Ultimate New Zealand Trek


  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours
  • nieuw-zeeland tours

Hiking & Nature Safaris

Bij deze actieve rondreis ligt de nadruk op het wandelen en het bezoeken van de natuurgebieden van Nieuw-Zeeland. Je reist met een kleine groep en een gids die veel van de natuur weet en een liefhebber van een Outdoor beleving is. Je wandelt elke dag en maakt maar liefst 5 meerdaagse wandel-trekkings bij deze reis. Daarnaast is er voldoende tijd voor andere activiteiten, zoals kajakken, fietsen en om te genieten van de gezelligheid van de groep. Je overnacht in een mix van tenten, cabins, berghutten en lodges.


Noordereiland

De eerste 7 dagen van deze reis gaan over het Noordereiland, met haar mystieke vulkanen, geisers en kokende modderpoelen en een bron van vele Maori legendes. Dit is het mooie decor van het eerste deel van deze reis van Auckland naar Wellington.


Zuidereiland

Voor de volgende 15 dagen steek je over naar het Zuidereiland waar je door de meest natuurlijke en afgelegen streken van Nieuw-Zeeland reist. Via de ruige westkust en de Nationale Parken in de bergen reis je van Nelson naar Queenstown. Vervolgens trek je langs de bergen en fjorden van het Fiordland National Park, door de gouden heuvels van het Otago plateau en de uitkijkpunten op Mt Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. De reis eindigt uiteindelijk in Christchurch.


Actief

Je dient een goede conditie te hebben. Wandelingen kunnen variëren van 2 tot 8 uur per dag met een rugzak van 10-12 kg en een hoogteverschil van zo'n 800 meter. Je wandelt over paden die ruig en glad kunnen zijn: goede bergschoenen zijn nodig. Een aantal keren doorsteek je een stromende bergbeek, spannend maar met de aanwijzingen van de gids goed te doen.

Vanaf Auckland

 

22 dagen

Richtprijs NZ$ 6800

 

Tourcode: ZUS22

nieuwzeeland groepsreis


email ons

Meer tour info


Richtprijs*

NZ$ 6800 p.p.

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 22 daagse reis

Dag 1
Vanaf Auckland reis je naar Rotorua dat middenin een geothermisch gebied ligt. Hier breng je en bezoek aan de geisers en kokende modderpoelen. Na de lunch gaan we een flinke wandeling maken in het Whirinaki Forest, een sprookjesachtig oerbos met een ‘Jurrasic’ sfeer. Overnachting in een cabin. Tijdens de maaltijd houdt de gids een briefing over de ‘overnight hike’ van de volgende dag. (3 uur lopen)

Dag 2
's Ochtends daal je af van het vulkanisch plateau door het Urewera National Park naar een geweldige lunch plaats bij het Lake Waikaremoana. Met een watertaxi varen we naar de andere kant van het meer en daar start de wandeling langs de oevers. 's Avonds zit je rond het kampvuur bij de hut/kamp, waar je soms de echo van de roep van de Kiwi kunt horen over het meer. (2 uur lopen)

Dag 3
Na het ontbijt pak je je rugzak en wandel je over de Panekiri bergrug tot 500 m. boven het meer. Na de lunch bij een berghut wandel je verder door oude beukenbossen met veel uitkijkpunten om uiteindelijk weer af te dalen naar de verharde weg. Terug bij de cabins is er tijd om te relaxen en maak je gezamenlijk het avondeten. (8 uur lopen)

Dag 4
Deze ochtend een wandeling door het nevelwoud naar een spectaculair uitkijkpunt over het Waikeremoana meer en verder. Na de middag reizen we verder naar Lake Taupo. Dit grote kratermeer is in het jaar 186 ontstaan na de grootste vulkaanuitbarsting uit de geschiedenis. Vervolgens reis je door naar het Tongariro National Park, dat in 1887 door een Maori Chief werd overgedragen aan de overheid om de tapu (spirituele waarde) van het gebied te behouden. (2 uur lopen)

Dag 5
Vandaag start een 2-daagse wandeling door het Tongariro National Park. Behalve een deel van de beroemde, maar drukbezochte Tongariro Crossing, volg je ook veel minder bekende tracks en kom je op plaatsen waar maar weinig bezoekers komen. Je wandelt door de inheemse bossen, langs waterbronnen en door het roodkleurige maanlandschap met zijn groenblauwe kratermeren die een surreële indruk maken, naar de volgende hut/kamp. (5 uur lopen)

Dag 6
Rustig wandelen door een vallei van lava en as naar de Emerald Lakes en, als het meevalt met het weer, de gelegenheid om een van de vulkanen te beklimmen. Overnachting in een eenvoudige lodge met warme douches net buiten het National Park. (6-8 uur lopen)

Dag 7
Je begint de ochtend rustig en maken een korte wandeling naar de Taranaki Falls. Je reist door met de groep naar Wellington waar je rond lunchtijd aankomt. Hier kun je ’s middags nog de stad bezichtigen, bijv. het museum van Nieuw-Zeeland: Te Papa, het parlement gebouw of gewoon lekker aan de haven zitten op een terras. (1-2 uur lopen)

Dag 8
Vandaag vertrek je met een korte en indrukwekkende vlucht vanaf Wellington naar het plaatsje Nelson op het Zuidereiland. Vanaf Nelson is het een mooie rit langs de Tasman Bay naar het Abel Tasman National Park. Hier pakken we onze rugzakken in voor een verblijf van 2 nachten in dit schitterende gebied. De wandeling start iets in het binnenland waar je door een kalkstenen kloof wandelt richting de kust. De overnachting is bij de kleine Castle Rocks hut, waar de tenten naast worden opgezet. (4 uur lopen)

Dag 9
Vandaag vervolgen we onze wandeling langs de kust met z’n kristalheldere water en beschutte baaien. Met een 47 m. lange hangbrug steken we de Falls River over en bij Cleopatra’s Pool kunnen we op warme zomerdagen heerlijk zwemmen. Het kamp wordt opgeslagen bij Anchorage, een betoverende inham omgeven door de bossen. In de middag tijd om te relaxen en te zwemmen in deze idyllische baai. (5-6 uur lopen)

Dag 10
Je gaat aan boord van een traditionele Maori kano (Waka) om gezamenlijk het laatste stuk van de route over zee al peddelend af te leggen. Samen met de Maori gids bezoek je onderweg diverse baaien en hoor je meer over de traditionele gebruiken en de geschiedenis van deze oorspronkelijke bewoners van deze regio. Na aankomst in Kaiteriteri reis je verder met de minibus naar de overnachtingsplaats bij Murchison, waar de Buller en Maruia rivieren samenkomen. (3 uur peddelen)

Dag 11
Vanaf de Buller Kloof rijden we naar de Westkust waar we stoppen bij Cape Foulwind. Hier is een kolonie van Nieuw-Zeelandse zeeleeuwen die honderd jaar geleden bijna waren uitgestorven. Na de lunch start de wandeling door een spectaculaire canyon in het Paparoa National Park. De attracties van dit natuurgebied zijn de indrukwekkende bergen, kalksteenkliffen, grotten en rivieren. Je steekt meerdere rivieren over waarbij je je schoenen niet drooghoudt. Onderweg verzamelen we wat sprokkelhout voor ons kampvuur bij het kamp onderaan de overhangende rots van de Ballroom Overhang. (3-4 uur lopen)

Dag 12
Voordat je begint aan de terugweg is er tijd om de canyon uitgebreider te bekijken en de rivier te volgen voor deze in een grot verdwijnt. Na de wandeling stoppen we bij de beroemde Pancake Rocks waar de ruige zee deze bizarre rotsformatie tot grillige vormen heeft bewerkt. De overnachtingsplaats is Hokitika, ooit ontstaan in de goudkoorts tijd, nu bekend om de prachtige sieraden gemaakt van de groene jade stenen. Je overnacht in een lodge met uitzicht op zee. (3-4 uur lopen)

Dag 13
Vandaag pakken we voor de verandering de mountainbikes voor een fraaie tocht over de West Coast Cycle Trail. Je fietst door oerbossen, dwars door heldere beekjes en langs fraaie meren, langzaam stijgend naar het gematigde regenwoud van de westkust. In de middag reis je verder met de minibus naar het kleine plaatsje Okarita, gelegen aan een binnenzee en bekend om z’n rijke vogelleven. Eindig deze fantastische dag al kijkend naar de zonsondergang vanaf het ruige strand. (4-5 uur fietsen)

Dag 14
Deze ochtend een optionele wandeling naar een uitkijkpunt met uitzicht over het meer en de sneeuwtoppen van de Nieuw-Zeelandse Alpen. Na de lunch reis je verder naar het plaatsje Franz Josef, waar we wandelen door het regenwoud naar de voet van de gelijknamige gletsjer. Onderweg naar Haast zien we vaak de zeldzame Hectors dolfijnen. Hier verlaten we de kust en gaan via de Haast pass de bergen in waar we overnachten. (5-6 uur lopen)

Dag 15
Na een korte rit langs ijsblauwe gletsjermeren komen we aan bij het vertrekpunt voor een 2-daagse wandeling door het waanzinnig mooie Mt Aspiring National Park, de Nieuw-Zeelandse Alpen op z’n best! Je wandelt door een vallei omring door diverse besneeuwde bergtoppen. Een korte, maar steile side-trip brengt je naar het uitkijkpunt over de Rob Roy Gletsjer, waar de kea papegaaien je prettig storen tijdens de lunch. Je vervolgt de wandeling door de vallei naar de Aspiring berghut. (6 uur lopen)

Dag 16
In de ochtend wandelen we langs de rivier terug naar de minibus en reizen verder naar Lake Wanaka voor een picknick lunch. Via de Crown Range, een berrug met mooie uitzichten reis je naar de Milford Sound, waar we de volgende 2 nachten op de relaxte Knobs Flat campsite blijven. (3 uur lopen)

Dag 17
Vanaf de camping rijden we door een imposant gebied met overhangende kliffen en door diepe valleien naar het Fiordland National Park. Hier gaan we aan boord voor een 2 uur boottocht over de Milford Sound, langs watervallen die vanaf de steile bergwanden van het fjord naar beneden komen (optioneel is een kajaktocht i.p.v. de boottocht). Op de terugweg maken we een wandeling naar de Key Summit, het laatste traject van de beroemde Routeburn Track met bijzondere vegetatie en fraaie uitzichten. (2 uur boottocht, 3 uur lopen)

Dag 18
Na een rit van 3 uur komen we aan in Queenstown, the adventure capital of the world, vanwaar diverse wandelingen mogelijk zijn. Deze middag kun je zelf kiezen of je een van de adrenaline activiteiten gaat doen, zoals bungeejumpen, canyon swings, jetboating of mountain biken (optioneel) of een van de fraaie wandelingen. Je overnacht in een comfortabele accommodatie met lekkere douches om even bij te komen van de afgelopen dagen.

Dag 19
Een extra vrije dag in Queenstown die je zelf kunt indelen.

Dag 20
De reis gaat verder door het Centraal Otago hoogland, waar je het schapenfarm gebied zo typisch voor Nieuw-Zeeland aan je voorbij ziet gaan. Eindpunt voor vandaag is Mt Cook Village aan de voet van deze hoogste berg van het land. In de middag maken we een wandeling over de eindmorenes van een gletsjer naar de Red Tarns meertjes, zo genoemd naar de rode waterplanten die hier groeien. De omgeving is spectaculair! Je kampeert aan de voet van Mt Cook. (2 uur lopen)

Dag 21
Met een dagrugzak gaan we op pad naar de Sealy Tarns en Mueller Hut. Hier heb je ongelofelijk mooi uitzicht op meerder gletsjers en natuurlijk Mt Cook. In de middag bezoek je het Sir Edmond Hillary Alpine Centre, genoemd naar de eerste mens die Mt Everest heeft beklommen. Deze laatste avond kan niet op een betere pek, te midden van de hoogste bergen van Nieuw-Zeeland in een stilte die alleen in de bergen kan worden gevonden. De laatste avondmaaltijden in een lokale bergpub is een mooie afsluiting van de reis. (5 uur lopen)

Dag 22
Onderweg naar Christchurch maken we nog één wandeling door de Tasman Vallei met uitzicht op de langste gletsjer van het land, langs de bulderende smeltwater rivier. Einde in Christchurch, een logische plaats om je reis te vervolgen of om vandaan naar huis te vliegen. (2 uur lopen)

Je kunt het uitgebreide dagprogramma en extra reisinformatie downloaden (in het engels/PDF): The Ultimate New Zealand Trek / ZUS22

 


Inbegrepen

Alle vervoer, gids, 21 overnachtingen in gedeelde tenten, cabins en berghutten, kampeeruitrusting, kookuitrusting, de meeste maaltijden (zie de extra reisinformatie te downloaden onder de kop reisprogramma) en snacks.
Rotorua Thermal Park, watertaxi Lake Waikaremoana, Scenic flight Wellington – Nelson, Abel Tasman Maori kano tocht, Cycling on the Wilderness Trail, Milford Sound Cruise.
Er is een kledinglijst met de mee te nemen wandeluitrusting. Bepaalde onderdelen zijn te huur, zoals slaapzak (NZ$ 50), rugzak, fleece jas, regenjas, thermo-kleding.

Niet inbegrepen

Alcoholische drankjes en persoonlijke uitgaven.
enkele maaltijden,
Optionele activiteiten, zoals:
Okarito kiwi walk (dag 13): NZ$ 75
Milford Sound kayaking (dag 17): NZ$ 100

Bijzonderheden

Kleine groep: maximaal 11 deelnemers
Vertrek: 1-3 x per maand
Deelnemers: min 4 - max 11
Zwaarte: middelzwaar


Vertrekdata

2019
oktober: 9, 30
november: 13, 20, 27
december: 11, 25

2020
januari: 8, 22
februari: 5, 12, 19
maart: 4, 18
april: 1


Foto's
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours
nieuwzeeland tours

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland