Kuranda Village & Skyrail


 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours

Zweef over het regenwoud en reis met de trein weer terug.

Veel mensen gaan naar Cairns vanwege het prachtige koraalrif, maar er is nog een uniek ecosysteem dat je kunt bezoeken: het tropisch regenwoud. Zo kun je een dagje naar Kuranda gaan, een gezellig kunstenaarsdorpje in de bergen van de Tablelands. Deze met regenwoud begroeide bergen rijzen even ten westen van Cairns omhoog en ook Kuranda zelf ligt midden in de jungle. Hier kun je een mooie wandeling maken in de groene omgeving of een zelfgemaakt souvenir kopen van een van de kunstenaars uit het dorp. Maar ook lekker lunchen bij een van de restaurantjes op de markt met lokale producten.

Skyrail - 7,5 km kabelbaan!

Wat deze dagexcursie zo bijzonder maakt is het vervoer naar en van Kuranda. Je gaat met een hele lange kabelbaan omhoog naar Kuranda, waarbij je letterlijk over de jungle vliegt! Tijdens de kabelbaanrit zijn er twee tussenstops bij geweldige uitzichtpunten over en in het regenwoud. Een geweldige ervaring om het regenwoud op deze manier te zien.

Kuranda Scenic Railway

Nadat je in Kuranda bent geweest volgt een spectaculaire terugreis. Je vertrekt ’s middags vanaf het stationnetje in Kuranda met een klassieke trein. Deze slingert zich een weg omlaag door de smaragdgroene omgeving en langs watervallen. Je hebt de mogelijkheid om een keer uit te stappen om foto’s te maken bij de Barron Falls, een hele grote waterval. In Cairns aangekomen word je teruggebracht naar het beginpunt.

Je kunt deze reis ook andersom doen, dus eerst met de trein en terug met Skyrail.

Vanaf Cairns

 

1 dag

Richtprijs A$ 117


email ons

Tour info


Richtprijs*

Kuranda Skyrail & Scenic Railway
A$ 117 p.p.
A$ 54 p.p. (kind 4 t/m 14 jaar)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.

Inbegrepen

Treinrit van of naar Kuranda,
Bezoek Kuranda Village,
Skyrail kabelbaan van of naar Kuranda,
Bus transfer terug naar je auto of accommodatie.

Bijzonderheden

Reis je met een eigen huurauto? Start dan met de Skyrail kabelbaan.
Verblijf je in Cairns zonder auto? Start dan met de trein in Cairns.


Reisprogramma

Nadat je bent opgehaald vanuit je hotel, wordt je afgezet op het treinstation van Cairns. Hier begint vandaag het avontuur! Je kan kiezen voor vertrek om 08.30 of om 09.30. De rit duurt ongeveer anderhalf uur inclusief een fotostop bij de Barron Falls. Aan het einde van de ochtend kom je aan in Kuranda, waar je op eigen houtje het dorpje kan gaan verkennen. Misschien maak je wel een mooie wandeling in de omgeving. Bezoek de gezellige winkeltje vol met Aboriginalkunst of ga naar de vlindertuin of de Koalatuinen. Op de terugweg neem je de kabelbaan over het regenwoud. Eenmaal met beide benen terug op de grond, wordt je weer veilig teruggebracht naar je hotel.

Reis je met je eigen huurauto? Start dan met de kabelbaan en parkeer daar de auto. Nadat je ’s middags met de trein bent terug gekeerd in Cairns wordt je teruggebracht naar je auto.
ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland