Tiwi Islands Dagtocht


  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours

Ontdek de Aboriginal cultuur van de Tiwi Islands

De Tiwi Islands, zo'n 80 km ten noorden van Darwin, zijn in het bezit van de aldaar wonende Aborigines en worden gevormd door een tweetal eilanden, Bathurst en Melville Island. De eilanden zijn alleen met toestemming van de bewoners te bezoeken. De Tiwi-Islanders staan bekend om hun textieldrukken, boombastschilderingen en opvallende houtsnijwerk: de geschilderde en bewerkte Pukamani begrafenis palen. Tiwi tours is de enige Aboriginal organisatie die een dagtour organiseert naar Bathurst Island om bezoekers een kijkje te geven in hun manier van leven van vandaag de dag. Via deze exclusieve dagtour krijg je meer inzicht in hun wijze van leven. De eilanden bezitten een ongerepte natuur en tijdens deze reis hoeft de groep dit met geen anderen te delen. De retourtickets voor de ferry vanaf Darwin zijn inbegrepen.

Aboriginal Cultuur

Bij de reis op deze pagina staat de cultuur van de Aborigines centraal. Je brengt een bezoek aan het land van de Aboriginal leefgemeenschappen, die hier van oorsprong en vaak nog steeds wonen en bezoekt plaatsen waar maar weinig mensen komen. Je wordt rondgeleid door de natuurlijke omgeving en krijgt o.a. meer inzicht in de traditionele overlevingstechnieken in de Outback. De prachtige kunst en rotsschilderingen worden tijdens deze reizen vertaald in het verhaal achter de afbeeldingen. Ze zijn een zichtbaar bewijs van de mystieke Dreamtime, de tijd van de schepping van het land. Zowel de Tiwi Islands als Kakadu NP en Arnhemland zijn eigendom van de Aborigines. De Australische regering heeft deze gebieden teruggegeven aan de oorspronkelijke bevolking en ze zijn nu alleen middels entreegelden of speciale vergunningen toegankelijk. Hierdoor blijft een zekere mate van bescherming van deze gebieden gewaarborgd.

Deze reis wordt uitgevoerd van april t/m februari. m.u.v. 15 december tot 31 januari.


Vanaf Darwin

 

Dagtocht

Richtprijs € 215

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

Dagtocht

VERTREK

2 x per week

DEELNEMERS

2 - 18

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

TI01

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

geen

duurzame reizen australie


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour info


Richtprijs*

€ 215
€ 108 kind 5 t/m 15 jaar

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma dagtocht

Na de 2 uur durende ferry toch vanaf Darwin arriveer je in Nguiu, de belangrijkste plaats van Bathurst Island. Hier wordt je opgewacht door de lokale gids. Nu is het tijd voor tea with the Tiwi Ladies; de oudere dames van het dorp, die je laten zien hoe ze werken aan hun traditionele weefkunst en hun schilderingen. De dames leggen uit hoe hun totem ceremonie werkt en heten je op traditionele wijze welkom op het eiland. Hierna zal de gids het indrukwekkende museum laat zien, een goede inleiding in de geschiedenis en cultuur van het eiland. Moderne aboriginal kunst wordt afgewisseld met traditionele kunst uit de Dreamtime periode. Daarnaast zie je hoe het hedendaagse leven zich op het eiland heeft ontwikkeld.

Hierna verlaat je de gemeenschap en rijd je over kronkelende zandwegen naar een uitzichtpunt over de Tiwi begraafplaats. De begraafplaats van de Tiwi gemeenschap is uniek in zijn soort. De gids zal hier meer vertellen over de complexe rituelen van de Pukamani Poles (totempalen op de graven). Na de lunch is er tijd voor een wandeling door de omgeving. Je ziet hoe de Tiwi eilanders de natuurlijke rijkdom gebruiken voor hun voedsel, medicijnen en kleurstoffen voor de schilderingen. Aan het eind van de dag vaar je weer terug naar Darwin.

 


Inbegrepen

Retourtickets ferry Darwin - Tiwi Islands*
Lokale Tiwi Aboriginal guide
Vergunningen Aboriginal land
Thee, koffie en lunch

Vertrek vanaf Darwin ferry terminal: 07.30
Aankomst Darwin ferry terminal: 17.00

* Het is ook mogelijk om de ferry overtocht te vervangen voor een 30 minuten durende vlucht. Informeer voor de mogelijkheden.

Deze reis wordt uitgevoerd op donderdag en vrijdag van april t/m februari. m.u.v. 15 december tot 31 januari.


Foto's
groepsreis australie tiwi islands
groepsreis australie tiwi islands
groepsreis australie tiwi islands
groepsreis australie tiwi islands
groepsreis australie tiwi islands

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken