Top End Comfort Camping Safaris


 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours
 • australie tours

Avontuurlijke èn comfortabele kampeersafari's

De regio rondom Darwin, ook wel de ‘Top End’ genoemd, is een groot en afwisselend gebied met de bekende Nationale Parken: zoals Kakadu, Katherine Gorge en Litchfield. Deze parken staan bekend om hun ongerepte natuur, steile rotsformaties, rijke dierenleven en een indrukwekkende Aboriginal cultuur. Een ideale bestemming om met een kampeersafari te bezoeken, want door te kamperen ben je dicht bij de natuur en kun je genieten van de vogelgeluiden in de ochtend en het kampvuur in de avond.
Onze partner Wayoutback Safaris, is een sympathieke operator die veel respect toont voor het land en de Aboriginal cultuur. Je reist met een 4x4 voertuig waardoor de zandwegen onderweg geen probleem zijn en je plaatsen bezoekt die bij veel andere reizen niet mogelijk zijn. Zoals bijvoorbeeld de Jim Jim en Twin Falls in Kakadu National Park.

Camping in Comfort

Bij deze reizen hoef je niet af te zien. Je overnacht in comfortabele, permanente tenten met een houten vloer, bedden en beddengoed. De kampeerplaatsen zijn exclusief voor de groep en hebben warm water en echte toiletten. Er zijn 2 gidsen per groep, waardoor je in het kamp geen omkijken hebt naar het koken en afwassen, helpen mag, maar hoeft niet. De maaltijden zijn overigens gevarieerd en van goede kwaliteit, zeker als je je bedenkt dat je in de ‘Bush’ bent!

3- en 5-daagse reis

Bij de 3-daagse reis ligt de nadruk op een bezoek aan Kakadu National Park, misschien wel het beroemdste natuurgebied van Australië. Op de terugweg reis je via het Litchfield National Park, waar je heerlijk kunt zwemmen in de rotspoelen bij de watervallen, maar ook een ander stukje savanne landschap bezoekt met merkwaardige termietenheuvels.
De complete 5-daagse reis heeft als extra bestemming de spectaculaire Katherine Gorge, waar je 2 nachten verblijft. Bovendien bezoek je een workshop over Aboriginal Art, een unieke beleving.


Kakadu National Park

Het Kakadu National Park behoort tot een van de mooiste natuurgebieden van de wereld en staat daarom op de Wereld Erfgoedlijst. Kakadu is een complex ecosysteem in het noorden van Australië dat afhankelijk is van de moessonregens. Het is een ideaal gebied om de dieren van Australië te zien. Bij deze reizen maak je een boottocht door de moerassen om de vogels en krokodillen van dichtbij te bekijken en je hebt hier ook nog een goede kans om de dingo, de wilde hond van Australië, tegen te komen. Je zult niet de eerste zijn die deze plaats bezoekt: minimaal 50.000 jaar geleden leefden hier al de Aborigines. Op de rotswanden die grenzen aan Arnhemland bevinden zich de mooiste rotsschilderingen van dit volk.

Katherine Gorge

De Katherine River heeft in het rode zandsteen plateau een aantal diepe kloven uitgesleten. Een daarvan is Katherine Gorge, met 15 kloven over een afstand van 15 km. De rode rotsen hebben spectaculaire steile wanden van wel 50 tot 90 meter hoog die op enkele plaatsen zijn beschilderd met eeuwenoude Aboriginal rotstekeningen. Tijdens deze reis kun je hier een boottocht met gids maken of zelf een kano huren om op een actieve manier deze kloof te bekijken.

Litchfield National Park

Dit natuurgebeid is gevormd rond een groot rotsplateau waar een aantal rivieren als watervallen naar beneden storten. Rond al deze watervallen, poelen en rivieren is een weelderige regenwoud vegetatie ontstaan. Litchfield is een oase in de Outback, vooral ook omdat de meeste plaatsen vrij van krokodillen zijn en je hier heerlijk kunt zwemmen.

Vanaf Darwin

 

3 of 5 dagen

Richtprijs A$ 1250


email ons

Tour info


Richtprijs*

3-daagse Kakadu & Litchfield 4WD Safari
A$ 1250 p.p. (gedeelde 2-persoons tent)
A$ 1195 p.p. (kind 5 t/m 15)

5-daagse Kakadu, Katherine & Litchfield 4WD Safari
A$ 1995 p.p. (gedeelde 2-persoons tent)
A$ 1895 p.p. (kind 5 t/m 15)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.

Inbegrepen

4WD vervoer en 2 gidsen,
Overnachtingen in permanente 2-persoonstenten, met houten vloer en bedden, beddengoed, kussen,
Alle maaltijden,
Mary River Wetlands boottocht,
Top Didj Aboriginal Cultural Experience (bij 5-daagse reis)
Entreegeld Kakadu NP,
Pick-up vanaf je accommodatie.

Optionele extra

Bij de 5-daagse reis kun je een 2 uur boottocht boeken door Katherine Gorge, prijs ong. A$ 100 p.p.

Niet inbegrepen

Als de Twin Falls worden bezocht betaal je A$ 12,50 p.p. ter plaatse voor de boottransfer naar de watervallen.

Bijzonderheden

Maximaal 16 deelnemers per groep, vertrek is ongeveer 3 x per week.
Wandelingen van maximaal 3 uur over oneffen terrein.


Reisprogramma
3-daagse Kakadu & Litchfield 4WD Safari

Dag 1
Je vertrekt vroeg in de ochtend vanuit Darwin en bent al snel in de wildernis van de Mary River Wetlands. Dit moerasgebied is typisch voor deze regio met een moesson klimaat. In de natte tijd van november t/m maart treden de rivieren buiten hun oevers en ontstaat een uitgestrekt moerasgebied waar duizenden dieren op af komen. Hier ga je met de groep een boottocht maken op zoek naar de hier veel voorkomende zoutwaterkrokodillen. De boot is zo ontworpen dat je heel dichtbij kunt komen! Verder zie je ontzettend veel verschillende vogels die hier in kolonies broeden of in de moerassen voedsel zoeken. Houd je camera gereed!
Hierna reis je door naar Kakadu National Park en onderweg kom je langs een aantal ‘billabongs’, meertjes met een enorme aantrekkingskracht op de dieren van de Outback. De lunch is in het in het privé kampement, waar je ook zult overnachten.
De middag begint met een stop bij het Bowali bezoekerscentrum, een ideale introductie over dit complexe ecosysteem en de geschiedenis en gebruiken van de Aboriginal stammen die hier oorspronkelijk wonen en ook eigenaar van het National Park zijn.
Aan het eind van de middag maak je een wandeling bij Ubirr, één van de mooiste plekken met Aboriginal rotstekeningen waarvan sommige wel 20.000 jaar oud zijn! Boven op de rots heb je een fantastisch uitzicht over de moerassen van Kakadu en de rotswanden van Arnhemland. Terug in het kamp is er tijd om te douchen of op te frissen, terwijl de gidsen de avondmaaltijd voorbereiden. Je overnacht in comfortabele safari-tenten.

Dag 2
Na het ontbijt ga je een aantal van de vele watervallen bezoeken in Kakadu. In het voorseizoen, mei en juni, zijn dat meestal Maguk en de Gunlom Falls. In het hoogseizoen, juli t/m oktober zijn dat de spectaculaire Twin en Jim Jim Falls, die zich vanaf het Arnhemland plateau naar beneden storten en alleen met een pittige 4WD zandweg te bereiken zijn. Geniet van een wandeling door het weelderige moessonbos en een duik in de poel onderaan de waterval omringd door de steile rotswanden. Aan het eind van de middag reis je terug naar het kamp en als er nog tijd is bezoek je onderweg Nourlangie Rock, nog zo’n indrukwekkende plaats met Aboriginal rotsschilderingen.

Dag 3
Vandaag verlaat je Kakadu National Park en via de zuidelijke route kom je bij het plaatsje Pine Creek, een klein stadje dat hier is ontstaan na de ontdekking van goud door de pioniers die de telegraaflijn bouwden. Dit stadje ademt nog de sfeer van het ‘wilde westen’ uit pionierstijd. De rest van de dag bezoek je het Litchfield National Park, vol met watervallen, heldere beekjes en ruige rotspartijen. In dit gebied vind je ook de bizarre ‘magnetic’ termietenheuvels, die een afgeplatte vorm hebben en allemaal in een richting geformeerd staan om het beste van de zonnewarmte op te vangen. De dag wordt afgesloten bij de Florence Falls voor een wandeling en een laatste zwempartij in deze natuurlijke poel. Na deze afwisselende dag kom je vroeg in de avond weer aan in Darwin, waar de 3-daagse reis eindigt.

5-daagse Kakadu, Katherine & Litchfield 4WD Safari

Dag 1 en 2
Deze dagen zijn gelijk aan die van de 3-daagse reis, zoals hierboven beschreven.

Dag 3
Na het bezoek aan het stadje Pine Creek ga je bij deze reis verder naar het zuiden om de Katherine regio te bezoeken. De middag breng je door bij de Edith Falls om even af te koelen door een verfrissende duik te nemen onder de waterval. Ook kun je een wandeling maken naar de top van deze waterval met uitzicht over de hele regio. Je kampeert in het permanente tentenkamp bij Katherine Gorge.

Dag 4
Je kunt vandaag kiezen uit een kano- of boottocht (optioneel) door de smalle kloof die de rivier in het rode zandsteen-plateau heeft uitgesleten. Je kunt ook een wandeling maken bovenlangs de kloof met een mooi uitzicht op de rivier beneden. Katherine Gorge is rijk aan rotstekeningen van de Jawoyn Aborigines die hier al duizenden jaren geleden leefden. 's Middags bezoek je het ‘Top Didj Cultural Centre’, waar de Aboriginal gids je over de betekenis van de kunst, de traditionele wapens en het voedsel vertelt. Aan het begin van de avond keer je weer terug in het tentenkamp bij Katherine Gorge waar het diner al klaarstaat.

Dag 5
Vandaag bezoek je het Litchfield National Park, vol met watervallen, heldere beekjes en ruige rotspartijen. In dit gebied vind je ook de bizarre ‘magnetic’ termietenheuvels, die een afgeplatte vorm hebben en allemaal in een richting geformeerd staan om het beste van de zonnewarmte op te vangen. De dag wordt afgesloten bij de Florence Falls voor een wandeling en een laatste zwempartij in deze natuurlijke poel. Na deze afwisselende dag kom je vroeg in de avond weer aan in Darwin, waar reis eindigt.

Deze reis wordt alleen in het droge seizoen uitgevoerd van mei t/m oktober.
ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland