Nu Zorgeloos boekenZorgeloos boeken!

Kosteloos annuleren

zorgeloos boeken


Nu een nieuwe reis boeken met optie kosteloos annuleren!

Hoewel de vooruitzichten voor het reizen in 2021 goed zijn, en je al ver vooruit kunt boeken, begrijpen we goed dat je twijfels hebt om nu een reis te boeken. Je vraagt je misschien af wat er met je geboekte reis gebeurt als de situatie rondom het Corona virus weer verslechterd? Of als je toch liever nog even wilt wachten en je reis wilt uitstellen of zelfs annuleren? Normaal gesproken kan dat niet zomaar zonder wijzigings- of hoge annuleringskosten. Bovendien zal een annuleringsverzekering bij twijfel of zorgen om een pandemie de annuleringskosten niet dekken. Dat kan vervelend zijn als je toch liever nog niet zou willen reizen. Daarom bieden wij nu de volgende mogelijkheid aan:

Nu boeken zonder zorgen!
Met de optie: Kosteloos Annuleren
Tot 6 weken voor vertrek:
* Kosteloos annuleren, geen annuleringskosten, geen voucher, direct geld terug!
* Kosteloos omboeken, geen wijzigingskosten Geldig voor: Nieuwe boekingen gemaakt vanaf 15 juli 2020 en voor eind 2020. Reizen vanaf 1 april 2021

Als de reis door een nieuwe Corona uitbraak en reis-restricties niet uitgevoerd kan worden, dan zullen WIJ deze uiteindelijk moeten annuleren. Dat geven we minimaal 1 maand voor vertrek door. Dan kan je de reis flexibel omboeken of ontvang je een reisvoucher waarna je uiteindelijk ook je geld terug kunt krijgen.

Maar stel dat de reis wel uitvoerbaar is omdat reis-restricties inmiddels zijn of worden opgeheven? Maar het voelt voor jezelf toch nog niet goed om te gaan reizen, dan bieden wij voor nieuwe boekingen nu de optie Kosteloos Annuleren aan. Dan mag je ZELF de reis annuleren tot 6 weken voor vertrek, zonder annuleringskosten. Je mag de reis trouwens ook zonder wijzigingskosten omboeken naar een later vertrek. Deze optie heeft, ondanks een aantal beperkingen, juist in deze tijd een groot aantal voordelen, waardoor je nu met een gerust gevoel je nieuwe reisplannen weer kunt gaan maken.

Optie Kosteloos Annuleren: € 50 p.p.
Om dit mogelijk te kunnen maken en onze kosten en risico’s te dekken, vragen wij voor deze optie € 50 p.p. Deze kosten krijg je niet terug als de reis wordt geannuleerd, omgeboekt of gewoon doorgaat. Je koopt hiermee voor een relatief laag bedrag veel extra vrijheid om te boeken.

Hoe werkt het?
Om deze flexibele regeling mogelijk te maken hebben wij met specifieke luchtvaartmaatschappijen en onze lokale operators afspraken kunnen maken.

Vliegtickets in optie
Om deze flexibiliteit mogelijk te maken zetten we je vliegtickets vrijblijvend in optie en geven we deze pas af binnen 6 weken voor vertrek. Zie voor de uitvoering en consequenties hiervan de uitleg verderop *.

Ruime keuze aan landarrangement
Een groot aantal van onze lokale operators werken mee aan deze flexibele regeling, waardoor we een compleet aanbod kunnen bieden om je reis mee samen te stellen.

Offerte met optie Kosteloos Annuleren
Vraag nu een offerte aan voor je reisplannen met de optie Kosteloos Annuleren. We gebruiken dan onze selectie aan lokale operators en luchtvaartmaatschappijen die dit mogelijk maken. Dat betekent een ruime keuze en vrijwel alle type reizen zijn mogelijk. Misschien niet een specifiek reisonderdeel of een bepaalde binnenlandse vlucht, maar dat hoeft nog geen belemmering te zijn om een mooie reis samen te stellen. Met onze ervaring en alternatieven weten wij daar omheen te werken.

Voorwaarden optie Kosteloos Annuleren

 • Deze optie is mogelijk voor nieuwe boekingen gemaakt t/m 31 december 2020, voor alle vertrekdata vanaf 1 april 2021.
 • Deze optie is niet mogelijk voor reeds eerder geboekte reizen waar nu een ‘Corona’ Reis-Voucher voor is afgegeven.
 • Deze actie is geldig voor het geselecteerde aanbod in een offerte waarbij de optie Kosteloos Annuleren of Uitstellen specifiek is opgenomen.
 • Voor deze actie geldt, in afwijking van onze reguliere reisvoorwaarden:
  • Annuleren mag tot 42 dagen voor vertrek zonder annuleringskosten.
  • Omboeken van de reis mag tot 42 dagen voor vertrek zonder wijzigingskosten. Een eventuele meer- of minderprijs van de nieuwe reis wordt doorberekend.
  • Vanaf 42 dagen voor vertrek gelden onze reguliere reisvoorwaarden voor het op eigen verzoek annuleren of omboeken van de reis.
  • Onze reguliere betalingsvoorwaarden zijn van toepassing, met dat verschil dat de restant factuur pas na 6 weken voor vertrek (42 dagen) wordt opgemaakt.
  • Eventuele visumkosten en/of stoelreserveringen die door jouzelf zijn geregeld, zijn altijd voor eigen rekening.
  • De premie voor een annuleringsverzekering die door jouzelf of via Walkabout is afgesloten, valt niet onder deze regeling. Bij annulering op eigen verzoek ontvang je deze premie niet terug.
  • De kosten voor de optie Kosteloos Annuleren van € 50 p.p. krijg je in alle gevallen niet terug.

*) Uitleg vliegtickets in optie
De meest gebruikte vliegtickets hebben normaal gesproken strenge voorwaarden. Deze moeten direct worden afgegeven, volledig worden betaald, vragen bij omboeken hoge kosten en geven bij annulering geen geld terug. Dat is in deze onzekere tijd geen prettige regeling.

Met een beperkt aantal luchtvaartmaatschappijen hebben we afspraken kunnen maken om de tickets pas 6 weken voor vertrek te mogen afgeven. Dat betekent dat ze tot die tijd in optie gereserveerd blijven. Dat heeft als groot voordeel dat we deze, bijna gratis, kunnen annuleren tot 6 weken voor vertrek. Een nadeel is dat de prijs onder voorbehoud is en kan wijzigen door een verhoging van de prijs van de tariefklasse, wijziging in toeslagen of door een schemawijziging. Pas bij afgifte van het ticket wordt de prijs definitief bepaald. Mocht dit het geval zijn, dan bespreken we uiterlijk 6 weken voor vertrek de mogelijkheden. Met onze Kosteloos Annuleren optie mag je ook dan nog de reis kosteloos annuleren.

Deze speciale regeling geldt niet voor de meest voordelige actietickets. Die hebben altijd strenge voorwaarden (na boeking direct 100% betalen en bij annulering geen geld terug). Dat zijn in deze onzekere tijden gewoon geen handige vliegtickets. Het is verstandig om iets meer te betalen voor de flexibiliteit die deze iets duurdere tickets bieden.

CONTACT Walkabout Australia


reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland