The Kimberley 4x4 Self-Drive


 • australie self drive
 • australie self drive
 • australie self drive
 • australie self drive

Kimberley Wilderness Lodges

Een reis door The Kimberley is een 4WD avontuur dat nu ook op comfortabele wijze kan worden afgelegd. Voor diegene die liever niet met een complete kampeeruitrusting wil rondrijden en niet zelf alle maaltijden wil bereiden zijn de exclusieve Kimberley Wilderness Lodges een uitkomst. Gelegen in de meest afgelegen gebieden van The Kimberley en The Bungle Bungles, zijn deze Camps een ideale basis van deze Self-Drive. De comfortabele tentenkampen zijn je koloniale hotel in de bush. De luxe safaritenten hebben bedden, beddengoed en een eigen douche/toilet. Er is een restaurant, waar het drie-gangen diner en het ontbijt is inbegrepen. De gastheer/vrouw van het Camp geeft je naast praktische route-informatie allerlei tips over wat er zoal te zien is in de buurt. In totaal zijn 5 overnachtingen in 3 verschillende Wilderness Lodges in deze Self-Drive opgenomen (14-daagse reis).

Deze Self-Drive kun je starten in Darwin of Broome, maar ook inplannen in je reis van Darwin naar Perth of v.v. Bij de reis huur je een groot model 4WD-auto, zodat de zandwegen naar de Bungle Bungles, de Gibb River Road en de weg naar de Mitchell Falls toegankelijk zijn. In de bush overnacht je in de exclusieve tentenkampen van de Kimberley Wilderness Lodges, of op een authentieke cattle-farm. In Emma Gorge en Fitzroy Crossing overnacht je in een vergelijkbare luxe safaritent. In de kleine steden onderweg overnacht je in een middenklasse hotel.

Bij de complete Self-Drive is inbegrepen:

 • 5 of 3 nachten Kimberley Wilderness Lodges
 • 2 nachten Drysdale River Farmstay (14-daagse reis)
 • 1 nacht Fitzroy River Lodge Safari Camp
 • 1 nacht Mt. Elizabeth Farmstay (11-daagse reis)
 • 1 nacht Emma Gorge Camp
 • 4 nachten hotel / logies
 • 5 of 3 x diner en ontbijt

Niet inbegrepen:

* 4WD autohuur,deze is gebaseerd op Flextarieven, afhankelijk van de beschikbaarheid en het moment waarop je boekt. Over het algemeen geldt hoe eerder je boekt hoe voordeliger het tarief. We rekenen je graag de totale kosten voor.

Start 1 mei t/m 21 september

Vanaf Darwin

Vanaf Broome

 

11 of 14 dagen

Richtprijs A$ 1890 p.p.

 

self drive australie


email ons

Meer tour info


Richtprijs

11-daagse reis
A$ 1890 p.p. *

14-daagse reis
A$ 2400 p.p. *

Start 1 mei t/m 21 september

*) Tarief p.p. op basis van 2 samenreizenden personen.


Reisprogramma 11 en 14 daagse reis

Dag 1
Darwin - Litchfield NP. (150 km)
Vanaf Darwin is het een korte rit naar het Litchfield National Park waar je kunt zwemmen bij de watervallen in een tropische setting Ook vind je hier de vreemde magnectic termietenheuvels. Je overnacht In een motel even buiten het Park.

Dag 2
Litchfield - Katherine (285 km)
Katherine Gorge is een spectaculaire canyon waar de Katherine River door heen stroomt. Je kunt een kano huren of een boottocht boeken en langs de steile rotswanden varen waar rotsschilderingen van de Aborigines te vinden zijn. Overnachting in het Knotts Crossing Resort in Katherine.

Dag 3
Katherine - Kununurra (510 km)
Vandaag een lange rit richting Western Australia. Onderweg kom je door het gebied van de typische baobab bomen en kun je een korte wandeling maken bij Gregory National Park. Overnachting in het luxe Pinctada Kimberley Grande Hotel.

Dag 4
Kununurra - Bungle Bungles (326 km)
De Bungle Bungles zijn een uniek geologisch verschijnsel met z'n bergen in de vorm van bijenkorfen waar je prachtige wandelingen doorheen kunt maken. Afgelegen? Jazeker, pas in de jaren tachtig is dit gebied herontdekt en toegankelijk gemaakt. Twee overnachtingen in de Bungle Bungle Wilderness Lodge, centraal gelegen in het Purnululu National Park aan de oevers van Bellburn Creek.

Dag 5
Bungle Bungles (40 km)
Een volle dag, bezoek bijvoorbeeld de zuidelijke kloven van de Bungles. Overnachting in de Bungle Bungle Wilderness Lodge.

Dag 6
Bungle Bungles - Kununurra (326 km)
Overnachting in het Pinctada Kimberley Grande Hotel.

Dag 7
Kununurra - Emma Gorge (110 km)
Hier begint de Gibb River Road, de lange 4WD route dwars door The Kimberley. Je start de reis met een heerlijk verblijf in een luxe safaritent van het Emma Gorge Resort, prachtig gelegen tussen de rode rotsen en Pandanus Palmen.

Dag 8
Emma Gorge - Kalumburu Road (285 km)
Over de Gibb River Road en de Kalumburu Road bereik je het Mitchell Plateau, het hart van The Kimberley. Overnachting in het gastenverblijf van het Drysdale River Station, een typische Kimberley cattle-farm.
*) 11-daagse reis: Emma Gorge - Mt Elizabeth Farm (327 km)

Dag 9
Kalumburu Road - Mitchell Falls (160 km)
Bezoek onderweg de Wandjina rotsschilderingen. Twee overnachtingen in de Mitchell Falls Wilderness Lodge op het Mitchell Plateau.

Dag 10
Mitchell Falls (50 km)
Een volle dag om de Mitchell watervallen en de fraaie omgeving van dit afgelegen gebied te bekijken.

Dag 11
Mitchell Falls - Drysdale River (160 km)
Mitchell Plateau en Bradshaw Paintings, unieke Aboriginal schilderingen die alleen hier voorkomen. Overnachting bij het Drysdale River Station.

Dag 12 / 9*
Drysdale River - Gibb River Road (300 km)
Bezoek onderweg de Barnett River en Galvans Gorge, oases van groen en rijk aan dierenleven door het permanente water in deze kloven. Eén overnachting in de Bells Gorge Wilderness Lodge, gelegen op Aboriginal land met prachtige uitzichten op de King Leopold bergrug.
*) 11-daagse: Mt Elizabeth - Gibb River Road (146 km)

Dag 13 / 10*
Gibb River Road - Fitzroy Crossing (227 km)
Wandelen en zwemmen in Bell Gorge. Overnachting in Fitzroy Crossing. Een logische route waarbij je onderweg Tunnel Creek en Windjana Gorge kunt bezoeken. Je overnacht in een Safari-tent in de Fitzroy River Lodge.

Dag 14 / 11*
Fitzroy Crossing - Broome (400 km)
Nog geen 20 km. van Fitzroy Crossing ligt Geikie Gorge, één van de meest spectaculaire canyons van de regio. Hier kun je een paar korte wandelingen maken voor je richting Broome afreist. Onderweg kun je in Derby de beroemde Boab Prison Tree bekijken. In het gezellige plaatsje Broome kun je heerlijk bijkomen aan het strand.

*) 11-daagse reis

Tip: Verleng deze Self-Drive met 2 nachten verblijf op Kooljaman at Cape Leveque.

De Self-Drive is ook mogelijk met start en einde in Broome. De huur van de 4WD is dan voordeliger. Vanuit de Bungle Bungles rijden jullie weer terug naar Broome in plaats van door naar Darwin. Vraag ons naar de mogelijkheden.


Inbegrepen

5 of 3 nachten Kimberley Wilderness Lodges, luxe safaritent met eigen douche en toilet
2 nachten Drysdale River Farm, motelkamer met douche en toilet (14-daagse reis)
1 nacht Mt Elizabeth Farm, homestead kamer, gedeelde douche en toilet (11-daagse reis)
1 nacht Emma Gorge Resort, luxe safaritent met eigen douche en toilet
1 nacht Fitzroy River Lodge, luxe safaritent met eigen douche en toilet
4 hotelovernachtingen / logies
5 of 3 x diner en ontbijt
beddengoed, ook in de safaritenten

Start uiterlijk 21 september

De Wilderness Lodges hebben een BYO regeling: Bring Your Own alcoholische drank.


Niet inbegrepen

4WD autohuur, type Large, op basis van Flextarieven, verzekeringen autohuur
Broome toeslag autohuur
overige maaltijden
Emma Gorge Wilderness Permit (A$ 25 p.p.)
optionele activiteiten, excursies en persoonlijke uitgaven


Bijzonderheden

Let op: Bij onze Self-Drive pakketten ontvang je de adres- en contactgegevens van alle accommodaties en indien nodig een eenvoudige routebeschrijving naar het camp/hotel. Je ontvangt echter geen uitgebreide routebeschrijving voor het reistraject tussen de verschillende nachten. Je kunt zelf je route en stops onderweg bepalen, afhankelijk van de persoonlijke wensen.


Foto's
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie
selfdrive australie

ALLE SELF-DRIVESreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken