor de Gulluyambi Cultural Cruise.

 

ALLE SELF-DRIVESreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken