New Zealand Comfort B&B Self-Drive


 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours
 • nieuw-zeeland tours

Rondreis per auto door Nieuw-Zeeland

Veel Bed & Breakfast accommodatie!

Deze Self-Drive rondreis neemt uitgebreid de tijd voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland en geeft je de ruimte om meer dan alleen de hoogtepunten te zien. De basis is een 27-daagse reis van Auckland naar Christchurch, die je kunt verlengen tot een 31-daagse reis met een rondreis naar de Bay of Islands ten noorden van Auckland. Start in Christchurch is ook mogelijk (zodat je de reis in omgekeerde volgorde doet). Je rijdt zelf met een huurauto (inbegrepen), waarbij je kunt kiezen uit diverse modellen. Je overnacht onderweg in speciaal door ons geselecteerde middenklasse (3-4 ster), veelal kleinschalige bed & breakfast accommodaties, maar ook in kleine lodges en hotels. Op een groot aantal plaatsen blijf je 2 nachten en kun je op eigen gelegenheid je dag in delen of een optionele dagtocht bijboeken.


Veel accommodaties zijn kleinschalig en hebben vaak maar 2 kamers, tijdig boeken is aan te raden. We hebben echter veel alternatieven mocht een accommodatie volgeboekt zijn.


Bij deze Self-Drive is inbegrepen:

* 25 of 29 dagen huurauto, Go Rentals autohuur
* Autohuur, inclusief maximale afkoop eigen risico tot NUL, inclusief one way fee.
* GPS
* 26 of 30 overnachtingen, 2-persoonskamer, waarvan: 15 of 19 x Bed & Breakfast accommodatie.
* Veerboot tussen Noorder- en Zuidereiland: 2 personen.

Dagtours en excursies bij te boeken

Het is mogelijk om je reis verder in te vullen met dagtours en excursies. Deze zijn door ons geselecteerd als must-do activiteiten en heel handig om van te voren bij te boeken. Zie hieronder bij de prijzen en in het dagprogramma meer over deze extra's.

Deze Self-Drive aanpassen is mogelijk

Je kunt deze reis aanpassen aan je persoonlijke wensen. We maken dan een Self-Drive-op-maat voor je. Zo kun je de reis verlengen of inkorten afhankelijk van je gewenste reisduur. Je kunt ook bepaalde extra bestemmingen inlassen, zoals een verblijf op Kapiti Island of Stewart Island (zie onder het dagprogramma meer over deze mogelijkheden). Een een ander type huurauto kan ook, kijk daarvoor op de pagina van Go Rentals autohuur. Vraag ons om een offerte uit te brengen voor een aangepaste self-drive.

Vanaf Auckland

Vanaf Christchurch

 

27 of 31 dagen

Richtprijs NZ$ 5831 p.p.

 

Tourcode: ZSD27 / ZSD31

nieuwzeeland selfdrive


email ons

Meer tour info


Prijs hoogseizoen vanaf**:

27-daagse Self-Drive ZSD27
Start van november t/m maart:
NZ$ 5831 p.p. op basis van Compact Car

31-daagse Self-Drive ZSD31
Start van november t/m maart:
NZ$ 6557 p.p. op basis van Compact Car

Tarief p.p. op basis van 2 samenreizenden personen
Prijzen laagseizoen: op aanvraag (prijs kan ook voordeliger uitpakken bij een gehele reis in oktober, november of maart).
Extra personen: op aanvraag
Toeslag Kerst en Oud & Nieuw: op aanvraag

**) Deze prijs is gebaseerd op een groot aantal kleinschalige accommodaties met vaak maar enkele kamers. Vooral in de maanden december t/m februari kan het voorkomen dat een bepaalde accommodatie al is volgeboekt en we een ander, liefst vergelijkbaar alternatief uitzoeken. De prijs van de Self-Drive kan daarom afwijken, afhankelijk van de uiteindelijk bevestigde accommodaties. Vroeg boeken voor genoemde periode is aan te raden.

Meerprijs afwijkend programma:
Napier 2 nachten i.p.v. Tongariro National Park: geen meerprijs.
Siberia Experience excursie en 1 nacht in Wanaka: NZ$ 440 p.p.
Milford Sound Overnight Cruise: NZ$ 347 p.p.

Bij te boeken optionele dagtours en excursies:
Dag 4: Bay of Islands Sailing - dagtour NZ$ 140 p.p.
Dag 7: Cathedral Cove Kajak tour – 3,5 uur NZ$ 120 p.p.
Dag 8: Hobbiton Movie Set tour – 2 uur NZ$ 85 p.p.
Dag 17: Abel Tasman Cruise & Walk Open Day Pass - individueel NZ$ 85 p.p.
Dag 20: Fox Glacier Heli Hike - halve dag NZ$ 490 p.p.
Dag 24: Milford Sound Nature Cruise - halve dag NZ$ 160 p.p.
Dag 26: Otago Albatros/pinguïn kolonie - middag NZ$ 120 p.p.
Dag 30: Kaikoura Whale Watch - halve dag NZ$ 160 p.p.


Reisprogramma 27 of 31 daagse reis

Hieronder is de 31-daagse Self-Drive van Auckland naar Christchurch beschreven. De 27-daagse versie start met 2 overnachtingen in Auckland om vervolgens het programma vanaf dag 7 te volgen. De route bij start in Christchurch is gelijk, alleen het dagprogramma lees je van onder naar boven.

Dag 1 en 2 Auckland
Na aankomst in Auckland overnacht je in een hotel, ideaal gelegen in het centrum, binnen loopafstand van de gezellige haven van Auckland. De dag erna een vrije dag om Auckland te bekijken.

Dag 3 Auckland - Bay of Islands
Nadat je in de stad de huurauto hebt opgehaald reis je eerst naar de Bay of Islands, de bijna subtropische regio ten noorden van Auckland. Je overnacht in het kustplaatsje Paihia in een kleine Bed & Breakfast met balkons en uitzicht over de baai, 2 nachten. (240 km)

Dag 4 Bay of Islands
Een volle dag om te genieten van deze heerlijke plek op of aan het water.
Optionele dagtour: Bay of Islands Sailing, zeiltocht en zwemmen met dolfijnen - dag tour

Dag 5 Pahia - Orewa
Aan de westkust van Northland vind je de oerbossen met reuze Kauri-bomen. Via het Waipoua Forest, waar je de reusachtige bomen kunt bewonderen, reis je via het district Matakana (wijn en kunst). Overnachting aan de kust in een Bed & Breakfast, fraai gelegen op een rustige, landelijk locatie. (315 km via Waipoua)

27-daagse Self-Drive ZSD27
Na twee overnachtingen in Auckland start je op de derde dag (is dag 6 van deze beschrijving) met de self-drive.

Dag 6 Orewa - Coromandel
De bestemming voor de komende 2 dagen is het Coromandel Schiereiland, bekend om de natuurlijke schoonheid met z'n vele verborgen baaitjes en sprookjesachtige regenwouden. Je overnacht in een Bed & Breakfast in het plaatsje Hahei, 2 nachten. (219 km)

Dag 7 Coromandel
Een volle dag in Coromandel. Vanuit Hahei kun je uitstekend de omgeving te verkennen, vlakbij liggen o.a. Cathedral Cove en Hot Water Beach.

Dag 8 Coromandel - Rotorua
Via de Bay of Plenty reis je naar Rotorua waar de geothermische activiteiten het landschap bepalen. Je overnacht in een historische, koloniale Bed & Breakfast, 2 nachten. (215 km via Matamata)
Optionele extra: Matamata, Hobbiton Movie Set tour - individueel

Dag 9 Rotorua
Een volle dag in deze interessante omgeving om de kratermeren, modderpoelen en geisers te bezoeken.

Dag 10 Rotorua - Tongariro (Ohakune)
Via Lake Taupo reis je naar het Tongariro National Park. Je verblijft in een lodge aan de voet van de vulkaan Ruapehu. Het Tongariro nationale park is gebruikt als ‘Mordor’ van de Lord of the Rings films. (180 km)

Dag 11 Tongariro National Park
Een volle dag om korte of langere wandelingen te maken in dit spectaculaire gebied. Als je de beroemde Tongariro Crossing wilt lopen kun je onderstaand pakket bijboeken dat bestaat uit de retour transfers naar en van deze wandelroute, inclusief lunchpakket.
Optionele extra: Tongariro Crossing Package - individueel - ter plaatse te reserveren (ca. NZ$ 60 p.p..

Napier optie
Dag 10 en 11
Indien je minder gericht bent op wandeltochten kun je ervoor kiezen om 2 nachten in de plaats Napier te verblijven. Deze stad aan de oostkust is bekend om z'n vele prachtige huizen in art-deco stijl! Je verblijft in een Bed & Breakfast.

Dag 12 Tongariro (Ohakune) - Wellington
Je volgt de Wanganui River richting de hoofdstad Wellington. Je overnacht in een hotel in het centrum van de stad. (315 km)

Dag 13 Wellington
Een volle dag om Wellington te bekijken, het gratis Te Papa Museum is absoluut de moeite waard. Oude maar ook moderne kunst en voor kinderen ook interessant.

Dag 14 Wellington - Kaiteriteri
's Ochtends vroeg vertrek met de veerboot naar het Zuidereiland door de schitterende Marlborough Sounds naar Picton. Na aankomst rijdt je in 3 uur naar Kaiteriteri langs Nelson en de Tasmanbaai.

Dag 14, 15 en 16 Abel Tasman National Park
Twee volle dagen om dit schitterende natuurgebied met z'n baaitjes en wandelroutes te bezoeken. Onderstaande vervoerspas is handig om flexibel van het watertaxi netwerk gebruik te kunnen maken om diverse wandeltrajecten af te wisselen met een boottocht.
Optionele extra: Cruise & Walk Open Day Pass - individueel

Dag 17 Abel Tasman - Punakaiki
Vandaag verlaat je deze lieflijke omgeving en ga je op weg naar de ruige en weelderig begroeide westkust van Nieuw-Zeeland. Je overnacht vlakbij de bizarre rotsformatie Pancake Rocks in een kleinschalige lodge. (280 km)

Dag 18 Punakaiki - Franz Josef
Je zakt verder af langs de westkust en kunt onderweg verschillende stops maken zoals in het plaatsje Greymouth en Hokitika en de nabijgelegen Hokitika kloof. Aan het eind van de dag arriveer je in het gebied van de gletsjers: Fox en Franz Josef, uniek in de wereld omdat het ijs tot bijna op zeeniveau reikt. Je overnacht in een uitstekend motel in het dorpje Franz Josef. (217 km)

Dag 19 Franz Josef
Je hebt de hele dag de tijd om één of beide gletsjers nader te bekijken. Je kunt naar de voet van de gletsjer lopen, maar het mooiste beeld geeft wel een vlucht met een helikopter en een landing op het ijs.
Optionele excursie: Franz Josef Heli Hike, een tocht met de helikopter en een wandeling met klimijzers door de ijsgrotten en spelonken (duur: 4 uur).

Dag 20 Franz Josef – Wanaka
Via de Haast Pass steek je de hoge bergrug over terug naar het binnenland. Je reist langs meren omringd door hoge besneeuwde bergtoppen naar de plaats Wanaka. waar je overnacht in een knusse lodge valkbij het meer. (286 km)

Siberia Experience optie
Dag 20 Franz Josef - Makarora
Vanaf Franz Josef reis je in plaats van door naar Wanaka, naar Makarora waar je de volgende ochtend start met de 4 uur durende ‘Siberia Experience’ tour. Deze spectaculaire trip in het hooggebergte van het Mt Aspiring National Park bestaat uit een tocht met een klein vliegtuig tot diep in de Siberia Vallei, een natuurwandeling van enkele uren door de vallei om vervolgens met een jetboat over de snelstromende rivier terug naar Makarora gebracht te worden (4 uur). Na afloop rijdt je in 2 uur naar Queenstown.

Dag 21 en 22 Queenstown
Een volle dag om van deze schitterend gelegen plaats te genieten. Er zijn vele activiteiten en excursies mogelijk.

Dag 23 Queenstown - Te Anau
Vanuit Te Anau bezoek je Fiordland, een enorme, vrijwel onbewoonde wildernis doorsneden door fjorden. De bekendste zijn de Milford en de Doubtful Sound. Je overnacht in een Bed & Breakfast op een boerderij in het stadje, 2 nachten. (167 km)
Optionele excursie: Milford Sound Overnight Cruise of de Doubtful Sound Overnight Cruise, met een overnachting aan boord van het schip. De eerste overnachting in Te Anau vervalt.

Dag 24 Te Anau
Een volle dag om een cruise over de Milford of Doubtful Sound te maken of om een stuk te wandelen van de beroemde Milford Track.
Optionele excursie: Milford Sound Nature Cruise, een boottocht van 2,5 uur inclusief bustransfers vanaf Te Anau met gids over de fraaie bergweg naar dit fjord.

Dag 25 Te Anau - Dunedin
Vandaag verlaat je de ruige bergen en reis je door het droge heuvelland van Otago met verweerde rotsen en snelstromende rivieren op weg naar Dunedin, de Schots aandoende stad aan de oostkust. Je overnacht op Larnarch Castle Lodge even buiten de stad op het Otago schiereiland, 2 nachten. (302 km)

Dag 26 Dunedin
Een volle dag om het Otago schiereiland te bezoeken. Voor de natuurliefhebber een paradijs, je vindt hier kolonies zeeleeuwen, albatrossen en pinguïns die je van dichtbij kunt bekijken. Onderstaande excursie is daar ideaal voor.
Optionele excursie: Peninsula Encounters Tour, met een bezoek aan de zeeleeuwen en pinguïn en albatros kolonies.

Dag 27 Dunedin - Mt Cook
Je overnacht in een hotel aan de voet van Mt Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, omgeven door andere hoge bergen en gletsjers. (330 km)

Dag 28 Mt Cook - Canterbury Plains
Vanaf de hoge bergen gaat de weg langs de gletsjermeren van Pukaki en Tekapo naar de Canterbury Plains, de vruchtbare vlaktes aan de voet van de Nieuw-Zeelandse Alpen. Je overnacht in een Bed & Breakfast lodge aan de voet van de bergen, waar naast het ontbijt ook het diner is inbegrepen! (290 km)

Dag 29 Canterbury Plains - Kaikoura
Via de binnenland route reis je naar Kaikoura: whale watch city. Je kunt hier het hele jaar door walvissen zien per boot of vliegtuig (vooraf reserveren is aan te raden). Overnachting in een zeer fraai gelegen luxe Bed & Breakfast met uitzicht over de Pacific Ocean. (282 km)

Dag 30 Kaikoura - Christchurch
Optionele excursie: Kaikoura Whale Watch, 's ochtends een boottocht van 3,5 uur naar de potvissen, dolfijnen en albatrossen.
Deze laatste dag reis je langs de kustweg naar Christchurch. Overnachting in een Bed & Breakfast (180 km)

Dag 31 Christchurch
Na een laatste overnachting lever je de huurauto in op de luchthaven voorafgaande aan je terugvlucht.

Tips voor verlenging
Je kunt deze Self-Drive aanpassen al naar gelang je wensen en beschikbare tijd. Vraag ons om een offerte indien je bovenstaande self-drive zou willen aanpassen. Hieronder een tweetal suggesties:

Kapiti Island (1 nacht)
Een wel heel bijzondere uitbreiding van het programma is een extra overnachting op Kapiti Island, dat wordt dan tussen dag 13 en 14. Dit is een eiland voor de Zuidwestkust van het Noordereiland dat bescherming biedt aan veel vogelsoorten die op het vasteland zeer zeldzaam zijn geworden. Je overnacht in een lodge van een Maori familie die je meeneemt op zoek naar o.a. de kiwi. Lees hier meer over deze Kapiti Island Overnight.

Stewart Island (3 nachten extra)
Onderaan het Zuidereiland vind je dit eiland dat bekend is om de ruige natuur en de kiwi's die je hier kunt spotten. Om Stewart Island in je reis te plannen dien je vanaf Te Anau (dag 24) naar Invercargill te reizen. Deze route volgt de grillige Catlins Coast, een afgelegen en ruig stukje Nieuw-Zeeland, vol verassingen als zeeleeuwen, dolfijnen en het versteende bos. Vanaf Invercargill ga je met de veerboot of een korte vlucht naar Stewart Island, waar je 1 of 2 nachten kunt blijven en diverse natuurexcursies kunt doen, zie o.a. ons Stewart Island Package. Vanaf Invercargill reis je verder langs de Catlins Coast naar Dunedin waar je weer aansluit op bovenstaande Self-Drive.

 


Inbegrepen

Huurauto:
25 of 29 dagen huurauto, Go rentals autohuur, type Compact Car. Bekijk hier de modellen van Go Rentals autohuur.
Autohuur is inclusief maximale afkoop eigen risico tot NZ$ NUL, airport/ferry toeslagen, one way fee. Zie ook de voorwaarden van Go Rentals autohuur.

Overnachtingen:
26 of 30 overnachtingen, 2-persoonskamer, waarvan:
15 of 19 x Bed & Breakfast accommodatie
5 x lodge accommodatie,
5 x hotelaccommodatie,
1 x motelaccommodatie,
24 of 28 x met ontbijt,
1 x met diner.

Veerboot tussen Noorder- en Zuidereiland: 2 personen,
Watertaxi retour naar lodge in Marlborough Sounds,
routebeschrijvingen en routekaarten, brochures,
24-uur noodcontact in NZ.

Niet inbegrepen

Meerprijs afwijkend programma:
Napier 2 nachten i.p.v. Tongariro National Park,
Siberia Experience excursie en 1 nacht in Wanaka,
Milford Sound Overnight Cruise incl. 2-pk cabin, diner, ontbijt, transfers.
Doubtful Sound Overnight Cruise incl. 2-pk cabin, diner, ontbijt, transfers.

Optionele dagtours en excursies, overige maaltijden en persoonlijke uitgaven.


Foto's
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive
nieuw-zeeland self drive

ALLE SELF-DRIVESreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland