Kakadu en Arnhemland Safari


  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours

Aboriginal Cultuur


Comfort hotel en camping

Bij de reis op deze pagina staat de cultuur van de Aborigines centraal. Je brengt een bezoek aan het land van de Aboriginal leefgemeenschappen, die hier van oorsprong en vaak nog steeds wonen en bezoekt plaatsen waar maar weinig mensen komen. Je wordt rondgeleid door de natuurlijke omgeving en krijgt o.a. meer inzicht in de traditionele overlevingstechnieken in de Outback. De prachtige kunst en rotsschilderingen worden tijdens deze reizen vertaald in het verhaal achter de afbeeldingen. Ze zijn een zichtbaar bewijs van de mystieke Dreamtime, de tijd van de schepping van het land. Kakadu NP en Arnhemland zijn eigendom van de Aborigines. De Australische regering heeft deze gebieden teruggegeven aan de oorspronkelijke bevolking en ze zijn nu alleen middels entreegelden of speciale vergunningen toegankelijk. Hierdoor blijft een zekere mate van bescherming van deze gebieden gewaarborgd.

2 dagen Kakadu National Park

Het Kakadu National Park behoort tot een van de mooiste natuurgebieden van de wereld en is qua omvang het op twee na grootste nationaal park ter wereld. Een bezoek aan dit gebied is dan ook een aanrader. Het gebied is een complex ecosysteem in het noorden van Australië dat afhankelijk is van de moessonregens. Tijdens de regentijd (december - april) loopt vrijwel het gehele gebied onder water; de vloedvlaktes vullen zich en vanaf het Arnhemland-plateau storten vele watervallen zich in de laagvlakte van Kakadu. In de droge tijd (mei t/m november) ziet het Park er geheel anders uit; de billabongs en rivieren zijn de enige plekken met water en het vele wild wordt hierdoor aangetrokken. Je maakt een boottocht door de moerassen om de vogels en krokodillen van dichtbij te bekijken. Je zult niet de eerste zijn die deze plaats bezoekt: minimaal 40.000 jaar geleden leefden hier de Aborigines die in dit voedselrijke gebied een prima woonplaats vonden. Op de rotswanden van Arnhemland bevinden zich de mooiste rotsschilderingen van dit volk.

3 dagen Arnhemland

Deze speciale groepsreis gaat verder dan een bezoek aan Kakadu National Park. Je steekt de Alligator River over voor een bezoek van drie dagen aan Arnhemland. De ongerepte natuur van dit uitgestrekte aboriginal land is nauw verweven met de mystieke cultuur van haar bewoners. Je reist met maximaal 6 deelnemers en een zeer gedegen gids. Arnhemland is eigendom van de Aborigines en alleen toegankelijk met speciale vergunningen. Je overnacht op het Cobourg Schiereiland in het comfortabele Safari Camp van de operator. Deze tour maakt het mogelijk om dit ongerepte gebied te bezoeken!

Geen vertrek in de maanden november t/m april.

Vanaf Darwin

 

5 dagen

Richtprijs A$ 3490

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

5 dagen

VERTREK

2 x per week

DEELNEMERS

2 - 6

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

KV05

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

duurzame reizen australie


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour info


Richtprijs*

A$ 3490 p.p.
A$ 2990 kind 6 - 14 jaar

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 5 daagse reis

Dag 1
Vanaf Darwin ga je op weg naar het Kakadu National Park en maak je onderweg een fascinerende boottocht over de Corroboree Billabong. Hier zie je veel verschillende moerasvogels en de zoutwaterkrokodillen, bovendien vertelt de gids je meer over het unieke ecosysteem van dit moesson gebied. Eenmaal in Kakadu reis je via de Old Jim Jim Road naar o.a. White Lily Billabong en Barramundi Gorge waar je kunt zwemmen bij een waterval. Aan het eind van de middag bezoek je Nourlangie Rock met z'n fraaie rotsschilderingen. Tijdens de zonsondergang kun je genieten van het uitzicht over de moerassen van Kakadu. Overnachting in Jabiru (Anbinik Bush Bungalows).

Dag 2
Deze ochtend steek je met de 4WD wagen de Alligator rivier door en bereik je het Arnhemland plateau. Hier komen maar weinig mensen en zijn de Aborigines de enige permanente bewoners. In de nederzetting van Gunbalanya ga je met een Aboriginal gids mee om de prachtige rotsschilderingen te bekijken. Na de lunch vervolg je de zandweg naar het noordelijker gelegen Cobourg schiereiland, dat onderdeel is van het Gurig National Park. Hier verblijf je 3 dagen in het exclusieve safari-tentenkamp met ruime tenten met echte bedden, houten vloeren en beddengoed.

Dag 3
Vandaag maak je een boottocht en bezoek je de ruïnes van de Victoria Settlement, de resten van een mislukte poging om hier in 1838 een nederzetting te bouwen. In de middag keer je terug in het tentenkamp, waar je de rest van de dag kunt wandelen langs het strand, op zoek naar zeeschildpadden, zeekoeien, krokodillen en de vele andere dieren die hier leven. Je kunt ook genieten van het uitzicht vanuit je hangmat of gaan vissen met één van de hengels die in het kamp aanwezig zijn.

Dag 4
Deze dag reis je langs de ongerepte kusten van Cobourg. Hier ligt het eerste officieel beschermde wetland van Australië, een belangrijke stop voor duizenden trekvogels. Op de noordelijk gelegen verlaten stranden broeden zeeschildpadden en bij laag water komen hier rotspoelen met koraaltuinen tevoorschijn. Na een bezoek aan het visitors centre van het national park keer je terug in het tentenkamp.

Dag 5
Vandaag verlaat je Arnhemland en na vele stops onderweg keer je terug in Kakadu waar je een bezoek brengt aan Ubirr Rock, met fraaie rotsschilderingen en misschien wel de mooiste uitzichten over Kakadu. In de Mamukala wetlands verzamelen zich soms duizenden magpie ganzen die hier op doortrek zijn! Je arriveert om ongeveer 19.00 uur in Darwin.

 


Inbegrepen

Boottocht Corroboree Billabong
Aboriginal Culture tour
Vervoer luxe 4x4 Toyota Landcruiser
Gids
1 overnachting gedeelde bungalow, 3 overnachtingen in gedeelde luxe 2-persoons safaritent met bedden, beddengoed
Alle maaltijden
Arnhemland vergunningen, entreegeld Kakadu en Cobourg NP, entree Victoria Settlement, Injalak Arts Centre
Gebruik snorkels en hengels
Pick-up vanaf je accommodatie


Bijzonderheden

Minimaal 2 en maximaal 6 deelnemers! Een groepje of familie van 4 of meer deelnemers kan z'n eigen exclusieve Safari boeken. Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

Geen vertrek in de maanden november t/m april.


Foto's
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken