Nieuws Australië en Nieuw-Zeeland reizen

2020
australie nieuw-zeeland boeken

Er is weer ‘licht aan het eind van de tunnel’

NIEUWS | CORONA | AUSTRALIË & NIEUW-ZEELAND

Altijd verstandig om op tijd te boeken!


Met het goeie nieuws dat er een vaccinatie aankomt, groeit de hoop met de dag voor de reiswereld.

De grote vraag blijft natuurlijk nog steeds: wanneer gaan de grenzen weer open? De voorspellingen pakken beter uit dan gehoopt en er wordt nu ingezet op half 2021.

Vergeet niet dat het voor Australië en Nieuw-Zeeland, altijd al verstandig was om op tijd te boeken. Denk hierbij aan zo’n 11 tot 8 maanden van te voren, maar dit is ook 1,5 jaar(!) van te voren al mogelijk.

Kruip dus lekker deze kerst voor je kerstboom en ga vast op zoek naar een mooie, nieuwe reiservaring in down-under voor 2021/2022!

Goed om in je achterhoofd te houden is de kosteloos annuleren optie.

CONTACT OPNEMEN


CORONA NIEUWS PAGINA >


ZORGELOOS BOEKEN >

UPDATE

curacao reis boeken

Curaçao ... kan ook!

EEN ALTERNATIEVE REISBESTEMMING

Goed berichtje voor verre reizen


Onze collega Maatwerkspecialist, Bon Travel, kan weer reizen uitvoeren op Curaçao en Bonaire. Laten we hopen dat dit het begin is van een opening voor verre reizen naar andere bestemmingen.

Hoewel het voor Australië en Nieuw-Zeeland op dit moment nog niet mogelijk is, kun je met Bon Travel nu al naar de Caraïben.

Dus wil je van de winter nog weg?

Bel ons en we zoeken samen met Bon Travel een mooie reis voor jullie uit.

CONTACT OPNEMEN


UPDATE

Corona Nieuws

NIEUWS | CORONA | AUSTRALIË & NIEUW-ZEELAND

Goed nieuws!


08.06.2010 | Nieuw-Zeeland helemaal coronavrij, laatste patiënt genezen

De laatste coronapatiënt in Nieuw-Zeeland is genezen verklaard en daarmee zijn in het land voor zover bekend geen gevallen meer van het coronavirus. Premier Jacinda Ardern heeft daarom besloten alle nog geldende maatregelen op te heffen. Alleen de landsgrenzen blijven voorlopig dicht.

Al 17 dagen op rij zijn er geen nieuwe besmettingen gemeld. Met de genezing van de laatste patiënt, een vrouw van in de 50 uit Auckland, lijkt het virus helemaal verdwenen uit het land.

"Dit is fantastisch nieuws voor de persoon in kwestie en het is ook een flinke opsteker voor de rest van Nieuw-Zeeland", zei de directeur van de Nieuw-Zeelandse gezondheidsautoriteit, Ashley Bloomfield.

Coronamaatregelen opheffen
Omdat het virus nu verdwenen lijkt, worden de beperkingen vanaf middernacht opgeheven. Zo hoeven Nieuw-Zeelanders bijvoorbeeld geen afstand meer tot elkaar te houden en mogen evenementen weer plaatsvinden. Cafés en restaurants mochten hun deuren enkele weken geleden al openen.

Nieuw-Zeeland nam eind maart strenge maatregelen om het coronavirus de kop in te drukken. Op dat moment waren er nog weinig gevallen bekend in het land. Zo'n 1500 mensen in het land zijn besmet geweest met het virus en 22 mensen zijn eraan overleden.

Bron: 08.06.2020

01.06.2020 | Australië laat de teugels vieren

Ook in Australië zijn vandaag de coronamaatregelen verder versoepeld. Het land telt nog slechts 21 covid-19-patiënten in het ziekenhuis en 92 procent van de 7200 mensen bij wie de ziekte is vastgesteld, is hersteld.

Per staat worden de strenge maatregelen afgebouwd. In New South Wales, waar de miljoenenstad Sydney ligt, mag de horeca vijftig gasten ontvangen. Tot vandaag waren dat er tien. Ook kunnen musea, bibliotheken en toeristische attracties zoals Taronga Zoo weer open.

In Melbourne (en in de rest van de staat Victoria) heropenen de cafés of restaurants voor het eerst sinds de sluiting in maart. Daar mogen ze maximaal twintig bezoekers ontvangen.

Bron: NOS 01.06.2020

UPDATE

Lees het laatste nieuws over reizen met corona op:
CORONA NIEUWS PAGINA

Corona Nieuws: OPMERKELIJK BERICHT

DATUM: 15-04-2020


Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland, en haar ministers leveren 20% van hun salaris in de komende 6 maanden. Zij heeft dit besloten om solidariteit te tonen met het grote aantal mensen die het nu financieel zwaar hebben en hun baan verliezen door de coronacrisis.

Het besluit heeft weinig gevolgen voor de overheidsfinanciën (met meer dan een anderhalf miljoen mensen die een beroep hebben gedaan op overheidssteun), maar dat was volgens Ardern ook niet het punt. "Dit is een kwestie van leiderschap", zei ze tegen verslaggevers. Een aantal topambtenaren en de oppositieleider Simon Bridges hebben in navolging ook hun salaris met een vijfde laten verlagen.

Jacinda Ardern nam overigens eerder ook al een opmerkelijke beslissing door tijdens de aankondiging van de lockdown de paashaas en tandenfee tot vitale beroepen te bestempelen 😊

UPDATE

aanbieding australië en Nieuw-Zeeland

10% Korting!!

NIEUWS | KORTING | AUSTRALIË & NIEUW-ZEELAND

Mooie korting op verschillende tours in Australië en Nieuw-Zeeland


Groepsreizen Australië
  • 10% korting op volgende groepsreizen:
Western Australia Trek: 22-daagse complete rondreis
Sydney - Cairns Trek 18-39 jaar: 14-daagse jongeren reis

Te boeken:t/m 31 maart 2020
Reisperiode: 01.05.2020 - 31.10.2020

Groepsreizen Nieuw-Zeeland
  • 10% korting op volgende groepsreizen:
Ultimate New Zealand Trek: 23-daagse wandelrondreis
South Island Trek: 15-daagse wandelrondreis

Te boeken:t/m 31 maart 2020
Reisperiode: 01.05.2020 - 31.10.2020

Naar Aanbiedingen >

AANBIEDING

bosbranden update

Update over de bosbranden in Australië

DATUM: 17-01-2020

Regen zorgt voor aanzienlijk minder overlast!
Afgelopen dagen is er gelukkig veel regen gevallen en wordt er nog meer verwacht in Zuidoost-Australië. Hierdoor is de invloed van de bosbranden enorm verminderd en zijn de branden of gedoofd of nog verder onder controle.

De verwachting is dat komende week de situatie op veel plaatsen nog meer verbeterd. Op de meeste plaatsen zijn de branden gedoofd of onder controle en is het gebied weer open om te reizen. De zomer en daarmee het bosbranden seizoen is echter nog niet voorbij en de situatie kan weer veranderen.

Is het nog veilig en leuk om in Australië te reizen?
Jazeker, ondanks de verschrikkelijke gevolgen van de bosbranden in weliswaar grote gebieden, zijn dit nog steeds relatief kleine gebieden als je naar heel Australië kijkt. In de media worden begrijpelijk de bosbranden groot opgepakt, maar worden de berichten niet altijd even genuanceerd weergegeven waardoor het lijkt alsof heel Australië in brand stond. Dat is gelukkig niet het geval. Om deze berichten enigszins te nuanceren het volgende: volgens Tourism Australia is 97% van de populaire bestemmingen niet beïnvloed door de branden. De meeste bestemmingen in Australië zijn veilig en blijven bezoekers verwelkomen. Alle internationale luchthavens in Australië werken normaal.

Zie hier een link naar een overzicht en kaart van de populaire bestemmingen met informatie of ze al dan niet beïnvloed zijn door de branden: www.australia.com/en/travel-alerts

Hoe is de situatie nu?
De regen van afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat er vrijwel geen extreem gevaarlijke situaties meer zijn met de uit de hand gelopen branden.

In alle eerdergenoemde regio’s zijn de branden onder controle of zelfs gedoofd. De meeste gebieden zijn weer toegankelijk en de wegen open.

De waarschuwingen voor brandgevaar zijn op de meeste plaatsen verlaagd naar het op een na laagste niveau. Er zijn nog steeds bosbranden en dat is een normaal verschijnsel in de zomermaanden. Oplettendheid blijft altijd belangrijk.

Gebieden met branden: ‘out of control’ Mt Buffalo National Park in Victoria De Snowy Mountains regio in Victoria

Update Kangaroo Island in South Australia
De milde weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat de omstandigheden een stuk beter zijn en de hevige branden van 4 januari inmiddels zijn gedoofd of onder controle. Het westelijke deel met Finders Chase National park en The Remarkable Rocks is gesloten. In het oostelijke deel van het eiland zijn de wegen weer open en de meeste toeristische bestemmingen weer te bezoeken.

Sydney: Extra informatie voor reizigers naar Sydney (PDF).

De situatie kan dagelijks wijzigen en voor reizigers onderweg is het goed om deze websites die de informatie per staat aangeven te raadplegen:
ACT (Canberra e.o) https://esa.act.gov.au/
New South Wales https://www.rfs.nsw.gov.au/
Northern Terrotory https://www.pfes.nt.gov.au/incidentmap/
Queensland https://www.ruralfire.qld.gov.au/map/Pages/default.aspx
South Australia https://www.cfs.sa.gov.au/site/warnings_and_incidents.jsp
Tasmanië  http://www.fire.tas.gov.au/Show?pageId=colCurrentBushfires
Victoria  https://www.emergency.vic.gov.au/respond/
Western Australia https://www.emergency.wa.gov.au/index.html

Onze lokale agent houdt ons dagelijks op de hoogte van de situatie en wij volgen het lokale nieuws op de voet.

De camper- en auto verhuurmaatschappijen monitoren de bewegingen van de reizigers en adviseren zowel bij het ophalen van de camper als onderweg over hun route.

Mochten er ontwikkelingen zijn die betrekking hebben op een al geboekte reis dan nemen we contact op met de betreffende reizigers.

We hopen vooral dat de afnemende invloed van de bosbranden nog verder doorzet en het vervolg van de zomer een normaal verloop zal hebben. We berichten regelmatig als er nieuwe updates zijn.

Kan ik zelf helpen?
De beste manier om Australië, Australische gemeenschappen en de toerismesector te ondersteunen, is door ze te blijven bezoeken. Verder kun je op vele manieren donaties doen om hulp te bieden aan de vele vrijwilligers en organisaties die mens en dier in de getroffen gebieden opvangen.

Wij ondersteunen het project van onze partners ter plaatse, Echidna Walkabout Tours, dat bomen plant in gebieden waar de Koala’s hun leefgebied hebben verloren. Zie hier voor meer informatie: Koalas bushfires how you can help

deze update vervangt de update van 13, 09 en 03 januari 2020

CONTACT Walkabout Australia


UPDATE

walkabout vakantiebeurs 2020

Vakantiebeurs 2020 wij zijn er weer bij!

JAARBEURS | UTRECHT | HAL 12 | STAND B024

We nodigen je uit alvast wat voorpret te komen beleven en je reisplannen naar Australië of Nieuw-Zeeland met ons te komen bespreken!

HAL: 12
STAND: B024

DONDERDAG 16 t/m ZONDAG 19 januari 2019
(Van 10:00 - 17:30 en zaterdag tot 20:00 uur)

Walkabout organiseert sinds 1994 reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. We stellen reizen-op-maat samen voor alle budgetten en type reizen. Wil je een complete rondreis of losse tour(s)? Camper of auto huren? Interesse in onze suggesties voor bijzondere overnachtingen? Reis je alleen, in een groep of met het gezin? Het kan allemaal. Wij helpen je graag op weg en verder!

Walkabout Reizen is uit enthousiasme en passie voor Australië en Nieuw-Zeeland ontstaan. Onze kennis opgedaan tijdens vele reizen en onze goede lokale contacten delen we graag met je!

Seeya there mate ...

TICKETS BESTELLEN NIET MEER MOGELIJK


16 t/m 19 januari


Iedere dag nieuwe avonturen!

Hans en Ingrid


Naar klantervaringen

reviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken