Red Centre Wayoutback


  • australie tours
  • australie tours

Vanaf Alice Springs of Ayers Rock - explore

De beste manier om de Outback rondom Alice Springs te bezoeken is met een kampeersafari. Door te kamperen in tenten ontkom je niet aan de bijzondere sfeer van de avonden in de Outback. Een kleine groep gelijkgezinden tezamen met een gids (die je alles kan vertellen over de natuur, de Aboriginal cultuur en de geschiedenis van de eerste pioniers) maken je bezoek compleet. Tijdens de tocht wordt een actieve deelname verwacht, geen zwaar werk, maar hulp bij het koken, afwassen en hout sprokkelen.

Voor onderstaande reis is onze partner Wayoutback Safaris, een sympathieke operator die veel respect toont voor het land en de Aboriginal cultuur. De naam Wayoutback slaat op de filosofie achter deze tours: je ervaart de woestijn pas goed als je weg bent van de massa en diep de leegte en schoonheid van de Outback intrekt - rijdend over de 4WD tracks, kokend op een kampvuur en slapend in privé campings in permanente tenten met bedden en beddengoed en 1 x in een bushcamp onder de sterrenhemel. Als je het leuk vindt kun je ook slapen in een echte 'swag' onder de fantastische sterrenhemel in de Outback. Een swag is een typische Aussie matras en slaapzak ineen. In ieder tentenkamp zijn deze swags aanwezig voor wie het eens wil proberen!

Bijzonder is een bezoek aan de Oak Valley Aboriginal Community waar de traditionele bewoners je rondleiden door hun land. Als je meer wilt zien dan alleen de hoogtepunten van de Red Centre dan is deze reis echt een aanrader!

Vanaf Alice Springs

Vanaf Ayers Rock

 

5 dagen

Richtprijs A$ 1299

groepsreis australie


email ons


Tour info


REISDUUR

5 dagen

VERTREK

4 x per week

DEELNEMERS

4 - 16

ZWAARTE

middelzwaar


TOURCODE

RW05

CATEGORIE

groepsreizen australie

OVERNACHTING

overnachten australie

duurzame reizen australie


Hier vind je meer uitleg over de verschillende typen en de karakteristieken van een reis (PDF)

Meer tour infoRichtprijs*

A$ 1299
A$ 1287 (kind 5 t/m 15 jaar)

*) deze prijs is in principe correct, maar kan afwijken door een jaarovergang (1 april), een hoog- of laagseizoen of door een tijdelijke aanbieding. In onze offertes wordt de juiste prijs voor de gebruikte vertrekdatum aangegeven.


Reisprogramma 5 daagse reis

Dag 1
Vanaf Alice vertrek je 's ochtends vroeg naar Uluru - Kata Tjuta National Park. Onderweg stop je o.a. bij een kamelen farm waar je een ritje kunt maken op een van deze woestijnbewoners (optioneel). Voor de lunch ga je naar het permanente privé camp bij Ayers Rock. In de middag maak je o.a. een wandeling rond de basis van Uluru (Ayers Rock - 9 km.) en bezoek je het informatieve Cultural Centre waar je meer leert over de Aboriginal cultuur en hun wetten en overlevingstechnieken in de woestijn. De dag wordt afgesloten op een plek met goed uitzicht op Uluru, waar je tijdens de zonsondergang van de spectaculaire kleurwisselingen kunt genieten.

Dag 2
De ochtend begint met een wandeling door de indrukwekkende Valley of de Winds bij Kata Tjuta (de Olga's - 7 km.). Na de lunch reis je via Curtin Springs Cattle Station naar Kings Creek Cattle Station waar wordt overnacht op een afgelegen camp bij de kreek. Op deze privé campsite voel je de weidsheid van de Outback; er is geen mens verder in de buurt. De faciliteiten van dit camp zijn eenvoudig, met een heuse bush toilet en douche. Rond het kampvuur kun je 's avonds je reisverhalen delen met je medereizigers.

Dag 3
In de ochtend wordt er 4 uur gewandeld door de geologische wonderen van Kings Canyon, een indrukwekkende kloof met messcherpe steile wanden en verscholen waterpoelen op de bodem. Voor de minder fitte reizigers is een eenvoudigere wandeling over de bodem van de vallei ook een optie. Na een lunch op Kings Creek begint de reis over de Mereenie Loop, een zandweg dwars door de woestijn naar de Western MacDonnell Ranges. Je overnacht in Glen Helen, schitterend gelegen aan de gelijknamige kloof door deze bergrug.

Dag 4
Deze dag spendeer je in de Western MacDonnell Ranges. Je bezoekt o.a. Ormiston Gorge, een zeer schilderachtige kloof door de rode rotsen met waterpoelen waar je kunt zwemmen en regelmatig de grote perentie varanen kunt zien. Hier ga je de Gost Gum Walk doen dwars door deze kloof. Je overnacht in het Owen Springs Reserve, in vroeger tijden een cattle-farm van de eerste pioniers in deze regio, nu een natuurgebied rondom de rivier met permanente waterpoelen die veel dieren aantrekken. De faciliteiten van dit bushcamp zijn eenvoudig.

Dag 5
's Ochtends ga je naar de Oak Valley Aboriginal Community en ga je met een Aboriginal gids mee op pad. Je wandelt door de vallei en hoort de verhalen bij de rotsschilderingen en rotssnijwerken. Na de lunch reis je via een binnendoor weg terug naar Alice Springs.

Reizen vanaf Ayers Rock / Uluru?
Start in Ayers Rock is ook mogelijk, je sluit dan aan op dag 1) en wordt vanaf het Ayers Rock Resort of de luchthaven opgehaald.

 


Inbegrepen

4WD vervoer en gids,
3 nachten in permanente 2-persoonstenten, met houten vloer en bedden, beddengoed, kussen,
1 nacht in bushcamp in swags,
alle maaltijden,
Pick-up vanaf je accommodatie. Inclusief uniek bezoek aan de Oak Valley Aboriginal community, waar je een ochtendwandeling maakt o.l.v een Aboriginal gids,
Entree Uluru NP.


Bijzonderheden

Start in Ayers Rock is ook mogelijk, je sluit dan aan op dag 1) en wordt vanaf het Ayers Rock Resort of de luchthaven opgehaald.

Let op: Deze reis is middelzwaar van karakter. Een goede basisconditie is vereist en tijdens de wandelingen loop je 3-4 uur over rotsachtige paden door soms heuvelachtig terrein. Hoewel de meeste campsites voorzien zijn van permanente 2-persoonstenten met bedden, zijn de douche en toiletfaciliteiten eenvoudig van aard. De laatste nacht slaap je in swags onder de blote hemel! Tijdens de Australische zomermaanden: november t/m februari kunnen de temperaturen overdag hoog oplopen, soms tot boven de 40 graden.


Foto's
australie groepsreis red centre
australie groepsreis red centre
australie groepsreis red centre
australie groepsreis red centre
australie groepsreis red centre
australie groepsreis red centre
australie groepsreis red centre
australie groepsreis red centre
australie groepsreis red centre
australie groepsreis red centre

ALLE TOURSreviews australie nieuw-zeeland
blog australie nieuw-zeeland
item australie nieuw-zeeland
zorgeloos boeken