Wildlife Conservation Journey


  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours

Hands-on Wildlife conservation

In East Gippsland vind je een grandioze natuur die zeer rijk aan dieren is. Daarom is een groot deel van deze regio beschermd als National Park of natuurreservaat. Bij deze reis ga je op zoek naar: kangoeroes en wallabies, wombats, vier soorten vliegende eekhoorns, koala's en vele vogelsoorten. Je wandelt door reusachtige eucalyptusbossen, gematigd regenwoud, langs ongerepte stranden en verscholen riviertjes en meren.

Deze 4-daagse reis wordt begeleid door een uitstekende natuurgids van Echidna Walkabout die je de wildernis op een comfortabele wijze laat zien. Je bent actief betrokken bij de bescherming van de dieren die je onderweg tegenkomt. Tijdens de reis worden tellingen gedaan en wordt het gedrag van de dieren genoteerd. Deze gegevens worden door de organisatie doorgegeven aan het Nationale Atlas project dat de zoogdieren en vogels van Australië in kaart brengt. Door jouw deelname aan deze tour help je direct en actief mee bij de bescherming van deze kwetsbare dieren!

Met min. 2 en max. 8 deelnemers ben je verzekerd van een persoonlijke sfeer. Dagelijks worden meerdere korte wandelingen van ongeveer één á twee km. gemaakt door een verscheidenheid aan landschappen.

Onderweg overnacht je 3x in particuliere Bed & Breakfast accommodatie. De reis eindigt op dag 4 weer in Melbourne.

Geen vertrek in juni, juli en augustus

Kinderen vanaf 13 jaar mogen deelnemen


Vanaf Melbourne

 

4 dagen

Richtprijs A$ 1900

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

4 dagen

VERTREK

1 x per week

DEELNEMERS

2 - 8

ZWAARTE

eenvoudig


TOURCODE

MM04

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

 


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour info


Richtprijs*

A$ 1900
A$ 320 (eenpersoonstoeslag)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 4 daagse reis

Dag 1
Vertrek vanuit Melbourne om 08.00 uur naar Gippsland, waar je reis begint. Je bezoekt de wetlands van Gippsland en een eiland met een gezonde populatie koala's. Na een wandeling door de bossen volgt het diner in een lokaal restaurantje. 's Avonds ga je, gewapend met sterke zaklantaarns, op zoek naar de vliegende eekhoorns. De komende 3 nachten verblijf je in het vriendelijke Snowy River Homestead Bed & Breakfast. Elke avond worden de waargenomen dieren doorgegeven aan het Atlas project van Australië.

Dag 2
Vandaag reis je hoog de bergen in van East Gippsland. Hier vind je eerst bossen met de hoogste eucalyptusbomen, vervolgens bij de overgang naar het gematigde regenwoud grote groepen palmbomen waar veel vogels op af komen. Samen met de gids ga je op zoek naar de bijzondere liervogels, honingeters en papegaaien. Na de lunch maak je een wandeling langs een creek naar een waterval in de Snowy River waar vogels en reptielen in overvloed voorkomen, maar mensen zeldzaam zijn. De dag eindigt met een diner bij het haardvuur in de B&B.

Dag 3
De activiteiten van vandaag spelen zich af rond een grote riviermonding aan de Wilderness Coast. Je maakt verschillende korte wandelingen door een afwisselend landschap met elk zijn eigen vegetatie en dierenleven. Van laagland regenwoud, door heide, langs een boskreek en uiteindelijk tot het getijdegebied van de riviermonding. Je ziet hier de zeearend, ijsvogels, kaketoes, zwarte zwanen en reusachtige varanen. Na de lunch bezoek je bij 90-mile beach een rotsachtig gedeelte van de kust met poelen en door de wind grillig gevormde stuiken Bij mooi weer wordt er buiten aan het strand gedineerd. Op de terugweg naar de B&B ga je op zoek naar de kangoeroes en wombats die in de graslanden te vinden zijn..

Dag 4
Na een rustige ochtend bij de monding van de Snowy River keer je terug naar Melbourne. Onderweg breng je een bezoek aan een Aboriginal cultureel centrum.

De echidna is (samen met de platypus) het enige eierleggende zoogdier op aarde. Echidna's bewonen het gebied van East Gippsland en je hebt een goede kans ze tijdens deze reis te zien!

 


Inbegrepen

Vervoer en natuurgids
3 overnachtingen in Bed & Breakfast
alle maaltijden
entreegelden
Pick-up vanaf je accommodatie.

Kinderen vanaf 13 jaar mogen deelnemen


Foto's
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken