Kakadu, Katherine & Litchfield Self-Drive


  • australie self drive
  • australie self drive
  • australie self drive
  • australie self drive

Deze Self-Drive combineert de 3 belangrijkste natuurgebieden in de omgeving van Darwin, ook wel de Top End genoemd: Litchfield National Park, Katherine Gorge en Kakadu National Park. De belangrijkste en meest bekende plekken zijn te bereiken met een 2WD auto. Je kunt echter ook kiezen voor een upgrade naar een 4WD auto, dan mag je ook op zandwegen en kun je plaatsen bezoeken die voor anderen verborgen blijven.

Van Cabin tot Safari Camp

Elke nacht verblijf je in een ander type accommodatie van 3 tot 4 sterren niveau. Zo slaap je de eerste nacht in een cabin vlakbij het Litchfield National Park. De tweede nacht is een comfortabele cabin direct gelegen aan Katherine Gorge. De derde nacht slaap je in het hart van Kakadu National Park in de Gagudju Lodge, gelegen aan de Yellow Waters. Wanneer je kiest voor de 6-daagse variant is de laatste nacht wel heel bijzonder: het exclusieve Hawk Dreaming Wilderness Camp vlak bij Ubirr Rock, waar je overnacht in ruime 2-persoons safaritenten met bedden, beddengoed, eigen toilet/douche en een houten vloer. Het diner en ontbijt zijn inbegrepen. 's Avonds kun je aanschuiven bij het kampvuur en de overige gasten.

Bij de complete Self-Drive is inbegrepen:

  • 5 dagen HERTZ autohuur, 2WD Group S, Standard Car
  • Volledige afkoop eigen risico (Max Cover) auto
  • 4 overnachtingen in diverse accommodaties
  • 1 x boottocht 'Yellow Waters' met gids
  • Overnachting in een luxe Safari Camp inclusief diner en ontbijt (6 daagse versie)

Top End

Dit is het noordelijke deel van de Northern Territory, waar door invloed van het moessonklimaat een weelderige begroeiing is ontstaan. Hier vind je de moerassen van het Kakadu National Park, aan de voet van Arhemland, en Katherine Gorge, de 13 km. lange kloof waar je kunt kanoën en wandelen. In het Litchfield NP kun je heerlijk zwemmen in enkele meertjes die gevoed worden door watervallen.

Darwin

Deze kleine, levendige hoofdstad van het noorden is het uitgangspunt voor een bezoek aan The Top End.

Geen vertrek in de maanden november t/m maart.

Vanaf Darwin

 

5 of 6 dagen

Prijs vanaf A$ 855

 

Tourcode: KS05-S

self drive australie


email ons

Meer tour info


Prijs vanaf

Prijs 5-daagse versie:
A$ 855 p.p. *
Toeslag voor een 4WD Landcruiser: A$ 280 p.p.

Prijs 6-daagse versie:
A$ 1125 p.p.*
Toeslag voor een 4WD Landcruiser: A$ 335 p.p.

Prijs op basis van 2 samenreizende personen.

Geen vertrek in de maanden november t/m maart.

Bij vertrek in het laagseizoen (tot 13 mei en vanaf 10 oktober) geen verblijf in Hawk Dreaming mogelijk. Je verblijft dan een extra nacht in Anbinik Kakadu Resort of in het Kakadu Lodge Cooinda.


Reisprogramma 5 daagse reis

Dag 1
Darwin - Litchfield (160 km)
Ophalen van de huurauto om 9.00 uur. In Litchfield National Park kun je uitgebreid rond kijken en zwemmen bij een van de vele watervallen voor je aan het eind van de dag je cabin opzoekt.

Dag 2
Litchfield - Katherine (336 km)
Onderweg naar Katherine raden we je aan om te stoppen bij de Edith Falls, een ideale plek om te picknicken, te zwemmen en een wandeling te maken. Zorg ervoor dat je uiterlijk 13:00 in Katherine bent, zodat je die middag nog een boottocht kunt maken of kunt kanoën door de spectaculaire kloof. Je overnacht in een comfortabele cabin aan de Katherine Gorge zelf.

Dag 3
Katherine - Kakadu (280 km)
Vandaag reis je naar het Kakadu National Park, het beroemdste natuurgebied van Australië. Je kunt het informatieve Bowali Visitors Centre in Cooinda bezoeken en de rotsschilderingen van Nourlangie Rock bekijken, misschien wel de mooiste van heel Australië. Je verblijft 2 nachten in het Anbinik Kakadu Resort in Jabiru of in Kakadu Lodge Cooinda.

Dag 4
Kakadu National Park
Vroeg op voor een mooie boottocht over de Yellow Waters, op zoek naar de vele vogels en zoutwaterkrokodillen die hier voorkomen. In de middag kun je onder andere naar Ubirr Rock, fraai gelegen aan de rand van Arnhemland met schitterend uitzicht over de moerassen.

Dag 5*
Kakadu - Darwin (305 km)
Op de terugweg naar Darwin kom je onder andere langs the Mary River Wetlands en Fogg Dam, een waar vogelparadijs. Je levert de auto in aan het einde van de middag of de volgende ochtend vroeg.
* Wanneer je kiest voor de 6-daagse variant reis je op dag 5 naar de de luxe Hawk Dreaming Wilderness Lodge bij Ubirr Rock. Hawk Dreaming ligt op Aboriginal land en is een exclusief camp met slechts 12 luxe safari-tenten. De Yellow Waters Cruise wordt dan vervangen voor de Gulluyambi Cultural Cruise.

 


Inbegrepen

5 dagen autohuur type HERTZ 2WD Standard Car, inclusief volledige afkoop eigen risico (MAX Cover)
1 nacht ensuite cabin Litchfield Tourist Park, logies
1 nacht 1-bedroom cabin Katherine Gorge, logies
2 nachten Anbinik Kakadu Resort, logies
2 uur boottocht Yellow Waters,

Extra bij de 6-daagse variant:
1 dag extra autohuur|
1 nacht Hawk Dreaming Wilderness Lodge, luxe Safari-tent, diner/ontbijt


Niet inbegrepen

Entreegeld Kakadu NP A$ 40 p.p.,
maaltijden, optionele activiteiten, excursies en persoonlijke uitgaven.


Bijzonderheden

Let op: Bij onze Self-Drive pakketten ontvang je de adres- en contactgegevens van alle accommodaties en indien nodig een eenvoudige routebeschrijving naar het camp/hotel. Je ontvangt echter geen uitgebreide routebeschrijving voor het reistraject tussen de verschillende nachten. Je kunt zelf je route en stops onderweg bepalen, afhankelijk van de persoonlijke wensen.


Foto's
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie

ALLE SELF-DRIVESreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken