Cape York Air / Overland Safari


  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours
  • australie tours

Groepsreis Cape York per 4WD!

Ten noorden van Cairns ligt het Cape York schiereiland. Dit is een van de gebieden in Australië die nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt. Dit gebied is alleen toegankelijk in het droge seizoen en alleen per 4WD-voertuig. Er zijn geen asfaltwegen of bruggen zodat de avontuurlijke reiziger hier zijn hart kan ophalen. Je vindt hier een gevarieerde vegetatie: eucalyptusbossen, moerassen en plaatsen met dicht regenwoud. Doordat tijdens de ijstijd Cape York met Nieuw Guinea verbonden was, leven hier veel planten en dieren die nergens anders in Australië voorkomen, zoals de palmkaketoe, de kasuaris en de koes koes. Verder vind je hier de zoutwaterkrokodil, vele buideldieren en hagedissoorten. Voor vogelliefhebbers is Cape York echt een aanrader!

Deze reizen zijn avontuurlijke, maar redelijk comfortabele expedities naar een afgelegen gebied waar je op eigen gelegenheid niet gauw zult komen. De uitgestrektheid en de zandwegen maken het noodzakelijk dat er enkele dagen veel gereden moet worden om de mooie plaatsen van dit bijzondere schiereiland te bereiken. De beloning is echter een avontuur dat je niet snel zult vergeten! Bij deze reizen is een vlucht van Cairns naar Horn Island of v.v. inbegrepen. Dat scheelt een heel stuk in de afstand die afgelegd hoeft te worden, waardoor je meer tijd hebt om van de mooie plekken onderweg te kunnen genieten.

Keuze uit diverse reizen

We werken samen met meerdere operators die deze reizen aanbieden. Daardoor is de keuze groot en is het vaak de vertrekdatum die bepaalt welke reis het best past in je reisschema. Er zijn reizen van 7, 10 en 12 dagen mogelijk. De meeste reizen zijn kamppeerreizen, maar bij de 7-daagse reis kun je ook kiezen voor een reis op basis van accommodatie, d.w.z. slapen in een kamer met een bed, met of zonder eigen douche. Iedere reis is iets anders en de hieronder beschreven 10-daagse reis is slechts een voorbeeld. Indien je één van de reizen naar Cape York wilt doen, laat je dan door ons adviseren welke het beste past bij je wensen en reisperiode.

Alleen vertrek van mei t/m oktober


Vanaf Cairns

 

7, 10 of 12 dagen

Richtprijs A$ 2645

groepsreis australie


email ons


Tour info


REISDUUR

7, 10 of 12 dagen

VERTREK

7 - 11 x per maand

DEELNEMERS

10 - 24

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

CY07-H / CY10-O / CY10-OA / CY12-H

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour infoRichtprijs*

A$ 2645 / 7-daagse reis (CY07-H) op basis van permanente tenten
A$ 3199 / 7-daagse reis (CY07-H) op basis van budget accommodatie
A$ 3695 / 7-daagse reis (CY07-H) op basis van ensuite accommodatie
AS 2995 / 10-daagse reis (CY10-O) op basis van kamperen
A$ 4195 / 10-daagse reis (CY10-OA) op basis van accommodatie
A$ 2880 / 12-daagse reis (CY12-H) op basis van kamperen
Dit zijn vanaf prijzen: de maanden mei, september en oktober zijn het voordeligst

Extra's bij kamperen
éénpersoonstent toeslag: A$ 95-100
slaapzak, laken en kussen: A$ 30
huur stretcher i.p.v matras: A$ 35-60

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 7-daagse reis

Dag 1
Je vertrekt vanaf Cairns met het vliegtuig naar Horn Island, ten noorden van Cape York. De vlucht gaat over het Great Barrier Reef, de Coral Sea en de oostkust van Cape York. Bij de 7-daagse reis bezoek je de eerste dag Thursday Island. Je maakt kennis met de aparte cultuur van de Torres Strait Islanders en de belangrijke historie van deze eilanden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan het einde van de dag ga je met een boot naar Seisia, je kampeerplaats aan de noordkust van het Cape York schiereiland.

Dag 2
Regenwoud, mangroves en prachtige stranden vormen het decor van een wandeling naar de top van Cape York, het noordelijkste punt van het vasteland van Australië. 's Middags bezoek je Somerset, de resten van een nederzetting van de eerste ontdekkingsreizigers. Op de terugweg in Anchorage Beach kun je een wandeling maken langs het strand of in het eucalyptus bos, afgewisseld met regenwoud. 's Avonds kun je de Papua nachtzwaluwen en de Potaroo's, kleine buideldieren, zien.

Dag 3
Je start vandaag met het 4WD avontuur naar het zuiden. De route volgt zandwegen en beroemde 4WD tracks dwars door de wildernis naar Cairns. Vanochtend steek je de Jardine River over met de veerboot, pas op: krokodillen! Alle volgende rivieren hebben geen veerboot of bruggen meer, hier gaat de auto dwars doorheen! Na een mooie rit over de Old Telegraph Road, door heidevelden en tropische bossen en een stop bij de Fruitbat watervallen, bereik je het idyllische kamp bij Bramwell, een ‘true blue aussie cattle station’, een van de meest afgelegen farms van Australië.

Dag 4
Vandaag reis je door de droge savanne richting de westkust aan de Gulf of Carpentaria. Hier ligt het plaatsje Weipa. De reden van haar bestaan is een grote nog werkende bauxietmijn. Dit is een echte outpost, aan het einde van de wereld. Je kunt hier de mijn bezoeken (optioneel) of een wandeling maken vanaf onze overnachtingsplaats aan Albatross Bay.

Dag 5
In de ochtend vervolg je de reis naar het zuiden, dwars door de Picccaninny vlaktes, aboriginal land met enorme cattlefarms. Na de vlakte kom je weer in de Eucalyptus bossen die op hun beurt weer plaats maken voor regenwoud zodra je langs een van de vele rivieren rijdt. Je overnacht bij het historische Musgrave Telegraph Station aan een prachtige rivier in de absolute wildernis.

Dag 6
Vandaag gaat de reis naar het Lakefield National Park, een groot moerasgebied dat zeer rijk aan dieren is. Onderweg zie je lagoons vol vogels, die veelvuldig worden bezocht door wilde varkens, wallabies en dingo's. Hier is ook een goede kans om zoutwaterkrokodillen te zien. Via de Battle Camp Road (4WD only!) rijd je naar de oostkust. Onderweg verandert de vegetatie langzaam van droge eucalyptusbossen in het tropisch regenwoud. Laat in de middag kom je aan in Cooktown, een prachtig plaatsje met vele prachtige gebouwen uit de Victoriaanse tijd en een rijke historie.

Dag 7
Na de Bloomfield Track, een kronkelig pad dwars door het regenwoud, bereik je Cape Tribulation. Hier, slechts gescheiden door een wit strand, grenst het regenwoud aan het Great Barrier Reef. Een unieke plaats; je staat tussen de twee meest complexe ecosystemen ter wereld. 's Middags steek je de grote Daintree River over en keer je terug in de bewoonde wereld van Cairns.

Alle reizen kunnen ook in omgekeerde volgorde worden afgelegd. Het dagprogramma kan enigszins afwijken.

De 10-daagse kampeerreis (CY10-O) volgt dezelfde route als de 7-daagse reis, maar dan in een rustiger tempo met een aantal extra plaatsen waar wordt overnacht.
De 10-daagse accommodatiereis (CY10-OA) heeft en extra uitstap naar het Iron Range National Park aan de oostkust van Cape York, bekend om z’n unieke vogelsoorten.
De 12-daagse kampeerreis (CY12-H) is een reis zonder vlucht waarbij je overland naar de top van Cape York en terug reist en waarbij je verschillende bestemmingen aandoet.
Vraag ons om de uitgebreide dagprogramma’s van deze reizen en hun vertrekdata. Alleen vertrek van mei t/m oktober

 


Inbegrepen

Pickup vanaf je accommodatie

7-daagse reis (CY07-H)
vlucht Cairns - Horn Island,
1 x hotel met eigen douche/toilet in Cooktown,
op basis van permanente tenten: +5 x
op basis van budget accommodatie: +5 x accommodatie, waarvan 4 x met gedeelde toilet/douche
op basis van ensuite accommodatie: +5x accommodatie met eigen toilet en douche
vrijwel alle maaltijden

10-daagse reis (CY10-O)
vlucht Cairns - Horn Island,
2 korte excursies op Horn en Thursday Island (o.a. WWII historie)
1 x hotel Horn Island, 8 x 2-persoonstenten, matras.
vrijwel alle maaltijden

10-daagse reis (CY10-OA)
vlucht Horn Island - Cairns,
2 korte excursies op Horn en Thursday Island (o.a. WWII historie)
6 x hotel, 3 x 2-persoonstenten, matras.
vrijwel alle maaltijden
De 10-daagse reis gaat als extra naar Iron Range National Park, een paradijs voor vogelliefhebbers

12-daagse reis (CY12-H)
1 x hotel met eigen douche/toilet in Cooktown,
10 x 2-persoonstenten, matras.
camping: zelf je tent opzetten
vrijwel alle maaltijden
De 12-daagse reis gaat als extra naar Iron Range National Park, een paradijs voor vogelliefhebbers


Foto's
australie groepsreis
australie groepsreis
australie groepsreis
australie groepsreis
australie groepsreis
australie groepsreis

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken