Koalas & Kangaroos in the Wild


  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours

Ontmoet Koala's en Kangoeroes in het wild!

Deze tours van de organisatie Echidna staan geheel in het teken van de Australische dieren die vlakbij Melbourne voorkomen. Echidna is actief betrokken bij het in kaart brengen van de populatie wilde koala's en kangoeroes en de bescherming van hun leefgebied. Tijdens de tour ga je samen met de natuurgids de koala's opzoeken die worden gevolgd in het programma, de gids kent ze allen persoonlijk en vertelt je over hun familiegeschiedenis. De gids maakt aantekeningen over het gedrag van de dieren en er worden tellingen gedaan. Door jouw deelname aan deze tour help je direct en actief mee bij de bescherming van deze kwetsbare dieren!

Je reist in een kleine groep naar de westelijk gelegen graslanden van het Serendip National Park. Dit savanne landschap met hier en daar de overgebleven pieken van oude vulkanen is het woongebied van vele kangoeroes, wallabies en emoes. Zeldzame vogels als de Cape Barren gans, de Brolga kraanvogel en de Australische Grote Trap komen hier nog voor.

Je bezoekt ook het vlakbij gelegen You Yangs National Park. Dit gebied bestaat uit open grasland afgewisseld met eucalyptusbos. Hier komt nog een wilde populatie koala's voor. Je komt ze vrijwel altijd tegen: dit is dus je kans om één van deze schattige dieren in het wild te zien. Tijdens de wandeling hier worden vaak grote groepen kangoeroes gezien. Bovendien kom je langs een aantal plaatsen die van grote betekenis zijn voor de lokale Aborigines.

Tijdens deze dag zit je slechts 20% van de tijd in de auto. De overige tijd wandel je samen met de gids door het terrein op zoek naar deze dieren.

Dag of Sunset tour
Deze tour vertrekt twee keer per dag. Zo kun je mee op de dagtour waarbij je een heerlijke bush-lunch ontvangt. Ook is er de sunset optie (van november tot eind februari), waarbij je in de middag vertrekt na de lunch. Rond avondeten verzorgt Echidna bij de sunset tour een heerlijk bush-diner voor de groep. Koala’s worden actief in de late-middag, dus in beide gevallen is er een goede kans dat je ‘bewegelijke’ koala’s te zien krijgt.

Koala Ranger worden voor een dag?
Wil je een dag in de huid kruipen van een echte Koala ranger, ga dan mee met een onderzoeker op de ‘Koala Researcher Experience’! Leer in een dag alles van deze koala’s. Je leert ze snel kennen, en krijgt leuke achtergrondinformatie over de individuele koala’s, en hun familiegeschiedenis. Er zullen genoeg momenten zijn voor een mooi kiekje voor thuis. Tijdens de stop leert de gids hoe je de koala’s op een stille, respectvolle manier kunt benaderen. Ook help je een handje mee om het leefgebied weer ‘koala-proof’ te maken, door het overbodige onkruid te verwijderen. De lunch wordt meestal genuttigd onder de eucalyptusbomen, de woonplekken van de Koala’s. Zo kun je tijdens je lunch als een echte onderzoeker de koala goed bestuderen!

Deze tour ondersteunt de Koala Clancy Foundation!
"On this tour you are saving wild koalas. Your tour cost includes a donation to the Koala Clancy Foundation to plant a koala tree on your behalf. As our environment becomes hotter & drier, You Yangs koalas are seeking gum-tree forest close to water. But around the You Yangs that forest ceased to exist many years ago. Koala Clancy Foundation is partnering with farmers to plant millions of trees back along the rivers so that koalas have a safe place to live and breed in coming years. Your contribution is appreciated - you cover the cost of a tree and someone to plant it."

Geen vertrek tijdens de kerstdagen.


Vanaf Melbourne

 

dagtrip

Richtprijs A$ 260

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

dagtour

VERTREK

dagelijks

DEELNEMERS

2 - 10

ZWAARTE

eenvoudig


TOURCODE

MM01/MM01S/MM01R

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

-

 


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour info


Richtprijs*

Dagtour MM01
A$ 260
A$ 195 (kind 2 t/m 13 jaar)

Sunset tour MM01S
A$ 275
A$ 206 (kind 2 t/m 13 jaar)

Koala Ranger tour MM01R
A$ 260
A$ 195 (kind 2 t/m 13 jaar)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Inbegrepen

Vervoer en natuurgids
pick-up vanaf 5 locaties in Melbourne
uitgebreide bush lunch (of diner bij de Sunset tour) met billy tea
Gebruik van verrekijkers en deelname aan het beschermingsprogramma

Minimaal 2 deelnemers, geen vertrek tijdens de kerstdagen


Foto's
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken