Western Australia Trek


 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours

Een complete rondreis langs de ruige westkust van Australië

Deze actieve en avontuurlijke groepsreis door West Australië bestaat uit twee delen. Een 10-daagse reis van Perth naar Broome of v.v. langs de mooiste plaatsen van de westkust van Australië: Kalbarri National Park, de dolfijnen van Monkey Mia, het Ningaloo Reef bij Exmouth en met als hoogtepunt de spectaculaire diepe kloven van Karijini National Park. Klauteren door de canyons en snorkelen in de blauwe wateren van de Indische Oceaan. In Broome heb je 2 vrije dagen voor je verder gaat. De 10-daagse reis van Broome naar Darwin of v.v. neemt je mee dwars door The Kimberley over de beruchte Gibb River Road en naar de Bungle Bungles.

Een verlenging vanaf Darwin met een 3-daagse kampeerrondreis naar Kakadu en Litchfield National Park maakt deze reis wel heel compleet, vraag ons om de mogelijkheden!

Met gegarandeerd vertrek!

Met een groep van maximaal 24 reizigers reis je in een (4WD) minibus door de afgelegen plekken van de Outback. Tijdens de reis ga je 14 nachten kamperen, waarvan een aantal bushcamps midden in de wildernis, de overige nachten zijn in een budget hostel in gedeelde kamers. Dit is een middelzware reis. Je dient over een gemiddelde conditie te beschikken en in staat te zijn wandelingen van 6-9 kilometer te kunnen maken.

Vanwege de regentijd in Noord Australië wordt deze reis alleen vanaf half april t/m half oktober uitgevoerd.

Vanaf Perth

Vanaf Darwin

 

22 dagen

Richtprijs A$ 4450

groepsreis australie


email ons

Tour info


REISDUUR

22 dagen

VERTREK

1 x per week

DEELNEMERS

min. 1 / max. 24

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

PD22 / DP22

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

 


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour info


Richtprijs*

Vanaf Perth
A$ 4450

vanaf Darwin
A$ 4450

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma vanaf Perth
Vanaf Darwin is in omgekeerde volgorde

Dag 1
Vanaf Perth via de Indian Ocean Drive naar de Pinnacles Desert met z'n bizarre rotsformaties in het duin. Op de hoogste duinen kan je zandsurfen, op een surfboard hard naar beneden! Na de lunch wordt verder gereden naar het kustplaatsje Kalbarri waar wordt overnacht (hostel).

Dag 2
Na een korte rit kom je aan in het Kalbarri National Park, waar ruige kliffen en een onverwacht groene vegetatie dit natuurgebied sieren. Deze dag wordt geheel in het Kalbarri NP doorgebracht. 's Ochtends wandelen door de Murchison Gorge en de Z-Bend. Je kunt zwemmen in de heldere poelen onderaan de kliffen. Aan het eind van de middag ga je op weg naar Shell Beach en Monkey Mia (hostel).

Dag 3
Vandaag ben je in de Shark Bay Regio, bekend door de dolfijnen die bij Monkey Mia nieuwsgierig om je heen komen zwemmen. Je bezoekt hier de stromatolieten: een van de eerste levensvormen op aarde, die op nog maar twee plaatsen in de wereld voorkomen. Overnachting in Coral Bay (hostel).

Dag 4
In Coral Bay kun je genieten van het beroemde Ningaloo Reef dat voor de kust ligt. Je kunt hier snorkels huren en vanaf het strand snorkelen of je doet een boottrip naar het rif (niet inbegrepen). Gewoon luieren op de hagelwitte koraalstranden van Coral Bay kan natuurlijk ook. Je overnacht in het Cape Range National Park (camping).

Dag 5
Een dagtrip naar het Cape Range National Park met o.a. de mooie Turquoise Bay (zwemmen, snorkelen) en een bezoek aan de historische Vlamingh Head vuurtoren. Je overnacht wederom in het Cape Range National Park (camping).

Dag 6
Je verlaat de kust op weg naar het ruige Karijini National Park in het binnenland. Onderweg bezoek je het mijnstadje Tom Price met de grootste ijzerertsmijn ter wereld. De tenten worden opgezet aan de rand van een van de diepe kloven in het National Park (camping).

Dag 7 en 8
Twee volle dagen om dit gebied te ontdekken. Deze bergruggen zijn 2.5 miljard jaar oud en zijn een van de meest eigenaardige rotsformaties ter wereld. Nauwe kloven, watervallen en diepe poelen nodigen uit voor een wandeling en af en toe een verkoelende duik. Een absoluut hoogtepunt van deze reis! (camping).

Dag 9
Na twee onvergetelijke dagen weer op weg. Via het afgelegen havenstadje Port Hedland waar het ijzererts het land verlaat, reis je door richting Broome en wordt overnacht op een Outback boerderij (Cattle Station - hostel).

Dag 10
In de ochtend bezoek je Eighty Mile Beach, daarna rijd je via Sandfire Flats naar Broome, een gezellig klein stadje aan de kust dat een welkome reizigers-stop is op reis langs de Westkust (hostel).

Dag 11 en 12
Twee rustdagen in Broome, er is hier van alles te doen. Bezoek in ieder geval Cable Beach, maar je kunt ook diverse excursies in de omgeving maken en genieten van de cafe's en restaurantjes. Het verblijf in Broome is behalve de overnachtingen verder op eigen gelegenheid (hostel).

Dag 13
Een paar uur nadat je uit Broome bent vertrokken laat je het asfalt achter je en kom je in The Kimberley. Hier bezoek je Tunnel Creek met een aboriginal gids, een 750 m. lange natuurlijke tunnel onder de Napier Range. Je kampeert bij de Windjana kloof (camping).

Dag 14
Na een bezoek aan de Windjana Gorge (kloof) waar veel zoetwaterkrokodillen voorkomen, reis je verder naar Bell Gorge. Deze kloof wordt beschouwd als de mooiste in de omgeving. Na het bezoek keer je terug naar de camping.

Dag 15
Vandaag reis je verder over de Gibb River Road, de beroemde zandweg dwars door The Kimberley! Onderweg is er nog tijd voor een wandeling door Adcock of Calvans Gorge. Je kampeert in de Manning Gorge.

Dag 16
Een prachtige dag waarbij je gaat wandelen door een of meerdere kloven: zoals Manning en Barnett Gorge. In The Kimberley zijn verschillende wandelingen en zwempartijen mogelijk. De gids bepaalt afhankelijk van de omstandigheden welke kloven worden bezocht. Je volgt de zandwegen door The Kimberley als het laatste stuk van de Gibb River Road wordt afgelegd. De verandering van het landschap is opvallend. Vanavond kun je het stof afdouchen bij de camping van El Questro (camping).

Dag 17
Een volle dag in de omgeving van het El Questro Cattle Station gebied, met onder andere een wandeling door de Cockburn Ranges en zwemmen bij de waterval van Emma Gorge. Overnachting weer bij El Questro (camping).

Dag 18
In de ochtend reis je door de spectaculaire bergruggen naar het einde van de Gibb River Road. Na de lunch op weg naar de Bungle Bungles National Park over een pittige 4WD route (camping).

Dag 19
Een volle dag om de bijenkorfachtige bergen van dit gebied te ontdekken. Je kunt per helikopter de Bungle Bungles vanuit de lucht bekijken (niet inbegrepen), een ervaring om nooit te vergeten! (camping).

Dag 20
Na een ruige 4WD-tocht arriveer je in het centrum van de streek, het plaatsje Kununurra, en breng je een bezoek aan Hidden Valley. Je kampeert bij Lake Argyle, het grootste stuwmeer van Australië (camping).

Dag 21
Bij Lake Argyle heb je de hele ochtend om deze mooie omgeving te bekijken, wandelend langs het meer. 's Middags reis je naar het plaatsje Katherine in The Northern Territory (camping).

Dag 22
Na het ontbijt reis je verder naar Katherine Gorge voor een korte stop bij deze prachtige plek, of je stopt bij de Edith watervallen waar je heerlijk kunt zwemmen voordat je eind van de middag in Darwin aankomt. Hier eindigt de 22-daagse reis.

Verlenging 3 dagen Kakadu:
Omdat deze reis niet alle bestemmingen vanuit Darwin aandoet is het aan te raden om deze reis te verlengen met de 3-daagse Kakadu en Litchfield Safari Basic. Deze tour past het best bij deze reis. Vraag ons om de mogelijkheden!

 


Inbegrepen

Vervoer per minibus, 4WD minibus, chauffeur/gids,
overnachtingen in gedeelde 2-persoonstenten en hostelaccommodatie,
18 x ontbijt, 20 x lunch, 18 x diner,
entreegelden Nationale Parken,
Tunnel Creek tour met aboriginal gids.

Niet Inbegrepen

Eventueel huur slaapzak: A$ 45 p.p.
optionele activiteiten


Vertrekdata

vanaf Perth

elke zaterdag: vanaf half april t/m eerste week oktober
gegarandeerd vertrek!

vanaf Darwin

elke zaterdag: van april t/m oktober
gegarandeerd vertrek!


Foto's
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie
groepsreis australie

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland